Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt?

artas71 artas71 12028
2006-08-19 19:31 artas71 2011-09-11 05-04
[quote:e2d89cd47b="Gediminas Kalčinskas"="Gediminas Kalčinskas"]Kažkas panašaus dedasi ir su taip pat sakralizuoti bandomais Verslo apskaitos standartais. Gal ir teisingai daro? Juk protu didžiosios jų dalies tikrai nesuvoksi. Tik įtikėti ir belieka. Nors kažkaip šventesni jie vis netampa.[/quote]

Siaubingai graudu žiūrėti, kaip buvęs Kapitanovo partneris kamuojasi, aiškindamas Verslo apskaitos standartų siaubingai sunkų suvokimą..
Kaip jis pražiūri akeles ir praaušina burnele tuos tikrtai nesakralinius standartus aiškindamas mums, vis labiau suprantantiems juos, buhalteriams - praktikams.
Siūlau - atidarom www.buhalterislt skyrelį pavadinimu "Ko norėtų buhalterių paklausti p.Gediminas Kalčinskas, bet niekaip nedrįsta".

Arba tax.lt - diiiidelį skyrių su pasiūlymais.
M
Modestas 6751
2006-08-19 21:30 Modestas 2011-09-11 05-04
Taigi Jis iš to duoną valgo. Turbūt šiais metais naujų nebebus patvirtinta, nebus ir seminarų.
Na žmogus išsilavinęs, tikiu, kad yra diskutuotinų klausimų dėl , bet taip kategoriškai kalbėti aplamai apie pačius standartus - būtų labai drąsu ir turint N argumentuotų nusiskundimų/neaiškumų.

Man asmeniškai protu suvokiami ir praktiškai didele dauguma įgyvendinami.
K
kls 640
2006-08-20 11:47 kls 2011-09-11 05-04
(Ale čiut nepražopsiojau intrigos! smile Paieškosim žibaliuko)

Artas:
"buvęs Kapitanovo partneris kamuojasi, aiškindamas Verslo apskaitos standartų siaubingai sunkų suvokimą"
Iš tikrųjų, seminaruose Pačiolininkai ir būtent pats Kalčinskas kartais ant tiek įsismulkina, kad matyt patys pasimeta. Čia gal gali būti pavyzdžiu, kaip gasdino perėjimu į naujus . Kita vertus, nežinau kas kitas rengia tokią gerą metodinę medžiagą (seminarų dalijamąją ir kt.leidinius)? Čia minimo Kapitanovo seminarų medžiaga tai tik perrašymas reglamentų.

Modestas:
"taip kategoriškai kalbėti aplamai apie pačius standartus - būtų labai drąsu ir turint N argumentuotų nusiskundimų/neaiškumų."
Čia galėčiau suprasti Kalčinską dėl tos "sakralizacijos". Pavyzdžui, ar daug buhalterių gali patvirtinti, kad jų vadovai perskaitė Apskaitos politiką? Aš, kai pasiūliau prieš pasirašant paskaityti, buvau suprastas kaip norintis pasityčioti. Kitaip tariant, praktiškai reikalingi tik dėl finansinės atskaiįtomybės, nes dažniausiai praktikoje naudojamos kitos apskaitos: pinigų įplaukų/paskirstymo, marketinginės ir pn. Ir laimingi šiuo požiūriu buhalteriai, kurių įmonės audituojamos - neleidžia atsipalaiduoti.

Artas:
"Siūlau - atidarom www.buhalterislt skyrelį pavadinimu "Ko norėtų buhalterių paklausti p.Gediminas Kalčinskas, bet niekaip nedrįsta"
Ne nedrįsta, o bijo. smile Kodėl Pačiolio seminaruose klausimai tik raštu? Bijo klausimų, matyt bijo ir klausti. Bet, jei teisingai įžiūriu pasiūlyme, Artas galvoja, kad Tax neapsijuoks savo klausimais, tai čia būtų abejonių.
smile Bet šiaip gerai būtų, kad tie žmonės forume atsigrąjintų ant nemėgstamo Kalčinsko - būtų ko pažvengti. smile

Gal kas nors man paaiškins, kodėl šiame forume vien varo ant Kalčinsko, o dievina Kapitanovą? Įtariu, kad objektyvumas aptemdytas privačiais interesais smile smile
M
Motherboard 696
2006-08-20 16:12 Motherboard 2011-09-11 05-04

kls rašė: Gal kas nors man paaiškins, kodėl šiame forume vien varo ant Kalčinsko, o dievina Kapitanovą? Įtariu, kad objektyvumas aptemdytas privačiais interesais smile smile

Lengviausias kelias privačių interesų išsiaiškinimui - keli šimtai litų, paaukotų ir vieno, ir kito seminarams. Pas Kalčinską norisi verkti: taip gaila, kad jis nesupranta 'ai. Nažiūrint to, kad yra daug gerų dalykų, po p.Kalčinsko seminaro išeini ir jautiesi kaip apspjaudytas jo paniekos bet kam: salės apšvietimui, užstrigusiam mikrofonui, nepatogiam klausimui... Jis, tikriausia, pasijunta daug geriau emociškai išsikrovęs ant buhalterių galvos. Tie, kurie jau seniau yra girdėję p.Klačinską, jau įgijo imunitetą, ir, klausydami jo paskaitos, sukryžiuoja kojas ir rankas (gal ir česnakų įsideda), kad pyktis ir bloga energija nepersiduotų. Pirmą kartą išklausę, lieka apstubinti, sujauktais protais ir jausmais.
Kuo gali padėti TAX? Norisi palinkėti p. Kalčinskui įgyti tolerancijos. Kolegoms, buvusiems partneriams, protingesniems ir ne tokiems protingiems. Ir smagiau bus gyventi, ir 'ai bus suprantamesni. smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2006-08-20 18:43 nieko_sau
Man po jo seminarų susidaro toks įspūdis, kad jis pataikauja buhalterių auditorijai, na lyg ir prisitaiko prie tokių, kurie nelabai kerta naujovėse ir kuriems sunku susigaudyti. Jis pabrėžia, kad įstatymai painūs, nesuprantama kalba parašyti ir bendrom jėgom padės juose susigaudyti. Bet sutikit, kad tai nėra labai blogai, jis veikia kaip geras psichologas. Nes į seminarus susirenka toli gražu ne visi genijai (o jie aplamai beveik ir nevaikšto į seminarus:))), susirenka paprasti buhalteriai. Ir tas toks patvirtinimas iš tribūnos, kad aš tikriausiai nesu jau toks ir kvailas, kad nieko nesupratau, kad tai ištikro sunku suprasti, labai suveikia. Mano nuomone, tie seminarai ir yra skirti tokiems, kuriems sunku suvokti visas tas gudrybes. O kad daugeliui yra sunku, mes patys matome ir iš šito forumo, iš pateikiamų klausimų.
Mano nuomone, nėra jau taip blogai, lai varo ten ant ko nori, bet jauniems buhalteriams visai neblogi tie jų seminarai, ir man pačioje pradžioje padėjo daug ką sustatyti į savo vietas. Patirtis ateina su laiku, tame tarpe ir patirtis pačiam pasikapstyti įstatymuose, perskaityti iš pradžių viską, o tik po to klausti ir aiškintis, ko nesupratai.
Man pvz. Kapitanovo seminarai visai kas kita, nieko panašaus ir jų net nereikia lyginti, turi teisę egzistuoti abu. Jie kaip kitas, sekantis etapas:)
klem klem 3973
2006-08-20 22:08 klem
Mokiausi su Pačioliu.
Esu ne profesionali buhalterė, nebaigiau jokių kursų, tik lankiau seminarus .
Man jis labai padėjo.
Mnau, kad labai pagausino buhalterių gretas Lietuvoje po atgimimo.
O kritikuoti manieras nėra labai "aukštas lygis".
Dalia29 Dalia29 12620
2006-08-20 22:36 Dalia29 2011-09-11 05-04

kls rašė:
Gal kas nors man paaiškins, kodėl šiame forume vien varo ant Kalčinsko, o dievina Kapitanovą? Įtariu, kad objektyvumas aptemdytas privačiais interesais smile smile

Na ne vien tik varo, čia jau tu neteisus. Yra labai daug gerbėjų-abiejų pusių. Prisipažinsiu, aš asmeniškai esu Kapitanovo gerbėja, nes man tik po jo seminarų nebesinorėjo mesti šio juodo darbo, nes daug kas jame prašviesėjo. O Kapitanovo medžiaga buvo- "nastolnaja kniga", nes aš labai ščyrai užsirašinėjau ir konspektavau smile
O patį pirmąjį mano aplankytą Pačiolio seminarą labai ilgam atsiminsiu. Prasidėjo jis nuo to, kad išdalino buhams Baudžiamojo kodekso kažkokias pataisas apie buhalterių atsakomybę, bet tai buvo jau labai seniai. Mečiau Pačiolio seminarus, nes užkniso leitmotyvas, kad be jų auditorių susitvarkyti savo ūkyje -šansų be. O jų nerealią medžiagą (ji tikrai gera) galima nusipirkti ir po seminaro.
Bet čia mano nuomonė. Jos dar kažkaip niekas nesugebėjo pakeist.
O tai, ką pacitavo Artas, Kalčinskui tikrai garbės nedaro. Ypač jei tai šviežia (o neabejoju, kad taip) citata. Biški pavėlavo. Arba kitas variantas- povandeninės srovės , kurių mes nežinom, bet tik įtart galim...Kažkas žaisliukų nepasidalino, galbūt.
O juokingiausia, kad "Pačiolis" AI dalininkas, berods, o gal jau nebe???
artas71 artas71 12028
2006-08-21 08:06 artas71 2011-09-11 05-04

Dalia29 rašė: Kažkas žaisliukų nepasidalino, galbūt.
O juokingiausia, kad "Pačiolis" AI dalininkas, berods, o gal jau nebe???


Dalininkai čia:
www.apskaitosinstitutas.lt/main.php?category=4&number=1

Pačiolio nėra, todėl jų ų menkinimas (tik iš dalies) suprantamas.
Kas įdomu, nėra ten ir vieno iš Didžiojo Ketverto - Delloite & Touche.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Did%C5%BEioji_ketveriuk%C4%97_(auditas)

Ir Deloitte pozicija AI bei ų aiškinimo atžvilgiu nėra labai draugiška.
Girdėjau apie paradoksalią situaciją - Deloitte, atlikdami auditą, nepriėmė domen pateiktu raštu iš AI tam tikrų nuostatų, išaiškinimo, ir į jas neatsižvelgė ( t.y nekreipė dėmesio).
tiga tiga 2272
2006-08-21 08:33 tiga
Aš esu baigusi buhalteriją,bet 1996m po 5 metų pertraukos pradėjusi dirbti, labai apsidžiaugiau Pačiolio seminarais, tikrai man jie padėjo,nes kalbėjo tikrai žmonėsms suprantama kalba ir kalbėjo iš esmės, ir ta buhalterija atrodė va va bus normali, visiems suprantama, bet dabar nežinau- kas jiems pasidarė -kiek pas juos tos arogancijos, kiek noro mano ir visos audotorijos laiko sąskaita pasityčioti iš VMI iš visų kitų... Nežinai ka jiems pasidarė... O Kapitanovas man vis buvo per brangus, bet dabar nusprendžiau kad geriau kaip nors pataupysiu ir nors į pagrindinius seminarus nueisiu, nes pirmą kartą , prieš porametų, mane pribloškė darbinga atmosfera, kuri išliko visą dieną ir bendravimas su auditorija. Va, po tokio seminaro tikrai norisi dirbti ir netgi pasitemti, pradedi pats save vertinti kaip specialistą, one kaip kažkoks žmogėnas sėdintis tarp popierių ir bijantis vas, vmi ir kitų...
D
daisy1 878
2006-08-21 08:58 daisy1
Aš einu tik į Kapitanovo seminarus. Bet kolegos, jei mes visi pradėsime pulti ant Kalčinsko, nedaug skirsimės nuo jo smile
K
Kukaracha 191
2006-08-21 09:14 Kukaracha 2011-09-11 05-04
Man Kalčinskas skaitė paskaitas Univere - man labai patiko, dabar jo seminarų nelankau, į Kapitanovo seminarus einu - patinka, labiausiai paskutinė dalis, bet į kiekvieno klausimą neįsigilinsi ir aš tai suprantu.

Nieko sau rašė:"Jis pabrėžia, kad įstatymai painūs, nesuprantama kalba parašyti ir bendrom jėgom padės juose susigaudyti."

O man taip ir yra - aš NESUPRANTU, smile ir kaip galima suprasti , jei sakiniai būna pusės lapo? Nekaip nepamiršiu, kaip skaičiau pirmą kartą šį sakynį:"2.4. Iki 2003 m. gruodžio 31 d. komandiruočių į užsienį kompensacijomis laikomi Komandiruočių sąnaudų atskaitymo iš pajamų tvarkoje, patvirtintoje šiuo nutarimu, ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. balandžio 28 d. nutarime Nr. 613 nustatyto dydžio dienpinigiai, kurių suma per mėnesį neviršija 50 procentų darbuotojo mėnesinės algos ar valandinio tarifinio atlygio už faktiškai dirbtą laiką tuo atveju, kai darbuotojo mėnesinė alga ar valandinis tarifinis atlygis už faktiškai dirbtą laiką neviršija minimaliosios mėnesinės algos arba minimaliojo valandinio atlygio. Šio punkto nuostatos netaikomos Lietuvos Respublikos laivo įgulos jūreiviams mokamiems dienpinigiams.
2.5. Nuo 2004 m. sausio 1 d. komandiruočių į užsienį kompensacijomis laikomi Komandiruočių sąnaudų atskaitymo iš pajamų tvarkoje, patvirtintoje šiuo nutarimu, ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. balandžio 28 d. nutarime Nr. 613 nustatyto dydžio dienpinigiai, kurių suma per mėnesį neviršija 50 procentų darbuotojo mėnesinės algos ar valandinio tarifinio atlygio už faktiškai dirbtą laiką tuo atveju, kai darbuotojo mėnesinė alga ar valandinis tarifinis atlygis už faktiškai dirbtą laiką neviršija minimaliosios mėnesinės algos arba minimaliojo valandinio atlygio, padauginto iš koeficiento 1,3. Šio punkto nuostatos netaikomos Lietuvos Respublikos laivo įgulos jūreiviams mokamiems dienpinigiams.“ -

dabar juokinga, o kol supratau praėjo geras pusvalandis ir po eksperimento (daviau paskaityti 3 buh.- tikri genijai) buvo 3 nuomonės ir nei vienos teisingos smile
wolf wolf 11164
2006-08-21 09:55 wolf
Įdomiai čia diskutuojate - tai jau renkam klausimus ? Ar ruošiames rengti atsakymus ?
klem klem 3973
2006-08-21 10:02 klem 2011-09-11 05-04

daisy1 rašė: Aš einu tik į Kapitanovo seminarus. Bet kolegos, jei mes visi pradėsime pulti ant Kalčinsko, nedaug skirsimės nuo jo smile


Aš neinu į jokius seminarus - nieks nefinansuoja, bet pritariu Daisy1, kad nėra nei miela, nei malonu, nei gražu šitaip subjektyviai ir net "neskaniai" pulti "Pačiolį".
Vien ko vertas anksčiau ėjusios temos pavadinimas "Atsargiai "Pačiolis"
smile
Cha-cha Cha-cha 5530
2006-08-21 10:42 Cha-cha 2011-09-11 05-04

klem rašė:

daisy1 rašė: Aš einu tik į Kapitanovo seminarus. Bet kolegos, jei mes visi pradėsime pulti ant Kalčinsko, nedaug skirsimės nuo jo smile


Aš neinu į jokius seminarus - nieks nefinansuoja, bet pritariu Daisy1, kad nėra nei miela, nei malonu, nei gražu šitaip subjektyviai ir net "neskaniai" pulti "Pačiolį".
Vien ko vertas anksčiau ėjusios temos pavadinimas "Atsargiai "Pačiolis"
smile


Jei neinat, tai iš ko galit spręsti, apie nuomonės subjektyvumą. Gal kaip tik kažkas nesavanaudiškai bando apsaugoti nuo netikusios informacijos, už kurią mokami nemaži pinigai (kartais net iš savo kišenės).
D
daisy1 878
2006-08-21 10:50 daisy1 2011-09-11 05-04

Cha-cha rašė:
Jei neinat, tai iš ko galit spręsti, apie nuomonės subjektyvumą. Gal kaip tik kažkas nesavanaudiškai bando apsaugoti nuo netikusios informacijos, už kurią mokami nemaži pinigai (kartais net iš savo kišenės).

Jei aš neinu į Pačiolio seminarus, nereiškia kad aš neturiu nuomonės apie juos. todėl ir neinu, kad man jie netinka. Bet manau, kad kiekvienas buhalteris turi teisę pasirinkti tai, kas jam tinka, patinka ir atitinka reikalavimus, ir pasirinks.
wolf wolf 11164
2006-08-21 10:54 wolf 2011-09-11 05-04

daisy1 rašė:

Cha-cha rašė:
Jei neinat, tai iš ko galit spręsti, apie nuomonės subjektyvumą. Gal kaip tik kažkas nesavanaudiškai bando apsaugoti nuo netikusios informacijos, už kurią mokami nemaži pinigai (kartais net iš savo kišenės).

Jei aš neinu į Pačiolio seminarus, nereiškia kad aš neturiu nuomonės apie juos. todėl ir neinu, kad man jie netinka. Bet manau, kad kiekvienas buhalteris turi teisę pasirinkti tai, kas jam tinka, patinka ir atitinka reikalavimus, ir pasirinks.

Pala pala - Jus norite pasakyti kad pamačius knygos viršelį galite reikšti savo nuomonę apie jos turinį ? Tai galite - bet atsakikime sąžiningai ar ji subjektyvi.
D
daisy1 878
2006-08-21 10:58 daisy1 2011-09-11 05-04

wolf rašė:

daisy1 rašė:

Cha-cha rašė:
Jei neinat, tai iš ko galit spręsti, apie nuomonės subjektyvumą. Gal kaip tik kažkas nesavanaudiškai bando apsaugoti nuo netikusios informacijos, už kurią mokami nemaži pinigai (kartais net iš savo kišenės).

Jei aš neinu į Pačiolio seminarus, nereiškia kad aš neturiu nuomonės apie juos. todėl ir neinu, kad man jie netinka. Bet manau, kad kiekvienas buhalteris turi teisę pasirinkti tai, kas jam tinka, patinka ir atitinka reikalavimus, ir pasirinks.

Pala pala - Jus norite pasakyti kad pamačius knygos viršelį galite reikšti savo nuomonę apie jos turinį ? Tai galite - bet atsakikime sąžiningai ar ji subjektyvi.

Kodėl jūs taip sprendžiate, aš dabar neinu, bet tai nereiškia, kad nelankiau anksčiau. Kažkaip diskusija piktėja, turiu pasakyti.
Cha-cha Cha-cha 5530
2006-08-21 11:07 Cha-cha
Klem, diskusija tikrai nepiktėja. Kalba eina apie nuomuonės subjektyvumą. Mano paryškiname jūsų sakinyje šviečia didelė nesąmonė. Ankstesnėse žinutese kolegos diskutuoja, o jus pasireiškėt labai konkrečiai.
Linda6 Linda6 11854
2006-08-21 11:14 Linda6
Kažkokios nesąmonės, man nė motais, kas ką šneka.Pradžioje, kai neturėjau patirties, Pačiolio seminarai labai daug padėjo.Einu kartais ir į Kapitanovo seminarus.Pastarieji - kitokie.Nereikia kreipti dėmesio kas ką šneka, svarbiau gauti žinių ir tobulėti.Visdėlto nedrįsčiau neįvertinti Pačiolio kvalifikuotų auditorių atliktų darbų .Labai gera seminarų medžiaga,kuria bet kada gali greitai pasinaudoti.
Čia toks dalykas, kad kiekvienam pagal poreikį ir skonį.Negalima atmesti vieno ir išauštinti kito, jie skirtingi, kaip ir mes patys. smile Beje, paskutinis Pačiolio seminaras man labai patiko
K
kls 640
2006-08-21 11:15 kls
Cha-cha:
"Klem, diskusija tikrai nepiktėja. Kalba eina apie nuomuonės subjektyvumą. Mano paryškiname jūsų sakinyje šviečia didelė nesąmonė."

Man tai būtų įdomiau pamatyti, kas gi čia konkrečiai iš Taxo ketina Kalčinską mokinti? smile Tiesiog, paslėpti talentai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui