Interjero puošimo išlaidų įvairovė

wolf wolf 11164
2006-04-24 11:53 wolf
Sveiki turime toki VMI paaiškinima
"6.20. Dėl biuro interjero puošimo išlaidų.

Apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, iš pajamų galima atskaityti ne tik pajamoms uždirbti patirtas sąnaudas, bet ir sąnaudas būtinas ekonominei naudai gauti. Todėl biuro interjero puošimo išlaidos, kaip, pvz., puokščių, dekoratyvinių elementų, gyvų gėlių įsigijimo išlaidos laikomos leidžiamais atskaitymais, jei šios išlaidos įmonei teikia ekonominę naudą."

Galite pasidalinti patikrtimi - kokius papuošimus fiksuojate pas save ir kokios susidaro išlaidos. Ar išlaidų dydis gali daryti įtaka VMI sprendimui pripažinti neleidžiamais atskaitymais.

Pvz. žaisliukiu ir blizgučių pirkimas per kaledas tikrai skiriasi nuo pvz. Akvariumo pirkimo (arti 1000 Lt).
Kaip jūsų manimu ar ir tas ir tas yra leidžiami atskaitymai. Faktas tas, kad ir visi daiktai realai yra įmonėje.
Cha-cha Cha-cha 5530
2006-04-24 12:03 Cha-cha
Kalėdinių, vėlykinių daikčiukų pirkimą visda traukiam į sąnaudas. Dar taukiam gėles (kurias faktiškai perkam darbuotojams sveikinti per gimtadienius). Esam pirkę ir paveikslą, kurį priskirėm interjero puošimui. Jei pirktume akvariumą - tikrai dėčiau į sąnaudas.
Procentaliai pas mus gaunasi nedidelė suma, nes įmonės apyvarta siekia kelis milijonus per mėnesį.
wolf wolf 11164
2006-04-24 12:05 wolf
Idomu ar labai VMI užsiciklinęs ant tų PVZ. kurie pavardinti rašte ?
Benas Benas 2092
2006-04-24 12:07 Benas
Manyčiau, jei prekiaujate žuvimi ar žūklės prekėmis, tai akvariumą su rykliais būtų galima priskirti puošybos elementams, kad ir už 1000 Lt. O kitu atveju ką aš žinau, ar jis teiktų ekonominę naudą. Nors, jei žiūrėsim į Kauno Megos akvariumą, tai žmonės važiuoja pamatyti rykliukų, prie to dar ir apsiperka parduotuvėse - tai lyg ir ekonominė nauda smile
Cha-cha Cha-cha 5530
2006-04-24 12:09 Cha-cha
Jeigu įstatymas leidžia ir visa tai yra įmonėje faktiškai, tai nemanau, kad turėtų kabinėtis. Kiek teko girdėti, labaiu kabinasi prie prabangių baldų, remontų, aparatūros- prašo parodyti. Jai viską randa įmonėje, o ne vadovų namuose, kaip ir nekyla problemų.
wolf wolf 11164
2006-04-24 12:12 wolf
Na abejojų, kad būtinai reikia prekiauti žuvimi, kad galėtum įsigyti ir į leidžiamus atskaitymus įtraukti akvariumą. Tiesioginė nauda tokia patik kaip jei jis stovėtų žuvu pardotuvėje - tiesiog traukta užeiti, pasižiūrėti tuo pačiu ir įsigyti, maloniai nuteikia darbui, malšina troškulį, o iš bėdos ir alkį.
P
prikolas 748
2006-04-24 13:53 prikolas
Aš akvariumą tirai dėčiau į leidžiamus atskaitymus, ir jo priežiūros išlaidas taip pat.Aiškus aiškiausias interjero elementas, kuris kaip ir bet kuris kitas gražus daigtas suteikia puikų estetinį vaizdą.Nemanau kad bankai ir panašios įstaigos , kas turi akvariumus ir įvairius paveikslus nenurašo to į veiklos sąnaudas.
L
limina 726
2006-04-24 14:32 limina
labai pritariu Wolf dėl akvariumo,kad
maloniai nuteikia darbui.
Dirbu šrote ir palinka kaip čia pasakius- ne iti, o
va ofise didelis akvariumas tai smagu pasėdėti ,nervus nuraminti.
Labai dažnas klientas paprašo leidimo užeiti pasižiūrėt žuvyčių.
Tik va niekada nepamąstėm, kad akvariumo priežiūra gali
būti leidžiami atskaitymai.Visai neseniai keitėm akvariumo viršų, perkam
maistą žuvytėms ir t.t.Reiks pašnekėt apie tai su viršininkais
P
prikolas 748
2006-04-24 15:14 prikolas
Skaičiau nesenai kažkur spaudoj, kad stambios įmonės, kurios rūpinasi savo įvaizdziu ir negaili tam lėšų, tokias interjero puošimo detales kaip paveikslus neperka, o nuomojhasi iš dailės salonų.Kadangi sugalvojus pakeisti interjerą, tas paveikslas kaip ir taptų nebereikalingas. Taigi teikiama tokia paslauga, ji aišku irgi kainuoja tūkstančius, bet visgi tai pigiau negu įsigyti keletą paveikslų (autorinių darbų).Tai kurgi tokias išlaidas už nuomą dėti? Aišku kad į įmonės leidžiamus atskaitymus.
L
Liusija 752
2006-04-24 15:46 Liusija
O aš tai prieš tokias ,,fanaberijas,,. Juokingiausia būna kai įmonė nusiperka paveikslą už 3000 Lt., remontą padaro už baisią sumą, perka visokias nesamonias biuro puošybai, dar ir akvariumą, jo priežiūrai skiria išlaidas, o darbuotojai dirba su 10 m. senumo kompais arba monitoriais, sukrypę kėdės gadina stuburus, patalpos šaltos nes taupoma, ir dirba beveik už minimumą, taupomas popierius, taupomi tušinukai ir t.t.. Aš pabūsiu griežta, darbas yra darbas, o namai yra namai ir reikia skirti šiuos dalykus ir jų interjerą, nes dažniausiai ten kur sakykim nupirkta brangi sofa tipo darbuotojų poilsiui, jie ten net neprisėda nes juos seka akyli šefo akis. Bet darbdaviai labai nori pasipuikuoti tipo va kokios pas jį darbuotojams darbo sąlygos geros, bet tai ir lieka tik pasipuikavimui, o ne darbuotojams.
Gerai kai yra išimčių, bet dažniausiai būna taip kaip sakau, ne iš vieno pažystamo tą girdėjau.
Pas mane nėra nieko apart gėlių kurias bėje pati pasodinau, ir vazelių kelių, bet turiu gerą kompą, gerą kėdę , pakankamai erdvės, kad nereikėtų užpakaliu trintis su bendradarbiu, ir labai šiltą kabinetą ir gerą darbinę aplinką.
Todėl visiems kuriems yra taip kaip aprašiau pirmoje dalyje patariu darbdaviui kuris užsimanys akvariumo, griežtai pasakyti, kad akvariumas bus tikrai neleidžiami atskaitymai , o nedrąsiai užsiminti , kad kompas tikrai leidžiami atskaitymai. smile
P
prikolas 748
2006-04-24 16:00 prikolas
tai suprantu taip, kad jeigu turiu savo kabinetą, kompą, mikštą kėdę, tai jau mano dirikas gali akvariumą ir paveikslą pirkti smile
L
Liusija 752
2006-04-24 16:09 Liusija
Tai aišku smile

Kažin ar nebūtų skaudu jei sėdėtum prie pasenusio kompo, šefas klaustų ar akvariumas už 5000 litų sąnaudos, aš tai sakyčiau, kad iš viso negalima pirkti, nes draudžia higienos taisyklės, gali sakykim atsirasti žuvų gripas......
P
prikolas 748
2006-04-24 16:36 prikolas
Bet įstatyme tai neparašyta, kad pirma kompai visiems mikštos kėdės, ir jeigu liko dar pinigučių galima ofisą išpuošti.
Čia ju kaip ir šantažas diriko atžvilgiu gaunasi smile
L
limina 726
2006-04-24 16:52 limina
to Liusija,
Tikrai nemanau, kad akvariumas ofise, tai kažkokių "fanaberijų"išraiška,
ir baldai gražūs yra ir niekas nedraudžia darbininkui(kartais ir tepaluotam )
ant jų atsisėsti.Pagaliau šefo reikalas kaip įrengti ofisą.Ir blyn nereikia čia virkauti, kad kompai seni, baldai seni o va čia šefas nori pasirodyti.
Ir kompą gerą turiu,ir kėdę patogią ir atskirą kabinetą ir kava firmos sąskaita.Ir nieko čia ypatingo nepasakiau- manau dauguma kolegų dirba
tokiom sąlygom.Ir nesutiksiu, kad akvariumas tai jau prabanga.Jau rašiau-
labai gerai kartais prie jo pasėdėt,atsipalaiduot.
L
Liusija 752
2006-04-25 13:57 Liusija
to limina,
tikriausiai nesupratai ką norėjau pasakyti, esmė tame , kad viską tu turi ir kėdę ir kabinetą ir kompą gerą, o jei neturėtum ar taip pat galvotum smile Mnau kad ne. Aš visai ne prieš tuos kurie sudarę geras darbuotojams sąlygas biurą papuošia, lai tai daro, jei tik nori.
Prieš tris metus dirbau, tai šefas buvo iš tokių kuriam buvo svarbu įvaizdis, sudėjo grindinį šildymą su naujausio dizaino plytelėmis ( kainavo aibę pinigų), bet šildymą pajungdavo vos ne gruodžio mėn. nes juk taupė įm. pinigėlius, nupirko posėdžių baldų komplektą už 14 000 Lt. ir dar paveikslą autorinį darbą ant sienos pakabino atrodo už 5000 Litų, viską derino ėjo dizaineriai, ofisas buvo vos ne kaip muziejus, bet mums darbuotojams tai laimės nebuvo, kompas buvo vienas kampe, kuriuo naudojomės trys žmonės, (dabar man tai sukelia juoką)atsiklausdavome vienas kito,kuris dabar dirbs, apie buhalterinę programą nei kalbos nebuvo, vis sakydavo oi kiek popieriaus daug sunaudojame, tušinukui šerdelę duodavo, kai pasakydavome jog jau baigiasi , šaldavome iki suledėjimo,kojų nejausdavau iš šalčio, sudėjo gerus langus su tamsintais stiklais, todėl net dieną buvo tamsu, o elektrą taupė ir sakydavo negi dieną žibinsi, vienu žodžiu įvaizdis buvo liuks , kas ateidavo kas nors tai tikrai išgirdavo, kad taip gražiai įsirengęs, o mums tai vemt norėjosi, mečiau ir išėjau, nes viskas atsibodo. Geriausia buvo kai pasakė, kad tikriausiai reikia kelti algas, nes žmonės išeidinėja, mes apsidžiaugėme ir pakėle.......... po 5 Lt. smile
Z
ZinaG 6
2006-04-25 15:40 ZinaG
Sveiki. smile Esu nepatyrusi buhaltere. Ar galiu neleidžiamus atskaitymus "sutvarkyti" mėnesio bėgyje, t.y. nurasyti iš pelno ir kokia turi buti korespondencija. Ar deti į 6 kl., metu gale suskaiciuoti kiek buvo ir pelno deklaracijoje parodyti kaip neleidžiamus atskaitymus. Kiek suprantu tada sumažės pelno mokestis. O kada pelną sumažinti? Dėkoju.
D
dadinda 2741
2006-04-25 15:56 dadinda 2011-09-11 04-56

ZinaG rašė: Sveiki. smile Esu nepatyrusi buhaltere. Ar galiu neleidžiamus atskaitymus "sutvarkyti" mėnesio bėgyje, t.y. nurasyti iš pelno ir kokia turi buti korespondencija. Ar deti į 6 kl., metu gale suskaiciuoti kiek buvo ir pelno deklaracijoje parodyti kaip neleidžiamus atskaitymus. Kiek suprantu tada sumažės pelno mokestis. O kada pelną sumažinti? Dėkoju.

Gal galima konkrečiau kokie tie neleidžiami atskaitymai?
Z
ZinaG 6
2006-04-25 16:17 ZinaG
Neleidžiami pas - mus gėlės, dovanos jubiliejaus proga, vainikai buvusiems darbuotojams, vaišes naujų metų metų ir t.t.
D
dadinda 2741
2006-04-25 16:23 dadinda
Dėkite į 6 kl., o metų gale pelno mokesčio deklaracijoje į neleidžiamus.
Z
ZinaG 6
2006-04-25 16:30 ZinaG
Dėkui, kad atsiliepėte. Deklaracijoje kur padėti suprantu. Bet juk tik pelno mokestis sumažės, o apskaitoje pelnas matysis visas. Ar čia aš kažko nesuprantu. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui