Mokesčiai pajamoms JAV - Lietuva

P
paprastas 20
2007-07-04 01:32 paprastas 2011-09-11 05-27
Sveiki,
susidūriau su sekančia situacija ir prašau Jūsų pagalbos.

Gyvenu Lietuvoje, bet esu dirbęs JAV ir turiu ten atsidaręs sąskaitą. Šiuo metu dirbu internetu ir iš JAV įmonių į tą amerikietišką sąskaitą kiekvieną mėnesį gaunu pinigų. Kadangi nesu JAV pilietis, ten negyvenu ir pan, tai jiems mokesčių jokių nemoku. Toje sąskaitoje esančius pinigus pasiimu Lietuvoje amerikietiškos kortelės pagalba (pririšta prie tos sąskaitos ir išduota JAV).

1. Ar aš privalau Lietuvoje mokėti mokesčius už šias pajamas?
2. Kokio dydžio mokesčiai taikomi tokioms pajamoms?
3. Ar galiu deklaruoti šias pajamas Lietuvoje, sakydamas, kad mokesčiai sumokėti JAV (nors taip nėra)?
4. Jeigu JAV mokesčiai būtų mažesni, ir atsirastų galimybė juos susimokėti ten, ar turėčiau mokėti dar kažkokių mokesčių Lietuvoje (pvz šalių mokesčių skirtumą)?
5. Ar realiai verta rūpintis šiuo klausimu, ar tiesiog nedeklaruoti šių pajamų (taip nemokant mokesčių) ir niekam neužkliūsiu?
6. Gal yra kažkoks kitas būdas legaliai gauti tuos pinigus mokant mažesnius mokesčius?

Pastaba: šis klausimas nebūtų toks aktualus, jei pajamos būtų nedidelės, bet kai jos siekia ~10 000 JAV dolerių per mėnesį, tai šiek tiek susirūpinau.

Būsiu be galo dėkingas už bet kokią pagalbą.
P
paprastas 20
2007-09-10 12:30 paprastas
Nejaugi per tuos porą mėnesių neatsirado nei vieno, susidūrusio su panašia problema smile
P
prikolas 748
2007-09-10 13:54 prikolas
Jeigu neesate JAV pilietis, ir ten negyvenate tai manau kad jiems ir mokesčiu neturite mokėti.O Lietuvai esate skolingas. Bet kas jus sugaudys, kiek suprantu bankai neteikia tokius taskaitu VMI.
P
paprastas 20
2007-09-10 14:00 paprastas
Pajamas nurodžiau, veiklą taip pat - jei kiek tiksliau, tai internetinė reklama - įvairios JAV įmonės į mano sąskaitą kas mėnesį perveda įvairias pinigų sumas priklausomai nuo to, kiek tam tikros reklamos buvo rodomos interneto svetainėse. Veiklos jokios registruoti man rodos neprivalau, nes realiai tai nieko ir nedarau, kaip tik į savo svetaines įsidedu remėjų reklamas už kurias man ir moka.

Ačiū už nuorodas, būtinai jas išnagrinėsiu. Bet gal yra žmonių realiai susidūrusių su panašia situacija?
P
prikolas 748
2007-09-10 14:07 prikolas
Realiai tai darote, teikiate JAV įmonių reklamą .Kodėl nereikėtų įregistruoti veiklos?
P
paprastas 20
2007-09-10 14:22 paprastas
Situacija tokia, kad dabar aš ieškau žmonių realiai susidūrusių su panašiomis problemomis, kurie galėtų pasakyti ką nors iš savo patirties. Jei tokių neatsiras, kreipsiuosi į vmi ir mėginsiu su jais šnekėti, o tada atitinkamai reaguoti į jų pasiūlymus, pastabas.


Toliau išlieka aktualūs mano pateikti 3-6 klausimai.
P
paprastas 20
2007-09-20 16:06 paprastas
Gal dar kas nors? smile
O
Oni 1
2008-05-13 05:41 Oni
Iregistruoti veiklos ar imones JAV Jums nereikia, taciau pajamas deklaruoti JAV reikia, kadangi jas gaunate is JAV imoniu. Is Jusu aprasymo panasu, kad tai yra pajamos glaudziai susijusios su JAV "effectivelly connected income". Sitokiu atveju, Jus turetumete kiekvienais metais uz tokias gautas pajamas uzpildyti forma 1040NR su Schedule C ir pateikti jas JAV federalinei mokesciu inspekcijai. Mokestis yra lankstus ir priklausys nuo pajamu dydzio. Lietuva ir JAV turi dvigubo apmokestinimo isvengimo sutarti, todel del mokescio klausimo Lietuvoje reiktu spresti pagal sia sutarti.

Situo klausimu tikrai verta pasirupinti ir kuo anksciau - tuo geriau. Jei nors viena is JAV ar Lietuvos inspekciju jus ras - tai jos tarpusavyje greitai susikalbes.

Tikiuosi, kad padejau. Jei kiltu daugiau klausimu, prasau rasykite.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui