Tax.lt narys Buhvert

B
Tax.lt narys nuo
2004-12-10
Buhvert
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-04-26 16:19 PVM » Prekių pirkimas iš ES šalių » #1151037
Prekių pirkėjas yra asmuo, vykdantis individualią veiklą pagal pažymą. Ne PVM mokėtojas.
Prekių įsigyta iš įvairių tiekėjų - ir PVM mokėtojų ir ne PVM mokėtojų.
2013-04-26 09:04 PVM » Prekių pirkimas iš ES šalių » #1150879
Laba diena,

Pirmą kartą susidūriau su prekių pirkimu iš Ispanijos. Prekių pirkėjas - ne PVM mokėtojas. Taip suprantu, kad ispanų nurodytą PVM turiu traukti į atskaitymus?
Gal galėtumėte, mieli forumiečiai, pagelbėti ir nurodyti kokį šaltinį, kuriame būtų aiškiai išdėstyta, kaip turi būti apskaityta tokia sąskaita. Joje nurodyta aibė visokiausių ispaniškų pavadinimų (rašyta ranka). Su kolege mat susiginčijom - ji man tvirtina, kad viską reikia išsiversti į lietuvių kalbą ir tik tuomet pajamuoti. Man toks tvirtinimas - mažų mažiausiai keistas. smile Bet nesinori pridaryti klaidų, taigi ir kreipiuosi į asus. :)

Iš anksto labai ačiū. ;)
2010-10-27 14:46 Įvairūs » Prekių pajamavimas » #870285
Sveiki,

Kilo toks klausimėlis (grynai iš tinginystės :D ). Turiu užpajamuoti sąsk.-faktūrą su 54 vienetais įvairiausių santechnikos prekių (vien smulkmenos - visokie varžteliai ir pan. po kelis centus už vienetą). Ar galima pajamavimo akte visas jas įrašyti kaip 1 komplektą (prie akto pridedant faktūros kopiją dėl aiškumo ir konkretumo), ar būtina visgi nepatingėti ir įvedinėti viską atskirai? smile
Ačiū už atsakymą!
2005-05-17 14:15 PVM » Dėl registravimosi PVM mokėtoju » #172238
Sveiki, visi!

Mūsų UAB'as nori registruotis PVM mokėtoju. Visą registravimosi tvarką lyg ir išsiaiškinau, prašymą užpildžiau, beliko tik pateikti VMI. Bet mane kolegė "apšvietė", kad VMI visada "suorganizuoja" įmonės, kuri pretenduoja į PVM mokėtojas, patikrinimą. Ar tai tiesa? Mūsų VMI dar nėra tikrinusi, todėl visiškai natūralu, kad šiek tiek nerimauju. Iš anksto ačiū už pagalbą.
2005-02-08 15:37 Programinė įranga » Buhalterinės apskaitos programos » #144273
Sveiki visi,

Rašau pirmą kartą, bet seku "pokalbius" forume jau seniai. O man rūpi štai kas. Esu dar visai žalia buhalterė smile , bet pažįstamas manimi pasitikėjo ir įkuręs PĮ pasiūlė tvarkyti jos apskaitą. Iš pradžių sekėsi gan sunkiai, bet dabar jau "įsivažiavau". Bet visą apskaitą tvarkau be jokios buhalterinės apskaitos programos. Norėčiau savo "darbinę" situaciją pagerinti. Tai klausimas būtų toks: gal galėtumėte, mieli kolegos/-ės, patarti kokia programa būtų pigiausia, bet ir ne pati prasčiausia (įmonė nedidelė, bet popierizmo - krūvos)? Iš anksto visiems dėkoju. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui