Nemokama apskaitos programa

Niemand Niemand 4933
2008-03-11 22:06 Niemand 2011-09-11 05-45
Dėl amortizacijos apskaičiavimo.
Buvau pražiopsojęs, kad iš amortizuojamos vertės reikia minusuoti likvidacinę. Šitą ir gliuką išeinant iš programos sutvarkiau.
Amortizacija programoje yra apskaičiuojama proporcingai kalendorinėm dienom. T.y. metinė amortizacijos norma * k.d. skaičius laikotarpyje / 365.
Todėl vieno mėnesio amortizacijos priskaičiavimai keliais litais ar centais skirsis nuo metinė norma / 12. Mano nuomone toks apskaičiavimas tikslesnis, o 12 'e kalba tik apie metų amortizaciją ir nepasakyta, ką daryti su trumpesniais laikotarpiais.

Update'as čia:
www.wikifortio.com/368624/Apskaita_1.1_beta_update.exe
Niemand Niemand 4933
2008-03-11 22:16 Niemand
1. Dėl avanso apyskaitos. Avanso apyskaita nėra tiesiogiai susijusi su KIO. Avansas gali būti išduotas pgl kelis KIO arba apyskaitos suma gali nepadengti vieno KIO sumos. Avansų išmokėjimas būtų registruojamas įprastiniu KIO, o pateiktoje formoje būtų fiksuojamas avanso panaudojimas. Dar viena suminė forma parodys avansų išmokėjimus/panaudojimus per laikotarpius.
Tipas reiškia sąskaitą faktūrą arba kita, pavyzdžiui, dienpinigiai.

2. Sąskaitos faktūros pavadinimas kinta priklausomai nuo to, ar įvedėte savo įmonės PVM kodą. Jei neįvedėte, turėsite paprasčiausią sąskaitą faktūrą be PVM. Taip pat iš SF išrašymo formos "dings" visi PVM'iniai laukeliai.

3. Registruojant gautas PVM sąskaitas faktūras, PVM išskirti yra labai rekomenduojama (neatskaitomo PVM sąnaudos). Bent jau mane buhalterės taip įtikino.

4. Formos viršuje šalia X yra tokie du susikertantys kvadračiukai, reiškia Maximize.
Gita1 Gita1 8371
2008-03-11 22:32 Gita1 2011-09-11 05-45

Niemand rašė: 2. Sąskaitos faktūros pavadinimas kinta priklausomai nuo to, ar įvedėte savo įmonės PVM kodą. Jei neįvedėte, turėsite paprasčiausią sąskaitą faktūrą be PVM. Taip pat iš SF išrašymo formos "dings" visi PVM'iniai laukeliai.


Nesu prorgramuotoja, net mintis nekilo, kad "-" programa supras kaip PVM kodą. smile


Niemand rašė: 4. Formos viršuje šalia X yra tokie du susikertantys kvadračiukai, reiškia Maximize.

čia maksimaliai išdidinta, sumažinus, patempt į šoną, kad prasiplėstų tiek, kad matytųsi tikrai neduoda. smile
Niemand Niemand 4933
2008-03-11 22:57 Niemand
Programa padaryta siekiant maksimalaus lankstumo. Galėčiau apriboti visus kodus LT standartais, bet tada ji nebetiktų darbui su užsieniu. Taigi programa visus kodus suvokia vienareikšmiškai - arba jie yra, arba ne. smile

Dėl ekrano. Arba Jūsų monitorius per mažas, arba rezoliucija per maža. Bandykite padidinti monitoriaus rezoliuciją. Daugiau per forumą nelabai ką galiu patarti.
Gita1 Gita1 8371
2008-03-11 23:15 Gita1
Rezoliuciją pakeitus jau matau mygtukus. Vakare pažaisiu su darbo užmokesčiu.

dabar dar dėl ilgalaikio turto, turbūt prisidirbus būsiu... Nusprendžiau išsitrinti visas amortizacijas, nes tiek prižaidžiau, kad jau buvo neaišku kur kaip skaičiuota ir pabandyt iš naujo... ir įsismaginus ištyniau ir "Įsigijimo dienos amortizacijos laikas". Į trynimų pabaigą užsižiūrėjau, kad čia operacija atlikta tą pačią dieną kaip ir vedant likučius, tad turbūt trinti nereikėjo... ?? smile
Gita1 Gita1 8371
2008-03-12 19:39 Gita1
Kažko turbūt nedadarau, bet nesuprantu to, kad visų darbuotojų gerai paskaičiavo, o dviejų (trys darbo sutartys) neskaičiuoja visai smile
R
Ritute_km 95
2008-03-12 20:08 Ritute_km
Sveiki,
man iskilo toks klausimas, o kur reikia susivesti
nedarbingumo suma?ar ja programa skaičiuoja pati?
Gita1 Gita1 8371
2008-03-12 20:12 Gita1
ir kaip atleisti žmogų.. sakykim sausio 31 diena jo paskutinė darbo diena, t.y. skaičiuojasi ir alga už mėnesį + kompensacija už nepanaudotas atostogas ir galbūt išeitinė smile
Niemand Niemand 4933
2008-03-12 21:02 Niemand
1. Dėl DU neskaičiavimo. O DU nuo kokios datos įvedėte? O skaičiuoti kada bandote? smile

2. Nedarbingumo už pirmas dvi dienas sumą programa skaičuoja pati pgl įvestą proc. Kito (SODROS dengiamo) nedarbingumo skaičiavimo programoje nėra numatyta. Įvedama per BŽ įrašus.

3. Aptikau klaidą kompensacijos skaičiavime (neskaičiuoja), ištaisysiu šiandien arba ryt.

4. Avanso apyskaitos ir galimybė pasirinti sąnaudų pripažinimo datą pgl. gautą SF bus realizuota sekančioje programos versijoje, nes reikalauja duombazės struktūros keitimo.
Gita1 Gita1 8371
2008-03-12 21:11 Gita1 2011-09-11 05-45

Niemand rašė: 1. Dėl DU neskaičiavimo. O DU nuo kokios datos įvedėte? O skaičiuoti kada bandote? smile

Dėl 6 darbo sutarties sutinku smile , bet 4 ir 21 juk 2007 metų datom.
Niemand Niemand 4933
2008-03-12 21:57 Niemand
Sorry rytoj, šiandien alkogolio lygis nebeleidžia smile
Gita1 Gita1 8371
2008-03-12 22:02 Gita1
ryt tai ryt smile smile smile
o buhalterės paklausėt ko žadėjot? smile
R
Ritute_km 95
2008-03-12 22:17 Ritute_km
Nedarbinguma surasiau per BZ bet man jo neatsiranda DU skaiciavime?
O atostogas ivesdineti taip pat ar nea?
Gita1 Gita1 8371
2008-03-13 19:34 Gita1
Parsisiunčiau banko išrašą ir užsikroviau, noriu paklausti, ar banko mokesčius reikia kaskart visus koreguoti, ar galima kažkaip pagudrauti, kad juos atpažintų ir nereiktų rankeliot? Tas pats su mokesčiais, sakykim VMI pervedinėjama yra keletas mokesčių, visi jie eina pagal skirtingas sąskaitų korespondencijas, ar galima kažkaip padaryt, kad pažintų ir įtrauktų ar jau reiks koreguoti?

Dar dėl Bendrojo žurnalo, kol nebuvo suvestas bankas, tai tas dalykas nepasimatė, bet dabar "turinys" kai prasiplečia, tai ohoho.. man atrodo, kad būtų patogiau, jei bendrasis žurnalas visas matytųsi (į šonus), būtų maksimalūs stulpelių pločiai uždėti, o kas netelpa eitų žemyn (eilutės tiesiog platesnė) smile Ir dar toks klausimas dėl ID. Kažkaip visad įsivaizdavau, kad eilutės sunumeruojamos pagal datas, t.y. operacijos BŽ išdėliojamos žemyn pagal datas ir kaskart eilutės per numeruojamos.. dabar gi BŽ eina pradžioj sausis, paskui kovo, paskui vėl sausis, vasaris,kovas.. kažkokia nesąmonė smile
Niemand Niemand 4933
2008-03-13 20:56 Niemand
1. Dėl banko išrašo.
Banką reikia įvesti prie tiekėjų, nurodant koresponduojančią sąskaitą 6___ banko mokesčiai ar pan. Tada atpažins ir nukreipinės automatiškai.
Atpažinti mokesčio, pervedamo VMI, tipo programa niekaip negali. Galima naudoti tokį triuką - VMI įvesti kaip tiekėją, o koresponduojančią įvesti dažniausiai naudojamo mokesčio (tikriausiai GPM). Tada rankiniu būdu koreguoti reikės tik kitų mokesčių atvejais.
Dar vienas triukas. Jei turite asmenį, kuris yra ir tiekėjas, ir pirkėjas, įveskite jį du kartus su skirtingom korespondencijom. Programa asmenį identifikuoja pagal porą kodas + tipas, t.y. UAB Petras + tiekėjas <> UAB Petras + pirkėjas. Programa aptikusi įplauką į banko sąskaitą iš UAB Petras naudos UAB Petras pirkėjo korespondenciją ir priešingai.

2. Dėl eilučių kilnojimo "kad platesnė eilutė būtų".
Bendras\Nustatymai ir varnelė ant kelti į kitą eilutę.

3. Dėl ID.
ID yra unikalus operacijos kodas, suteikiamas programiškai pgl. įvedimo, o ne operacijos chronologiją. Pavyzdžiui, jei sukursite kažkokią operaciją, kuriai bus suteiktas ID 123, o vėliau ją ištrinsite, jokiai kitai operacijai niekada šis numeris nebus suteiktas. Galiu tą stulpelį paslėpti, bet mano mintis buvo šiokia tokia galimybė esant reikalui atsekti įvedimų ir trynimų chronologiją.

4. Dėl lentelių rūšiavimo.
Daugelyje lentelių paspaudę ant lentelių atitinkamo stulpelio antraštės galite surušiuoti visus įrašus pgl. tą rodiklį.

5. Dėl SODROS nedarbingumo apmokėjimo.
Programa nesprendžia jokių klausimų, susijusių su nedarbingumo apmokėjimu iš SODROS lėšų. Tokios operacijos fiksuojamos per paprastas BŽ arba kasos operacijas. Mano žiniomis SODROS nedarbingumo lėšos paprastai nefiguruoja DU žiniaraščiuose. O savarankiško modulio tam tikslui atsižvelgiant į programos apimtį ir paskirtį nematau reikalo daryti.

6. Tam, kad integruoti į programą avanso apyskaitas IR sudaryti galimybę pasirinkti kitą nei SF išrašymo data sąnaudų datą reikės koreguoti duombazės struktūrą: pridėti vieną papildomą lentelę detaliems avansų apyskaitų įrašams ir papildomą stulpelį gautų SF lentelėje sanaudų pripažinimo datai. Dėl suderinamumo priežasčių tam reikia skirti daugiau laiko, kurio dabar turiu mažai. Todėl šias galimybes į programą įdiegsiu poros savaičių laikotarpyje.
Problemos dėl sąnaudų pripažinimo esmę išsiaiškinau, bet dar iki galo neišsiaiškinau, kaip tas turėtų atrodyti BŽ operacijų ir korespondencijų lygmenyje.
Gita1 Gita1 8371
2008-03-13 21:07 Gita1 2011-09-11 05-46

Gita1 rašė: dabar dar dėl ilgalaikio turto, turbūt prisidirbus būsiu... Nusprendžiau išsitrinti visas amortizacijas, nes tiek prižaidžiau, kad jau buvo neaišku kur kaip skaičiuota ir pabandyt iš naujo... ir įsismaginus ištyniau ir "Įsigijimo dienos amortizacijos laikas". Į trynimų pabaigą užsižiūrėjau, kad čia operacija atlikta tą pačią dieną kaip ir vedant likučius, tad turbūt trinti nereikėjo... ?? smile

visgi prisidirbau smile

kaip pataisyt?

ir dar
kai žiūriu sąskaitų apyvartų žiniaraščius man labai trūksta sąskaitų korespondencijos (kaip ir BŽ), t.y. su kokia sąskaita ta eilutė eina, arba bent jau, kad būtų tas ID numeriukas, kad būtų paprasčiau susirast BŽ jei kažkuri vieta bus įtartina... kai viskas suvedama be klaidų, tai gal ir nėra aktualu, bet kai ieškoma klaidos, tai tokie dalykai praverčia smile

darbą apsunkina dar toks dalykas: sakykim esu BŽ, mane domina operacijos turinys, pasirenku rūšiavimą pagal turinį, viskas tvarkingai išsidėlioja, pasižiūriu kokią operaciją (spragtelnu, pasižiūriu korespondencijas), kai tas papildomas langas užsidaro, BŽ persitvarko automatiškai pagal ID, nors trikampiukas ir stovi ant turinio, tada aš vėl turiu paspaust ant turinio 2 kartus ir vėl važiuot per visas operacijas žemyn ir ieškot vietos ties kuria žiūrėjau...ar negalėtų viso šito nebūt? tiesiog kur buvau ten ir likčiau? Kai jau man norėsis kitokio rūšiavimo, tai ir pasirinksiu smile
ar čia viskas susiję kažkaip su programavimu ir kitaip neina?

gal yra kokia klavišų kombinacija reiškianti "Įvesti" smile

kodėl kasos pajamų orderių nenumeruoja? sakykim sutinku, kad patį pirmąjį įsivedam tokį koks yra, nes numeracija eina tolyn nuo ankstesnių laikotarppių kol dar nebuvo naudojamasi programa, bet įvedus seriją ir pirmą Nr toliau jau galėtų numeruoti ir pati programa :)
R
Ritute_km 95
2008-03-13 23:27 Ritute_km
Mane turbut ne taip supratot , as klausiau ne apie tai kaip sodra skaiciuoja nedarbinguma ir kodel jo nera programoje smile
as norejau pasakyti kad susivedus i BZ nedarbinguma uz dvi dienas, man jis neatsiranda prie DU priskaitymo, na musu imone nedarbinguma ismoka kartu su atlyginimu, t.y. ji prideda prie DU priskaitymo.
Gita1 Gita1 8371
2008-03-14 10:02 Gita1
Dokumentai-->Dokumentų nustatymai-->Pirkėjų įsiskolinimų sąskaita.
O kodėl čia taip griežtai reikia pasirinkti tik vieną? Kokia būtų išeitis, jei yra vienas pirkėjas, kuriam sąskaitas išrašinėjam pagal atskiras paslaugų grupes ir visad viską derinant reikalauja pateikti likučius pagal tas paslaugas. Aš tam pasidarius kelias sąskaitas 2411, 2412 ir t.t. iki 2418. Čia man viską sumeta į 2411 smile
Gita1 Gita1 8371
2008-03-14 10:13 Gita1
O kaip reikia daryt, kai pinigus iš kasos įnešu į banką?
Užsikrovus banko duomenis ir įvedus KIO duomenys susidubliuoja.

Ir dar dėl to užsikrovimo, nerodo mano pavedimų numerių, matosi tik "S.l."

Ar labai būtų sudėtinga padaryt, kad būtų galima persikelti lenteles į excel?

Kai įvedinėjama gauta SF, ten kur yra "PVM sąskaita", tai parašius 6 atsiranda 6000 ir kursoriukas būna gale, tad rašant 6118 gaunasi 6000118. Na tikrai nepatogu. Ir toks rašymo būdas yra ne visur, bet kai kur pasitaiko, nelabai man suprantama kam to reikia, kodėl negalima ramiai sau rašyt 6118 smile
Gita1 Gita1 8371
2008-03-14 20:17 Gita1
Nesuprantu kas čia negerai (prikabinta). Kol nesuvedinėjau likučių pagal "Asmenis", tai viskas buvo gerai. Suvedus pradėjo durniuot, tai netinka viena sąskaitos analitika, tai kita, nors man atrodo, akd viskas čia tinka.. gal nepagaunu kame šaknys? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui