Nemokama apskaitos programa

S
sada 11
2008-02-11 14:14 sada
Įkėlus pavyzdinį sąskaitų planą leidžia tik įrašyti naujus įrašus, bet nėra kaip ištrinti ar pakeisti sąskaitos kurios nereikia. Kaip tą padaryti?
Gita1 Gita1 8376
2008-02-11 15:37 Gita1
Du kartus spragtelkit ant tos sąskaitos, kurią norin ištrinti ir išmes papildomą lentutę, ten pasirenkat "trinti"
S
sada 11
2008-02-11 16:15 sada
O kaip su DU apskaita? Įvedžiau darbuotoją, bet man jį rodo tik kaip nedirbantį, ir nustačius DU mokesčių tarifus, nerandu kur aprašyti to darbuotojo sutartinio DU. Darbo užmokesčio neskaičiuoja.
Gita1 Gita1 8376
2008-02-11 16:23 Gita1 2011-09-11 05-43
Dabuotojo duomenys kur yra ant pasirinkto darbuotojo paspaudžiat du kartus ir pasirenkat "detalius". Ten
[quote:256405ed4b]Uždedat taškelį ties "Įsidarbino", datą, darbo sutarties numerį, pagrindą ir spaudžiat "įvesti". O tada jau visa kita. [/quote]
jūs paskaitykit kas ir aukščiau parašyta.
darbo užmokesčio dar neskaičiavau, bet šitoj temoj Niemand yra parašęs kaip ten kas darosi...
L
liuxyte 1818
2008-02-11 17:32 liuxyte 2011-09-11 05-43
Sveiki, gal pasakysit , kad suvaikėjau, bet negaliu nepasidalinti su jumis.
MAN PAVYKO ! Viską padariau kaip Niemand pasakė ir dabar jau vedu duomenis, baikit šaipokus smile , aš iš tos laimės tikriausia visą naktį
dirbsiu smile AČIŪ NIEMAND ir visiems smile
Niemand Niemand 4933
2008-02-11 19:50 Niemand
Sekantis update'as:

1. Ištaisiau klaidą, del kurios sąskaitų fakturų registre sąskaitu sumas rode keturių ženklų po kablelio tikslumu. I bendrąjį žurnala programa irašus dare korektiškai (dviejų ženklu po kablelio tikslumu), taigi dėl duomenu teisingumo rupintis nereikia. Tiesiog išgaunant duomenis paprastumo dėlei buvau įdėjęs daugybą be apvalinimo (dabar jau su apvalinimu).
2. Serverio statuso lentelę integravau i programą, dabar vietoj atskiros programos DB Status, kuri buvo pasiekiama per Start\Programs\Apskaita, yra programos meniu punktas Bendras\Serverio statusas. Tiesa Jums to prireiks, tik jei del kažkokiu priežasciu neveiks įmonių kūryba arba mes serverio klaidą ir aš to paklausiu.

Jau ~10 buhalteriu (bent jau man žinomu) be klaidų praėjo saskaitų plano formavimą, likučių įvedimą, bendrojo žurnalo operacijų įvedimą ir banko operacijų importą iš banko. Taigi galima teigti, kad šiuose moduliuose jei klaidų ir liko, tai jos gali kilti tik įvedant kažkokius egzotiškus dalykus, kurių mano fantazija nenumatė programuojant.

Tvarkant darbuotojus, prekes, ilgalaikį turtą bei su jais susijusias sąskaitas - fakturas, prašyčiau bent iš pradžių įvedus dokumentą patikrinti suformuotų korespondencijų teisingumą per bendrąjį žurnalą.

Update'as cia:
www.wikifortio.com/606549/Apskaita_1.1_beta_update.exe
L
liuxyte 1818
2008-02-11 22:10 liuxyte
Nežinau ar kas bandė atspausdint sąskaitų planą suformuotą, bet aš negaliu , meta lentelę kad negalima smile
Gita1 Gita1 8376
2008-02-11 22:22 Gita1
mano darbinis kompas nušaibavo, tai kol nepataisys negaliu atsispausdint info ir kažką daryt, tai atostauju, paskum rimtai užsiimsiu :)

Niemand būtų gerai, kad kai laiko turėsit paaiškintumėt kaip ten tvarkyt apskaitą prisijungiant internetu, kad nereiktų vis duombazės kopint ir užkraudinėt...
Niemand Niemand 4933
2008-02-11 23:36 Niemand
Dėl spausdinimo tai išbandyta ant ~30 kompiuterių. Niekur nekilo problemų (išskyrus vieną anekdotinį atvejį, kada kompiuteris atjungdavo printerį kiekvieną kartą įkišus flashą :) ). Programa pati tiesą sakant nieko nespausdina, o nusiunčia doką į printerio poolą, t.y. ten pat, kur ir wordas.

Dėl priėjimo per internetą.
Jei kompiuteris, kuriame randasi serveris su duombaze, yra prijungtas prie interneto statiniu IP:
1. Žinokite serverio kopiuterio IP;
2. Iš to kompiuterio, kuriame yra serveris, prisijungę root vardu susikurkite naują vartotoją ir suteikite jam pageidaujamas teises ir slaptažodį. (Bendras\Vartotojų administravimas) Laukelyje "Leidžiama prisijungti" žinoma nurodykite iš bet kurio kompiuterio. Jei serverį instaliavote tiksliai pgl mano instrukcijas, nuotolinis priėjimas root vardu yra draudžiamas ir ne be reikalo (kad blogas hakeris, net sužinojęs jūsų slaptažodį, negalėtų sunaikinti duomenų bazių).
3. Kompiuteryje, kuriame yra serveris, firewall'e nustatykite leidimą bendrauti 3306 portu. Jei pas Jus tik vidinis windows'ų firewall'as, Start\Settings\Network connections\Jūsų naudojama jungtis (paprastai Local area connection). Atsidariusiame lange paspaudžiate mygtuką Properties
atsidariusiame lange pasirenkate tabą Advanced paspaudžiate Settings prie "Windows firewall". Atsidariusiame lange pasirenkate tabą Exceptions paspaudžiate "Add Port...". Įrašote Name - MySQl, Port - 3306, taškas ant TCP, paspaudžiate "Change scope..." ir įsitikinate, kad taškas yra ant "Any Computer". Visas šitas formas uždarote spaudinėdami Ok (tik nereikia spausti cancel).
4. Jei Jūsų kompiuteryje yra instaliuota dar kokių nors firewall'ų (neretai instaliuojasi pgl. nutylėjimą su antivirusais), ieškokite jų nustatymuose žodžių panašių į 3 p. nurodytus (ypač žodžio Exceptions) ir padarykite tą patį.
5. Išeidami į darbą palikite kompiuterį, kuriame yra serveris, įjungtą ir prijungtą prie interneto.
6. Darbe instaliuokitės programą, pačiame pirmame logino lange susikurkite naują vartotoją (varnelė). Vardą ir slaptažodį nurodykite tokį, kokį sukūrėte 1 p. Serverio laukelyje nurodykite savo namų kompiuterio IP adresą, portas 3306.
7. Prisijunkite ir viskas.
8. Jei prisijungti nepavyksta, reiškiasi darbe pas Jus labai griežtai sukonfiguruotas tinklas ir draudžia viską, išskyrus HTML, t.y. interneto naršyklę. Tokiu atveju reikia surasti tinklo adminą, nutaisius graudžias akytes paaiškinti, kur ir kodėl Jums reikia prisijungti, ir labai įtikinamai paprašyti, kad Jums tą leistų padaryti.

Pats dar nebandžiau per internetą. Lokalinio tinklo ribose veikia, per internetą pabandysiu rytoj.

P.S. taisyklingai sukonfiguravus serverį (t.y. taip kaip parašyta instrukcijoje), dėl root slaptažodžio galite nesibaiminti. Prie blogiausių norų ir žinodami Jūsų slaptažodį pikti hakeriai nieko nepadarys. O štai vartotoją su teise prisijungti iš bet kurio kompiuterio reikia saugoti, suteikti jam sunkiai atspėjamą slaptažodį ir stengtis nieko apie jį neinformuoti.
L
liuxyte 1818
2008-02-12 01:19 liuxyte
Man nieko nespausdina - nei darbo užmokesčio, nei sąskaitų faktūrųnei...
baigus darbą išmetė lentelę - Problema uždarant programą , klaidų aprašymas ir siųsti į Mikrosoft'ą - aš nesiunčiau išsigandau bet nukopijavau , ką ten rašė nelabai eina čia prisegti , bandysiu į e'mailą.
L
liuxyte 1818
2008-02-12 14:40 liuxyte
Niekaip neišmeta , suformuoto darbo užmokesčio, daug kartų spaudžiau "naikinti", bet stovi kaip įcementuotas, gal vėl ką nors ne taip darau, bet ten nieko neįmanoma kitap padaryti.
Ir dar - darbo užmokesčio žiniaraštį apausdina per 2 lapus, antrame dvi grafos - "data" ir "parašas", kaip reikia ką padaryti kad būtų 1 lapas, nu nesugebu, todėl ir klausiu, galbūt iš bandytojų kas parašytų, būčiau labai dėkinga.
Niemand Niemand 4933
2008-02-12 17:56 Niemand
Dėl ataskaitų printinimo per du lapus.
Man trūko kantrybės piešiant ataskaitas, taigi kai kuriose ataskaitose reikia rankiniu būdu pasikoreguoti jų paraštes lygiai taip pat, kaip tą darote wordu. Ant formos paspaudus print paveiksliuką atsidaro ataskaita printinimui, vienas iš jos viršuje esančių mygtukų nustato paraštes.

Dėl DU žiniaraščių trynimo.
Ištaisiau. Žiopla klaida, buvau pamiršęs, kad ir susijusį BŽ įrašą reikia panaikinti kartu. O logikos objektas nepraleisdavo žiniaraščio trynimo be BŽ įrašo trynimo.

Dėl kitų klaidų.
Ne šio forumo testuotojai ir pats radom keleta klaidų darbo užmokesčio skaičiavimo ir darbo užmokesčio žiniaraščių formose. Daugelis jų estetinio pobūdžio, bet viena klaida esminė. Programa daro klaidingus įrašus, kada bandoma redaguojant žiniaraštį išmesti iš jo vieną ar daugiau darbuotojų. Todėl šito prašyčiau kol kas nebandyti daryti. Ištaisysiu šiandien vėliau arba rytoj.

Laikinas update'as čia:
www.wikifortio.com/780872/Apskaita_1.1_beta_update.exe
L
liuxyte 1818
2008-02-13 08:26 liuxyte
Parsisiunčiau naująjį update , perkroviau kompą, bet vistiek neina išmesti darbo užmokesčio žiniaraščio niekaip, gal dar ką nors turiu padaryti ?
Niemand Niemand 4933
2008-02-13 18:28 Niemand
Po update'ų instaliacijos kompiuterio perkrauti nereikia.

DU žiniaraščių trynimas tikrai veikia, gal Jūs per bendrąjį žurnalą bandot trinti? Tada ir neturi trinti

Ištaisiau klaidas, kurias minėjau anksčiau. Update'as pridedamas:
www.wikifortio.com/709705/Apskaita_1.1_beta_update.exe

P.S. Darbuotojų modulį reikės revizuoti, kai turėsiu laiko. Pavyzdžiui, dabar prie egzistuojančio žiniarščio negalima pridėti naujo darbuotojo. Taigi jei kas turi minčių apie galimus darbuotojų modulio patobulinimus, dėstykit. Prie peržiūrėjimo prisėsiu, kai turėsiu daugiau laisvo laiko ir jėgų po poros trejeto savaičių.
L
liuxyte 1818
2008-02-15 23:12 liuxyte
Labas, su darbo užmokesčiu susitvarkiau, išskyrus kad nemoku atspausdinti viename lape, šitą tai kaip nors gal kas padės, bet nesuprantu , kodėl įvedus d-bo užmoestį , į bendrą žurnalą atsikelia suma , kuri neatitinka jokios sumos žiniaraštyje- sąnaudų s-tą įvedžiau 6114. Kokia suma turi atsikelti į bendrą žurnalą , aš jo nevedu nes dirbu su registrais ?
Niemand Niemand 4933
2008-02-16 14:54 Niemand
Į sąnaudas atsikelia visų žiniaraščio darbuotojų: DU suma + priskaičiuotos SODROS (30,98 proc.) suma ir garantinio fondo įmokų suma. Atskira korespondencija kiekvienam darbuotojui atskirai nedaroma (kai rašiau taip patarė konsultavusi buhalterė). SODROS darbdaviui ir garantinio tarifus nustatote nustatymuose. Pavyzdžiui, jei įmonė priskirta didesnės rizikos grupei, nusistatot atitinkamą SODROS tarifą.

Dėl spausdinimo, pridedu printscreena.
L
liuxyte 1818
2008-02-16 21:04 liuxyte
Labas, kad įdėjot spausdinimui išsąmų paaiškinimą - ačiū ir su bendru žurnalu viskas gerai, kas liečia darbo užmokestį.
L
linatigre 727
2008-02-18 16:32 linatigre
Sveikutės, reikėtų pagalbos: susivedžiau - sąsk.f. nustatymus visus ir paspaudžiu taikyti meta klaidą neįvestos visos sąskaitos. nemoku padodyti (įdėti failo) padėkite smile
L
linatigre 727
2008-02-18 20:44 linatigre
Ar niekas nenori padėti smile plyz....
Niemand Niemand 4933
2008-02-18 21:57 Niemand
Galimos kelios klaidos:
1. Nepasirinkote VISŲ sąskaitų;
2. Sąskaitų nr surinkote rankomis, o ne pasirinkote iš dropo, be to, tokių sąskaitų nėra sąskaitų plane. Apskritai, sąskaitas rekomenduotina visada pasirinkti iš dropo, nors kai kuriose formose (pvz., BŽ įrašų) supranta ir teisingai įvestus sąskaitų numerius.

Be to, išbandydamas SF nustatymų kaitaliojimus, aptikau kitą klaidą. Neveikia serijų ištrynimas. Ištaisau pridedamu update'u. Klaidų sąskaitų nustatymuose neradau. Viskas veikia, taigi klaidos galimos tik aukščiau nurodytos.

update'as čia:
www.wikifortio.com/639551/Apskaita_1.1_beta_update.exe
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui