Nemokama apskaitos programa

Niemand Niemand 4933
2008-03-15 00:58 Niemand 2011-09-11 05-46
1. Dėl darbuotojų išskyrimo pgl. dirbančius ir ne klaidos išsprendžiau.

2. Dėl auto numeracijos išsprendžiau.

3. Dėl PVM ir pan. sąsk. užbaigimo vedant klaviatūra. Čia microsofto gliukas, bet bandysiu sutvarkyti.

4. Del nedarbingumo apmokėjimo už pirmas dvii dienas. Berods apsižioplinau, nepadariau išvedimo į lenteles, nors korepondencijose yra. Pabaigsiu ryt.

5. Dėl ilgalaikio turto amort. laikotario. Įveskite rankiniu būdu formoje nauja op su ilg. turtu naują op. "Pakeisti amortizac. laiką" įsigijimo(likučių perkėlimo) data amortizacijos laikotarpį metais.

6. Koresponencijų sąrašas BŽ ir apyvartos žiniaraščio formoje yra problemiškas duombazės ir programos sąveikos aspektu. Galiu nesunkiai tai padaryri, bet stipriai kentės programos greitis dirbant su didesniais duomenų kiekiais. Dėl to dar pagalvosiu.

7. Del bankiniu operaciju tarp imones saskaitu ir saskaita - kasa.
Formos Banko sąskaita paskirtis yra išimtinai importas iš e-banko. Taigi nėra būtino reikalo prisirišti būtent prie šios formos. Operacijos banko sąskaita - banko sąskaita (tos pačios įmonės) atveju rekomenduotina nesinaudoti importui naudojama forma, o įvesti ooperaciją per BŽ formą. Operacijos banko sąskaita - kasa (tos pačios įmonės) atveju rekomenduotina nesinaudoti importui naudojama forma, o įvesti operaciją per formą (alternatyva naudoti tarpinę sąskaitą pinigai kelyje).
Bendrą banko sąskaitos situaciją matysite per sąskaitos apyvartos ataskaitą.

8. Save'inti xls formate (nors ir ne itin patogiai) galima ir dabar. Galiu supaprastinti, jei reikia.

Priminkite tuos dalykus, kuriu neprisiminiau siandien, ryt. Sekanti update'a su pilnais klaidu istaisymais idesiu ryt. (pusę komplekto nepadoru dėti smile ).
2008-03-15 10:31 indruliuks
Sveiki. Turim dvi sąskaitas banke, vienus išrašus importavausi, tai viskas Ok, o kito banko išrašus reikia ranka susivest, tai man neleidžia įvest dokumento sumos. Gal ką ne taip darau?
Gita1 Gita1 8357
2008-03-15 10:43 Gita1 2011-09-11 05-46

Niemand rašė:
8. Save'inti xls formate (nors ir ne itin patogiai) galima ir dabar.

O kaip? smile

Niemand rašė:
Priminkite tuos dalykus, kuriu neprisiminiau siandien, ryt.

Nepakomentavot dėl rūšiavimo.
Šiandien dar pažaidžiau su sumom, tai vat kaip rūšiuoja:

[quote:66b0dd3fa9]Dokumentai-->Dokumentų nustatymai-->Pirkėjų įsiskolinimų sąskaita.
O kodėl čia taip griežtai reikia pasirinkti tik vieną? Kokia būtų išeitis, jei yra vienas pirkėjas, kuriam sąskaitas išrašinėjam pagal atskiras paslaugų grupes ir visad viską derinant reikalauja pateikti likučius pagal tas paslaugas. Aš tam pasidarius kelias sąskaitas 2411, 2412 ir t.t. iki 2418. Čia man viską sumeta į 2411[/quote]
???
[quote:66b0dd3fa9]Ir dar dėl to užsikrovimo, nerodo mano pavedimų numerių, matosi tik "S.l."[/quote]
???
neatsakėt dar dėl likučių, aukščiau truputį prikabintas paveiksliukas
smile
Mano ilgalaikis turtas kažkur visai dingo smile Jeigu galima visus pavadinimus ištrinti vienu paspaudimu, tai visai gali būti, kad primaklinau, bet labai čia man keista, nes vakar daugiau su tiekėjais dirbau, o šiandien sumąsčius susitvarkyti turtą jo jau neradau. Nenumirsiu susivesiu iš naujo.
Keistas man dabar yra toks laukelis:

Kai pirmą kartą vedžiausi čia buvo tik vienas toks pasirinkimas. Nu neesmė.
Ar šitoj lentutėj gerai suvedžiau sąskaitas? Niekaip nepagaunu kur reikia įvesti 1237?


ir liko taip ir neaišku dėl:

Gita1 rašė:

Niemand rašė: 1. Dėl DU neskaičiavimo. O DU nuo kokios datos įvedėte? O skaičiuoti kada bandote? smile

Dėl 6 darbo sutarties sutinku smile , bet 4 ir 21 juk 2007 metų datom.
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 15:09 Niemand
1. Dėl xls exporto. PrintPreview režime ataskaitos viršuje yra mygtukas save (kaip worde). Ji paspaudus kiekviene ataskaita galima išsaugoti pdf arba xls formatais.

2. Dėl rūšiavimo. Grįžus į BŽ ir daugelį kitų formų automatiškai vyksta duomenų atnaujinimas iš duombazės, t.y. duomenys perkraunami į lentelę. Aišku iš naujo perkraunant duomenis rūšiavimas neišsaugomas ir to padaryti protingomis pastangomis nelabai įmanoma. Alternatyva būtų atsisakyti automatinio duomenų perkrovimo. Tada vartotojui reikėtų tą daryti rankiniu būdu paspaudžiant atitinkamą mygtuką. Nežinau, kaip geriau.

3. Dėl pirkėjų skolų sąskaitos. Įdėsiu SF išrašymo formoje galimybę pasirinkti kitokią nei numatyta sąskaita. (su sekančiu update'u)

4. Dėl pavedimų numerių. Dokumentas, pagrindžiantis banko operaciją, yra banko sąskaitos išrašas, o ne pavedimas. Juk šiais laikais niekas neberašo popierinių pavedimų. Todėl dokumentas ir nurodomas S.I.

5. Dėl "keisto" laukelio ilgalaikio turto įsigijimuose. Kai perkeliant likučius išskaidoma analitika, daromi du "pseudoįrašai" į BŽ - vienas likučių perkėlimo, o kitas analitikos perkėlimo. Jų pavadinimai ir datos vienodi, tai juos ir matot. Pasirinkus įsigijimo pagrindu analitinių likučių perkėlimo įrašą forma išmes klaidą - netinkami likučiai. Pasirinkus likučių perkėlimo įrašą su sąlyga, kad turto apskaitos sąskaitos likutis >= turto vertė-sukaupta amortizacija, įsigijimas bus įregistruotas. Kadangi tai ypatingai netrukdo gyventi, šios problemėlės sprendimą atidėsiu geresniems laikams.

6. "Ar šitoj lentutėj gerai suvedžiau sąskaitas? Niekaip nepagaunu kur reikia įvesti 1237?" O kas tas 1237?

7. Dėl darbuotojų modulio klaidų. Rašiau gi, kad dauguma ištaisiau. Dabar pabaigsiu ištaisyti likusias žinomas klaidas ir įdėsiu update'ą.

8. Dėl dokumento sumos banko operacijoje. Suma skaičiuojama automatiškai pgl įvedamas korespondencijas, jos niekur nereikia įvedinėti. Be to, nelabai įsivaizduoju, kaip Jūs įvesite banko operacijas rankiniu būdu iš popierinių išrašų - juose paprastai nenurodomas unikalus bankinės op Nr. Nesant e-banko išrašų, rekomenduočiau vesti kaip paprastas BŽ operacijas.
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 15:24 Niemand
Peržiūrėjau programos logiką, susijusią su darbdavio apmokamom nedarbingumo dienom. Programa neišskiria šios sumos kaip savarankiško parametro, bet ją apskaičiuoja ir prideda prie priskaičiuoto darbo užmokesčio ir jos neapmokestina SODRA. Darbdavio nedarbingumo apmokėjimas apskaičiuojamas kaip: n.d. skaičus * apmokėj. proc. * dienos VDU. Dienos VDU gali būti apskaičiuojamas programos paspaudžiant atitinkamą mygtuką arba įvedamas rankiniu būdu.

Klausimas: ar lentelėje šio apmokėjimo dydį reikia išskirti?
A
av 709
2008-03-15 16:59 av
Sveikinu darantį žygdarbį ir linkiu greitos pergalės. Su mielu noru prisidėsiu. Bet savo fantazijas su šiuo projektu sieju kaip su programa instaliuota serveryje, prie kurios visi apskaitos proceso dalyviai galėtų prieiti internetu suteiktų teisių ribose. Ar tai realu? Ir kaip tą padaryti?
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 18:35 Niemand 2011-09-11 05-46
Pridedamame update sutvarkyta:
1. Klaidos darbuotojų modulyje, dėl kurių programa nekorektiškai atpažindavo dirbančius/nedirbančius darbuotojus.
2. DU žiniaraščio formoje pridėtas stulpelis nedarbingumo apmokėjimo dydžiui. Į printinimo ataskaitas dar neįdėjau, į lapą nebetelpa. Reikės kada vėliau pažaisti su stulpelių pločiais.
3. Perkaraunant į formą duomenis bus išsaugotas vartotojo pasirinktas rūšiavimas ir matomų scrollbare eilučių padėtis.
4. Išrašomų/gaunamų SF moduliuose įvestas papildomas laukelis netipinei pirkėjų/tiekėjų sąskaitai nustatyti. Jei norite naudoti tipinę, tiesiog palikite šį laukelį tuščią.
5. automatinė numeracija pasirinkus seriją veikia.

Update'as čia:
www.wikifortio.com/731988/Apskaita_1.1_beta_update.exe
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 18:44 Niemand
Artimiausiuose planuose (jei pavyks):
1. Rodyti korespondencijų sąrašus BŽ formoje.
2. Padaryti naujas SODROS ataskaitas su eksportu į .ffdata.
3. Sutvarkyti darbuotojo kortelės formą (seniausia dar neperdaryta forma programoje, dabar ne visai korektiškai veikia).

Tolimesniuose planuose (su sekančia programos versija):
1. Suvienodinti business object'ų sintaksę, baigti datalayer izoliaciją.
2. Įvesti avanso apyskaitos objektą ir dvi tam skirtas formas.
3. Įvesti galimybes atskirti SF išrašymo datą ir sąnaudų pripažinimą.
4. Jei nepatingėsiu, įvesti darbuotojų grafikų ir tabelių objektus ir formas.
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 18:56 Niemand 2011-09-11 05-46

av rašė: Sveikinu darantį žygdarbį ir linkiu greitos pergalės. Su mielu noru prisidėsiu. Bet savo fantazijas su šiuo projektu sieju kaip su programa instaliuota serveryje, prie kurios visi apskaitos proceso dalyviai galėtų prieiti internetu suteiktų teisių ribose. Ar tai realu? Ir kaip tą padaryti?


Programa jau dabar gali veikti tiek LAN'e, tiek internetu kaip klientas. T.y. priėjimas prie duomenų bazės galimas per kliento interface'ą prisijungiant iš bet kokiu tinklo. Vartotojo teisių nustatymas jau yra realizuotas.
Vienintelis reikalavimas, kad tinklo ruože tarp MySQL Server ir programos neatsirastų firewall'as, blokuojantis bendravimą 3306 portu. Firewall'as gali būti:
1. Vartotojo kompiuteryje;
2. Kompiuteryje, kuriame instaliuotas MySQL Server;
3. Interneto paslaugų tiekėjo nustatytas;
4. LAN rooter'yje.
Visuose firewall'uose turi būti nustatyta išimtis 3306 portui.

Kadangi programa yra trijų sluoksnių architektūros (datalayer, business (object) layer, GUI), sąlygiškai nesunku perdaryti ją, kad veiktų per web browserį. Bet kol kas mano žinios apie ASP tam nėra pakankamos.
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 19:19 Niemand
Ir dar pražiopsojau klaidą analitinių likučių perkėlime.
Update'as čia:
www.wikifortio.com/691925/Apskaita_1.1_beta_update.exe
Gita1 Gita1 8357
2008-03-15 21:36 Gita1 2011-09-11 05-46

Niemand rašė: 2. Dėl rūšiavimo. <...> Alternatyva būtų atsisakyti automatinio duomenų perkrovimo. Tada vartotojui reikėtų tą daryti rankiniu būdu paspaudžiant atitinkamą mygtuką. Nežinau, kaip geriau.

O nebūtų galima padaryt kaip tų eilučių praplatinimai, kad yra, uždėjai varnelę kažkur ir persikraudinėja automatiškai, nuėmei varnelę ir pats persikraudinėji?


Niemand rašė: 4. Dėl pavedimų numerių. Dokumentas, pagrindžiantis banko operaciją, yra banko sąskaitos išrašas, o ne pavedimas. Juk šiais laikais niekas neberašo popierinių pavedimų. Todėl dokumentas ir nurodomas S.I.

Na nustebinsiu, bet dar daug kas rašo popierinius pavedimus ar bent pavedimus numeruoja. Bet tiek tos smile


Niemand rašė:
6. "Ar šitoj lentutėj gerai suvedžiau sąskaitas? Niekaip nepagaunu kur reikia įvesti 1237?" O kas tas 1237?

Sakykim, kad užpajamuodama turtą dedu jį į 123 sąskaitos debetą. Kai paskaičiuoju nusidėvėjimą, apskaitoj rašau D 6115 K 1237. Ilgalaikis turtas 123 sąskaitoj stovi visa suma kol nurašomas, parduodamas ar pan. Nusidėvėjimas kaupiamas 1237 sąskaitoj. Tai ir nesuprantu kur turiu įvesti tą 1237
Niemand Niemand 4933
2008-03-15 23:45 Niemand
1. Rodymo problemą po duomenų perkrovimo išsprendžiau kitaip. Bet mintis su varnele gera.
2. O tai tuos popierinius pavedimus dar ir saugo? smile
3. Programa naudoja kitokį amortizacijos apskaičiavimo principą: amortizacijos korespondencija K 123 D 6___, t.y. tiesiogiai mažinama ilgalaikio turto vertė apskaitos sąskaitoje nenaudojant kreditinės sukauptos amortizacijos sąskaitos pirmoj klasėj. Iš apskaitos teorijos pusės galimi abu principai, bet kreditinės sąskaitos turtinėje klasėje prieštarauja mano įsitikinimams ir įneša nereikalingą sudėtingumą. smile
A
asociacija 64
2008-03-16 00:16 asociacija 2011-09-11 05-46
Niemand
Parašyta: 2007-08-25 16:45

--------------------------------------------------------------------------------
Versija su bugfixu galite parsisiusti cia:
niemandas.110mb.com/Apskaita_Setup_alfa.msi

Šis linkas yra tiesioginis ir patogus, tačiau gyvuos neilgai, nes freewebhostai netoleruoja info saugojimo ju serveriuose.



Tik ka parsisiunciau šią programėlę iš čia smile
Turiu klausimu:
1.ar ji yra su visais "updeitais" pataisytais šiai dienai?
2. ar ji nedings? t.y. ar nedings info, kuri bus suvesta i programa?

... ATRADIMAS smile dėkoju Niemand smile iki siol apskaitą vedžiau Exselyje smile
Niemand Niemand 4933
2008-03-16 01:09 Niemand
Parsisiuntėte labai labai seną versiją. Geriau jau ją išsiinstaliukite.

Paskutinė pilna versija berods 27 ar 28 psl., bet joje dar nėra bugfixo iš paskutinio update'o.
A
av 709
2008-03-16 02:06 av
Parsisiunčiau į Vistą. Instaliavau serverį, bet nevyksta konfigūravimas. Negaliu niekur įterpti slaptažodžio, ir neatsidaro programa.
Niemand Niemand 4933
2008-03-16 02:44 Niemand 2011-09-11 05-46
Postas iš programerių forumo:

[quote:ad8dcb38ca]
I have programmed in physics+3d in Flash.
I have created guestbooks and rsvp forms with ASP, PHP, and APACHE.

I can still say that installing MySQL on my 32-bit Vista Computer has been the hardest thing I've ever done with technology.
[/quote]

Tiek mano programa, tiek MySQL Server gali veikti ant vištos. Kai kam tai netgi pavyko. Tik neklauskit kaip smile
A
av 709
2008-03-16 03:05 av 2011-09-11 05-46

Niemand rašė: Postas iš programerių forumo:

[quote:22332f7579]
I have programmed in physics+3d in Flash.
I have created guestbooks and rsvp forms with ASP, PHP, and APACHE.

I can still say that installing MySQL on my 32-bit Vista Computer has been the hardest thing I've ever done with technology.


Tiek mano programa, tiek MySQL Server gali veikti ant vištos. Kai kam tai netgi pavyko. Tik neklauskit kaip smile[/quote]
Supratau. Ačių. Dar turiu 2 senus su XP. Ten ir pabandysiu.
S
Sebestijonas 2411
2008-03-16 10:10 Sebestijonas
www.is.lt/delta/index.php?turinys=3
**************
Pabandykite ir susipažinkite su programomis iš arčiau:





PAVW2.70

Mokėjimo pavedimų, kasos pajamų-išlaidų orderių registravimo ir spausdinimo programa (Windows, failo dydis apie 750 KB).
Tik už 59 Lt galite įsigyti išplėstą programos PAVW versiją su papildomomis funkcijomis: kelių banko sąskaitų apskaita, suvestiniai mokėjimo pavedimai, debeto mokėjimo pavedimai, kasos knyga, eksportas į el. banko sistemą. Užsakymo formos failas UZSAK_B.TXT įjungtas į instaliacinį paketą.
Pastaba: Senesnės programos versijos duomenys automatiškai suderinami su nauja programa panaudojus programėlę FMPAVW.EXE iš instaliacinio paketo. Programą galite parsisiųsti čia .
www.is.lt/delta/pavw270.zip



WSASK1.62

Sąskaitų-faktūrų registravimo ir spausdinimo programa (Windows, failo dydis apie 650 KB)
Pastaba: Senesnės versijos WSASK 1.40-1.62 duomenys automatiškai suderinami su nauja programa panaudojus programėlę FMWSASK.EXE iš instaliacinio paketo. Sąskaitų rašymo programą galite parsisiųsti čia.

www.is.lt/delta/wsask162.zip




Šias programas galite naudoti nemokamai
Gita1 Gita1 8357
2008-03-16 10:26 Gita1 2011-09-11 05-46

Niemand rašė: 2. O tai tuos popierinius pavedimus dar ir saugo? smile

Būtiniausiai. smile smile
Dabar dar dėl banko išrašų užikrovimo. Parsisiunčiau naują laikotarpį, užsikroviau. Pas mane bankas jau įvestas kaip tiekėjas. Užkrautam banko išraše nėra nurodytas kontrahento kodas, tad suprantu, kad visgi man teks kiekvieną banko nusirašymą koreguoti?

Niemand rašė:
3. Programa naudoja kitokį amortizacijos apskaičiavimo principą: <...>

ar taip patogu bus matyt eigoje, kol kas nesugalvojau kodėl turėtų būti negerai.
Niemand Niemand 4933
2008-03-16 14:46 Niemand
Dėl banko išrašo. O kitus pirkėjus/tiekėjus atpažįsta korektiškai?
Kokio e-banko ir, jei žinote, kokio standarto išrašą naudojate?
E-banko modulis buvo pilnai testuotas su VB ir Hansa. Gal kokiam kitam bankui šovė į galvą nuosavus standartus naudoti smile

Ir dar, atsidarykite banko išrašo failą su notepad'u, nukopijuokite vieną PILNĄ eilutę (pažymėti visą eilutę ir ctrl-c) į naują txt failą ir įdėkite čia arba atsiųskite man e-mailu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui