Tax.lt narys Persytis

P
Tax.lt narys nuo
2005-02-15
Persytis
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-04-21 22:05 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #392661

Loreta13 rašė:

Persytis rašė: Atlyginimas buvo skaičiuojamas nuo tvarkomų įmonių skaičiaus, atliktų darbų skaičiaus ir panašiai
Pats atsakėte. Reiškia de facto darbdavys teisus, o de jure ..kas žino. Tai priklauso nuo to, kaip ir kas turės kokių nors argumentų bei dokumentų įrodant savo tiesą:))

"Tie nepadaryti darbai" nėra Faktas. Bet jau matau, kad mes čia tik pradedam tarpusavyje ginčytis ir nieko gero iš to nenusimato...
2007-04-21 22:03 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #392659

renatab rašė: O jūs aplamai, ką nors padarėte? Gal tik nosį krapštėte ir žiūrėjote į ekraną. Kiekvienas darbdavys moka už rezultatus. Matyt silpnas esat. Jei sąžiningai dirbot - galit kovoti už save ir įrodyt. Jei ne tai verkit kad neteisinga.

Įsiskaityk ką paklausiau. KARTOJU: Noriu sužinot ar turi juridinę galią tas dokumentas, kuriame surašyti mano pasak darbdavio neatlikti darbai, jei aš raštiškai niekur nepasirašiau, kad juos turėjau atlikti. Paprastas klausimas. Jeigu aš tai žinočiau netrukdyčiau jūsų ir savo brangaus laiko. Aš nerašau koks aš geras darbuotojas ir koks blogas mano darbdavys. Čia tik mano reikalas ir niekam aš ašarų nelieju. Jeigu negalite atsakyti į šitą klausimą man neįdomi jūsų nuomonė, kad visi darbdaviai teisingi ir moka už rezultatus, šita tema aš visai nenoriu diskutuoti, nes iš jūsų replikos supratau, kad jūsų darbdavys doras ir teisingas bei jūs gaunate tiklsiai pagal rezultatus.
2007-04-21 21:29 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #392650
Atlyginimas buvo skaičiuojamas nuo tvarkomų įmonių skaičiaus, atliktų darbų skaičiaus ir panašiai. Bet reikalas tas, kad aš niekur nepasirašiau nei pareiginiuose nuostatuose, nei kažkur kitur, kad tvarkau vieną ar kitą įmonę, turiu atlikt vieną ar kitą darbą. Todėl ir noriu išsiaiškint ar juridiškai teisingai man priskaičiuoti tie neatlikti darbai ir skirta ta nuobauda, nes aš tikrai neketinu sutikti su tokiu darbdavio sprendimu.
2007-04-21 20:29 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #392639

Loreta13 rašė: Kiek žinau, be jūsų sutikimo išskaičiuoti iš jūsų atlyginimo kažkokių sumų darbdavys negali.
O ką daryti, jei jau išskaičiavo...amžinas klausimas, balansuojantis tarp to, kokią nervų sistemą turite, ar galite ir norite skųstis Darbo inspekcijai, kiek bailus yra darbdavys, kokio dydžio mieste gyvenate ir t.t. ir pan...
Pats galite sugalvoti aibę priežasčių ir galimybių spręsti viską taikiai ar piktuoju.


Pagrindinis mano klausimas buvo ar gali darbdavys sudaryti sąrašą "mano neatliktų darbų", jeigu nebuvo jokio raštiško susitarimo, kad tuos darbus aš turiu atlikti.
2007-04-21 19:51 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #392629
Gal kas gali padarti? Situacija tokia: dirbau buhalterines paslaugas teikiančioje įmonėje buhalteriu ir tvarkiau kelias įmones. Vėliau išaiškėjo, kad direktorius nesilaiko duoto žodžio, nemoka atlyginimo laiku pan., tai nusprendžiau atsisveikint su tuo darbu. Tačiau įvyko konflikas su direktorium. Jis man dar nesumokėjo atlyginimo už du mėnesius ir išeitinės pašalpos. Vėliau, praėjus keliom savaitėm po atleidimo, kai jau susitikau su juo atsiimti pinigų, jis man pakišo išlaidų orderį su penkis kartus mažesne suma negu man priklausė išmokėti. Prie to dar padavė parašytą įsakymą, kad man išskaičiuota iš algos nuobauda už mano "atseit" neatliktus darbus. Ta nuobauda yra žymiai didesnė negu mano vidutinis atlyginimas(kiek žinau didžiausia piniginė nuobauda, kurią galima skirti darbuotojui yra viena vidutinė to darbuotojo alga). Dar dėl mano "neatliktų darbų": direktorius sudaręs sąrašą visų tų darbų, kurių aš pasak jo neatlikau(aš to sąrašo nemačiau), tie darbai susiję su tom firmom kuriom tvarkiau apskaitą. Atsakykit ar gali taip elgtis darbdavys? Jei užsinorėjo nemokėti pinigų, surašė kažkokį įsakymą ir skyrė nuobaudą? Noriu akcentuoti vieną dalyką, Aš nepasirašiau jokio dokumento, kurio pagrindu aš perimu tvarkyti tų firmų dokumentus, kuriose direktorius priskaičiavo "mano neatliktus darbus", paprasčiausiai buvo pasakyta, kad aš tvarkau vieną ar kitą firmą, raštiškai neįsipareigojau toms firmoms, nes sutartis sudaryta su buhalterines paslaugas teikiančia įmone o ne su manimi, todėl teisiškai atsako buh. paslaugas teikianti įmonė o ne aš.
PS. Tikiuosi neprimaliau taip kad neis suprast..
2006-11-29 11:18 Bendra » Padekite » #344362

normaliukas rašė: Vel varginu jus del to "Pinigu ismokejimo kvito"...vadybininkas tos anos imones kuris gaves pinigus is musu imones israse ta kvita, pareiske, kad taip turi buti, ir kad skaityt nemoku jei prasau kad israsytu mums "Pinigu gavimo kvita" arba kasos pajamu orderi...Negi visai kvailas daiktas esu...kazko nezinau, vel kazkas naujo? smile

Jeigu vadybininkas gavo pinigus, toj vietoj kur gavėjas turi būti jo vardas pavardė ir parašas.
Jeigu ten tavo vardas pavardė ir parašas (arba to asmens kuris pasirašė iš tavo įmonės) tai pagal tą dokumentą tuos pinigus gavai tu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui