Tax.lt narys Skaiva

S
Tax.lt narys nuo
2005-02-07
Skaiva
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-03-23 20:40 Programinė įranga » Kaip išsirinkti naują apskaitos ir verslo programą???? » #262037
Manau, kad Olegas visiskai teisus del lietuvisku programu. Man kartais atrodo, kad Navision, Scala ir kitos užsienietiškos programos - tai senos programos perprogramuotos su naujomis technologijomis. Lietuviškose programose yra realizuota žymiai daugiau originalių ir naujų idėju.
Kokia čia ptrograma, jei as, buhaltere, padariau klaida, as ja matau, noriu pataisyti ją taip, kad niekas nematytu, kad ten buvau kazka ne taip padariusi, o programa neleidzia. Atseik stornuok. O jei as galiu be to apsieiti, man tik skaiciukus pakeisti reikia. O visa kita yra mano problemos. Tai mano kaip buhalterės teisių suvaržymas. Kodėl aš būtinai turiu visiems demonstruoti savo klaidas ir neturiu teisės jų pataisyti net tokiu atveju, kai tai niekam nepakenks, nei VMI, nei savininkams.
Teko girdėti tokia istorija. Buhaltere stornavo įplaukos į kasą operaciją. Storno operacijoje aišku buvo C Kasa. Šefas pamatė atspausdintą diddžiąją knygą ir klausia "Kur padėjai pinigus? Kam juos išmokėjai iš kasos?" O išaiškinti, kad tai stornas jam juk beviltiška. Arba dar variantas. Dirbant su NAVISION buhalterė kreditavo ne tą pajamų sąskaitą. Pamatė, kad padarė blogai po kiek laiko. Tada ji tą sąskaitą debetavo ir kreditavo kitą pajamų sąskaitą, t.y. padarė koreguojantį įrašą. Tai va, kai ją tikrino VMI, reikėjo rašyti pasiaškinimą, kam ji sumažino pajamas. Kad kitur atitinkamai padidino, tai niekam neįdomu, tokia mat buvo tikrintojų kvalifikacija. Aišku savaime, viskas baigėsi gerai, bet tokių nesusipratimų nebūtų, jei programa leistų pakoreguoti perkeltą įrašą. O ar galima tai daryti, tai jau ne programos kūrėjų, o mano, buhalterės reikalas. Jei aš kažką ne taip padarysiu, tai ir atsakysiu. O jei kai kas mano, kad tai apsaugos nuo apgavysčių, tai labai klysta. Vėl turiu gerą pavyzdį, su HANSA programa. Įmonę tikrino auditorė. Buhalterė buvo padariusi kažkokią kliauzą, kurios nenorėjo parodyti. Tada ji padarė taip: iš HANSA programos ataskaitą eksportavo į EXCEL'į, ten išmetė keletą eilučių, kurių ji nenorėjo parodyti auditorei, o sumas galutines paliko tokias, kokias reikia, t.y. taip, kaip programoje. Va jums ir perkėlimai, geležiniai uždarymai.
Man atrodo, kad ir suprogramuoti tokią programą, kurioje leidžiamą viską laisvai koreguoti ir perskaičiuoti, žymiai sunkiau, negu tokią, kurioje padarei įrašą, ir jis užrakintas, baigėsi mėnuo, jis uždaromas ir baigta.
Taigi, mielieji užsienietiškų programų propaguotojai, baikit pūsti arabus žmonėms į akis. Jokio stebuklo ten nėra, tik pasenusios idėjos. Ir jūsų šūkis, kad tos programos leidžia "laisvai organizuoti apskaitos procesą įmonėje" labiau tinka lietuviškoms programoms, kurios kuriamos ŽMOGUI,
kuris klysta, bet turi teisę pataisyti savo klaidas.
2006-03-21 18:34 Programinė įranga » LABBISIII, AGNUM ar Finvalda? Pereiname iš Paulitos » #261240

Oleg rašė:

Skaiva rašė: Kaip tik pirkau (jau ne pirmą kartą) FINVALDA MAXI į tris darbo vietas. Sumokėjau apie 5600,00 už 3 vietas, apie 1000,00 Lt už SQL duomenu baze (trys licencijos). Na ta mokama duomenų bazė užkelia kainą šiek tiek, bet sako, kad patikima, duomenų saugumas užtikrintas ir pan. Ko gero tiesa, problemų tikrai su duomenimis neturime jokių, darbo greitis geras.


Skaiva, galite placiau papasokoti apie SQL?

Kaip tiksliai vadinasi Jusu isigytas SQL paketas?

Kiek zinau SQL yra arba nemokamas - MSDE versija - visiskai patikimas, kai nera baze didele (kazkur iki 5 vartotoju gali dirbti tinkle be problemu). Arba mokamas (Small Business Server paketas) - apie 5000Lt uz licencija + uz kas 5 darbo vietas po 800Lt. Arba normalus SQL, kuris kainuoja daug daugiau.

Gal pasikeite kainodara? O gal cia kazkoks specialus SQL variantas?


SYBASE SQL ANYWHERE ver. 9.??? toliau neprisimenu.
O dokumentų pas mus labai daug. Kartais siekia 6000 per menesi. Daug yra pirkimu, uzsakymu, pardavimu, nurasymu kur detaliu eiluciu yra iki 200-300. Cia labai gelbsti tai, kad Finvaldoje sandelio operacijos kopijuojamos tarpusavyje. Buna, kad atvaziuoja 'fūra', įvedamas didelis prekiu pirkimas, ir visas prekes reikia is karto parduoti. Tai ta pirkima galima nukopijuoti i pardavima. Kas liecia pardavimo kainas, jas galima pries tai susitvarkyti, galima pritaikyti įvairius nuolaidų variantus. Iplauku labai daug, bet yra
galimybe automatiskai susiimportuoti atsiskaitymus is banku. Labai taupo laika.
2006-03-16 17:25 Programinė įranga » LABBISIII, AGNUM ar Finvalda? Pereiname iš Paulitos » #259858
Kaip tik pirkau (jau ne pirmą kartą) FINVALDA MAXI į tris darbo vietas. Sumokėjau apie 5600,00 už 3 vietas, apie 1000,00 Lt už SQL duomenu baze (trys licencijos). Na ta mokama duomenų bazė užkelia kainą šiek tiek, bet sako, kad patikima, duomenų saugumas užtikrintas ir pan. Ko gero tiesa, problemų tikrai su duomenimis neturime jokių, darbo greitis geras.
Pas mus dirba iki 20 žmonių, taigi ALGA kainavo 400,00 Lt. Tai va, visai normalu. Į kainą įeina 8 val. mokymas darbo vietoje, 6 mėn. aptarnavimas, naujos versijos, konsultacijos telefonu, el. paštu. Be to, priderino ataskaitas pagal mūsų poreikius be papildomo mokesčio. Kas liečia konsultacijas, tai aš priekaištų neturiu. Būna, kad kartais grubiau pašneka, kai ką nors visai kvailai paklausi, bet šiaip specialistai jie kvalifikuoti. Aš manau, renkantis programą klausimą reikia kelti taip: ar norime, kad būtų gerai, ar kad pigu. Va, tada ir atsistoja viskas į savo vietas. Na, permokėti be proto, žinoma nereikia.
Dabar FVS vyksta akcija, parduoda MIKRO FINVALDA tik už 400,00 Lt. Pasižiūrėkite, kas ieško pigios ir geros programos.
O kas link SAP'o, tai čia buvo labai teisingai pasakyta. Ten toks nesąmonių kratinys, toks smegenų pudrinimas, ir tokie pinigai, kad neįsivaizduoju, už ką mokama. Galimybės pačios elementariausios, labai daug būtinų dalykų nėra. Pvz., pardavimų grąžnimų nėra, suderinimus rankytėmis galite pasidaryt arba mokėk kokius 5000,00 tai gal per 3 mėn. padarys ir t.t.
2006-02-28 21:26 Programinė įranga » KONTO programa » #254805

tanar rašė: Laba diena.
Šiandien susiduriau su tokia situacija.
Turėjau 2006 vasario mėn. naują klientą. Įvedžiau kaip visada į kontrahentų sąrašą ir išrašiau jam sąskaitą-faktūrą. Per savaitė klientas apsimokėjo sąskaitą. Įvedžiau, padariau padengimą ir lig tai daugiau nieko nedariau su tuo klientu.
Šiandien įlindau į 2005 12 mėn. periodą ir žiūriu, kad tas klientas visose periodinesė operacijose ir nusidevėjime??????????????????????????????????Pradėjau knistis dar giliau, jis ir ten iki pat pradžios!
Aš apalpau, nežinau ka daryti. Patarkit ką nors, nes žalio supratimo neturiu ką daryti.

Ką tik per Ruskoje Radio girdėjau Lolitos dainelę su tokiais žodžiais:
"Pošliu ego naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nebo...'. Manau, kad tai kaip tik patarimas jums, ką daryti su tokia programa.
2006-02-17 13:32 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #250764

Jovita123 rašė: smile Centas-kad pigu

siaip tai rinkciausi tarp 2 programu tik priklausomai kokiu moduliu reikia ir kokia mazdaug suma tenkintu yra uz 4 tukst nebloga o yra ir uz 22 tukst su navarotais



O kokias konkrečiai rinktumeisi?

Aš irgi turiu keletą pažįstamų, dirbančių su CENTU. Visi vienu balsu tvirtina, kad pirmai progai pasitaikius atsikratytų šia programa, nes pirko tik todėl, kad šefas daugiau 500 Lt neskiria programai, o vienai iš jų dar iš savo kišenės primokėti reikėjo. Kas čia per vadovai? Kankina savo buhalterius ir tiek, skriagos tikri. Na, bet gyvenimas laikui bėgant sustato viską į savo vietas.
2006-02-16 19:41 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #250732
Visų, dirbančių su CENTU, noriu paklausti:
1) Dėl ko pirkote CENTĄ - ar kad programa labai patiko, ar kad pigi?
2) Kokią programą pirktumėte savo įmonei, jei šefas staiga pasakytų - "Pirk tokią programą, kuri tau labiausiai patinka ir tinka mūsų įmonei, dėl finansų jokių problemų nėra, kiek reikės, tiek išskirsiu" ?
2006-01-24 20:26 Apskaita & Auditas » Apskaitos paslaugas teikiančios bendrovės - ar galima jomis pasitikėti? » #243553
Kviečiu visus išsakyti savo nuomonę apie apskaitos paslaugas teikiančias bendroves. Ar jūs patenkinti jų teikiamų paslaugų kokybe, ar galima jomis pasitikėti? Man asmeniškai apie tai teko girdėti daugiau neigiamų atsiliepimų, negu teigiamų.
2006-01-19 11:02 Apskaita & Auditas » Audito imone, kuria pasirinkti » #242279
Padekite, patarkite, kokia lietuviska audito imone pasirinkti Vilniuje. Esame girdeje, kad yra gana daug ir nesaziningu, ir nelabai kompetentingu, ir megstanciu ka nors 'pripaisyti', nors ir nieko nerado, paimti pinigus uz nieka ir t.t.. Ypac nuo tokiu noretume apsisaugoti. Nereikia ir labai pigiu, ir labai brangiu. Zodziu reikalingas optimalus kainos ir kokybes santykis. Įmone nemaza, gamyba, prekyba, apskaita kompiuterizuota.
2005-05-05 12:33 Programinė įranga » Gera buhalterinė programa » #169127
Man atrodo, kad gera ta programa apie kurią čia mažiaisiai kalbama. Tos begalinės diskusijos apie vieną ar kitą programą reiškia, kad ir problemų yra daug. Jei nėra problemų nėra ir kalbos.
2005-04-07 21:12 Programinė įranga » Apskaitos programų klasifikacija » #159643
Rucike rašė:
"Smulkioms įmonėms (2, 3 kompai ir pinigai iki 1000 Lt) tinka praktiškai bet kuri vardinta forume - debetas, saikas, finvalda ir t.t.
Vidutinėms (5-10 ir pinigai iki 10000 Lt) vertėtų svarstyti tarp trijų Labbis, Prototechnikos ir Rivilės. ......."

Aš dirbu su FINVALDA MAXI, tai kažkaip nepastebėjau, kad kainuotų 1000,00 Lt ir netiktų mūsų labai stambiai įmonei. Apyvartos apie 200 mln, padaliniai po visą Lietuvą. Su filialais kituose miestuose dirbame ON line režimu, pastovus ryšys kaip lokaliame tinkle, jokių lūžimų, jokių greičio problemų. Esame patenkinti.
2005-02-07 19:03 Programinė įranga » LABBISIII, AGNUM ar Finvalda? Pereiname iš Paulitos » #144001
Dabar jei vel tektu rinktis, tai butu tik FINVALDA. Uz jos paprastuma, patoguma, uz konsultantu zmogiska elgesi. Cia i programos vartotoja ziurima kaip i lygiaverti partneri, kuris gali ir klausti visko, kas jam neaisku, ir klysti.
Galimybemis abi programos yra panasios, taciau naudojimasis tomis galimybemis yra labai skirtingas. Kad isisavinti FINVALDA reikia zymiai maziau pastangu, negu AGNUM.
2005-02-07 14:27 Programinė įranga » LABBISIII, AGNUM ar Finvalda? Pereiname iš Paulitos » #143852
Dirbti teko su Skaita, Edrana ir Agnum. Dabar jau pusę metų dirbam su FINVALDA SQL. 12 vietu tinkle. Man si programa patinka.Ji ir patogi, ir ismokau greitai. Gerai konsultuoja, reaguoja i pastabas. Pridare daug papildomu ataskaitu. Musu imone prekybine - gamybine. Reiketu jums pasiziureti keleta programu, tegu atsako i klausimus, tada palyginkite ir pasirinksite.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui