Tax.lt narys DaBee

D
Tax.lt narys nuo
2005-01-31
DaBee
forume parašė 30 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-11-15 19:34 Programinė įranga » kompiuteris » #225860
Pabandykit pakeist Regional Settingus. Nors Office 2003 seip turetu suprast LT kodiruote by default, bet VBA scriptuose rodos nera unikodo palaikymo. Galbut pades:
Control Panel->Regional and Language Options->tab'as Advenced ir pasirinkti ten Lithuanian. Paskui pabandom restartuot ofisa ir isbandyt Jusu funkcionaluma. Gal but pades :)
Sekmes.
2005-11-11 17:39 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #224661

Oleg rašė: ... jeigu viskas taip gerai, kaip Jus pasakojat, o as turiu pasenusias zinias, tai kodel, Jusu nuomone, Navision diegejai nerekomendavo perdaug individualizuotis?

a) Seip sau?
b) Nereikalingi pinigai uz papildomus darbus?
c) Biurokratas meluoja, niekas jam to nerekomendavo.
d) Tiesiog ta komanda, su kuria kalbejo Biurokratas yra labai jau silpna, reiketu kreiptis i kita komanda? Tuomet kaip silpnos komandos tampa Navision partneriais?

Jeigu Biurokratas nemeluoja, tada ju "rekomendacijas" galima ivertinti tik tuo kad "komanda" silpna ARBA darbu kaina per maza implementacijai. Kai vyksta konkursas ne viena gi vienintele VVS kompanija bando prezentuotis. Jeigu visos pasake ta pati, reiskias kaina maza uz tokius darbus. Navision - nera ta programa kuria keicia kas metus migruojant is vienos versijos i kita. Kaip tik Navision pritaikytas individualizavimui. Zinau kaip dirba PM'ai, kai keicia 3.7 i 4.0 nezinia ko (aisku uz migravima kompanija sumokes nemazai pinigu). Todel kad nera 3rd end konsultavimo kompaniju kurie galetu normaliai vertinti situacija ir ja valdyt kad nekabintu makaronu. Bet is kitos puses ir VVS kompanijas galima suprast - jie taip pat nori valgyt :) Is savo praktikos: funkcionalumo perkelimas is 2.6 versijos i 4.0 uzeme ~1 men. 2 programuotojai+1 konsultantas. +1men. testavimas ir bugfixai. Na o papildomi stand-alone moduliai buvo be problemu integruoti i 4.0 (jau aisku naujos versijos, kai kurie isejo nemokamai, kai kuriu licenzija reikejo pratest). Bet cia is 2.6 i 4.0! (Zmones dirbo iki siol ir neskundesi su 2.6 versija).
2005-11-11 16:37 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #224640

Oleg rašė: ... Jas, aisku, galima piktibiskai istrinti, taciau nuo piktnaudziavimo nera panacejos. Galu gale niekas man netrukdo suformatuoti ar tiesiog fiziskai sunaukinti DB diska ir visas atsargines kopijas.

Daug priraset :) Patvirtinot teigini kad Jus opeliuojat duomenimis kurie jau praeity. Del VISU objektu keitimo - politika aiski, ir suprantama. Bet tai neriboja nauju sprendimu gamybai, kaip papildomo funkcionalumo taip ir stand-alone moduliu. Kai Navision'as buvo Danu, jis nebuvo toks populiarus. Microsoft marketingas labai geras. Bet ir produktas geras. Politikuot apie Microsoft produktus nereikia. Reikia moket dirbt su produktu kad jis dirbtu patikimai. Bugai yra visur. Paziurekit i tuos adminus - arba studentokai, kurie perskaite knygas saukia Linux rulez foreva ir t.t. pora karta suinstaliave linux'a ir jau guru, arba nekvalifikuoti zmones. Kvalifikuotu labai mazai Lietuvoje. Reikia MOKET naudotis programa o ne zaist su ja kaip su zaisliuku. Tas pats ir su DB apsauga. Abejoju kad Jus esat specialistas visuose MS technologijose, o teigiat pernelyg grieztai apeliuodami i tai kad kazkas kazka pasake. Dar karta pakartoju kad Navision sistemoje galima padaryt viska ko reikia is VVS (iskaitant integracija su isoriniais produktais), vienintele riba - profesionalumas.
Sekmes smile
2005-11-11 11:56 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #224466

i4tost rašė: Pastebėjau kad Oleg remiasi gerokai pasenusia informacija.

Yra ir tu kurie turi tokia pacia nuomone kaip ir as :)
2005-11-09 12:47 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #223605

Oleg rašė: Na kam Jus melojate?
Taigi problema akivaizdi.
...

Deja, negaliu konkuruot su tokiu user'iu kaip Jus. Kaip sakant Jums tyki daugiau zmoniu, kolkas :) Abejoju kad esat specialistas Navision srity (pazaisti 1-2 men. tai nereiskia buti specialistu). Gal but implementacijos modulines Lietuvoj daromos kreivai :) As niekados nemeluoju. Ir beje, kaip rasiau - reikia teisingai pasirasyt sutarti, tai pirma. Antra - tokios programos nekeiciamos kas metus. O bugfix'ai ieina i palaikymo kontrakta betkokio softo ir jie turi but padaryti nemokamai. Jusu pavyzdis labai idomus zaliems, bet Jus ir as zinom, kad tokio nebuvo ir nebus. Branduolys taip nesikeicia. Ir beje, MS politika kaip tik bando vengti tokiu nemaloniu staigmenu. Del versijavimo - perkat programa. Abejoju kad kokia Pragma arba Revile pirmos versijos, pekeite versija i 3 ir patobuline ja, atiduoda uz dyka tiems kas jau turi 1 versija. Yra tam tikros nuolaidos ir t.t. Perskaiciau Jusu nemazai topiku - kartais kalbat graziai, kartais idomiai :) As suprantu kad Jus dirbat kazkokioj tai geroj kompanijoj ir matau kad gerai dirbat, bet universaliu gi specialistu nebuna? Gerbiu Jusu nuomone, bet nevertejo sakyt kad as "meluoju".
Sekmes.
2005-11-08 22:23 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #223315

Oleg rašė: Del to, kad galima Navisiono pagalba padaryti viska gamyboje as jau rasiau. Visu pirma, visko padaryti negalima, nes dali objektu Navisiono platintojai koreguoti negali. Danai uzdraude. Antra priezastis - naujos versijos paprastai nepalaiko pakeitimu, kuriuos atliko Navision platintojai.

Norite pavizdziu? Pvz. PakMarkas. Jo atstovas man sake, kad jiems pertvarke gamyba ir jie, idiegiant nauja versija, KIEKVIENA KARTA MOKA DIDELIUS PINIGUS, uz tai, kad JAU ATLIKTI IR APMOKETI pertvarkimai veiktu naujoje sistemoje.
Taip jiems teko rinktis: ar kiekviena karta moketi uz tai, ka jie jau nusipirko, ar palikti sena sistema. Sistema be atnaujinimu greitai pasensta.

Gal tas atstovas man pamelavo, bet as jam tikiu.

Del Alnos - gal ir klistu. Tiesiog skaiciau Verslo Ziniuose, kad Alna parduoda Navision versla Sonexui. Gal ir nepardave, nezinau. Skaiciau pries gera pusmeti.

As nezinau kaip taip gali but. Del koregavimo - galima keisti viska Gamyboje. Del "nepalaiko" - cia yra supportas ir beje service pack'as. Ir beje, tai priklauso kaip pats modulis buvo sukurtas - jeigu zmones protingi tai viska be problemu galima integruot. PVZ. Infostore paketas, TwinFax. Beje dabar daugiausia eina politika integracijai 3rd end softo su Navision'u, kas yra labai patogu ir neliecia Jusu isvardytu problemu, nors ju ir nera (IMHO). I sistema reikia ziuret is visu pusiu, o ne tik i "snuki" :)
Stai ir viskas.
2005-11-08 12:56 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222942

Oleg rašė:
Cia viskas paprasta, Rivile, Debetas ir t.t. ir pan. isaugo is FOXo ir, pereinant i SQLini varianta nepertvarke programos, o pradejo jungtis prie SQLo DBMS pagalba. Del to, esant didelei DB ir tam tikram skaiciui on-line vartotoju jos pradeda stabdyti ir galu gale sustoja.

Seip tai neteisingai topikas skamba :)
2005-11-08 12:55 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222940

Oleg rašė:
Nu, pagaliau man bent kazkas pritare smile

Vat kodel as ir nemanau, kad gamybos planavima galima automatizuoti Navision pagalba smile

O Prototechnikos, Labbio ir Rivile programu pagalba negalima automatizuoti planavimo del tos paprastos priezasties, kad tenai nera nei atitinkamu funkciju, nei atitinkamu konsultantu (mano asmeniska nuomone, kuri gali buti klaidinga).

Olegai, kodel Jus taip grieztai ziurit i visas sistemas? Jusu problema - Jus nemokat naudotis tuo, kas jau yra sukurta. Del gamybos automatizavimo Navision pagalba - galima padaryt viska. Kreipkites i tikrai profesionalia kompanija. Arba jau tokiu nera? :)
Del Alnos matosi kodel bega zmones :) Bet kaip zinau jie iesko nauju konsultantu ir PM'u, tai galbut vistik nepardave verslo? (idomu)
2005-11-08 12:48 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222937

Oleg rašė:
Nuomone remiasi tu sistemu klientu pasakojimais, kaip pas juos diege gamybos planavima.

Tai galbut parodom pirstu kas kur ir kada?:)
2005-11-08 12:46 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222933

Oleg rašė:
Taip pat dristu teigti, kad kai vienas parduotuves apskaitininkas paleidzia kazkokia procedura, kiti sedi ir laukia kol ta procedura pasibaigs ir sistema atsigaus.

Tehniskai tai priklauso nuo funkcionalumo realizacijos. Ir faktoriu gali but nemazai. Viskas priklauso nuo programuotoju profesionalumo kuriant kazkokia programa. Siuo metu tokias programas kuria "pradedantys studentokai" arba "senukai". Profesionalu labai mazai, ir isvis geru programuotoju stoka Lietuvoje.
2005-11-08 12:40 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222925
biurokratas, abejoju tada del LT programu. Reikia visvien stambesniu, normalaus palaikymo. Rasyt apytikslia kaina negaliu, nes tai uzimtu nemazai laiko. Ir deja nzn kiek Lietuvoj kainuoja darbai dabar. Patarciau pakviest pora PM'u is skirtingu firmu, pvz. Newvision,Alna,Elva ir tegu paskaiciuoja (uz tai pinigus neima). Galit pakviest is mazesnes firmos PM'a, nors zinau tik viena Naviranta www.naviranta.lt"> www.naviranta.lt (bet ju turi but daugiau). Beje jie turi kazkoki gamybos moduli kaip tik. Bet manau kad visi jau turi "savaji". Labai praverstu independent konsultantas (nzn ar Lietuvoje yra toks servisas), kuris galetu optimaliai pagal Jusu poreikius normalizuot kaina ir beje galetu dalyvaut derybose del diegimo. Sutartys turi but taip pat normalus, terminai turi but grieztai nustatyti ir baudos uz overdue. Didele reiksme turi kontraktas - netikekit jeigu sako per 3 d.d. padarys ta ir ta. Taip nebuna :) Tokius PM'us meskit iskart lauk, kitaip turesit vien tik galvos skausmus. Beje, seip dabar yra didele tendencija isvaziuot is Lietuvos i uzsieni dirbt. Aisku tai liecia ir IT industrija. Turejau galimybe pamatyt nemazai veikeju uzsieny kurie po metu bega is gan stambiu firmu i uzsieni. O kai projekte pasikeicia programuotojai ir konsultantai - tai papildomi galvos skausmai. Tai dar viena priezastis turet independent konsultanta, kuris galetu patart kaip ir kas.
Sekmes
2005-11-08 12:22 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222908
Viskas priklauso nuo zmoniu skaiciaus ir funkcionalumo.
2005-11-08 12:17 Programinė įranga » kompiuteris » #222902
"Skonio reikalas" - pasake Bobikas ir ... :)
Sekmes.
2005-11-08 12:05 Programinė įranga » kompiuteris » #222883
Gita1, atsisiuskit www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyI..."> www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyI...
paleiskit ir tegul istrina visa spyware shlamshta Jusu kompjutery. Sekmes.
2005-11-08 10:34 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222814

biurokratas rašė:
Ačiū už info smile .
O kaip kainų lygis ir aptarnavimas Prototechnikos ir Labbio ar panašus? Taip pat domina stabilumas (ar nelūžta?).
Taip pat domina Navision bazinis variantas ar jis pakankamai geras (ar bent jau ar ne blogesnis už Prototechniką su Labbiu)? Bazinis turėjau galvoje be papildomų programavimų. Nes kiek žinau keičiant Navision versiją visi papildomi programavimai turi būti atlikti iš naujo.

Vien tik bazinio Navision'o nebuna :) Visada reikia kazka papildomai daryt. Taip pat palaikymas - is viso sito ir iseina kaina didesne, bet aisku ir lankstomumas kitas. Keisti Navision'a verta pvz is 2.6 versijos i 3.7 arba 4.0. Bet jeigu dabar idiegsit 4 versija, tai ji dirbs Jums ilgam. Deja del Prototechnikos tik Olegas gali pasakyt. Siulyciau rinktis patikimesni brand'a. Nors "patikimesni" del savo brando kelia kaina ir deja visi mes esam zmones :) Seip tai jeigu diegsit Navision'a, tai kreipkites i Microsoft Lietuva ir jie Jums pasakys kompaniju pavadinimus. Is LT zinau: Alna (kartais veluoja su projektais, bet seip tai kokybe vidutiniska) ,Sonex (VVS skyrius kazkaip pritilo, mazai daba girdeti apie ja),Columbus (Latviu kapitalo firma, ofisas kauna ir vln - neturejau reikalu, bet is atsiliepimu nebloga kompanija, nors daugiausia skyria laika axaptai) , Sintagma (taip pat tyli, galbut jau ir neuzsiima Navision diegimais), Newvision (Ambicinga kompanija, nzn kaip del darbo kokybes, jaunas-spartus kolektyvas, moka pazadet, bet ar padaro nzn:)), Elva Baltics (LV kompanija, gan didele Latvijoj ir atsiliepimai labai geri is latviu, neseniai LT rinkoj rodos) gal but kazka pamirsau, sorry. Yra ir mazu kompaniju, rizika yra, bet dazniausiai ten dirba profesionaliai, nors visada reikia paklaust MS'o atsiliepimu apie kompanijas, tada aiskiau:)
2005-11-08 10:18 Programinė įranga » Prototechnika vs Labbis vs Rivilė vs Navision » #222798
[quote:4043e3370d]O seip, vargu ar jums paviks isidiegti daug maz padoru gamybos planavima vienos is siu programu pagalba. Vel gi, tai yra tik mano nuomone.[/quote]
Nepagrista nuomone.
2005-10-28 00:35 Programinė įranga » Darbuotojo kortelė » #219604
IMHO - 'In My Humble Opinion'
2005-10-28 00:12 Programinė įranga » Darbuotojo kortelė » #219602
Atidarom MS Outlook (Is MS Office paketo), yra menu bar'e mygtukas "Contacts". Ten ir vedam informacija. Jeigu norit padaryt tam tikra formos dizajna savo kontaktams, papildomus laukus ir t.t. spaudziam virsuje menu Tools->Forms->Design Forms
Ishsirinkit ten Contacts forma ir kurkit dizajna pagal Jusu skoni.
Kokie yra pliusai:
1)Integracija (Kontaktai gali but importuoti, juos galima saugoti serveryje bendram naudojimui, automatizuoti email'ai su pasiulymais, dokumentu siuntimas ir t.t.).
2)Seip MS Outlook yra labai galinga sistema, reikia tik su ja susipazint giliau. Pvz. projektu vadovai kai kuria projekta naudojantis MS Project programa gali be problemu operuoti Outlook duomenimis. Visos MS programos tarpusavy labai gerai suderinti, reikia tik tai padaryt. MS sprendimai verslui labai patogus: pvz. Navision, Sharepoint, Project, Excel, Word, Outlook, Exchange.
Is LT praktikos mazai kur maciau tokius derinius, dar musu diegejai nelabai nori/moka teisingai isnaudot visus programu resursus. Visada nori kurti savo dvirati :)
Sekmes.
2005-10-27 23:53 Programinė įranga » Navision ir Scala kainos » #219599
Jeigu Jus mokat dirbt su kita apskaitos programa tai pereit prie Navision'o bus nesunku. Galit aplankyt Navision kursus Alnoj. Deja Navision literaturos kaip lietuviu taip ir rusu nera. (Yra sena dokumentacija ru kalba) Angliskos dokumentacijos yra daug. Taip pat galit nusipirkt knygas anglu kalba (Alnoj turi but, training centrai turi platinti). Demo versijos kaipt tokios ir nera.
Pati Navision'a gauti nesunku, reikia tik licenzija gauti (failiuka). Yra DEMO licenzija ir DEMO duomenu baze. Ten galit pazaist su Navision'u.
Sekmes.
2005-10-27 23:38 Programinė įranga » Darbuotojo kortelė » #219595
Jei imone nedidele galit naudotis MS Outlook formomis. Paprasta ir patogu. Galima padaryt patiem redesign. Informacija be problemu galima integruot su viskuo :) Bet cia IMHO, tad rinktis Jums.
Sekmes
2005-05-16 19:08 Programinė įranga » Navision vs Scala » #171955
Sorry, ilgai manes nebuvo:)
[quote:c7f54bb39b]
Nepasakokit zmogui turinciam Axapta programavimo sertifikata (butent sertifikata, o ne pazymejima apie kursu isklausyma..) apie programavimo branduoliu bloguma ar geruma ;) Vienanreiksmiskai Axapta programavimo kalba ir irankiai yra modernesni, patogesni ir geresni.

Esu isitikines, kad jus vistik nelabai skiriate Navision ir Axapta :)
Beje, Navision 4.0 jau yra. Axapta 4.0 bus kitais metais.[/quote]
:) Malonu kad Jus taip aukstai save vertinat:) Gerbiamas, noreciau suzinuot kuom "pranasesnis"? Multitype? Layers? Ir kas?:) Del sito tik daugiau problemu. Dabar Navision'e diegiam PickByVoice sistema, su Axapta viena firma bande daryt 5 men., taip ir nepadare, su Navision 2 menesiai ir bandomoji versija jau sukasi sandely. Reikia moket programuot o ne metytis sertifikatais ir sakyt "Koks as Guru". Turiu kaip ir Ax taip ir Nav progr/financials/devel. islaikes... Manau kad atskirti Ax. nuo Nav. galeciau:) Pasistengsiu bent:) N4 yra, teisingai, bet nzn ar yra jau LT, nes ne LT dirbu. Axapta kai iseis, tada ir paziuresim. Tad [quote:c7f54bb39b] "Nepasakokit zmogui turinciam Axapta programavimo sertifikata (butent sertifikata, o ne pazymejima apie kursu isklausyma..)"[/quote] del patogumu, reikia moket programuot:) Linkiu turet ne tik sertifikatus, bet ir geros patirties:)[/quote]
2005-04-19 17:22 Programinė įranga » Navision vs Scala » #163541

Oleg rašė: Na, negaliu sutikti, kad nera Lietuvoje Axaptos diegymu. Zinau pakanakamai pavyzdziu.

As ir nesakiau kad 'nera'. Bet Ju maziau palyginus su Nav.:)


Oleg rašė:
Taip pat negaliu sutikti, kad Navisionas yra lankstesnis uz visas Lietuviskas programas.
Beabejo lyginti Navision su Fox-inemis lietuviskomis programomis nera verta, taciau Jus imat zemiausia Lietuvisku programu segmenta. Yra Lietuvoje ir geresniu. Ta pati Skaita ar Apskaita III mano nuomone neprastesne.

Cia musu nuomones smarkiai skiriasi:) Gal galeciau suzinoti pavadinimus tu geru programu pagal Jus? (pora)

Oleg rašė:
Be to, jus uzmirstate, kad Lietuvisku programu kurejai, iskaitant ir architektus, sedi Lietuvoje, o Navisiono Danijoje. Todel klientams Lietuvoje yra prieinamos programos modifikavimo paslaugos tiesiai is programu kureju, o ne is programos pardaveju (kaip yra su Navision). Todel as esu isitikynes, kad Lietuvisku programu modifikavimo galimybes prie vartotoju poreikiu yra aukstesnes uz Navisiono modifikavimo galimybes.

Navision - platforma su "standartiniais" objektais. Kuriuos jau modifikuoja, kuria naujus kiti programuotojai cia LT. Supportas gan aukstam lygyje. Sistema yra gan stabili, aisku ziurint is buhalterio/es puses nuomones yra skirtingos. Pvz. 1C:Buh. programoje numatytas tox dalykas kaip "dokumentu naikinimas visoje sistemoje". Navision'e tokio ner, todel kad tai istikruju yra nesamone. Aisku pasitaiko klaidu, bet ne po 10 SF per diena gi naikint? Cia priklauso nuo buhalteres ishsilavinimo. Idomu girdet kaip pvz. viena kitai pasakoja kaip ji "apgavo" sistema:) Apart to kad paskambintu ir paklaustu kaip reikia padaryt, sugalvoja savo budus "apgauti/apeiti". Kam tada reikalingas support'as? Navision diegejai negali pasakyt "negalima taip", todel kad galima padaryt viska. (aisku yra sprendimu kurie uzima nemazhai laiko). Tuom ir skyriasi Nav/1C ... bloga praktika. Reikia moket dirbt, moket paskambint, moket bent dokumentacija perskaityt. O sistemos "apgavyste" paskui padaro bug'us. Daug priklauso nuo userio profesionalumo.

Oleg rašė:
Nezinau ar Jus zynote, as ne karta rasiau siame forume, kad dirbu kompanijoje - VVS kureja.

Malonu:) Vardas rodos vyriskas, arba cia klaviatura bloga? Esu dirbes VVS skyriuj savo laiku. Dabar esu fl(freelance) developer Nav/GP/Ax. Jus labai panashus i PV su gabumais programuot. Gal but net zinau Jus, jeigu galima i privata parasykit kaip imone vadinas.


Oleg rašė:
Tai va, mes laimejome eile konkursu ir pries Navisiona ir pries Axapta ir ne del kainos (tiksliau ne tik del kainos) bet ir del funkcionaliniu galimybiu, modifikavimo galimybiu ir programos technologines realizacijos. T.y. del programos kokybes. O programa sukurta yra Lietuvoje. Va taip.

Pries Axapta... idomu koks ten Jusu produktas:) "Kokybe" yra lankstus dalykas. Priklauso nuo programuotojo profesionalumo ir PV smegenu.


Oleg rašė:
Tiesa, ir pralaimejome keleta smile. Pagrinde del Navisiono "brando". Tipo tai gi cia Navision, taigi cia "kietai yra".

Cia yra tikrai "kietai". Reikia tik ismokt dirbt "svariai", o neuzsiiminet "dviraciais":)


Oleg rašė:
Bet as tyrinejau ir Axaptos ir Navisiono galimybes ir realizacija, ir mano nuomone (kaip nepriklausomo eksperto) - Navision daug pranasesne.

Norejot pasakyt Axapta:) Galiu padaryt prielaida kad kaip min. Jus tyrinejot sitas dvi sistemas maziausiai 1 metus? Dirbt su Axapta ir Navision reikia ismokt, tam yra skirti apmokymai, kurie lemia paskui busima client-PV santykius. Jeigu klijentui viskas aisku, tada viskas eina labai gerai. O kad butu viskas aisku PV/konsultantai turi pasistengt viska kruopsciai paaiskint kaip ir kas. Ir tikrai jokiu problemu nebus.


Oleg rašė:
Beabejo ir daugiau kainuojanti. Kas be ko. Tikslisi kainu skirtumo as nezinau. Kokie 2 kartai gal? Gal jus pasakitumeme? Butu idomu sizinuoti.

"Programavimas" kainuoja LT dukart daugiau, EU 3 kartus. Bet Europoj kazkodel dauguma dirba su Navision ir ten jis labai populiarus. Sistemos derinimas maziausiai trunka 6 menesius, Axaptos uzima daugiau (apmokymai/programavimas). Bet "programavimo" branduolis Navision'o nera prastesnis uz Axapta. Pagyvensim, paziuresim ka mums atnesh Ax4:)
Gero vakaro:)
2005-04-19 14:22 Programinė įranga » Navision vs Scala » #163406
Olegai, nepradesim lygint lt programas su navision'u. Kur Jus matet galimybe papildomai priprogramuot kazkoki funkcionaluma? Pagal price
Navision turi savo sektoriu ir jis yra virs lt programu. Nesakau kad lt programos blogos. Bet pvz. pragma isvis rodos su vb+access db rasyta. Su winxp gliuchina, duomenys dingsta "seip sau", o support'e negali niekuom padet tik babkes uz "konsultacija" paima. Navision'as rasytas su cpp/mfc rodos, tiksliai nezinau. Galimybiu (isores funkcionaluma suderint su navision'u) yra tiek pat kiek ir axaptoj. Musu atveju geriau lygint produktus ne tik pagal funkcionaluma bet ir pagal kaina. Axapta kainuoja brangiau, kaip Jus pastebejot, o tai lemia populiaruma. Visi girdejo apie Axapta bet niex nemate:)
2005-04-19 13:31 Programinė įranga » Navision vs Scala » #163343
Pardon del 3.6, supainiojau 0 vietoj 6. Daugiau nepasikartos. Dabar prie reikalo.
Olegui:
[quote:d160fc50f8]"Axapta daug pranasesne uz Navision. Ir pagal technologijas ir pagal funkcionalines galimybes.
Padaryti ir vienoje ir kitoje programuoje gal ir galima viska, bet kazkodel tai praktikoje nesigauna. "[/quote]
Kuom tiksliai? Jeigu paimsim programavima tai PseudoOOP Axaptoj? Trigeriu daugiau?:) Imho galimybiu "programuota ka nori" yra tiek pat Navision'e kiek ir Axaptoj.
[quote:d160fc50f8]O ka reskia Lt pakanka funkcionalumo? Funkcionalumo gali pakakti arba nepakakti imonei, o ne Lt. Buhalterija vesti funkcionalumo pakanka. Pilnai sutinku. Kaip ir kokios Apskaita III funkcionalumo pakanka vesti buhgalterija. ... Seip Axapta neorientuojama i stambiu imoniu segmenta. Jie tiesiogiai nekonkuruoja su SAP Oracle ir pan. Uzsienietiskose saitose rasoma, kad segmentas - nuo 10 darbo vietu. Tai tikrai nera daug.[/quote]
Abejoju kad tiek dau yra imoniu kuriom nepakaktu Nav. funkcionalumo. Del 10 darbo vietu. "uzsienieciai" turi kur kas didesni biudzeta "programom":) Axaptos darba kainuoja daugiau. Manau kad p. Olegas turi "lapelius su pasiulymais" ir galetu nors skaiciu skirtuma cia parasyt?:)
2Karli:
[quote:d160fc50f8]
Matyt, DaBee dirba su kokia nors 'undergroundine' Ax(LT) versija 3.6, nes likusi Lietuvos dalis dirba su Ax 3.0 (kai kurie - 2.5) versija.
Ko gero toji 3.6 versija is tikruju mazai skiriasi nuo Navision'o.
Patarimas: meskite i sali sita '3.6' (ir is kur tik tokia sugebejote gauti, jei ne paslaptis?) ir pasiziurekite normalia Axapta. Tuomet galesime padiskutuoti daugiau apie abieju sistemu galimybes , pranasumus ir trukumus :)[/quote]
Del undergroundines, parasiau kad supainiojau skaicius. 3.0 paskutine (pagal MS PS).
--
Lauksiu atsakymu:) Greit gersiu kavos, padiskutuokim:D
2005-04-17 22:12 Programinė įranga » Navision vs Scala » #162655
:) "Girdejau". Kur? Navision Local Database bus palaikoma dar min 3-4 metus. Tas pats Nav4 gali ant jos suktis. O del MSSQL tai jeigu imone didele, tai ir ima MSSQL. Ziurint kokie yra poreikiai. Jokiu "papildomu" islaidu. Neklaidinkit zmoniu.
2005-04-16 16:00 Programinė įranga » Navision vs Scala » #162522

baisu rašė: Del Axapta nusisnekate. Axapta technologiskai yra zymiai pranasesne uz Navision. Zymiai. Ar bent jau zinoti visu situ produktu tarpusavio rysius, atsiradimo istorija ir pan. dalykus, kad taip teigiate. Gal supainiojote su XCAL kartais ? Sutinku painiavos situose produktu pavadinimuose yra labai daug, bet uztai reikia stengtis kazkur kazka isgirdus neklaidinti visu kitu irgi :)


Gerbiamas baisu, dirbu su Ax(LT),Nav (2.6-3.7LT) ir Nav4 (DE). Nieko neklaidinu, Ax3.6 palyginus su Nav3.7 technologiju prasme nera "zymiai pranasesne uz Navision". Suprogramint ir ten ir ten galima viska. Zinau gan nemazhai ir apie Ax. ir apie Nav. Visu pirma nepamirsim kad Ax. produktas yra brangesnis uz Nav. ir skirtas trupuchuka kitai rinkai ir abejoju kas migruos is Ax i Nav:) Bet LT pilnai pakanka ir Nav funkcionalumo.
2005-01-31 11:34 Programinė įranga » Navision vs Scala » #141563
Olegai, gal Jus cia adminas kox, visalaik online:) Del 1C sutinku, produktas labai navarotnas ir galimybiu turi LABAI daug. Bet abejoju kad LT jis gyvens... MS zada ji jau 4 metus nupirkt, bet neparsiduoda:) 1C ne tokia jau ir silpna firma. Man LABAI patiko 1C. Del finansinio NAvision'o sutinku, tai yra ala standartas. Pvz. daryt analizine dali yra su navision'u nelabai lengva, tad tenka programuot ishorines programas, kurios dirba su NAV DB. Del savikainos tai yra didziule problema istikruju. Yra tik vienas budas kada jos skaiciavimas veikia taip kaip reikia, bet PV "pamirshta" atjungt viena feature. PAskui tenka zhaist su sistema ir derint viska. Apibendrinus, norejau pasakyt tik kad Navision yra gera programa jei geri diegejai ir geras projektu vadovas. Stai ir viskas:)
2005-01-31 11:05 Programinė įranga » Navision vs Scala » #141551
Del pakeitimo cia jau priklauso nuo programuotojo darbo "kaip buvo padaryta". Aisq dauguma daro taip kad paskui papildomai galima butu $ gaut. 30000 CRM'as geras (savas) kainuoja iskaiciuojant objektus. O mes kalbam apie pakeitimus:/ Gal Jus netaip supratot. Del Latvijos rinkos tai ta pati situacija kaip ir LT. Hansab'as savo laiku marketingo atvzvilgiu pralaimejo. Gan geri rysiai su Latvija, pvz www.elva1.lv, pagal "mano source'us" mazai kas ten hansab'a naudoja:/ Kazkaip mus faktai nesutampa Olegas. Idomu:)
2005-01-31 09:42 Programinė įranga » Navision vs Scala » #141507
Del Axaptos - tai LT turi 2 metu senumo lokalizuota Axapta 3.6 versija. Siais metais rudeni isheis sekanti versija, kuri Lietuva pasieks dar po metu. Del infobalto nzn ka gero galejo Columbus'as Jums papasakot, nes nelabai kompetitingos konsultantes buvo. Del versijavimo, jokiu problemu ner is programuotoju puses ir pakeitimai globalio funkcionalumo neliecia, tad moduliavimo prasme jokiu problemu nebuna, jei kazkas ir islenda, tai cia 99% makaronu kabinimas klijentams. Jeigu kazkoks funkcionalumas JAU padarytas tai perdaryt (kosmetiskai) uzima nedaug laiko ir dauguma tokiu pertvarkymu ieina i support'a. Nzn uz KA moka po 30K lt Jusu pazistamos firmos, bet tikrai cia nerealu. Technologine prasme Axapta palyginus su Navision Attain 3.6 yra kur kas pasenusi sistema. Aisku suprogramuot galima viska ir ten ir ten, bet branduolio prasme nauja Axapta labai pasikeis. Tai tas pats kaip mes lygintumem Navision Financials 2.6 su 3.7 versija:) Na o del Navision'o mirties tai tikrai unreal, nes jis uzima tam tikra sektoriu rinkos, kuris suformuotas tarp LT programu ir Axaptos(kainos prasme) programos. Pagyvensim pamatysim.
2005-01-31 01:09 Programinė įranga » Navision vs Scala » #141447
Laba vakara,
Oleg, norejau paklausti, o Jus esat programuotojas? Del Navision'o mirties tai cia yra faked dalykas. Greit isheis Navision 4.0 LT, Worldwide'as jau yra, galite paziuret ji www.mibuso.com saite. Visu pirma zmones, supraskit viena dalyka -> Navision nera Pragma, Rivile, Skaita... Tai yra labai skirtingi produktai. Pirmas turi kur kas daugiau galimybiu prapletimui. Sutinku su Oleg'u del Analizines Navision'o dalies. Yra problemu ir nemazhai... bet, visos problemos yra ishsprendziamos, cia yra tik laiko klausimas, ir tam tikri tools'ai jame yra, kurie leidzia programuot ne tik NAvision'o daly bet ir third party dalykus, pvz. POS sistemas, arba ta pati analizes rodyni su tam tikrais navarotais. Pagal poreikius galima padaryt VISKA Navision'e. Tai nera kazkox standartizuotas produktas, kuri instaliuojam ir dirbam su tuo kas duota. Standartiniu galimybiu yra taip pat nemazhai. Del visokiu formu i VMI,INTRASTAT ir t.t. kaip ataskaita padaryt be problemu (tai turi ieit i diegimo procesa uz kuri Jus mokat), nereikia jokiu isoriniu programu. Del DU tai cia patogiau rinktis 3rd party programa tam reikalui, nes savikaina DU daryta navision'e kainuoja tiek pat. Neapsimoka firmom programuot ji. Nors jei firma turi papildomu $, tai +-1000 moduliui... Skonio reikalas:)
Jeigu lygintumem Axapta su NAvision'u:
1)Axapta yra kur kas galingesnis produktas (programuotojo poziuriu ir galimybem)
2)Axapta kainuoja brangiau.
--Bet jei ziuret is realizacijos puses Axapta yra jau pasenes produktas... ir tuos pacius dalykus galima sukurt kaip Navision'e taip ir Axaptoj.
Is savo patirties siulyciau imti Navision 3.6 versija su paskutiniais hotfix'ais, arba 3.7 kai tik isheis bugfix'ai (po menesio apytixliai kaip sake). 4.0 versija yra dar labai "siraja". Yra tam tikru WW versijoj problemu su dimensijom.
Tad jei reikia diegt Navision'a, tai geriau padaryt teisinga pasirinkima, kas diegs. Geriausia tai pakalbet su projektu vadovu tiesiai ir paaskint jam ko Jums reikia, o jau programuotojai viska padarys taip kaip reikia. Viskas priklauso nuo projekto vadovo, kuris su Jumis tiesiai dirba.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui