Nemokama apskaitos programa

Niemand Niemand 4933
1 2015-01-07 12:05 Niemand

RimaVa rašė:
smile


Na va, viskas gavosi. Dabar belieka užpildyti sąskaitą duomenimis lygiai taip pat, kaip jau buvot...
2015-01-07 12:14 aurija_2015
Sveiki,

labai patiko programos sena versija, greitai susidraugavome :) na o štai su naująja pažintis siek tiek stringa :)
vedant nauja preke neišsisaugo įsigijimu ir pardavimų sąskaitų numeriai bei kainos. Atitinkamai negaliu pajamuoti prekių sandėlyje. Gal galite padėti? Gal turėčiau pakeisti kažkokius nustatymus? Ar gauta atsargu sąskaita neturi būti susieta su sandėliu?

zyzliukas zyzliukas 251
2015-01-07 12:34 zyzliukas
Pažymėjus SF registre neleidžia spausdinti ir siųsti SF, rašo, kad nei viena nepažymėta.

Kur gauti kitokių SF formų (šablonų)?
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 12:48 Niemand

Arunas_D rašė: Bandant sukuri naują vartotoją programoje, jei laukelyje (hostas) įrašysime tarkim % arba IP adresą kad leisti vartotojui nuotolini prisijungimą, tai išmeta klaidą ir neleidžia tokio vartotojo sukurti. Tinka tik localhost, kuris neleidžia prisijungti iš kito PC. Bandant sukurti vartotoja su nuotolinėmis teisėmis per MySQL valdymo koncolę - viskas gerai.


Naujoje versijoje tiesioginis nuotolinis ryšys su sql'u nerekomenduotinas ir problemiškas.
Jei norite naudotis per netą, naudokite instaliaciją web serveryje, instaliacinis guli prie download'ų. Vidiniam tinklui puikiai pakaktų kokio senuko su XP ir IIS arba casini. Išoriniam rekomenduotina rimčiau pasirūpinti saugumu.
Taip pat, jei neturite ir nenorite turėti nuosavo serverio, galit naudotis web hostingo paslaugomis. Šiandien kaip tik gavau atsakymus iš dviejų lietuviškų įmonių:
- www.windowshostingas.lt/ - šitie pasiruošę teikti mano programos hostinimą "out of the box", t.y. patys viską paruošia naudojimui ir rūpinasi atnaujinimu. Tik dėl kainodaros savo neapsisprendę, bet kokiu atveju, mano supratimu, jų kaina neturėtų viršyti keliolikos eurų mėnesiui.
- www.balticservers.com/serveriai-buhalterijai - šitie tiesiog nuomuoja web serverius, neteikia programos instaliavimo ir priežiūros, taip pat, mano akimis, pobrangiai, nori apie 40 eurų mėnesiui. Manyčiau, kad jų pasiūlymas svarstytinas, jei serverį ketinate naudoti ne tik buh programai, bet ir kitais tikslais (įmonės web puslapis, ftp serveris ir pan.). Pliusas - laisvė ir didelės galimybės, minusas - kaina. Programai su labai labai dideliu kaupu pakanka pačios paprasčiausios (ir atitinkamai pigiausios) jų siūlomo serverio konfiguracijos.

Primenu, kad šia galimybe yra racionalu naudotis, kai yra daugiau nei vienas programos vartotojas. Jei norima viso labo vienai buhalterei dirbti su tais pačiais duomenimis ir namie, ir darbe, pilnai pakanka dropbox galimybių.
B
brigidazet 19
2015-01-07 13:04 brigidazet

Niemand rašė:

brigidazet rašė:
Sveiki, bandau perkelti duomenis iš senos programos, su šita accMigration programą, bet man išmeta klaidą, gal galit padėti (prisegu paveikslėlį)


Praleidote vieną migracijos žingsnį. Prieš leidžiant migraciją, reikia naujoj versijoj DB struktūrą atnaujinti.



ok ;) bet darau DB atnaujinimą ir meta kitą klaidą...
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:05 Niemand

Niemand rašė:

RimaVa rašė:
smile

Na va, viskas gavosi. Dabar belieka užpildyti sąskaitą duomenimis lygiai taip pat, kaip jau buvot...


Tai pavyko?
A
Arunas_D 23
2015-01-07 13:05 Arunas_D

Niemand rašė:
Naujoje versijoje tiesioginis nuotolinis ryšys su sql'u nerekomenduotinas ir problemiškas.


Na čia biški keista, koks skirtumas ar užklausos vaikščios vidiniu tinklu per IP adresą ar localhost išskyrus greitaveiką, tačiau pas mus 2 kompai sujungti gigabitiniu routeriu ir atitinkamom tinklo kortom. Prie vieno iš jų dirba buhalterė ir jame įdiegta pati programa, o prie kito dirba direktorė, kuri norėtų retkarčiais prisijungti ir pasikoreguoti tam tikrus duomenis.
Jei kada prireiktų prisijungti prie programos nuotoliniu būdu, tam yra paruoštas RDP. Tad nemanau kad būtų prasminga iškelti programą iš įmonės vidaus. Nebent yra kažkokių limitavimų dirbant tokioje aplinkoje.
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:12 Niemand

zyzliukas rašė: Pažymėjus SF registre neleidžia spausdinti ir siųsti SF, rašo, kad nei viena nepažymėta.


Programa suvokia jūsų intencijas pažymėti eilutę varnele tik tada, kai uždėjus varnelę yra "peršokama" į kitą langelį.


zyzliukas rašė: Kur gauti kitokių SF formų (šablonų)?


Pvz., iš tinkamai motyvuoto moksleivio, palaikančio pozityvius santykius su kompiuteriais.
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:25 Niemand

Arunas_D rašė: Na čia biški keista, koks skirtumas ar užklausos vaikščios vidiniu tinklu per IP adresą ar localhost išskyrus greitaveiką, tačiau pas mus 2 kompai sujungti gigabitiniu routeriu ir atitinkamom tinklo kortom.


- Nauja versija netaupo užklausų kiekio, kai kuriems objektams suformuoti gali prireikti keliolikos sql užklausų, jei tas vyksta ne localhost ribose, tinklo latentiškumas pilnai gali būti reikšmingas. Web serveris tokio trūkumo neturi, nes viskas sprndžiama viena tinklo užklausa, kuri grąžina paruoštą objektą.
- Impersonation sql serveryje yra labai sudėtinga, sunku sukonfiguruoti reikiamą grantų komplektą. Be to, daugeliu atvejų objektviai neįmanoma užtikrinti realaus duomenų saugumo. Pvz., jei nori suteikti teisę vartotojui matyti tik faktūras, nori nenori teks suteikti ir select privilegiją į bendrojo žurnalo lentą, nes joje saugoma dalis faktūros duomenų. O denormalizuoti duombazę vardan vartotojų teisių tokiame, kaip šiems laikams, egzotiniame kontekste būtų kvailystė. Web serveris vėlgi tokių trūkumų neturi.
- Įmonei intraneto poreikiams nusipirkti seną kompą su XP neturėtų būti nepakeliama našta, kainuoja jie max kelis šimtus litų. O tuo pačiu dar kokį ftp gali pasikurti.
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:28 Niemand

RimaVa rašė: Prekė nusirašė, sukontavo teisingai, tik pats sąskaitos registravimas keistokas pasirodė, bet nieko - priprasim ;)


Aš atviras siūlymams, bile konkretūs būtų.
Į prekes, prašyčiau, bent jau pirmus kelis šimtus operacijų žiūrėti atsargiai. Taip pat būčiau dėkingas ir už šio modulio testavimą.
J
Juskevic 260
2015-01-07 13:49 Juskevic 2015-01-07 20-32
Sveiki,
bandant išsaugoti sąskaitų planą, meta klaidą: Klaida. Sąskaita 2411 yra naudojama apskaitos duomenyse:
* standartinėse įmonės sąskaitose - objekto ID=0, operacijos ID=0, operacijos data - 0001-01-01. Planą įdėjau iš senos programos. Bet vakar bandžiau rankiniu būdu įvesti, tai išsaugoti pavyko. Klaidos_duomenys.doc
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:51 Niemand

Samor rašė: Noriu paklausti ar naujoje programoje išrašant ar įtraukiant sąskaitas visuomet prie įvedamos/išrašomos prekės reikia įvedinėti pajamų, PVM sąskaitų kodus ir kainą (įtraukiant prekę į katalogą viskas yra suvesta)?


Prekių modulį rašiau grynai pgl VAS, o ten nenumatyta tokie reikalai, kaip default pajamų ar pvm sąskaitos. Papildomų sąskaitų pridėjimas prie prekės problemiškas, pridėsiu kažkada vėliau, kai peržiūrinėsiu prekes.


Samor rašė: Taip pat visom prekėm yra priskirtas sandėlys (jis yra vienintelis) tačiau renkantis prekę per sąskaitos faktūros objektą, programa vėl reikalauja nurodyti sandėlį. Čia pas visus taip ar tik aš kažką pridirbau?


Pataisiau, kad jei vienas sandėlis, pasirinktų automatiškai.
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 13:52 Niemand

Juskevic rašė: Sveiki,
bandant išsaugoti sąskaitų planą, meta klaidą: Klaida. Sąskaita 2411 yra naudojama apskaitos duomenyse:
* standartinėse įmonės sąskaitose - objekto ID=0, operacijos ID=0, operacijos data - 0001-01-01. Planą įdėjau iš senos programos. Bet vakar bandžiau rankinių būdų įvesti, tai išsaugoti pavyko.


O rankiniu būdu tai kaip?..
Reikėjo prie įmonės duomenų nuimti atitinkamos sąskaitos priskyrimą kažkam.
J
Juskevic 260
2015-01-07 13:57 Juskevic
Tai aš atrodo niekam nieko dar nepriskyriau. Vakar tik pabandžiau, šiandien tą įmonę panaikinau ir pradėjau iš naujo viska.
R
RimaVa 272
2015-01-07 14:13 RimaVa

Niemand rašė:
nenumatyta tokie reikalai, kaip default pajamų ar pvm sąskaitos.

Gal VAS ir nenumatyta, bet laaabai patogu, sumažėja klaidų tikimybė(pasirenkant neteisingą sąskaitą) ir pagreitėja darbas, ypač jei sąskaitoje koks 20 eilučių ;)
R
RimaVa 272
2015-01-07 14:33 RimaVa

Niemand rašė:

RimaVa rašė: Prekė nusirašė, sukontavo teisingai, tik pats sąskaitos registravimas keistokas pasirodė, bet nieko - priprasim ;)


Aš atviras siūlymams, bile konkretūs būtų.
Į prekes, prašyčiau, bent jau pirmus kelis šimtus operacijų žiūrėti atsargiai. Taip pat būčiau dėkingas ir už šio modulio testavimą.

Keistumas tame, kad pasirinkus prekę ir paspaudus OK įmeta visiškai tuščia eilutę (bet gi prieš tai buvo pasirinkta labai konkreti prekė, kurią norim grąžinti). Tada atsiranda visiškai perteklinė operacija kai reikia klikinti ant susieto objekto ir DAR KARTĄ įvedinėti prekės kiekį ir nurodyti sandėlį.
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 14:43 Niemand

aurija_2015 rašė: vedant nauja preke neišsisaugo įsigijimu ir pardavimų sąskaitų numeriai bei kainos. Atitinkamai negaliu pajamuoti prekių sandėlyje. Gal galite padėti? Gal turėčiau pakeisti kažkokius nustatymus? Ar gauta atsargu sąskaita neturi būti susieta su sandėliu?


Nustatymai čia niekuo dėti. Kuo pasireiškia neišsaugijimas, nes pabandžiau, viskas veikia normaliai?..
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 15:01 Niemand

RimaVa rašė: Keistumas tame, kad pasirinkus prekę ir paspaudus OK įmeta visiškai tuščia eilutę (bet gi prieš tai buvo pasirinkta labai konkreti prekė, kurią norim grąžinti). Tada atsiranda visiškai perteklinė operacija kai reikia klikinti ant susieto objekto ir DAR KARTĄ įvedinėti prekės kiekį ir nurodyti sandėlį.


Pataisiau, lyg ir smile
2015-01-07 15:38 aurija_2015
Vedant nauja preke programa leidžia parinkti tik 6 kl. sąskaitas įsigijimu ir pardavimų sąskaitoms prekes profilyje
Niemand Niemand 4933
2015-01-07 15:49 Niemand

RimaVa rašė:

Niemand rašė:
Pataisiau, lyg ir smile

Kaip patikrint? Bus atnaujinimas?


Bus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui