Tax.lt narys Sele

S
Tax.lt narys nuo
2005-01-26
Sele
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-07-27 21:48 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #192666
Ir aš taip manau. Bandau kaimynes aušinti, bet daugumos jų argumentų negaliu atremti. O buhalterė visai neina su gyventojais į kontakta: telefonu neatsakinėja, į susirinkimus neateina. Jaučiu ir taip ji putos ant manes, kad į jos vietą taikau smile
2005-07-22 14:09 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #191369
Spėju, kad pas jus paslaugu tiekėjai sudarė sutartis su atskirais gyventojais. Pas mus ne. Mūsų namo bendrijoj, dar senoviškai, paskaičiavimai butams kabinami laiptinėje o ne personaliai siunčiami. Tad ir tyrinėja juos kas netingi, šiuo metu ir aš į tų tyrėjų tarpą isivėliau. Dabar mastau: gal namo centriniu skaitliukų parodymus nuimti para ar net dviem anksčiau. Tada iš gyventojų iplauktu už m3 daugiau pinigėlių. Su tiekėju atsiskaitai pagal jo pateiktą sąskaitą, likutis lieka bendrijos sąskaitoje. Hmm...bet tuo atveju tiekėjo saskaita skirtusi nuo buhalterės gyventojams pateiktos lentelės paskaičiavimų, bent jau pirmą mėnesi, ka ir radome ši mėnesį smile Gal buhalterė taip ir padarė, tik nepasitarusi su namo gyventojais smile O mes čia jaudinamės ir įtarinėjame be reikalo.
2005-07-22 12:47 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #191326
Tai jau kaip ir atsakėt, išvrdinot galimas objektyvias skirtumų priežastis. Belieka išgirsti buhalterės paaiškinimo. Gal viskas normaliai, apsigins smile Sutampa tik šalto vandens sąskaita. Dėl apvalinimo 300Lt skirtumas nesusidarys.
Kaip darot su skirtumu tarp gyventojų sunaudotų m3 ir centrinių skaitliukų parodymų? Nesukat galvos ir paliekat kitam mėnesiui, ar išdalinat butams? Pas mus karšto vandens skirtumas vasara numetamas į gyvatuko mokesti, žiemą paslepiamas apšildyme. Čia man bando išaiškinti, kad bendrijose negalima skirtumo palikti kitam mėnesiui, o valdiškam butų ūkiui priklausančiuose namuose galima. Juk logiškai mastant dėl skaitliuko parodymo ir butų m3 parodymo nuėmimo momento nesutapimo skirtumas visada bus. Tad kodėl mano suspėtus išleisti litrus karšto vandens turi dalinti kaimynams? Juk sekančio mėnesio parodymuose jie atsispindės? Dabar norėdami sumažinti skirtumą iki minimumo prašo gyventojų nesimaudyti, nesiskalbti tą dieną ir visus būtent tą dieną nuimti parodymus. Tuo tarpu kai tėvų, valdiškame name kas kada sumano eidami mokėti mokesčių nuima ir savo skaitliukų parodymus.
2005-07-22 11:34 Mokslas » Padėkite pramokti buhalterijos! » #191287

Guliaska rašė: Patarimas tiems, kad nori išmokti.

siūlau pradėti nuo buhalterinės apskaitos principų, kad vėliau žinotumėte ne tik kaip atlikti ūkinę operaciją, bet ir kodėl taip reikia atlikti.


Va, būtent suprasti ir noriu. Aš tiesiog nemoku aklai dirbti. Dabar su savo "kodėl" varau į nevilti buhalterius. Buvau bekimbanti į tuos principus, tik kažko suabejojau ar tai nebus veltui praleistas laikas. Dabar jūsu patariama gryšiu prie jų.
2005-07-22 11:17 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #191268
Dėkui, šita aš pasižymėjau ir dabar pliaupiant lietui atostogu metu pats tas patyrinėti ji smile Turėjau galvoje paminėta Valužio knygele. Bet iškart neužfiksavau, o dabar neberandu. Knygu yra daug, bet ieškau paprastos paprastam, pradedančiam buhalteriui skirtos. Buhalterinės žinios labai praverstu ginčuose su vyr.buhaltere ir tiesioginiame darbe. Kai noriu prastumti savo idėjas dažnai išgirstu, kad tai sudėtinga, neimanoma ir pan. Atsitrenki kaip į siena. Dabar laukiam sugryžtant bendrijos buhalterės iš atostogu su keleta klausimėliu:
1.Kokiu budu apsiformino atostogas, jei to fakto pirmininkas nežino?
2.Kodėl skirtingose laiptinėse už paslaugas gaunasi skirtingas tarifas?
3.Kodėl subalansavus, pagal laiptines, gyventojams pateikta didesnės sumos nei imonės išstatė sąskaitas? Vieno mėnesio skirtumas virš 300Lt. Kur deda skirtuma?
Verkiant reikia audito. Tik ar duos dokumentus auditoriams? Ieškom būdų pasinaudoti valdišku auditu, nes kiauros kišenės.
Ir dar klausimuks. Ar surinktu pinigėliu po 16ct/m2 šilumos punk... tikrai negalima panaudoti kitiems namo ūkiniams poreikiams? Pvz. benzinui žoliapjovei, laipt rem...
2005-07-22 00:15 Mokslas » Padėkite pramokti buhalterijos! » #191125
Na jus cia ir pavaret, kaip is varpines vietoj patarimo nuo ko pradet, kaip uzsikabint. Juk zmogus meshkeres prashe ne zuvies ant padeklo. Kaip pavyzdys mano situacija. Dirbu ekonomiste, alga ir darbu patenkinta, bet ar ilgai? Kaz zino kada tarp manes ir darbdavio perbegs juoda kate? Kur detis mazam miestelyje? Ekonomisto diplomas suteikia galimybe dirbti buhalteriu, tik va ziniu truksta, pacio pagrindo. Stai ir mastau, gal visdelto apsiimti DNSB pabuhalteriauti, pinigu shnipstas, laiko kaip naujokei sugaista prie ivairiausiu smulkmenu bus nerealiai daug bet vis zingsnelis sia kryptimi. Bet dabar nustebau, pasirodo tokios mintys erezija, tai tiesiog buhalteriu kastos izeidimas. Kad ir labai stengetes manes neitikinot, kad jusu darbo neimanoma pramokti savarankiskai ypac jei surandi, kas galetu paaiskinti ir mano manymu patyrusio buhalterio - praktiko patarimai vertingesni nei teoretiko. Zinoma paprasciau, kai tau aukstojoj kemsha i galva zinias bet ne visi ishgali shia privilegija pasinaudoti. Ypac provincijoj. Viena buvusi kursioka skyriaus virsininkas pasitiko tokiais zodziais: Pasimokei, gavai diploma - tai gerai. Dabar viska pamirsk ko ten tave moke teoriskai ir pradek mokytis is naujo bet praktishkai.
2005-07-21 19:14 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #191052
Buvo susirinkimas, veik visi gyventojai ir pats buves pirmininkas pasirase, kad sutinka su atstatydinimu. Tai su juo aisku. O nerinkdami pirmininko galvoja, kad sutaupys. Tai dabar lakstom keturios bobos po imones vietoj to, kad normaliai visur eitu pirmininkas. Cia as jau baigiu itikinti, kad reik to pirmininko. O pinigeliu uz 45 butus ana buhaltere ant popieriaus gavo apie 180Lt ir tai visi rekia, kad brangiai lupa. Aisku man siulys maziau. Vat ir galvoju ar apsimoka prasidet, ivertinus ir tai, kad visiems neitiksi. Nusipirksi ka nors, ar buta pasiremontuosi tuoj ziures akis ispute ar ne is ju pinigeliu :( Einu ieskoti diskusijos apie popieriu is buhalteres iskrapstyma. Tiesa, kazi kur rasti cia kazkur mineta knygele apie apskaita? Pas mus knygyne nera.
2005-07-20 21:55 Apskaita & Auditas » Namų bendrijos apskaita » #190633
Situacija tokia: Pirmininkas, atstatydintas, neatidaves dokumentu atsigule gydytis nuo alkoholizmo neaisku kokiam terminui, buhaltere isvyko atostogu ir neaisku kada grys. Gyventojai liko ant "ledo" nes arteja skaitliuku parodymu perdavimo diena ir neaisku ar bus atsiskaityta su paslaugu tiekejais iki menesio pabaigos. Isiute nutare ir ja atleisti. Praso manes buhalteriauti nes ju supratimu as gyvenu tame name ir dirbu su popieriais. O as zinau, kad nieko nezinau. As tik ekonomiste ir buhalterinio darbo zinau tik epizodiskai (algos, siuksliu mokescio paskaiciavimas miesto gyventojams, saskaitu israsymas imonems, kasa, internetinis bankas), bet ne nuo A iki Z. Balansa tik is tolo maciau :)
Klausimas:
1. Ar sudetinga, ar verta prasideti?
2. Kaip atstadydinti nesancia buhaltere jei bendrija bent kol kas nenori naujo pirmininko rinkti? Ar gali benrija apeinant pirmininka priimti ir atleisti buhalteri?
3. Kaip perimti is jos dokumentus, kad po to nekiltu problemu jei duosim i teisma, nes visi nori, peremus is jos dokumentus atiduoti auditui patikrinti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui