Gal yra buhalterių dirbančių įmonėje, kuri verčiasi mechanizmų nuoma?

klaudia klaudia 818
2007-06-27 13:42 klaudia
Sveiki. Susidūriau su tokia situacija. Įmonė turi ekskavatorinų krautuvą. Prieš pradedant darbus, su klientu pasirašome rangos sutartį, kai baigiame darbus išrašome PVM SF, kurioje nurodome, kad buvo atlikti kasimo darbai, ir darbų atlikimo aktas. Atsirado vienas klientas, kuris nori, kad SF nurodytume ne kasimo darbai, o mechanizmo nuoma. O dirbo mūsų įmonės mechanizatorius ir mes pylėme kurą. Gal kas nors dirbate įmonėje, kuri verčiasi mechanizmų nuoma ir galite padėti?
M
marte 430
2007-06-27 13:51 marte
mes statybinė įmonė,dažnai naudojamės tokiomis paslaugomis.Ir visi mums rašo mechanizmo nuomą.Galiu pabandyti tau paaiškinti kodėl.Sakykim tu rašai sąskaitą darbams,tada aš turiu su tavo įmone rašyti subrangos sutartį,ir tik tada tu gali man rašyti už darbus.Dabar jei tu nuomuoji mechanizmą tai aš apskaitau kaip mechanizmų nuomą ir man užtenka vienos sutarties pvz metinės,ir tu rašai sąskaitą faktūrą.O toliau jau tavo darbas,nes jau kaip tu skirstysi pinigus ir kam,čia jau ne mano problemasmile Sakykim eks nuoma val 50 lt.Tai tu ir skirstykis juos atlyginimams,kurui....ir kas lieka tai jau pelnas iš tavo gautų pajamų
Z
zydrai 35
2007-06-27 14:24 zydrai
rašant eksk. nuoma, reiktų sutartyje įtraukti punktelį, kad įrenginys nuomojamas su kuru, tada bus paprasčiau nurašinėjant degalus, o jau traktoristo DU pagal tokią s.f. kažin kaip parodysit...
Elyte Elyte 2865
2007-06-27 14:36 Elyte 2011-09-11 05-27

klaudia rašė: Sveiki. Susidūriau su tokia situacija. Įmonė turi ekskavatorinų krautuvą. Prieš pradedant darbus, su klientu pasirašome rangos sutartį, kai baigiame darbus išrašome PVM SF, kurioje nurodome, kad buvo atlikti kasimo darbai, ir darbų atlikimo aktas. Atsirado vienas klientas, kuris nori, kad SF nurodytume ne kasimo darbai, o mechanizmo nuoma. O dirbo mūsų įmonės mechanizatorius ir mes pylėme kurą. Gal kas nors dirbate įmonėje, kuri verčiasi mechanizmų nuoma ir galite padėti?

Paprasčiau surašyti kaininiką ne darbais, o valandom - tada viskas labai paprasta: ir apskaita, ir atlyginimas, ir kuras. O kaip Jus surašot kasimo darbų kiekius? Už kvadratą? Už kubą?
M
marte 430
2007-06-27 16:00 marte
"rašant eksk. nuoma, reiktų sutartyje įtraukti punktelį, kad įrenginys nuomojamas su kuru, tada bus paprasčiau nurašinėjant degalus, o jau traktoristo DU pagal tokią s.f. kažin kaip parodysit"

Nesupratau,kodėl neparodysi smile Juk daugumas įmonių ,kai nuomuojasi įrenginį ,nuomuojasi tam tikram laikui.Mes dirbam su kokiom 6-7 ir visos rašo pvz eks nuoma 10 val po 50 Lt viso 500.Juk tai tu pati po to išskaičiuoji ir turi pasitvirtinus tarifus,kiek už valandą moki darbininkui,kiek kuro sunaudoji už važiuotą km,kiek kuro naudoji ,kai įrenginys dirba.Bent jau taip sąskaitas rašo(valandom) visos didžiosios nuomos firmos
klaudia klaudia 818
2007-06-28 12:20 klaudia
Labai ačiū už atsakymus.
O gal kas iš jūsų turite ir galite įmesti pavyzdį rangos sutarties, kuri yra surašoma prieš pradedant darbus.
P.S. bet ar aš nepadarysiu didelės klaidos, jeigu prieš tai pas mus buvo kaip ir įkainiai val 100 lt bet jie niekur neparodyti jokiame kainininke, bet atsirado didesnis objektas kur dirbo ne viena menesi ir mes sutarėme bendrą kainą gale mėnesio išrašydai SF ir atliktų darbų aktą kol atlikome visus darbus. O dabar dirbome užsakovui tik kelias savaites ir aš sutartyje nurodžiau, kad 1 val 100 lt smile
Rimzy Rimzy 1205
2007-08-22 14:02 Rimzy
Nenoriu kurti naujos temos, todėl paklausiu čia, nes tai liečia mechanizmus. Nusipirkom vadinamą bobcat'ą ir jį užregistravom, savivaldybė paėmė mokestį 240Lt, įm.kodas 5720, sako, kad jį galima atsiimti. Klausimas, už ką šis mokestis ir, jei galima atsiimti, tai kokia tvarka? Gal galimos mokesčių užskaitos?
M
Modestas 6751
2007-08-22 20:27 Modestas 2011-09-11 05-31

Rimzy rašė: Nenoriu kurti naujos temos, todėl paklausiu čia, nes tai liečia mechanizmus. Nusipirkom vadinamą bobcat'ą ir jį užregistravom, savivaldybė paėmė mokestį 240Lt, įm.kodas 5720, sako, kad jį galima atsiimti. Klausimas, už ką šis mokestis ir, jei galima atsiimti, tai kokia tvarka? Gal galimos mokesčių užskaitos?


Kas liecia atsiemima - atsiimti galima kai permoki sia suma nei reikia. Tada ant pavedimo kas registravo turi uzrasyti kiek panaudojo is tos sumos ir per VMI susigrazinat.
Man idomu kodel 240 Lt? Kiek turim mechanizmu, neteko niekados tiek daug moketi...cia uz ka?

Kas sake kad galima atsiimti? Nieko neteko girdeti.
L
Love 271
2007-08-22 23:51 Love 2011-09-11 05-31

marte rašė: mes statybinė įmonė,dažnai naudojamės tokiomis paslaugomis.Ir visi mums rašo mechanizmo nuomą.Galiu pabandyti tau paaiškinti kodėl.Sakykim tu rašai sąskaitą darbams,tada aš turiu su tavo įmone rašyti subrangos sutartį,ir tik tada tu gali man rašyti už darbus.Dabar jei tu nuomuoji mechanizmą tai aš apskaitau kaip mechanizmų nuomą ir man užtenka vienos sutarties pvz metinės,ir tu rašai sąskaitą faktūrą.O toliau jau tavo darbas,nes jau kaip tu skirstysi pinigus ir kam,čia jau ne mano problemasmile Sakykim eks nuoma val 50 lt.Tai tu ir skirstykis juos atlyginimams,kurui....ir kas lieka tai jau pelnas iš tavo gautų pajamų

Siaip tai kiek ash zinau, bet kokia saskaita galima israsyti ir be sutarties (nes egzistuoja gi ir visu pamirstas musu krastuose zodinis susitarimas, kuris labai populiarus pvz. Anglijoje), tiesiog visi rasosi tas sutartis, nes jos suteikia didesne apsauga susitarimo salygu nevykdymo atveju.
Rimzy Rimzy 1205
2007-08-23 08:07 Rimzy
Kas liecia atsiemima - atsiimti galima kai permoki sia suma nei reikia. Tada ant pavedimo kas registravo turi uzrasyti kiek panaudojo is tos sumos ir per VMI susigrazinat.
Man idomu kodel 240 Lt? Kiek turim mechanizmu, neteko niekados tiek daug moketi...cia uz ka?

Kas sake kad galima atsiimti? Nieko neteko girdeti.[/quote]

Apie permokėjimą nieko nėra atžymėta, kokią sumą sakė mokėti, tokią ir sumokėjom, už ką- parašyta - valstybinė rinkliava, įskaitos.

Apie atsiėmimą sakė vadybininkas, jam kažkas sakė savivaldybėje, todėl ir klausiu žmonių, kurie žino apie tai, nenoriu naudotis agentūra VBS.

Ačiū
mamabamba mamabamba 293
2013-12-09 12:35 mamabamba
Įmonė X ir įmonė Y yra susijusios įmonės. Įmonė X atlieka įvairius statybos darbus. Įmonė Y nuomoja mechanizmus įmonei X. Ar gali įmonė Y už mechanizmų nuomą išrašyti sąskaitą įmonei X kaip tam tikrą procentą nuo atliktų darbų akte sumos? Atliktų darbų aktą surašo įmonė X kaip rangovas užsakovui, pavadinkim įmone C. Atliktų darbų akte nurodyta, kokia suma yra priskaičiuota už mechanizmus. Ar reikia išskaičiuoti valandinius įkainius? Nuomos sutartis dar neparengta.
renatab renatab 1412
2015-06-18 17:14 renatab
sveiki.
UAB nuomuosis traktorius iš fizinio asmens. jis yra ir ūkininkas ne pvm moketojas)
Bus pastovus mėnesinis mokestis- 200 eur - įmonė naudos pagal poreikį
Tai čia yra A klasės pajamos - 15 proc - 572 deklaracija ar kaip B

Ar geriau sutartį sudaryti su fiz asmeniu ar ūkininku- ar čia tas pats? Tai kad pajamos bus pastovios ūkininko pažyMĖJIMO UŽTENKA?

ir man labai reikia traktoriaus ( ar kitaip vadinasi ) mechanizmo nuomos sutartis
V
virbuh 8105
2015-06-18 20:35 virbuh

renatab rašė:
sveiki.
UAB nuomuosis traktorius iš fizinio asmens. jis yra ir ūkininkas ne pvm moketojas)
Bus pastovus mėnesinis mokestis- 200 eur - įmonė naudos pagal poreikį
Tai čia yra A klasės pajamos - 15 proc - 572 deklaracija ar kaip B

Ar geriau sutartį sudaryti su fiz asmeniu ar ūkininku- ar čia tas pats? Tai kad pajamos bus pastovios ūkininko pažyMĖJIMO UŽTENKA?

ir man labai reikia traktoriaus ( ar kitaip vadinasi ) mechanizmo nuomos sutartis


Ūkininkui pajamos iš nuomos nėra žemės ūkio veikla, todėl sutartis sudaroma paprastai kaip su FA, nors niekas nepasikeis jei sudarysit kaip su ūkininku. Jei nuomos sutartis kaip su FA, (ne individualia veikla nuomos užsiima) tai įmonė išlaiko GPM ir deklaruoja kas mėn FR572 . Lygtai taip.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui