gIlona
2096
#30880 2003-09-17 13:30 gIlona
Sutinku su nieko_sau nuomone dėl 3 prc., neblogas variantas.

Darij
50
#30884 2003-09-17 13:35 Darij
Tie 3% pelno nemažinančių + dar ta prakeikta Sodra privarys taip pat nemažinančių delspinigių! smile

Vili
1259
#30886 2003-09-17 13:37 Vili
nesuprtau nieko_sau iš kur tie 500 litų atsirado? 1500/2 bus 750, dienpinigių viršijanti norma - 250 Lt, juos ir apmokestnt reiks, aš bent jau taip supratau

nieko_sau
3882
#30887 2003-09-17 13:38 nieko_sau redaguota: 2011-09-11 03-14

Vili rašė:

nesuprtau nieko_sau iš kur tie 500 litų atsirado? 1500/2 bus 750, dienpinigių viršijanti norma - 250 Lt, juos ir apmokestnt reiks, aš bent jau taip supratau



Taip taip, atsiprašau-čia iš to tingėjimo skaičiuoti-1500/2-visiškai teisingai.

O toliau kaip rašiau-išmokant viską į rankas-paskaičiuoti visus mokesčius "ant viršaus" ir t.t.

Donatelas
169
#30892 2003-09-17 13:51 Donatelas
mano nuomone nieko sau klysti del 500 Lt.
juk lyginti reikia su 1/2 atlyginimo, o ne dienpinigiu.
o del mokesciu uzskaitymo is imones lesu, na nemanau ar cia iseitis, o ir vadams nelabai patiks, tai kas gi lieka

turint suma plika, be mokesciu juk "labai" paprasta suskaiciuoti kiek su mokesciais. tai lieku prie savo nuomones kad kurims "krutus" algu priskaiciavimo zinairascius kur priedai bus is dangaus !!!, o beje kas liecia priedus, tai tam kad butu skirtas priedas, tai reikia vadovo isakymo (cia jau antro , pirmas kad siusti i komandiruotes, o jei ji ne viena buvo, ....) o va priedas is "dangaus", cha cha cha ir visai cia nelinksma smile

IrenaR
2889
#30896 2003-09-17 14:14 IrenaR
Donatelui
Pabandžiau sudėlioti skaičiavimą "iš kito galo". Pažiūrėk, ar taip būtų teisingai. Mes ir šiaip mokame priedus kas mėnesį, bet kaip traktuos VMI ir Sodra "nustatyta mėnesinė alga", gal ims be priedų?
Prisegti failai
dienpinigiai.xls 15 KB

Donatelas
169
#30912 2003-09-17 14:34 Donatelas
To: IrenaR
o kodel apmokestinami dienpinigiai 167, man kazkaip svieciasi kad turetu buti 250 lt. Alga 1500/2 = 750, todel 1000 - 750 = 250 Lt.
taigi alga 1500 lt.
priedas 312.5 ((312,5-36%) = 250)
viso 1812,50
GPM 502,43 (jei be vaiku, ir pagrindine)
3% sodra 54,38
avansas 250 lt.
Ismoketi 1005,69 Lt.

is to LR praturteja 210 lt. (103.13 GPM, 106,25 sodra, 0.62 GF), na jo 250 i rankas -> 210 LR, gal ir nieko biznelis. smile smile

IrenaR
2889
#30915 2003-09-17 14:37 IrenaR
Jei prie algos pridėsi 167 Lt priedą, tai mėnesio alga bus 1500+167=1667, o nuo jos 50 proc bus 833, 1000-833=167.

RamuneS
816
#30916 2003-09-17 14:37 RamuneS
Irena, o kodėl kai skaičiuoji neapmok. dienpinigių dalį, tai 1600Lt dalini iš dviejų? Aš manau, kad reikia dalinti tik darbo užmkestį (kiek ten pas tave - 1100?) iš dviejų, taigi neapmok. dienpinigių dalis sumažės:(

RamuneS
816
#30923 2003-09-17 14:42 RamuneS
Taigi, klausimas dar dėl Sodros, nes visai "susibuntavojau"

tuos 34 proc. reikia išskaičiuoti iš išmokėtų dienpinigių ar pridėti "viršaus". Ta prasme, pvz. 112-12,50 Lt=99.50 + 34% Sodrai ar -34%? Ar i6 darbuotojo 99.50 reikia tik -3% nuskaityti, o 31% iš įmonės lėšų?

Nebeveikia jau galva!

IrenaR
2889
#30933 2003-09-17 14:49 IrenaR redaguota: 2011-09-11 03-14

RamuneS rašė:

Taigi, klausimas dar dėl Sodros, nes visai "susibuntavojau"

tuos 34 proc. reikia išskaičiuoti iš išmokėtų dienpinigių ar pridėti "viršaus". Ta prasme, pvz. 112-12,50 Lt=99.50 + 34% Sodrai ar -34%? Ar i6 darbuotojo 99.50 reikia tik -3% nuskaityti, o 31% iš įmonės lėšų?

Nebeveikia jau galva!


Bus Sodrai 99,50x0,31=30.85 Lt ir 99.50x0.03=2.98 Lt
Sodrai pervesti 30.85+2.98=33.83 Lt, darbuotojui išmokėti 112-2,98=109.02 Lt

Donatelas
169
#30938 2003-09-17 14:54 Donatelas
to Irena:
juk skirti prieda ir atsiranda prievole tik po to kai atbuni komandiruotej.
taigi as vistiek linkes likti prie savo nuomones kad lyginti reikia alga iki pridedant dienpinigius musu atveju 1500 lt. o ne 1667.
ei na prisijunkit dar kas nors prie musu smile

Loreta
28821
#30939 2003-09-17 14:56 Loreta redaguota: 2011-09-11 03-14

Donatelas rašė:


ei na prisijunkit dar kas nors prie musu smile


Negalim, dabar mums vili gramulka rūpi smile

Špyga taukuota...

Donatelas
169
#30944 2003-09-17 15:03 Donatelas
na jus chebra visai...

Ka i "daugiadienes" isokot po auksinio kasio savaitgalio? smile

o be to Vyriausybei juk reikes kazkaip tuos 600.000 lt. surasti kashiorams sumoketi, tai va ir PRASAU padekit skaiciuoti algas ir priedus prie ju, kaip daugiau mokesciu sumoketi nuo dienpinigiu ... smile

Dalia29
12709
#30946 2003-09-17 15:12 Dalia29
Bet ir sukat jūs galvas Partijai ir Vyriausybei. Su priedais, be priedų...Apmokestins viską.
Ramune, manau, kad reiks pridėt viršaus ir apmokestint su DU

RamuneS
816
#30947 2003-09-17 15:13 RamuneS
Žinai, Donatelai, aš irgi netrukus prisijungsiu prie Villi gramulkos smile

nieko_sau
3882
#30951 2003-09-17 15:18 nieko_sau
Aš turiu klausimėlį, jei galima smile O kokio rezultato mes norime-kaip naudingiau kam-ar įmonei, ar darbuotojui, ar valstybei??

Nežinau, ar gerai primečiau (kažko šiandien blogai skaičiuoju), bet man gaunasi įmonei nenaudinga tokia sudėtinga sistema-skaičiuoti priedus-mokesčių gaunasi daugiau visumoje, negu mokant už dienpinigių viršnormį iš įmonės lėšų, įvertinant visus leidžiamus ir neleidžiamus atskaitymus, o jei įmonei nenaudinga-darbdavys vargu ar sutiks su tokiais priedais.

Gal kas dar skaičiavot, kaip jums išėjo?

IrenaR
2889
#30955 2003-09-17 15:24 IrenaR redaguota: 2011-09-11 03-14

Donatelas rašė:

to Irena:
juk skirti prieda ir atsiranda prievole tik po to kai atbuni komandiruotej.
taigi as vistiek linkes likti prie savo nuomones kad lyginti reikia alga iki pridedant dienpinigius musu atveju 1500 lt. o ne 1667.
ei na prisijunkit dar kas nors prie musu smile


Na čia aš ant greitųjų ne viską įvertinau.Man labiau aktualu, kai turi žmogui sumokėti tam tikrą sumą, ir kaip ją geriau išdalinus atlyginimui ir dienpinigiams. Pvz.pagrindinė alga min, o dienpinigiai 3000 Lt už visą mėnesį. Tada reikėtų tuos priedus "išsukti". Tavo atveju kiek kitaip.

Donatelas
169
#30957 2003-09-17 15:27 Donatelas
na nieko sau imesk cia savo paskaiciavima ivairiais budais
paziuresim gal ir sutiksim su tavim smile

to RamuneS
Vili toli
Vili Kaune
tai stuopke ten smile

o mes tai cia Vilniuje, gal sumastom ka? smile

Dalia29
12709
#30958 2003-09-17 15:29 Dalia29
Kol nėra normalių paaiškinimų, aš galvoju taip.
Koks tikslas įvesti tą apmokestinimą? Atsakau sau, kad nemokėtų algos dienpinigiais (mąstau, kaip iš Vyriausybės). Bet, jei mano darbuotojas vieną kartą metuose išvažiuoja į kokį Ce Bit-ą, tai manau, kad jo dienpinigiai normalūs atskaitymai, ir aš lyginsiu su jo metiniu DU?

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis