Buhalteris profesionalas

DKate DKate 3341
2012-04-07 17:16 DKate
Nežinau. Ar viską galima vertinti vienareikšmiškai.
Pati mokiausi VU KHF. Mokėmės visiškai sąžiningai. Nebuvo net kalbos apie jokius pirkimus. Per visus tuos metus buvo vienas dėstytojas, kuris pakėlė visiems vertinimus vienu balu, pagerindamas galimybes gauti didesnes stipendijas ar jas gauti. Už dyką. O atsitiktinai pakliuvę studijuoti studentai metė studijas, neišsilaikė.
Nemanau, kad dabar kas nors pasikeitė. Spaudė mus labai sąžiningai, o rezultatai patys įvairiausi individualiai kiekvienam žmogui.
Tiesi Tiesi 4035
2012-04-07 17:16 Tiesi
... į dešimtuką...


mariska rašė:
Bet iš visos širdies klausiu, Artai71, ar tikrai manote, kad šis įstatymas apgins mūsų profesijos garbę, privers tobulėti? Ar užtenka tik dvejų kriterijų ir draudimo, kad ši siaubinga padėtis, kurią turime dabar, pasitaisytų?



Dorota1 Dorota1 13533
2012-04-07 17:19 Dorota1

mariska rašė:

Mes esame buhalteriai... mes privalome tobulėti visą gyvenimą. Pasaulyje yra tris profesijos, kurios turi nuolat mokintis, tai medikai, mokytojai ir buhalteriai....



aha tik niekas to neįvertina finansiškai, tobulėji esi profesionalas, o algas kokias siūlo, ...........

Neseniai mačiau skelbimą neatsimenu kur ieško vyr.buahletrio, ten turi būti super mokėti kelias kalbas, raštų žodžių, daryti darbus nuo A iki Z susijusius su buhalteriją + nesusijusius. O alga 1600, tai ar kad busi profesionalas, turėsi popergalį gausi daugiau, nemanau....
artas71 artas71 12027
2012-04-07 17:27 artas71

Tiesi rašė:
Tu gali juoktis, gali netikėti, bet aplink nežinau nė vieno asmens, kuris darbo saugos specialisto...


aš žinau keturis asmenis - trys iš jų mokėsi (skaitė, klausinėjo, aiškinosi, žiūrėjo kaip praktikoje tai veikia).


P.s; man kartais atrodo, kad mes skirtingose šalyse gyvenam: ten sako vagia, aplink mane -nevagia, uždirba , ten sako parduoda; pas mane - išmoksta ir išlaiko;

p.p.s; už tech. apžiūrą mano šeimoje paskutinį kartą mokėjom 1999, jei neklystu. ir auto senoki -10, 12 ir 15 metų...paskui visada praeidavau.Tikras atvejis - vienos įmonės šefas sako, reik pažįstamo tuvlitoje, nes 2003 auto gali nepraeiti tech. sakau, gi nėra "juodų" (NĖRA TOJE FIRMOJE JUODŲ), iš savo pinigų mokėsi, gal pabandyk pravaryti. Nuvažiavo - duslintuvui pastabą turėjo, bet lipduką IŠKART davė...

p.p.s: mano Lietuva yra sąžiningų, darbščių ir gabių žmonių kraštas. Tačiau yra apie 3-5% nesusipratėlių, besielgiančių neadekvačiai ir 0,4% gnydų (kaip A. Bareikis iš Molėtų). Gal emigruokite, Tiesi ir Mariska, į mano Lietuvą, a?

Aradija Aradija 10365
2012-04-07 17:38 Aradija
Artai ir aš mielai emigruočiau į tavo Lietuvą, bet bijau kad man į ja vizos niekas neišduos, na bet gal kada nors ...
Tiesi Tiesi 4035
2012-04-07 17:40 Tiesi 2012-04-07 17-42
Keturis iš kelių? smile A, supratau. Tu čia apie saugą.

Sakai - visi visur ir visada laikosi sutartų taisyklių? smile
Pradedam nuo smulkmenų:
- neviršija nustatyto greičio vairuodami;
- per gatvę eina tik nustatytose vietose, per perėjas, degant žaliai šviesai?
- nuo 22 val vakaro iki 6 val ryto netriukšmauja ir netrukdo aplinkiniams ilsėtis;
- atėję į darbą sąžiningai ir nuoširdžiai visą darbdaviui "parduotą" laiką dirba (t.y. be kavos pertraukėlių, parūkymų, interneto ir dar visokių niekų)
- perka tik legaliai parduodamas (apmokestintas) prekes/paslaugas?

čia dar vardinti ir vardinti, sąrašas būtų oi koks ilgas :)

Sakai - smulkmenos? Betgi viskas prasideda nuo smulkmenų.
Ir - jei aš kažko nemačiau, nedariau (pvz tikrai nepirkau diplomo) tai nereiškia, kad tokie dalykai iš viso neegzistuoja.



artas71 rašė:
aš žinau keturis asmenis - trys iš jų mokėsi (skaitė, klausinėjo, aiškinosi, žiūrėjo kaip praktikoje tai veikia).


P.s; man kartais atrodo, kad mes skirtingose šalyse gyvenam: ten sako vagia, aplink mane -nevagia, uždirba , ten sako parduoda; pas mane - išmoksta ir išlaiko;

R
rimantas88 1131
2012-04-07 17:41 rimantas88

p.p.s: mano Lietuva yra sąžiningų, darbščių ir gabių žmonių kraštas. Tačiau yra apie 3-5% nesusipratėlių, besielgiančių neadekvačiai ir 0,4% gnydų (kaip A. Bareikis iš Molėtų). Gal emigruokite, Tiesi ir Mariska, į mano Lietuvą, a?


[/quote]

Gera tavo šalis. Tik kur tie visi kyšininkai, vagys, žmogžudžiai dingo iš tavo šalies. Negali jie dingti, nebent tavo Lietuvoje tai yra norma.
mariska mariska 8625
2012-04-07 17:47 mariska 2012-04-07 17-51

artas71 rašė:
Gal emigruokite, Tiesi ir Mariska, į mano Lietuvą, a?


O man patinka mano Lietuva, netobula, kaip nenušlifuotas deimantas. Kviečiu į svečius smile

P.S. dėl to aš niekur neemigravau iš jos, nors turėjau ir turiu progų. Na kur aš rasiu kitur tokius įstatymus, naktines mokesčių reformas ir tax.lt smile Man tai patinka smile smile smile
artas71 artas71 12027
2012-04-07 18:32 artas71

Tiesi rašė:
Sakai - visi visur ir visada laikosi sutartų taisyklių?


Manipuliatorė smile

Aš taip nesakiau... taip, pas mus Salininkuose kokie trys bičai pastoviai parduoda kontrabandines cigaretės. Jau 14 metų nerūkau - vieną drąsiai pasiunčiau ant trijų ne SDG raidžių, kai labai siūlė nupirkti. Policijos nekviečiu, nes juos iš tikrųjų gaudo, mačiau kai jų snukius kišo auto, bet jie xytri, nešiojasi po 4 pokus, ne daugiau.

Dyzeli piluosi Nesteje, degtinės negeriu, vyną perku nekontrobandinį..
kas dar- a greitis, moku baudas.. Ką darysi...1-a per tris metus vidutiniškai.

o dėl mokesčių... konstruojam "sumuštinius" (olandiškus, kipriotų, antigviškus). Švelniai optimizuoju pelno ir dividendų mokesčius...
DKate DKate 3341
2012-04-07 18:54 DKate
Darbo vietų problemos realiausiai sprendžiasi, kuriant naujas darbo vietas. Koks skirtumas, kas bedarbiai, jaunimas ar senimas.
Man asmeniškai labai nepatinka, kad buhalterio profesija traktuojama maždaug taip: "tokių kaip tu buhalterių pilnos gatvės, bet kurią moteriškę paėmus, su bet kokia patirtimi ir bet kokiu išsilavinimu, ta ir buhalterė, ir dirbs už bet kokią algą".
Atsiradus normaliam reguliavimui, pakiltų profesijos prestižas. Gaila, kad BĮ pakeitimai tokie nuviliantys. Ir skirti ne tokiam tikslui.
A
angelka 2790
2012-04-07 19:53 angelka
Pavydžiu Artui to pozityvumo. Man irgi norėtųsi emigruoti į jo Lietuvą, bet, na.... matyt esu per silpna. Nežinau kodėl, bet neišeina nekreipti dėmesio, kada tau kakoja ant galvos ir teigia, kad tai snaigės krenta. Buvo laikas, kai reikėjo rinktis profesiją, mokytis, paskui suprasti, kad to, ko mokeisi nepakanka, vėl mokytis, patirti, kad geriausiai mokais iš savo klaidų. Visa tai buvo savaime suprantama, nes žinojau, kad ateis laikas, kada džiaugsiuosi tuo, kad buvau užsispyrusi ir siekiau savo tikslo. Berods tas laikas atėjo, palikau samdomą darbą, nes žinojau, kad jau dabar tas laikas, kada jaučiuosi tvirtai ir galiu leisti sau kurti savo verslą. Kurį laiką viskas ėjo kaip iš pypkės, tačiau ilgainiui pastebėjau, kad laukinis kapitalizmas karts nuo karto išspardo užpakalį – virtuviniai buhalteriai, ne tik kad neturintys tinkamos kvalifikacijos, bet ir nemokantys mokesčių, iškreipė paslaugų rinką. Valdžia vietoj to, kad gaudytų šešėlį, neprotingai kaitaliojo įstatymus ir kėlė mokesčius tiems, kas dirba legalia ir t.t ir pan. Gi dabar valstybė užsimojo sutvarkyti buhalterių rinką ir vėl išvirė jovalą – rinkos nesutvarkys tik pridės papildomų rūpesčių. Ir nepastebėti, kad įstatymo pataisos parašytos ne konkrečiam UAB-ui, nu negaliu, nors tu ką... Todėl ir pikta... Ir Lietuva mano tokia ... lietuviška.
Byla Byla 12118
2012-04-07 20:06 Byla
Bet kaip patogu... Čia- tavo Lietuva, o čia - mano Lietuva. Ir tie ir tie savo šaly daro ką nori. O kur lietuviai MŪSŲ Lietuva ?
mariska mariska 8625
2012-04-07 20:34 mariska

Byla rašė:
Bet kaip patogu... Čia- tavo Lietuva, o čia - mano Lietuva. Ir tie ir tie savo šaly daro ką nori. O kur lietuviai MŪSŲ Lietuva ?



Jinai ir yra mūsų... su savo istorija, su savo miškais, su savo įstatymais, su savo tax.lt
tik mes skirtingai ją matome. Vieni iš savo kampo, kiti iš savo. O ji viena... ji mūsų smile
artas71 artas71 12027
2012-04-07 20:43 artas71 2012-04-07 20-45
Aš visus visus į mūsų sąžiningą darbščią geranorišką išprususią mandagią kruopščią atsakingą rūpestingą pasiaukojančią lojalią užjaučiančią paguodžiančią augančią klestinčią Lietuvą priimsiu.
Byla Byla 12118
2012-04-07 21:45 Byla 2012-04-08 16-20
Malonu kad galime savo Lietuva vieni su kitais pasidalinti. smile
O dar pagalvojau štai ką : jei jau sukurptas buhalterio garbės kodeksas, tai kodėl nėra verslininko garbės kodekso ? Gal pradėti reikėtų nuo to. Ir vienas iš pirmųjų punktų verslininko garbės kodekse turėtų būti "Nevok, visų pirma pats iš savęs". Nes kol tu verslininke neši į buhalteriją savo privatiems poreikiams tenkinti išrašytas sąskaitas, kuriose pirktas tualetinis popierius, skalbimo milteliai, indų plovikliai, indų šveitimo kempinėlės ir t.t. - tol tu esi vagis. Artas71 turi gnydą savo, aš turiu savo gnydą . Tiksliau turėjau. Kol tokius žemė nešioja, kol tokie gali verslus kurti ir "bankrotinti" ir vėl kurti- tol nieko gero ir nebus mūsų Lietuvoje. Ir nepadės čia jokios BAĮ pataisos. Tikrai ne nuo buhalterių reikia pradėti. Aš "už" kvalifikacijos kėlimą, aš "už" kelių lygių buhalterius, bet aš "prieš" visų arba didžiosios daugumos nušlavimą nuo žemės paviršiaus. Ir aš "prieš" buhalterius kurie apskaitą imasi tvarkyti už kainą " nuo 1 lito"
Tiesi Tiesi 4035
2012-04-08 00:04 Tiesi 2012-04-08 00-11
Visai ne manipuliatorė.
Tiesiog - taisyklių arba laikomės, arba ne. Taip, kaip tame anekdote "thuputį thuputį nėščia" - nebūna smile
Ar taisyklių laikomės daugiau, ar mažiau, vienų ar kitų - tai jau esmės nebekeičia.


artas71 rašė:

Tiesi rašė:
Sakai - visi visur ir visada laikosi sutartų taisyklių?

Manipuliatorė smile

Aš taip nesakiau... taip, pas mus Salininkuose kokie trys bičai pastoviai parduoda kontrabandines cigaretės. Jau 14 metų nerūkau - vieną drąsiai pasiunčiau ant trijų ne SDG raidžių, kai labai siūlė nupirkti. Policijos nekviečiu, nes juos iš tikrųjų gaudo, mačiau kai jų snukius kišo auto, bet jie xytri, nešiojasi po 4 pokus, ne daugiau.

Dyzeli piluosi Nesteje, degtinės negeriu, vyną perku nekontrobandinį..
kas dar- a greitis, moku baudas.. Ką darysi...1-a per tris metus vidutiniškai.

o dėl mokesčių... konstruojam "sumuštinius" (olandiškus, kipriotų, antigviškus). Švelniai optimizuoju pelno ir dividendų mokesčius...


Dalia29 Dalia29 12616
2012-04-08 00:40 Dalia29
Skaitau skaitau ir pasigendu vieno dalyko.
Nuoseklumo.
Jau daug metų daugelis mūsų kolegų kad ir taxe piktinasi neprofesionaliais kolegomis, kurie už 100 litų naglais veidais tvarko apskaitą nuo ... iki, turėdami, kaip čia švelniau, labai apverktinus sugebėjimus. Ir jau ne kartą mūsų forume esu skaičius, kad reikia sutvarkyti, kažką daryti ir etc.
Dabar klausimas. Mes prieš aplamai, nes prieš, ar prieš tai, kad neaišku, kas tai darys, kaip ir už kiek? Ir kodėl taip staigiai. Vat šito nesuprantu, nors tu ką.
Ir dar. Tiesą sakant šypsnį kelia pasakymas, pradėkime nuo vadovų, nuo verslininkų. Ką? Jiems verslininko-profesionalo, prieš pradedant žvakių fabrikėlio verslą , vardą reikia gauti? Jau ir taip keikiama mūsų sistema už tai, kad įsiregistruoti elementarią įmonytę reikia kryžiaus kelius praeiti, tai dar ugniasienių reikia prigamint? O kad yra visiškų dundukų, dar gal ir kriminalinių subjektų, tai nereikia dirbti pas tokius, nes išskyrus nervų gadinimą, daugiau pliusų nematau.
Aš nei už, nei prieš. Pagyvensim-pamatysim. Man nei ta Lietuva tokia juoda, nei tokia rožinė. Su savo didžiuliais minusais, bet ir su pliusais.
Dalia29 Dalia29 12616
2012-04-08 00:42 Dalia29
A, tiesa, visus su Šv.Velykomis. Kad jos būtų gražios ir linksmos.
Tikiuosi, bediskusindami, margučių nusidažyti nepamiršote smile
klem klem 3973
2012-04-08 00:49 klem

Dalia29 rašė:
A, tiesa, visus su Šv.Velykomis. Kad jos būtų gražios ir linksmos.
Tikiuosi, bediskusindami, margučių nusidažyti nepamiršote smile

O Jūs? smile
P.S. Su Velykom smile smile
Dorota1 Dorota1 13533
2012-04-08 07:30 Dorota1

Tiesi rašė:

Tiesiog - taisyklių arba laikomės, arba ne. Taip, kaip tame anekdote "thuputį thuputį nėščia" - nebūna smile



kas čia per anegdotas


Su šv. Velykom
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui