Buhalteris profesionalas

2012-07-12 12:45 Kristiana__
"Bėdų turgų" matai per TV, o čia matei gyvai - LABAI diiidelis skirtumas smile


urtele rašė: ypač kai pamatai iš pašalpų gyvenančius asmenis, kurie visiškai nepanašūs į tuos, kurie kreipiasi į "Bėdų turgų". Visiškai ne tokie žmonės, jų veiduose nesimato nei vargo, nei skausmo,nei padėkos. smile Nu ne į temą čia...

urtele urtele 13511
2012-07-12 12:57 urtele

Kristiana__ rašė:
"Bėdų turgų" matai per TV, o čia matei gyvai - LABAI diiidelis skirtumas smile

Netaip supratai. jokio skirtumo -gyvai ar per TV. smile Mano kaimynė visiškai nesiskiria nuo asmenų iš "Bėdų turgaus". Ji tokia pat liūdna, pavargusi. Ne tokia, kuriuos vakar Iš pašalpų gyvenančius mačiau per TV, moterys išsimiegojusios, raudonskruostės, veiduose jokio nuovargio ar vargo nematyt, vyrai ne invalidai, ne pijokai, bet nedirba ir viskas. O galėtų , rodos savimi pasirūpint, kad kažkas nuo mūsų liktų tiems, kuriems labai reikia. Tą aš turėjau galvoje. smile
I
IRUTE78 2552
2012-07-12 13:23 IRUTE78

urtele rašė:

Dalia29 rašė:
O vat kas ta Sodra ir kaip tos lėšos naudojamos, kitas klausimas. Nors, apsilankius pas gydytoją, ir gavus nemokamai kompensuojamų vaistų už 400 litų, ir apie Sodros funkcijas kitaip pradedi galvoti.
Tai pasiseka tiems , kurie gali kitaip galvoti... Vakar teko pakalbėti su kaimyne, paklausiau jos ir pagalvojau, kaip pasiseka žmonėms, kurie sulaukę senatvės čiauktš numiršta arba turi kažkokių sunkių, lėtinių ligų. smile Pasirodo senatvėj, tai jau privalumas. Kaimynės vyras jau metai nevaikšto, guli "ant lovos", jam 83 metai. Dirbo 50 metų, mokėjo mokesčius, tais laikais buvo darbo ir karo veteranas. Pasiteiravau ar yra mokama kokia slauga, ar gauna kokių higienos priemonių-pasirodo nepriklauso, nes nėra baisių ligų. smile Šeimos gydytojas galėjo tik atsiųsti į namus sesutę, kuri paėmė analizus, o , kad nustatyti kažkokią ligą reikia kreiptis į stacionarą. Ir ką jūs manot, išsikvietė greitukę, nuvežė į ligoninę, o ten gydytojas pasakė,nevaikštančių mes neguldom, nes neturim vyrų-sanitarų. smile Ir ką, žmonės grįžo namo su taksiuku. Vinintelis šiam žmogui išsigelbėjimas-patirti insultą, tada jau priklauso slauga ir higienos priemonės arba kelis mėn pagulėt slaugoj, kad žmona pailsėtų. Kažkaip pasidarė liūdna, ypač kai pamatai iš pašalpų gyvenančius asmenis, kurie visiškai nepanašūs į tuos, kurie kreipiasi į "Bėdų turgų". Visiškai ne tokie žmonės, jų veiduose nesimato nei vargo, nei skausmo,nei padėkos. smile Nu ne į temą čia...


Mama mano visa amžių mokėjo Sodrai mokesčius, sąžiningai dirbo savo darbą, nesinaudojo jokiomis gydymo paslaugos, ir susirgo netikėtai sunkia nepaagydoma liga būdama 65. Ir gali gauti dabar kokybiška paslauga, nejuokaukit ? Paguldė į ligoninę, tinkos byra čiut ne į lovą. Sesutės nuo ligonių antplūdžio negali pažiūrėt kaip reikia, daktaro, skyriaus vedėjo kabinetas 2 m. x 3 m., nespėja lakstyt iš operacinės, o ką kalbėt apie visa kita.
Dalia29 Dalia29 12616
5 2012-07-12 15:50 Dalia29 2012-07-12 15-56
Žinot, nesuprantu, nors tu ką. Nesakau, kad viskas jau taip blizga, labai daug negerumų yra, bet kad jau viskas taip blogai, tai sorry...
Mano tėtis mirė taip pat nuo šitos ligos. Gulėjo beveik du mėnesius ligoninėje. Tikrai tinkas nebyrėjo, tai viena, na slaugyti teko patiems, sesutės nespėja. Gydytojas buvo labai žmoniškas. Mėnesį buvome namuose, reikėjoa labai labai specifinių priemonių, jų kaina apie 700 litų, gavome su pilna kompensacija.
Šiandien išoperavo mano mamą, ką tik grįžau iš ligoninės. Skyrius ten blizga, aišku, po remonto. Sesutės labai kolkas visos liuks, net mama sako, na kokios geros sesutės šitam skyriuje. Apie gydytoją patylėsiu. Pagooglinau, auksinės širdies apdovanojimo kavalierius (patekom atsitiktinai).
Greitoji. Kai iškvietėm , nes buvo skausmai jau 2 savaites, sako, ko taip ilgai laukėt. Ir vežė rūpestingai, ir sėkmės palinkėjo.
Nežinau, gal truputį nuo požiūrio priklauso? Jei matysi viską tik juodai, taip ir bus.
Man pačiai teko ne kartą gulėt ligoninėje, būti operuotai. Sorry, bet tokių baisybių nebuvo nei karto.
Suprantu aš mūsų gydytojus. Su mūsų liaudimi, kuriai viskas blogai, tikrai tokio pragariško darbo dirbti , matyt, nesinori...
Atrodo, diskusinam ne toje temoje... smile
I
IRUTE78 2552
2012-07-12 16:26 IRUTE78
Ok į kitą, temą, pažeistos taisyklės. Sorrry. Gal galima lietuviškai, taip geriau atrodys, kad gebiame lietuvių kalbą. smile
I
IRUTE78 2552
2012-07-12 23:49 IRUTE78

Dalia29 rašė:

IRUTE78 rašė:
Įstumti į duobę ir darbdaviai ir darbuotojai. Darbdavys nemoka pvz.: 2000 ant popieriaus, nes ,,Sodra'' taip pakratys piniginę, kad atšoks fantazija ir verslą kurti. Nors kita vertus, kaip kurti verslą, jei nesugebi susimokėti mokesčių. Tokia jau ta Lietuva, bet kaip sakant nieko negali sakyti, turi visada būti mandagus ir patriotiškas. Nepastebėjot, kad užsienio kapitalo įmonės rodo švarų savo verslą, būna moterys dirba trim pamainom, sunkiai dirba, bet gauna viska baltai. O privatus lietuviškas ar visada skaidrus ?

O tai įsivaizduojate, kad kitur mokesčių nėra? Dar didesni nuo DU. Iš šventos dvasios valstybės gyvena? Kiek suprantu, iš mokesčių.
Ne tame esmė. Mokesčiai turi būti mokami. Verslo sąlygos, mokesčių stabilumas, kur ir kaip jie nukeliauja ir kaip panaudojami. Ir dar daugybė klausimų su atsakymais ir be jų yra ekonominė situacija.
O apie tai, kad Sodrai sumokėjus fantazija verslui atšoka, tai sorry. Toks ir verslininkas., kuris 2000 sumokėti negali. Grynas populizmas. O vat kas ta Sodra ir kaip tos lėšos naudojamos, kitas klausimas. Nors, apsilankius pas gydytoją, ir gavus nemokamai kompensuojamų vaistų už 400 litų, ir apie Sodros funkcijas kitaip pradedi galvoti.

:) Nereikia taip vienareikšmiškai suprasti, aš 100 % už mokesčius. Ir joks čia populizmas ponia Dalia. Čia tik keletas faktų, kurie yra šiandien. Ačiū už nuomonę :)
I
IRUTE78 2552
2012-07-13 00:18 IRUTE78

Dalia29 rašė:
Žinot, nesuprantu, nors tu ką. Nesakau, kad viskas jau taip blizga, labai daug negerumų yra, bet kad jau viskas taip blogai, tai sorry...
Nežinau, gal truputį nuo požiūrio priklauso? Jei matysi viską tik juodai, taip ir bus.
Suprantu aš mūsų gydytojus. Su mūsų liaudimi, kuriai viskas blogai, tikrai tokio pragariško darbo dirbti , matyt, nesinori...
Atrodo, diskusinam ne toje temoje... smile



Žinoma ne viskas taip blogai ! Yra daug pliusų, gydytojas vienas iš geriausių Lietuvoje, personalas labai mandagus, man dvi savaites teko būti, slaugyti po operacijos, tai labai viskas buvo puiku, netgi sesutės siūlydavo pietus. O, kad sveikatos įstaigų nepakankamas finansavimas, tai čia kitas klausimas.
KJurate KJurate 6546
2012-07-13 10:42 KJurate
Skubu pasidalinti,
vakar buvau seminare apie buhalterio profesionalo galimą atestaciją. Auditorė Laimutė Kazlauskienė pristatė pasaulinę praktiką, kuri sudėliojo taškus ant I. Man ši praktika paliko labai gerą įspūdį: kvalifikacijos sertifikatas yra siekiamybė, savanoriškai laikomas egzaminas, kad profesionalas būtų konkurencingesnis darbo rinkoje, jis privalomas tik viešą paslaugą teikiantiems buhalteriams. Tą egzaminą laiko ir buhalteriai ir auditoriai, tik auditoriams dar reikia gauti licenziją . Būtina priklausomybė buhalterių organizacijai, kuri yra tarptautinės buhalterių asociacijos narė, bet įstojimas į ją tik turint profesionalo vardą, privalomas kvalifikacijos palaikymas... mokymasis, kvalifikacijos sertifikatas išduodamas visam gyvenimui, bet jei nedalyvauji seminaruose, kurių kai kurias temas nurodo asociacija, kad edukacija vyktų kuo platesniu spekrtu. To nesilaikant - narystė nutrūksta. Asociacija privalo užtikrinti itin aukštą profesionalų lygį.
Jei liks galioti dabartinė BAĮ redakcija, tai Lietuva bus pirma šalis pasaulyje, kurioje profesionalo vardas yra privalomas visiems vyr. buhalteriams :)

Trumtpai tiek, manau, kad diskusijos turi tęstis ir išsirutulioti į pasiūlymus seimui bei šio įstatymo vykdymą kontroliuojančiai institucijai ... NBA vaidmuo, tame turėtų būti labai reikšmingas, nes iš visų mūsų profesijos organizacijų, mes vieni skaitlingesnių :) tik kitos kiek seniau įsikūrę, jau ES projektų EUR spėjo įsisavinti :)
smalsuole smalsuole 2861
2012-07-13 11:24 smalsuole

KJurate rašė:
...kvalifikacijos sertifikatas yra siekiamybė, savanoriškai laikomas egzaminas, kad profesionalas būtų konkurencingesnis darbo rinkoje, jis privalomas tik viešą paslaugą teikiantiems buhalteriams. ..
Jei liks galioti dabartinė BAĮ redakcija, tai Lietuva bus pirma šalis pasaulyje, kurioje profesionalo vardas yra privalomas visiems vyr. buhalteriams :)

Nelabai supratau, tai ar VISIEMS privaloma bus, ar tik tiems, kurie teiks paslaugas, o ne dirbs pagal DS.. smile
Viešoji paslauga – valstybės ar savivaldybių kontroliuojamų juridinių asmenų veikla teikiant asmenims socialines, švietimo, mokslo, kultūros, sporto ir kitas įstatymų numatytas paslaugas. Įstatymų nustatytais atvejais ir tvarka viešąsias paslaugas gali teikti ir kiti asmenys.
sonata600 sonata600 1534
1 2012-07-13 11:50 sonata600
www.vkontrole.lt/pranesimas_spaudai_spausdinti....
Valstybės kontrolė: Valstybinės mokesčių inspekcijos mokesčių fondas tvarkomas prastai smile
W
Wyga 1334
2012-07-13 12:16 Wyga

sonata600 rašė:
www.vkontrole.lt/pranesimas_spaudai_spausdinti....
Valstybės kontrolė: Valstybinės mokesčių inspekcijos mokesčių fondas tvarkomas prastai smile


Ot lygis, man trūksta žodžių... Tvarko apskaitą, kaip jų MAIS mūsų mokesčius smile
vovere vovere 25997
2012-07-13 13:20 vovere
UK matyt kai kurioms suinteresuotoms grupėms (kaip pas mus) pinigų nereikia, o pas mus reikia, va ir skirtumas smile
KJurate KJurate 6546
5 2012-07-13 13:20 KJurate 2012-07-16 08-22
Seminaro medžiaga labai plačiai iliustruoja šią pasaulinę ir ES praktiką, tik nesu tikra ar etiška viešinti seminaro medžiagą be jos sudarytojų leidimo smile ...
Kaip galios galutinė įstatymo redakcija ir poįstayminiai aktai dar nėra žinoma, tik yra iniciatyva kreiptis į teismą, kad būtų pripažintas šis įstatymas kaip neteisėtas, nes riboja buhalterio konstitucinę teisę į darbą :)
artas71 artas71 12027
2012-07-19 17:11 artas71
Buhalterių asociacijų aljansas (kurio narys yra ir NBA) atidarė naują forumą buhalterio profesionalo problematikai ir diskusijoms
forumas.buhalteriualjansas.lt/
V
vasara 235
2012-07-25 13:36 vasara

KJurate rašė:
Seminaro medžiaga labai plačiai iliustruoja šią pasaulinę ir ES praktiką, tik nesu tikra ar etiška viešinti seminaro medžiagą be jos sudarytojų leidimo smile ...
Kaip galios galutinė įstatymo redakcija ir poįstayminiai aktai dar nėra žinoma, tik yra iniciatyva kreiptis į teismą, kad būtų pripažintas šis įstatymas kaip neteisėtas, nes riboja buhalterio konstitucinę teisę į darbą :)


Na šitas kampas tikrai įdomus.
Ogi gal taip ir yra..
Ypač tokiu atveju, kai sau dirbi tuo buhalteriu dešimt ar daugiau metų-niekam neužkliūni-nei vadovams, nei institucijoms ir staiga šast-nebegali dirbt, nes naujas įstatymas neleidžia smile

O šiaip tai net nebesuku galvos-manau tikrai ta tvarka dar keisis ir ne vieną kartą..
W
Wyga 1334
2012-07-25 13:42 Wyga
Laikraštyje "Buhalterija" vėl didelis Kalčinsko straipsnis ta tema. Permečiau akim tik, tai ką galiu pasakyti, kad nuo 2013 daug naujovių-nebereikės spausdinti iš programos visokių registrų, direktorius taps atsakingu už laiku perduodamus dokumentus į buhalteriją, ūkinės operacijos duomenys turės būti registruojami operacijos dieną arba kai yra galimybė tą padaryti, bet ne vėliau, kaip per 4 mėn. Ir dar ten visko.
wirgina wirgina 5887
2012-07-25 13:51 wirgina

Wyga rašė:
Laikraštyje "Buhalterija" vėl didelis Kalčinsko straipsnis ta tema. Permečiau akim tik, tai ką galiu pasakyti, kad nuo 2013 daug naujovių-nebereikės spausdinti iš programos visokių registrų, direktorius taps atsakingu už laiku perduodamus dokumentus į buhalteriją, ūkinės operacijos duomenys turės būti registruojami operacijos dieną arba kai yra galimybė tą padaryti, bet ne vėliau, kaip per 4 mėn. Ir dar ten visko.


Net neabejoju, kad mūsų darbas nepalengvės. galime tikėtis tik dar didesnio darbo krūvio...
Aradija Aradija 10365
2012-07-25 23:43 Aradija
užtat universitetai jau dabar renka buriais buhalterius - nes gi negalesi dirbti jei neturesi aukštojo smile
2012-07-26 08:29 Voveruska01

Aradija rašė:
užtat universitetai jau dabar renka buriais buhalterius - nes gi negalesi dirbti jei neturesi aukštojo smile

Galima sakyti ir aš į tą būrį :) Noriu būt magistras smile
vovere vovere 25997
2012-07-26 08:56 vovere
šiaip jau buhalterija ir taip gana populiari buvo smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui