Vel komandiruotė...

wolf wolf 11164
2003-08-06 10:31 wolf 2011-09-11 03-12
Atsiprašau Vili kad neatsakau į tavo klausimą bet sunervino vakar perskaitytas VMI atskakymas AMA NR. 7-8, 2003, 99 pusl. dėl komandiruočių. (lygtai jau buvome išsiaiškine kad Įsakymas yra pagrindas mokėti deinpinigius).

Jūsų teismui:
"Klausimas: pagal įsakymą darbuotojas išsiųstas į Vokietiją nuo 7-11d. Dėl nepalankiai pasirinko laiko buvo priverstas pernakvuoti 7 ir 10 d. Lenkijoje. Kaip skaičiuojami dienpinigiai "
"Atsakymas:
Pažymine, kad įsakyme dįl komandiruotės turi būti nurodyta, į kokias vietoves ir kelimis dienomis darbuotojas siunčiamas. Jūsų atveju įsakyme dėl komandiruotės turėtų būti nurodyta, kad darbuotojas siunčiamas 5 dienom į komandiruotę nuo 7 iki 11 d. :
7, 10, 11d. į Lenkijos Respubliką, 8-9 į Vokietijos Respubliką.
" Atitinkamai skaičiuojami dienpinigia.

Dabar paaiškinkite nuo kada VMI reguliuoja kaip įmonė turi rašyti įsakymus.
Toliau kokių pagrindu aš turiu rašyti tas 3 dienas Lenkijoje jei darbuotoja aš siunčiu Į VOKIETIJĄ ir įsakymo rašymo metui man išanksto nežinomi nei ekstra atvejai ne galimos nakvinės vietos. Čia JAU taikomas ne proporcingumo principas ČIA variantas KAI Įsakyma visais atvejais reikės rašyti po KOMANDIRUOTĖS.
Bet to Darbuotojas jau senai gali būti visus dienpinigius išleidės, tai ka daryti išskaitas iš DU?
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-08-06 10:41 nieko_sau
smile smile Nebeturiu žodžių.
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 10:54 Dalia29
Eilinį kartą VMI pademonstravo savo sugebėjimą reaguoti į netipines situacijas. Jie turi standartinius atsakymus ir komentarus, kuriuos mes žinome mintinai, o kai tik reikia "pasukti į šoną nuo takelio", jų kompetencija ir fantazija išsenka. Vietoj to, kad paaiškintų, kaip elgtis KONKREČIU ATVEJU, pacitavo, kaip elgtis aplamai. O juk tikrai nieko super sudėtingo nėra, gal galima papildomą įsakymą surašyti, gal dar ką, lieka tik spėlioti.
V
Vili 1251
2003-08-06 12:28 Vili
iškeliu į piūrmą planą trumpam.
Klausimas:
Vairuotojas važiavo į reisą į Angliją, ten a/m sulūžo (kaip visad smile )

1. kaip įforminti įsakymą, taip išeina, kad komandiruotė 'pusinė', grįžimo dok-tų, bilietų jokių nėra,pargrįžo su kitais furistais pats, tai dienpinigius skaičiuosiu pagal pasą, ane?
2. Dėl to a/m, ar reik kokį aktą ar pažymą surašyt, kad sulūžo ten ir t.t.

Gal ir kvailoki tie mano klausimai, bet esu visiškai atsijungusi kol kas, net minčių negaliu suregzt, tai būsiu labai dėkinga, jei kas padės smile[/quote]

Suprantu, kad nelabai koks klausimas, ir gal būt nevertas dėmesio Jūsų bet tai gal kas nors yra susiduręs su tokia situacija..... smile
S
Satlas 1294
2003-08-06 12:38 Satlas 2011-09-11 03-12

Elena rašė: Uz visas dienas skaiciavau pagal uzsienio salies norma, uz paskutine diena irgi. Nepriskaiciavo jokiu delspinigiu. Bet reikejo kaip irodyma nuvezti Pelno mokescio istatymo 21 str. naujausia liepos 3d. komentara.
Taip, labai norejo nubausti.


Elena, kazko nesupratau. Is komentaro iseina, kad galima pg. galutini taska dienpinigius paskaiciuoti už parvykimo dienas, o kaip su vykimo i komandiruotes galutini tiksla dienpinigiais. Nori pasakyti, kad praslydai, nurodziusi dienpinigius ne pg. kiekviena sali kurioje sugaiso nors viena diena vykdami i tiksla, o paskaiciavai vykima i tiksla pg. galutinio tikslo dienpinigius, ar jie nuvyko per 1 d. i tiksla ?
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 12:38 Dalia29
Vili, wolf pasikuklino, rašydamas, kad tau neatsako. Faktiškai, jo pavyzdys pritaikomas ir tau. Situacija tavo neįsipaišo į VMI komandiruočių supratimo rėmus, tai net nežinau, ką patarti. Turbūt rašyk aktus, šviesk pasą, rašyk papildomą įsakymą dėl dienpinigių primokėjimo ir t.t., o grįžimo neturi dokumentų, tai ir nekompensuok, nes, kiek suprantu, grįžo dykai.
Loreta Loreta 28574
2003-08-06 12:49 Loreta 2011-09-11 03-12

Satlas rašė:

Elena, kazko nesupratau. Is komentaro iseina, kad galima pg. galutini taska dienpinigius paskaiciuoti už parvykimo dienas, o kaip su vykimo i komandiruotes galutini tiksla dienpinigiais. Nori pasakyti, kad praslydai, nurodziusi dienpinigius ne pg. kiekviena sali kurioje sugaiso nors viena diena vykdami i tiksla, o paskaiciavai vykima i tiksla pg. galutinio tikslo dienpinigius, ar jie nuvyko per 1 d. i tiksla ?

Būtent, Satlai, Elena ir rėmėsi PM 21 str. komentaru. Jame aiškiai kalbama apie galutinį komandiruotės tikslą. Betgi dabar, kaip aprašė wolf, jie vėl kalba kitaip. Patarimas skaičiuojantiems dienpinigius - imkite, kaip nori SODR-a ( o ji iš vis velniai žino, ko nori) , turėsit mažiau problemų. Kodėl aš jų neturiu?
V
Vili 1251
2003-08-06 12:59 Vili 2011-09-11 03-12

Dalia29 rašė: Vili, wolf pasikuklino, rašydamas, kad tau neatsako. Faktiškai, jo pavyzdys pritaikomas ir tau. Situacija tavo neįsipaišo į VMI komandiruočių supratimo rėmus, tai net nežinau, ką patarti. Turbūt rašyk aktus, šviesk pasą, rašyk papildomą įsakymą dėl dienpinigių primokėjimo ir t.t., o grįžimo neturi dokumentų, tai ir nekompensuok, nes, kiek suprantu, grįžo dykai.


dėl dienpinigių tai ir aš tip galvoju padaryt, paimt pasą ir viskas, bet tai kaip sutuo aktu, ar galima jį parašyt čia Lietuvoj automobiliui, kuris yra užsienyje? kas jį turi pasirašyt? vairuotojas? o kaip kelionės lapas, duomenų nežinau, nu bet tai čia iš lempos primesiu maždaug kiek nuvažiavo, kuro normą pasiskaičiuosiu ir viskas. Aišku galėčiau parodyt, kad tas a/m grįžo tipo, bet tai gali užkliūt keltai, atžymos ant leidimų ir t.t. Ech.....
S
Satlas 1294
2003-08-06 13:01 Satlas
Loreta mano istorija.
Kai tik isigaliojo tas 99 nutarimas po poros dienu perskaiciau ir skambinu i vmi sakau kaip cia dabar vadovautis ta paskutine diena ir vykimas i komandiruote. Jie plaukiojo ir tik šik mik ir supratau kad nieko nezino. Tada sakau taip kaip dabar man skaiciuoti dienpinigius, sako kaip anksciau nesvarbu kad kelias dienas vaziuoja i ta olandija ar belgija dienpinigiai pg. tiksla. Paskutine diena liko neaiski tai ir skaiciavau kaip nenaudingiau sau pg. 613 -12.5 Lt.
Dabar pasirodo kazkoks komentaras susiktas kur (kiek as supratau) vykimas i tiksla pg. isbuta fakta kiekvienoje is tarpiniu saliu, o ne pg. tiksla (Loreta gal gali istrauka kur ten aiskiai kalbama apie galutini tiksla (vykstant i komandiruote - ne griztant)). Nors 99 nutarime taip ir pasakyta bet 613 ne. Kuris is ju nuo kada negalioja ?
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 13:18 Dalia29 2011-09-11 03-12
Satlai, dabar, kiek aš supratau iš visų komentarų, dienpinigių paskaičiavimas priklauso nuo to, kaip parašysi įsakymą
. Jei parašysi, kad komandiruoji 5 dienoms į Vokietiją, tai ir skaičiuosi 5 dienas pagal Vokietijos normas, o jeigu parašysi, kad 3 dienos Vokietijoje, o dvi Lenkijoje, tai taip ir skaičiuoji. Bet dar vienas bet. Prieš rašydamas įsakymą tu turi nusisamdyti astrologą, ekstrasensą, ar dar kokį biesą, kuris tau išpranašaus, kas toje kelionėje atsitiks. Nes, jeigu bus kitaip, nei parašyta įsakyme, tada ....
V
Vilma 76
2003-08-06 13:40 Vilma
Prieš savaitė Pačiolio seminare irgi taip aiškino, viskas priklauso nuo įsakymo: jeigu kaip Dalia sake, atstrologas nepades reikia cituoju „pataisyti atbuline data įsakymą...“.
Ir jeigu pro ta šalį tik pravažiuoji, arba susitoji aplankyti WC, tai ji nesiskaito, tada reikia žiūrėti galutinį variantą...
S
Satlas 1294
2003-08-06 13:41 Satlas
Matau kad nei vienas nutarimas nepanaikintas. Iseina viskas priklauso nuo isakymo. Bet vmi bando aiskinti kaip rasyti isakymus.

Ne viskas ne ta koja daroma. Cia problema ne isakymas, o nutarimai kur 99 aiskiai sako pg. isbuta fakta kiekvienoje valstybeje, 613 sako pg. valstybes i kuria siunciama norma.
Kodel nenaikinama pirmine problema. Tegu panaikina nors viena nutarima kad ir atgaline data ir bus aisku, koreguosim kaip pasakys. Daba tik tupciojimas.

Bet ar nesupratau Elenos ir Loretos ar kaip. Loreta sako kad komentare kazkur kitaip parasyta. Loreta help. Pacituok ta komentara ar sakyk ko nesupratau.
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 13:45 Dalia29
Satlai, visi ekstrasensai pranašauja, kad 613 panaikins. O nenaikina todėl, kad dar nėra anlaogiško 99-ajam biudžetinėms organizacijoms, todėl tokie kuriozai ir gaunasi. Pelno atžvilgiu mums 99-as galioja ir viskas OK, spyriojasi ir kasdien nuomonę keičia Sodra. Ai, čia jau tiek pridiskutuota, kad ....
Loreta Loreta 28574
2003-08-06 14:04 Loreta
Atsiprašau, Satlai, buvau užlūžusi. Bet iš esmės Dalia atsakė teisingai. O dėl įsakymų, manau - jokių problemų. Vis tiek daugelis rašo atbuline data, kitaip neįmanoma.

Dedu ištraukąasiš 21 str.komentaro ( pavyzdžiai):

1.Vieneto pavedimu vieneto darbuotojas siunčiamas 11 dienų į užsienio komandiruotę.Komandiruotės įsakyme nurodyta,kad jie 5d.bus Lenkijoje,3 - Vokietijoje,3-Austrijoje.Pervažiavus Lenkijos sieną už Lenkijoje būtas dienas dienpinigiai priskiriami ribojamų dydžių leidžiamiems atskaitymams neviršijant Lenkijos dienpinigių normos,pervažiavus Vokietijos sieną - neviršijant Vokietijos dienpinigių normos,pervažiavus Austrijos - neviršijant Austrijos dienp.normos.Grįžtama į Lietuvą iš komandiruotės per 1 d,todėl rib.dydžių leidžiamiems atskaitymams priskiriami dienpinigiai neviršijant dienpinigių normos tos šalies,iš kurios atvykstama.Šiuo atveju,kai pervažiuojama Lietuvos siena,dienpinigiai priskiriami rib.dydžių leidžiamiems atskaitymams neviršijant Austrijos dienpinigių normos.

2.Vieneto komandiruotės įsakyme nurodyta,kad vieneto darbuotojas siunčiamas į komandiruotę 3d.Vokietijoje ir 4d.Prancūzijoje.Darbuotojas į komandiruotę vyksta vieneto automobiliu.Komandiruotės įsakyme yra numatyta,kad darbuotojas į Vokietiją nuvyks per 1d.,o iš Prancūzijos sugrįš į Lietuvą per 2d.Kadangi darbuotojas,vykdamas į Vokietiją, kelionėje faktiškai sugaišo 1d., kaip ir numatyta komandiruotės įsakyme, tai už šią dieną darbuotojui mokami dienpinigiai priskiriami rib.dydžių leidžiamiems atskaitymams neviršijant Vokietijos dienpinigių normos, o pervažiavus Prancūzijos sieną ir už dienas, būtas Prancūzijoje mokami Prancūzijos dienpinigiai.Kadangi komandiruotės įsakyme yra nurodyta, kad darbuotojas į Lietuvą grįžta iš Prancūzijos,tai už 2 dienas, kurias darbuotojas faktiškai užgaišo kelyje,dienpinigiai mokami tos šalies,iš kurios darbuotojas grįžta,t.y. pagal Prancūzijos dienpinigių normą.

3.Vieneto komandiruotės įsakyme nurodyta,kad vieneto darbuotojas 3 dienoms siunčiamas į Alma Aty.Į komandiruotę jis vyksta ir iš jos grįšta lėktuvu.Grįštant iš Alma Aty dėl nepalankių oro sąlygų lėktuvas turi nusileisti Maskvoje.Darbuotojas Maskvoje praleido visą parą ir iš komandiruotės grįžo 1 diena vėliau, nei nurodyta jo komandiruotės įsakyme.Jeigu darbuotojui atvykus iš šios užsienio komandiruotės,vienetas patikslina darbuotojo komandiruotės įsakymą pagal faktiškai užsienyje praleistas dienas,tai šiuo atveju darbuotojui apskaičiuoti dienpinigiai priskiriami rib.dydžių leidžiamiems atskaitymams už 3d.pagal Alma Aty dienpinigių normą, o dienpinigiai už dieną, kurią faktiškai praleido Maskvoje, - neviršijant dienpinigių Maskvoje normos.
S
Satlas 1294
2003-08-06 14:05 Satlas
A, girdejau teisingai biudzetines laukia. Bet delsia, juk gali tame 613 irgi pakeisti kad pg. isbuta fakta kiekvienoje salyje ir baigtas kriukis.
S
Satlas 1294
2003-08-06 14:10 Satlas
Loreta viskas cia aisku. Mano problema kad vasario kovo men vyko darbuotojai i europos giluma pro lenkija vokietija ir kt, ten nakvojo. bet vadovavausi 613 ir vmi (zodiniu) paaiskinimu. Dienpinigius skaiciavau pg. galutini tiksla. To ir klausiu elenos. Su tais pavyzdziais ten viskas aisku.
Loreta Loreta 28574
2003-08-06 14:15 Loreta
Satlai, oi gautum dabar kakton, jei būtum šalia - tiek vargau, o jam , matai - viskas aišku.Taigi kas tau tada neaišku? Jei įsakymą rašai, kad galutinis tikslas - Vokietija, tai ir skaičiuoji viską pagal Vokietijos dienpinigius. Tą komentaro papildymas ir nori pasakyti.
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 14:19 Dalia29 2011-09-11 03-12

Loreta rašė: Satlai, oi gautum dabar kakton, jei būtum šalia - tiek vargau, o jam , matai - viskas aišku.Taigi kas tau tada neaišku? Jei įsakymą rašai, kad galutinis tikslas - Vokietija, tai ir skaičiuoji viską pagal Vokietijos dienpinigius. Tą komentaro papildymas ir nori pasakyti.

Loreta, o tu, tokiu atveju, kaip satlo, rodytum nakvynę Lenkijoje?
Nemušk jo, jis prisipažino, kad tave labai vertina smile
Loreta Loreta 28574
2003-08-06 14:22 Loreta 2011-09-11 03-12
Kokią nakvynę? Mūsų vairuotojai miega furose, tam yra visos sąlygos. Žr. kad ir 3 pavyzdį. Aiškiai parašyta - jeigu grįžus bus patikslintas įsakymas, galima perskaičiuoti grįžimo dieną. O jei nepatikslinsim?
Dalia29 Dalia29 12616
2003-08-06 14:24 Dalia29 2011-09-11 03-12

Satlas rašė: Loreta viskas cia aisku. Mano problema kad vasario kovo men vyko darbuotojai i europos giluma pro lenkija vokietija ir kt, ten nakvojo
. bet vadovavausi 613 ir vmi (zodiniu) paaiskinimu. Dienpinigius skaiciavau pg. galutini tiksla. To ir klausiu elenos. Su tais pavyzdziais ten viskas aisku.

smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui