Naujais metais - pradėti viską vesti švariai. Kaip?

V
Vezliukas 4
2006-12-23 00:14 Vezliukas
Sveiki,

įsivėliau į tokią avantiūrą - apsiėmiau tvarkyti apskaitą tikrai apleistoje įmonėje, per paskutinius pusantrų metų įmonėje keitėsi keli buhalteriai, buvo bandoma samdyti ir firmą.
Galutinis rezultatas - tragiškas, realus balansas už 2005 metus nepadarytas, teks jį "tikslinti", 2006 metai irgi vesti šiaip sau, realiai teks sėsti viską pertikrinti.
Bet pirmiausia noriu, kad bent jau nuo Naujų metų viskas prasidėtų tvarkingai. Vienintelė bėda - neturėsiu teisingų likučių (na, meluoju truputį - turėsiu banko ir galbūt kasos :) ).
Tai ir suku galvą, kaip geriau pradėti tuos 2007 - gal į programą tiesiog visur susivesti nulinius likučius, o po to juos pakeisti tikraisiais - bet ar Rivilė (o pas juos Rivilė, su kuria nesu dirbęs) taip leis? Ir teisingai perskaičiuos? Ypač po pardavimų sandėly "nesančių" prekių?
O gal kitą, protingesnį būdą pasiūlytumėt pradėti tą kapstymą? Ar patogesnę programą (manau iki 1000-2000 Lt įkalbinčiau išleisti programos pakeitimui, nes už Rivilę dabar ~100 Lt/mėn už palaikymą eina - per metus ir atsipirktų).
K
krintukas 242
2006-12-23 08:39 krintukas
Visų pirma: turite išspręsti tą savo "vienintelę bėdą"- pagal esamus pirminius dokumentus-kadangi paliktais skaičiais netikite, suvesti teisingus likučius. Kitaip: pats atsakysite už savo suvestus "nuliukus" . Lengvų darbų nebūna smile . Sėkmės.
U
upss 1600
2006-12-23 13:19 upss
per sekancia savaite pabandykite pasidaryti inventorizacija, kad bent zinotumete teisingus prekiu likucius, kuriuos ir galesite susikelt i programa. Tiekeju ir pirkeju likucius, kad greiciau butu bandykit derinti telefonu arba faksu. O del Riviles galimybiu klauskite ju specialistu.
V
Vezliukas 4
2006-12-23 14:53 Vezliukas 2011-09-11 05-13

krintukas rašė: Visų pirma: turite išspręsti tą savo "vienintelę bėdą"- pagal esamus pirminius dokumentus-kadangi paliktais skaičiais netikite, suvesti teisingus likučius. Kitaip: pats atsakysite už savo suvestus "nuliukus" . Lengvų darbų nebūna smile . Sėkmės.


Mano vertinimu - teisingų likučių suskaičiavimas - maždaug du-trys mėnesiai juodo darbo (apie 50 tiekėjų, iš kurių apie 20 - pastovūs, ir apie 600 nuolatinių klientų), juk aš net nežinau, ar visus pirminius dokumentus turim, ar nėra kokios pasimetusios tiekėjų sąskaitos ar .

Taigi, kad ir kaip norėtųsi, šis variantas atkrenta.
Bet aš jau eidamas dirbti žinojau, kad likučių metų pradžioje tikrai neturėsiu.
V
Vezliukas 4
2006-12-23 15:02 Vezliukas 2011-09-11 05-13

upss rašė: per sekancia savaite pabandykite pasidaryti inventorizacija, kad bent zinotumete teisingus prekiu likucius, kuriuos ir galesite susikelt i programa. Tiekeju ir pirkeju likucius, kad greiciau butu bandykit derinti telefonu arba faksu. O del Riviles galimybiu klauskite ju specialistu.


Gera mintis. Tik jei išlįs kurios nors kategorijos prekių perteklius, kaip reikės taisyti?

Iš tikrųjų kritiškesnė vieta - klientų skolų inventorizacija, nes atsiskaitymai yra pristoję, kai kurie klientai piktnaudžiauja ir kol jų nejudini - nemoka, nors prekes ima. Kas dar baisiau - nemaža dalis pirkėjų veda supaprastintą apskaitą ar išvis jos realiai neveda (su verslo liudijimais) ir su jais baisiai sunku derinti likučius.
Tiekėjai mūsų skolas patys gaudosi po truputį smile

Kad apie Rivilę nežinot - nieko tokio, geriau pasakykit, jei susidūrėt, ar jūsų naudojamoje programoje galima pataisyti suvestus likučius metų pradžiai, kad ji visiškai tvarkingai viską automatiškai perskaičiuotų.

Ačiū už pagalbą!
Girele Girele 9676
2006-12-23 15:08 Girele
Dauguma lietuviškų programų (bet ne visos) leidžia koreaguoti suvestus dokumentus, tame tarpe ir pradinius likučius. Apie Rivilę - klausk Rivilės temoje. Kiek žinau - ankstesnės Rivilės versijos patvirtintų dokumentų koreaguoti neleisdavo, bet dabar lyg ir yra tokia galimybė...
D
DaivaP 5457
2006-12-24 19:13 DaivaP
Jei jau yra Rivile, tikrai neieskociau kitos programos.
Jei nusprendete viska sutvarkyti, tai ir darykite. Visu pirma pasidaryciau tvarkingai praejusius laikotarpius. Einamuju laikotarpiu daryciau tik tai kas neisvengiama, bet tikrai nepradeciau nuo "plaukiojanciu likuciu".
volgadon volgadon 4395
2006-12-26 07:13 volgadon
Jeigu tik pusantrų metų ,tai neužims labai daug laiko.
V
Vezliukas 4
2006-12-27 13:45 Vezliukas 2011-09-11 05-13

volgadon rašė: Jeigu tik pusantrų metų ,tai neužims labai daug laiko.


Turint omenyje, kad prieš pusantrų metų buvo ruošiamas balansas už 2004 metus, ir paruoštas jis gan atmestinai, teks peržiūrėti ir 2004-us.

Paskutiniai turimi suderinimo aktai yra iš 2004 pradžios smile
Girele Girele 9676
2006-12-27 14:10 Girele
Bet kokiu atveju - jei jau susitarei - perdaryti teks.
Dabartinius duomenis (einamuosius) vesk tvarkingai į programą, prieš tai atsispausdink jau esamus likučius, kad darbo eigoje galėtum kontroliuoti situaciją. Pasidaryk inventorijaziją - kiap kažkas jau patarė.
Po to - bandyti susiderinti skolas - jei išlįs neatitikimai, vistiek teks taisyti dabartiniuose laikotarpiuose - balansai jau priduoti, klaidas tada geriau taisyti einamuosiuose metuose, nes neoi RC nei VMI balansų naujų nepriims, o ir keisti negali. Gali keisti (tikslinti) tik pelno(nuostolių) ataskaitą. Jei išlįs PVM - taip pat žiūrėsi pagal situaciją - tikslinsi arba dabar (atskaitos padidėjimą) arba į praeitį (jei bus didesnis mokėtinas PVM). Per daug nepanikuok, nieks (tikrintojai) tau per galvą už senus laikus neduos, tu už praeitą laikotarpį negali pasirašinėti (nes prisidirbsi daug bėdos smile ), ką taisysi - taisysi dabar su buh.pažyma ir pasirašysi dabar. Ką perdarinėsi į praeitį - tegul pasirašo direktorius.
Tau svarbiausia teisingai suvesdinėti dabartinius duomenis,o senus po truputį atsirinksi. Gal ten ir nėra taip blogai, kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo smile
E
Egga 49
2007-01-02 10:07 Egga
Visus taxiečius su Naujausiais!
Pradėjau prieš pusę metų dirbti tokioje pačioje firmoje. Be jokių likučių, nes ex buhalterė nežinia kokia tvarka vedė, bet jų neturėjo. Sakė:"Tu sakyk kokių tau reikia, ir aš tau padarysiu" smile Dar ir pasiėmiau programą, su kuria irgi dar nebuvau dirbusi smile Pradėjau metų vidury, bet kadangi jokių likučių, vedžiausi bent jau nuo metų pražios pirkimus, pardavimus, banką...Sunku dar ir dabar, nes ir tos patirties nėra didelės, bet bent jau po truputį susigaudžiau skolas tiekėjams, pirkėjų skolų buvo tik kelios. Taip pat nei vieno įsakymo ir t.t. Seminarų, spaudos ir taxiečių pagalba po truputį judu į priekį, ir jau ramiau, nei buvo pradžioje smile Tad linkiu tik stiprybės ir pasitikėjimo. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui