SAP (ERP, R/3) vartotojai!

C
calembour 87
2007-02-15 08:25 calembour
Sveiki,
Nieko neradau šiuose forumuose apie toki gigantą kaip SAP. Norėčiau sukurti temą kurioje Lietuvos SAP vartotojai galėtų pasidalinti patirtimi. Nes SAP konsultantai baisiai brangiai kainuoja, o iškilus vienam smulkiam klausimui jų kviestis kaip ir nesinori, kartais tik tereikia atsakymo "taip" arba "ne", todėl būtų galima apie tai diskutuoti šioje temoje.

Taigi prašau atsiliepkit SAP FI-CO vartotojai!
K
Kamilia 897
2007-02-15 08:27 Kamilia
o kas tai smile
C
calembour 87
2007-02-15 08:50 calembour 2011-09-11 05-18

Kamilia rašė: o kas tai smile


www.sap.com
K
Kamilia 897
2007-02-15 08:53 Kamilia
NESUPRANTU smile
holdingas holdingas 6996
2007-02-15 08:56 holdingas
Aišku, diskutuoti galima. Bet ar galit paaiškinti trumpai - drutai kas tai per paukštis ir su kuo jis valgomas?
Tatu Tatu 1732
2007-02-15 09:50 Tatu
Aš iš vis perskaičiau - vairuotojai smile, nors parašyta varOtotojai, nuo žodžio varo:)
O
Oleg 519
2007-02-15 09:52 Oleg
SAP R/3 yra vokiečių sukurta apskaitos ir valdymo programa.

Jei neklystu R/3 su Oracle Financials dalina dvi pirmas vietas pagal pardavimų apimtys pasaulyje.

R/3 orientojasi į stambias įmones, turi tikrai labai daug įvairių funkcijų (laaaabai daug), tačiau yra brangi ir jos diegimas yra sudėtingas ir skausmingas procesas. smile
A
Andron 3088
2007-02-15 09:55 Andron 2011-09-11 05-18

Oleg rašė: ... ir jos diegimas yra sudėtingas ir skausmingas procesas. smile

Ir matyt, labai linksmas smile
C
calembour 87
2007-02-15 09:59 calembour
Tai, Olegai, suprtau kad esi pažįstamas su SAP?
O
Oleg 519
2007-02-15 10:03 Oleg 2011-09-11 05-18

calembour rašė: Tai, Olegai, suprtau kad esi pažįstamas su SAP?


Ne. Iš bendro išsilavinimo.
J
jasha 9
2007-02-18 20:44 jasha
nereikia bijoti to SAP'o ;) jis tiesiog ne kiekvienai kompanijai tinkamas. na, jei tau reikia kokio kastuvo, tai eskavatorius gal ir geriau, bet nevisada efektyvu, nors ir pajegumai nesulyginami...

taigi, stambioje kompanijoje betkokios sistemos diegimas - skausmingas, ir linksmas, todel SAP neisimtis... jei procesai yra daug maz atitinkantys industrijos standartinius procesus ir nedidelis "derinimas" reikalingas, tai SAP'as visai nesunkiai diegiamas.

zinoma, ne kiekviena imone linkusi isleisti didelius pinigus, bet kai kurioms tiesiog nera pasirinkimo rinkoje... skaidrus ir gerai sustyguoti procesai ir kuo daugiau ju automatizuota, tuo daugiau demesio imone gali skirti savo esminei veiklai, todel tiesiog kitoms imonems milijonines islaidos SAPui leidzia sutaupyti daug daugiau pinigu :)

zaliems SAP yra verslo valdymo sistema, kaip vietineje rinkoje geriau zinomas Navision/Axapta, tik SAP kaip Vilniaus ir Frankfurto orouostai ;)

zinoma nera tobulu sistemu, nes jei yra sistema, tai jau turi buti kazkur apribojimai... taigi visur ju pasitaiko, bet didziausia problemu ir nusivylimu lemia diegejo kompetencija, nes tie patys konsultantai nera vienodi...
O
Oleg 519
2007-02-19 09:43 Oleg 2011-09-11 05-18

calembour rašė: Tai, Olegai, suprtau kad esi pažįstamas su SAP?


O galite papasakoti kaip Jums sekasi diegti R/3?

Kiek laiko diegiate ir ka idiegete?

Tiesiog idomu.
C
calembour 87
2007-02-19 12:48 calembour 2011-09-11 05-18

Oleg rašė:

calembour rašė: Tai, Olegai, suprtau kad esi pažįstamas su SAP?


O galite papasakoti kaip Jums sekasi diegti R/3?

Kiek laiko diegiate ir ka idiegete?

Tiesiog idomu.


Na mes diegiam keletą modulių, aišku pats didžiausias tai FI-CO, katras apima buhalterinę apskaitą ir finansinę kontrolę. Be to dar diegiam MM - pirkimų valdymas, CRM - ryšiai su klientais, AA - ilgalaikio turto apskaita ir valdymas.
Diegiam dar palyginus neseniai (apie pusmetį), kadangi aš esu tos įmonės kurioje diegiama darbuotojas, tai pats stengiuosi kuo daugiau išmokti savarankiškai. Nes konsultantų paslaugos laaaaaaabai brangiai kainuoja, o kadangi mums yra skirtas labai riboto dydžio biudžetas visam diegimo procesui, tai stengiamės stipriai neišlaidauti, ir kviesti konsultantus tik kritiniais atvejais.
Sekasi kol kas neblogai, yra pakankamai literatūros ir įvairiausios medžiagos, taip kad mokytis savarankiškai visai įmanoma ir be konsultantų. Aišku iškyla visokiausių sunkesnių klausimų, į kuriuos iš karto nepavyksta rasti atsakymų, bet neišsprendžiamų klausimų dar nepasitaikė.
O
Oleg 519
2007-02-19 13:38 Oleg
O kiek tas laaaabai daug?

Juk tai ne komercine paslaptis, o oficiali kainuodora
J
jasha 9
2007-02-19 14:17 jasha
SAP'o dokumentacija lyginant su MS labai ribota... daug kas keikia ta GermanEnglish vertima, bet informacijos daug, tik nelabai visapusiska.

FI siaip labai paprastas lyginant su kitais moduliais, tai ten perdaug improvizacijos nepadarysi, bet jei diegimas vyksta savisvietos principu, tai reikia buti atsargiems, nes kadangi galima nepakankamai efektyviai idiegti ir pasiteisins taisykle: skupas moka du kartus.

sekmes! o kas diegejas, jei nepaslaptis?
C
calembour 87
2007-02-19 15:02 calembour
Na nelabai norėčiau sutikti kad improvizacijai nėra erdvės... SAP'as tuo ir patrauklus kad jis ypatingai lankstus ir nemažai vietos improvizacijai, aišku kad galėtum gerai paimprovizuoti reiktų bent šiokių tokių ABAP (SAP'o programavimo kalba) žinių. Bet ir to kartais neprireikia.
Man pačiam asmeniškai pavyko sukurti keletą naujų FI funkcijų pagal musų įmonės poreikius, kurios standartiniuose SAP moduliuose nepateikiamos, ir dar toliau turiu planų paimprovizuoti kituose moduliuose.

Taip pat dėl dokumentacijos tai nenorėčiau sutikti kad čia geras palyginimas SAP su MS, tai visai skirtingos paskirties programos su visai kitokia misija, skirtingais vartotojais tiek jų skaičiumi tiek visais kitais dalykais. Man dokumentacijos pakanka, tik turėk laiko ją skaityti...
J
jasha 9
2007-02-19 20:24 jasha 2011-09-11 05-18

calembour rašė: Na nelabai norėčiau sutikti kad improvizacijai nėra erdvės...


cia as kalbejau apie FI moduli, lyginant su kitais. FI/CO naujoje versijoje yra atskirtas i du atskirus modulius FI ir CO, juose beje ir yra didziausias pokytis lyginant su 4.7C versija.

pacio lankstumo prasme tai tikrai taip. ta ir turejau omenyje, kad ta pati dalyka gali skirtingai padaryti, bet jei nutolsi nuo standarto (be reikalo ir del nezinojimo) tai gali buti paskui brangu supportinti... o siaip tai tikrai lankstumas ten nerealiai pragalvotas, aisku del to diegimas tampa kiek sudetingesnis, nors ekslploatacija nesunki.

[quote:92cdb75e6c]
Man pačiam asmeniškai pavyko sukurti keletą naujų FI funkcijų pagal musų įmonės poreikius, kurios standartiniuose SAP moduliuose nepateikiamos, ir dar toliau turiu planų paimprovizuoti kituose moduliuose.
[/quote]

ka vadini "funkcija"? ar tai transakcija, ar variant'as, ar report'as, ar funkcija, ar standartinio proceso customizavimas? nes transakciju ir funkciju kurimas yra ABAP Developerio kompetencijoje. IMG customizavimas tai paprastai diegejo/konsultanto zona ;)

[quote:92cdb75e6c]Taip pat dėl dokumentacijos tai nenorėčiau sutikti kad čia geras palyginimas SAP su MS, tai visai skirtingos paskirties programos su visai kitokia misija, skirtingais vartotojais tiek jų skaičiumi tiek visais kitais dalykais. Man dokumentacijos pakanka, tik turėk laiko ją skaityti...[/quote]

na, detalumo prasme tikrai ji ribota... todel jei reikia development detalumo, tai jau siek tiek beda... tad as ir palyginau su MSDN detalumu, zinoma cia nera ka lyginti produktu kontekste, bet daug kam kliuna SAP dokumentacija... man irgi kelis kartus jos pritruko :)

o koks dabar pas jus ASAP diegimo etapas?
C
calembour 87
2007-02-20 10:43 calembour
Na tai kad ir pačiame FI modulyje yra pakankamai erdvės improvizacijai. Aišku aš nelabai kietas šitame reikale ir improvizuoju su paprastais dalykais, tai gal dar susidursiu ir su rimtesnėm problemom.
O šiaip aš esu ir ABAP developeris ir IMG customizatorius viename asmenyje. Kai man šitokias funkcijas pasiūlė aš labai nesipriešinau, nes manau kad būti IMG specialistu ir dar mokėti ABAP žiauriai geras reikalas, ir manau kad mano galvoje vienas kitam netrukdo o tik papildo, nes taip lengviau developinti žinant kaip turi tai atsispindėti IMG customizavime, ir galų galiausiai end-userio lange. Pats turiu finansinį-buhalterinį išsilavinimą ir tokią pat praktinę patirtį.
Dėl dokumentacijos tai aš parašęs praeitą žinutę ir pats susimąsčiau, kad galbūt ir ne visada ji būna tokia detali ir aiški kokios kartais norėtųsi. bet kol kas didesnių problemų neturėjau. Pasitaiko ir kad German=>English vertimas užkliūna. Pavyzdžiui bandžiau sukonfigūruoti kapitalinio remonto ilgalaikiam turtui procesą kai padidėja nusidėvėjimo periodas, tai aiškios dokumentacijos taip ir neradau ir OSS kažkokias nesąmones man duodavo, turėjau pats improvizuoti ir biškutį padevelopinti.

O pats matau nemažai žinai visą šitą reikalą. Tai jūs konsultuojat, developinat, ar tik vartojat?
J
jasha 9
2007-02-20 20:54 jasha
che che, tai turetu tamsta labai myleti darbdavys, jei developerio skillsus turi savo komandoje, o jei nelabai myli, tai duok zinia, gal manasis pamiltu ;) as pats konsultantas tik SD modulio, dirbu su uzsienio klientasi.
C
calembour 87
2007-02-21 09:00 calembour
Na dėl meilės tai tiksliai nežinau :)
Bet kas šiek tiek erzina, tai labai stipriai ribotas mūsų biudžetas. Iš pradžių buvo daug noro ir entuziazmo, viskas gražiai atrodė. Bet pradėjus diegti pradėjo karpyti mūsų biudžetą. Bet dėl to baisiai nepergyvenu (bent jau kol kas), nes galvoju kad konsultantai butų atėję, sukonfiguravę, padevelopinę ir išėję mums palikę tik vartoti. O dabar patys turim ir konfigūruoti ir developinti, turiu omeny kad tai didelė patirtis mums patiems.
Jei paaiškės mano darbdavio nemeilė, būtinai duosiu tamstai žinoti, ir atsiduosiu kito darbdavio meilei ;)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui