Tax.lt tinklapio modernizacija

artas71 artas71 12028
2007-03-31 20:55 artas71
Pirmiausia -vis maziau nauju nariu laikosi taisykliu:

Vis maziau pasinaudojama forumo paieška, nors galbūt rūpimas klausimas jau išdiskutuotas.
Temos pavadinimai formuluojami neaiškiai ir neišsamiai. Apsiribojama vienu ar dviem žodžiais (i pvz. "Padėkite", "Pareigybinės instrukcijos", "PVM ", Pelno mokestis, "Neleidziami atskaitymai", "Saskaitu korespondencija" ( vien tik turto saskaitu korespondenciju gali buti keli simtai),"Sanaudos", ir pan.)

Antra - tarp kruvos zinuciu, rasomu rimtose, gerose temose tik tam, kad parashyti ( floodas), pasimeta vertos demesio mintys.

Trecia-moderatoriui matyt sis forumas tampa nebeidomus ( nelabai pelningas projektas), todel sios Karijotiskes nebetvarkomos. Apmaudu... Geras pratrynimas, arba iskelimas tu zinuciu i joms skirta vieta ( pvz. Foruma "Siukslynas")but labai naudingas.

P.s: kodel as cia iki siol loankausi -is iprocio. Bet rashyti vis maziau ir maziau norisi.Vis tik yra gajus tie prisiminimai apie tinklapio pirmuosius gyvavimo metus, apie 2003 ir 2004 vykusias diskusijas-batalijas, kuriose
tryksdavo intelektas, susizavejimas buhalterioniu darbu ir noras isisgilinti
bei isspresti apskaitos problemas.
Dabar liko daznai tik primytivios pirmines info reikalavimas tuoj pat cia ir dabar bei pastovus inkstimas del nedekingo buhalterio darbo bei mazo buhalterio uzdarbio. Uz ka moketi, jeigu nemyli to darbo? Uz tai kad tu jo (darbo) nekenti?


P.p.s: as turiu nemazai minciu kaip patobulinti tinklapi, kaip ugdyti issilavinusi, intelektualu ir savo darba mylinti (na tegul nors gerbianti) buha-tax.lt nari.
D
DaivaP 5457
2007-04-02 09:54 DaivaP
Bet kuri socialinio gyvenimo tuštuma nedelsiant yra užpildoma. Tas pat įvyksta su informacija, komunikacija ir panašiais dalykais. Bet užpildoma kaip? Kiekybiškai. Aptariant įvykį lengvai nuklystame į aptarinėjimus, gandus, apmąstymus, blevyzgas. Tai lengviausia.
Retorinis klausimas: Kaip užpildyti kokybiškai?
Kitas retorinis klausimas: Ką galima pakeisti ir kaip? Juk ši mūsų tinklapio problema seniai žinoma, daug kartų išdiskutuota, siūlyta įvairių variantų, bet...
Loreta Loreta 28574
2007-04-02 10:18 Loreta
Kaip supratau - Artas turi minčių. Vertėtų paklausyti protingo žmogaus patarimų ir pasitarti. Praėjusiais metais Peto siūlė neblogą variantą, bet taip ir liko.
Diskusijos diskusijomis - gal jau atbukom, nebeliko asmeninio intereso ir poreikio. Pagaliau ir laiko stoka kai kam.
Dar viena mintis buvo apie 2%. Tomuk - ar galvojai apie šią galimybę? Suprantu, kai ką reikėtų pertvarkyti, bet ar tai neverta to darbo? Manau - tikrai verta. Tada jau būtų galima galvoti ir apie kažką daugiau, kad ir tam tikrus svečius.
M
Modestas 6751
2007-04-02 10:57 Modestas
Seniai reikia "perestroikos".

Kiek galėsiu - jei tomukas leistų teises prie moderavimo ar šiukšlių valymo - prisidėsiu.
artas71 artas71 12028
2007-07-20 15:41 artas71 2011-09-11 05-28
Vis tik pribrendo reikalas kurti asociaciją.
Pliusai.
1.Gauti finansavimą per biudžetą- 2% GPM skyrimą per FR0512.
Tai padėtų pertvarkyti (šiek tiek) tinklapį, pritraukti/išsaugoti aukštos kvalifikacijos buhus šiame forume per tam tikrą motyvavimo sistemą:
a) siūlymas įkurti alia Helpdesk'o - greitas ir kvalifikuotas patarimas
apskaitos ir mokesčių klausimais.
b) ypatingų tax.lt narių/klentų ypatingos konsultacijos ypatingais klausimai;
c) bendruomenės aktyviausių narių seminarai tax.lt nariams už simbolinius
mokesčius;
ir pan.
Minusai.
Nemokamas sūris-tik pelėkautuose.
M
Modestas 6751
2007-07-20 16:12 Modestas 2011-09-11 05-28
Pliusai:

1.Buhalteriai turi didelę įtaką įmonės darbuotojams, taip tad per FR0512 formą 2 proc. surinkimas būtų ženklus. (Mums, ipatingai neturintiems laisvo laiko ir prisidėjimui prie asociacijos kurimo , daugelį problemų būtų galima išspręsti surinktomis lėšomis - steigimo procesas, apskaitos tvarkymas ir pan.)
2.Dažnesni meetai smile ir kaip artas sakė - seminariukai.



Minusai:

Kas prisidėtų prie asociacijos valdybos ir kurimo proceso? Iki šiol tokių žmonių buvo mažuma.
Loreta Loreta 28574
2007-07-20 16:28 Loreta 2011-09-11 05-28

Modestas rašė:
Minusai:
Kas prisidėtų prie asociacijos valdybos ir kurimo proceso? Iki šiol tokių žmonių buvo mažuma.

Mažuma todėl, kad turi būti itin didelis atsakomybės ir savimi pasitikėjimo jausmas. Turi būti garantuotas, kad turėsi laiko ir sugebėjimų atsakyti kvalifikuotai. Jeigu žmonės mokės tau babkes, jie iš tavęs ir pareikalaus to vienintelio tikslaus atsakymo. Net buhalterijos asai - Kapitanovas, Kalčinskas, Černius - ne visada pataiko. O juk jie tik ir dirba šioje srityje.
Ar jūs paklausėte patys savęs - "ar aš tikrai esu pasiruošęs šiam projektui, ar aš tikrai rasiu atliekamo laiko dirbti šį darbą"?
Tobulėti reikia. Bet mokyti kitus to tobulumo - jau nebe tik tavo vieno reikalas. Tave skaitys, tave vertins, iš tavęs jau nebe prašys, bet reikalaus.
M
Modestas 6751
2007-07-20 17:10 Modestas
Niekas nenori žinoma papildomai prisikurti problemų (o su konsultacijomis atsakymų būna įvairių), tad diskutuojam, bandykime kažką daryti, kad būtų taxse kažką ir įdomaus paskaityti, tobulėti jame, o ne kaip dabar - vien blevyzgos.

Akivaizdus pvz. www.spekuliantai.lt ir veikianti asociacija. Aišku nepasitenkinimų tarp narių yra, bet jie juda, daro tas analizes, organizuoja tuos seminarus. Dabar pas mus "savaitele" merdi (aisku čia ir man priekaištai), forume nezinai ka skaityti, nes po klausimo prasideda auklejimai. Man asmeniskai gaila šio puslapio ir gaila žmonių laiko, kurie stengiasi atrasti viena ar kitą atsakymą, o reikia perskaityti kelis puslapius nesamonių.

Dėl konsultacijų reikia žiūrėti kas galėtų. Vienam žinoma tai per daug sudėtinga ir per daug atsakomybės reikalaujantis darbas. Nesame mes genijai, bet komandoje mes prieitume prie teisingo ir argumentuoto atsakymo.

O dėl babkių - nesakau, kad už konsultacijas reikia imti kažkokius pinigus.
Aš pasiruošęs konsultacijoms, jei tik bus vienoje vietoje sudėti vertingi ir gerai suformuluoti klausimai ir atsakymai.

Kas liečia "savaitėlę" mano pasiūlymas būtų atidaryti vieną temą forume, į kurią per savaitę galėtų žmonės (visi kas nori) įdėti savaitės naujieną, komentarą, o tada suredaguoti ir įdėti į Naujienlaiškį.
D
DaivaP 5457
2007-07-20 17:35 DaivaP 2011-09-11 05-28

Modestas rašė: Kas liečia "savaitėlę" mano pasiūlymas būtų atidaryti vieną temą forume, į kurią per savaitę galėtų žmonės (visi kas nori) įdėti savaitės naujieną, komentarą, o tada suredaguoti ir įdėti į Naujienlaiškį.

Pritariu. Pati nekartą norėjau kur nors mestelt, ką perskaičiusi. O siųsti "savaitėlei", vieną naujieną, kažkaip nei šis nei tas.
M
Modestas 6751
2007-07-20 20:48 Modestas 2011-09-11 05-28

Loreta rašė: Net buhalterijos asai - Kapitanovas, Kalčinskas, Černius - ne visada pataiko. O juk jie tik ir dirba šioje srityje.


Galim kažką panašaus atgaivinti kaip turėjome su Kapitanovu.
Pažiūrėkime į ankstesnes temas su Kapitanovu - atsakymai ir klausimai konkretūs ir jokių blevyzgų.

Iš paramos surinktus pinigus galim dalį skirti šiems vyrams už argumentuotus atsakymus, jei žinoma su jais suderintume.

Įdomu, kaip tą kartą Tomukas susikalbėjo su Kapitanovu.
Cha-cha Cha-cha 5530
2007-07-20 20:52 Cha-cha 2011-09-11 05-28

DaivaP rašė:

Modestas rašė: Kas liečia "savaitėlę" mano pasiūlymas būtų atidaryti vieną temą forume, į kurią per savaitę galėtų žmonės (visi kas nori) įdėti savaitės naujieną, komentarą, o tada suredaguoti ir įdėti į Naujienlaiškį.

Pritariu. Pati nekartą norėjau kur nors mestelt, ką perskaičiusi. O siųsti "savaitėlei", vieną naujieną, kažkaip nei šis nei tas.


Idėja iš tiesų visai gera. Bet kaip apsaugot tokią temą nuo blevyzgų, komentarų, replikavimų? Tokia tema turėtų būti tik su naujienom, netgi komentarai ir aptarimai turėtų būti atskiroje temoje.
Cha-cha Cha-cha 5530
2007-07-20 20:54 Cha-cha
Apskritai, labai gaila kad Tomukas neįsijungia į temą. Manau, atkristų daug klaustukų
M
Modestas 6751
2007-07-20 21:39 Modestas 2011-09-11 05-28

Cha-cha rašė:
Idėja iš tiesų visai gera. Bet kaip apsaugot tokią temą nuo blevyzgų, komentarų, replikavimų? Tokia tema turėtų būti tik su naujienom, netgi komentarai ir aptarimai turėtų būti atskiroje temoje.


Aš įsivaizduoju - tema visada būtų pirmu numeriu temose, kažkas panašaus: ŠIOS SAVAITĖS NAUJIENOS

Nežinau kokios yra puslapio moderavimo galimybės, bet suteikus kažkam šios temos moderavimo teises - naujienos ir nereikšmingi pasisakymai būtų trinami.

Vieno forumo taisyklėse nurodyta:

[quote:9b4df32d6f]Trinti neinformatyvias ar nepagrįstas žinutes be atskiro perspėjimo.
Žinutes, kurios kartojasi arba yra ne toje temoje, perkelti į joms skirtas temas.
Už forumo taisyklių pažeidimus skirti įspėjimus bei savaitei atjungti nuo forumo. Jei pažeidimai kartojasi, atjungimo terminas gali būti prailgintas

1.3 Forume tikimės rimtų diskusijų su argumentais. Jei neturite ką pasakyti tai ir nesakykite. Tokie pasisakymai kaip „pirkit INVL, nes ji kils“ bus trinami ir už tai bus duodami įspėjimai. Jei įspėjimai nepadės ir toliau rašysite tokius komentarus, vartotojui bus apribota teisė rašyti forume.
www.spekuliantai.lt/page.php?id=9[/quote]

Aš nesakau, kad uždrausti tas blevyzgas- tiesiog jos turi būti vienoje vietoje, o ne visose temose. Iš kiekvienos temos dabar padaromas šiukšlynas.
artas71 artas71 12028
2007-08-30 11:47 artas71
Modernizavimo veiksmai aiškūs:
1) Įkurti asociaciją;
2) Asociacija renka nedrakoniškus mokesčius ir iš jų samdo (moka už žinias) tiems žmonėms ir, kurie:
a) veda seminarus tax.lt nariams;
b) konsultuoja online (panašu "help desk'ą").

kol kas realiausiai matau konsultacijas nesiaubingai apmokestintame virtualioje auditorijoje (tinklapis, su apribotu įėjimu) - yra nustatoma trumpam laikotarpiui ( dviem trim -dienom, savaitei konkreti tvarka,tarkim
1-dienį nuo 17:00 19:00 konsultuoja Modestas ;
2-dienį nuo 17:00 iki 19:00 Wolf DK ir DS klausimais
3-dienį nuo 22:30 iki 00:30 - Prosas (pasidalinimas gyvenimiška patirtimi)
4-dienį ir t.t
Loreta Loreta 28574
2007-08-30 12:10 Loreta
Nemanau, kad tinka online. Korifėjai - net ir jie pasilieka sau tam tikrą laiką (net po keletą dienų) užduotiems klausimams apdoroti.
Net ir prosui pasidalinti gyvenimiška patirtimi reikia pirmiausiai pačiam su savimi pafilosofuoti, paskui ta filosofija pasidalinti su kitais. smile
Help desk kokiam sudėtingam klausimui ant staigiųjų nelabai tinka. Nebent ten pavaryti klausimus ir laukti kažkiek laiko atsakymų. Konsultanto įsipareigojimas tam tikroms valandoms irgi sunkokai suvokiamas, to iš anksto nenumatysi.
Ar ne geriau, kad kiekvienas, kuris ryšis konsultuoti, turėtų savo asmeninį help deską ir įsipareigojimą per tam tikrą laiką duoti atsakymą? Laikas neturėtų būti ilgas - daugiausiai pora dienų...
Loreta Loreta 28574
2007-08-30 12:35 Loreta
Ir kiekvienas konsultantas turėtų turėti konkrečią savo sritį, kurią jie geriausiai išmano, kaip panašiai ir minėjo Artas71, pvz.:
Wolf - Darbo teisė;
Modestas - finansinė atskaitomybė, PMĮ;
Artas71 - vertybiniai popieriai;
Loreta13 - visi įmanomi klausimai;
Prosas - donorystės įstatymas;
ir t.t.

Turime nemažai žmonių, kurie specializuojasi tam tikroje srityje - Kelias Niemand, Andron, Oleg. ir kt.
Ir alternatyva Savaitėlei - vienas help deskas bendras, prieinamas visiems konsultantams - sumesti iš savo srities visas savaitės naujienas, nebūtinai su aprašymais, tiesiog nuorodos. Būtų labai naudinga.
artas71 artas71 12028
2007-08-30 12:45 artas71
O man GPM'o klausimais būtų galima atsakinėti?
Loreta Loreta 28574
2007-08-30 12:57 Loreta
Manau, kad jeigu tau užduotų klausimą ne iš tavo srities - turėtum pasirinkimo teisę: atsakyti ar nukreipti klausiantįjį pas kitą konsultantą smile
Dar manyčiau, kad tam tikros sritys nebūtinai turi būti priskirtos vienam kuriam konsultantui - tais pačiais klausimais gtali konsultuoti keli žmonės. Klausiantysis gali pasirinkti, į kieno help deską mesti savo klausimą. Nes toje pačioje srityje stiprūs gali būti keli konsultantai - tai viena, o antra - kai kam prisireikia ir išvykti, ir susirgti, tad nebus galimybės greitai gauti atsakymą. Tokiais atvejais konsultantas turėtų informuoti apie savo nebuvimą tam tikrą laiką.Tokiu laiku konsultantas turėtų turėti galimybę užrakinti savo help deską, o grįžus - vėl atrakinti. Čia tam atvejui, kad neklaidinti žmonių - kad nedėtų savo klausimų, kurie tam tikrą laiką liks be atsakymo.
Cha-cha Cha-cha 5530
2007-08-30 13:27 Cha-cha
Veiklos planas kaip ir sukurtas. Tarp kitko, visai neblogas. Liko maža smulkmenėlė- įkurti asociaciją. Kas imsis?
artas71 artas71 12028
2007-08-30 14:21 artas71 2011-09-11 05-31

Cha-cha rašė: Veiklos planas kaip ir sukurtas.

Problemos yra kelios
1.Organizacinė.Asociacijos kūrimui reikia kelių (7) žmonių, kurie tam turi skirti laiko.
2.Techninė. Reikia atitinkamų techninių sprendimų tinklapyje (šiame ar kitame). Tai rekia suderinti su adminu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui