Maisto tvarkymo procesas

Elvusia Elvusia 19998
2011-03-02 17:33 Elvusia 2011-09-11 07-15

bartex rašė: Taigi , buvome apsilanke sioje istaigoje su pagrindiniu tikslu, kuris buvo toks : kaip reikia irengti kavine , kad gauti is ju leidima pradeti verstis tokia veikla... Tai buvo siuntinejama nuo stalo iki stalo ir taip dorai nieko neatsakyta... Dave kazkoki tai imones aprasyma (standartini ir viskas) . Butent mane domina pvz kur butu galima rasti , standartus kaip pvz : kas turi buti ( kokie minimalus standartai ), kaip kriaukle toletai, isdestymas ir t.t. koks tai aprasas kuriuo galima vadovautis kuriant sias patalpas.. Juk seip belekaip nepadarysi... na manau supratot mane...

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...
Ir Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įmonėms.
Kai visa tai išstudijuosite ir jums kils klausimų, maloniai pasišnekučiuosim :)
Beje, 15:HN nuo gegužės 1 truputį keičiasi. Esminiai dalykai išlieka. Bet, turėkite omeny.
J
Jenta7 4
2011-03-07 16:23 Jenta7
Sveiki.
Mūsų atvejis turbūt vienas iš paprastesnių, bet vis tiek prašysiu patarimo.
Planuojame užsiimti šokolado prekyba.
Turime gauti maisto tvarkytojo pažymėjimą.
Gal galėtumėte patarti, kaip turėtume aprašyti procesą, kokias detales nurodyti?
Realiai viskas vyks taip: mes užsakome iš gamintojo; toliau viskuo užsiima vežėjų kompanija, kuri turi atitinkamą transportą bei sandėlius, kuriuose palaikomas temperatūros režimas, t.y. atveža į savo sandėlį, paskirsto ir išvežioja po parduotuves. Vežėjų kompanijos atstovas sako, kad užtenka tik sutarties su jais, ir daugiau nieko nereikia, kad gautume tą pažymėjimą.
Ar prašyme turime nurodyti kažkokią informaciją apie tiekėjus?
Lauksiu jūsų patarimų.
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-07 18:06 Elvusia
Tai taip ir aprašykite, ką čia mums surašėte.
Ir, žinoma, pridėsite ne pačias sutartis, bet įrašysite jų numerius.
Apie tiekėjus parašysite tiek, kad paminėsite juos aprašyme.
J
Jenta7 4
2011-03-07 19:13 Jenta7
Labas vakaras.

Dėkoju už atsakymą į mano klausimą.

Gal galėtumėte pažiūrėti mūsų prašymą ir pasakyti ko jame trūksta?

Tekstas būtų toks:

"UAB “XXX” tieks maisto produktus iš gamintojo parduotuvėms, naudodamasi vežėjų kompanija XXX, kuriai turi tinkantį transportą bei sandėlius.
Vežėjų kompaniją veš produktus iš gamintojo į savo sandėlį, kur juos paskirstys ir pristatys parduotuvėms. "

Čia kaip ir viskas, nelabai suprantu, ką dar reikia nurodyti.
Gal kur nors yra pavyzdžių?
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-07 20:26 Elvusia 2011-09-11 07-16

Jenta7 rašė:
"UAB “XXX” tieks maisto produktus iš gamintojo parduotuvėms, naudodamasi vežėjų kompanija XXX, sutartis Nr.1234566, 2011-01-01. Kompanija xxxxx turi transportą bei sandėlius, atitinkančius maisto saugos ir kokybės reikalavimus.
Vežėjų kompanija veš produktus iš gamintojo į savo sandėlį, kur juos paskirstys ir pristatys parduotuvėms pagal mūsų įmonės nurodymus.
Mūsų įmonė maisto produktų nesandėliuos.

Galite dar parašyti su kokiais tiekėjais ketinate bendradarbiauti.
Kadangi, tiesiogiai su maisto produktais nedirbsite, tai iš viso, tas maisto proceso tvarkymo aprašymas tampa niekinis.
Bet, mums patinka popieriukai :)
J
Jenta7 4
2011-03-07 20:29 Jenta7
Vat ir aš galvoju, kad jokio proceso ten ir nėra.
Bet jei patinka, tai ir padarysime :)
Labai ačiū už konsultacija.
Gero vakaro!
J
Jenta7 4
2011-03-15 11:33 Jenta7
Norėjau pasidžiaugti, kad mus registravo maisto tvarkytojais, visus dokumentus pateikėme el. paštu smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-15 11:43 Elvusia
Puiku, sveikinu :)
Tobulėjam :)
R
Ritutia 69
2011-03-15 15:50 Ritutia 2011-09-11 07-16

Jurgita_S rašė: Sveiki visi,

Perskaičiau visą šią informaciją, ir ketinu paprašyti Jūsų nuomonės, o labiausiai kreipčiausi į Ritutia nes manau, kad mudvi domina labai panašūs klausimai dėl kepyklėlės. Šiuo metu t.y. baigiant remontuoti patalpas aš taipogi pradedu ruošti dokumentus maisto tvarkymo subjektų pažymėjimui gauti. Gal galėtumėte užvesti ant kelio. Ar teisingai supratau, kad iš Adinfinitum Jūs įsigijote Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms. Keliu klausimą, kurį ir Jūs kėlėte - ar nereikėtų įsigyti "Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisykliųsmile???? Kaip suprantu , be šių taisyklių nė iš vietos? Nenoriu išmesti pinigėlių veltui, įsigijus ne tas taisykles, taigi lauksiu Jūsų patarimo.
Beje taip pat pasinaudosiu į tax. lt įkeltu Jūsų maisto tvarkymo procesu. Esu tikrai dėkinga.
Ir noriu paprašyti, galbūt galite atsiųsti daugiau kokių ne komercinės paslapties dokumentų, palengvinančių jau manąjį darbą:))) Būčiau be galo dėkinga. smile


Atrašiau į asmeninė žinutę, bet parašysiu ir čia :) dabar jei pirkčiau, tai pirkčiau Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisykles, nes atėjo veterinarinė tikrinti, tai prikibo, nes alia dar žurnalų jiems reikia miltų sijojimo, produkto neatitikties žurnalo ir kt. nesąmonių.. smile nors kai leidimą duoti atėjo, tai aš jiems rodžiau tą knygą ir nieko nesakė.. matyt pasiliko ateičiai priekabių ieškoti smile ir dar greitai gendančių produktų žurnalą vis tiek kasdien pildyti sakė, kad reikia.. tai dabar kadangi turiu jau viešojo maitinimo įmonėms, tai sakė, kad galiu bandyti aprašyti visus papildomus veiksmus, kad nereiktų jau naujos knygos pirkti.. bet būtų gerai man tą knygą pamatyti..

gal kas norėtų keistis? aš galėčiau naujos redakcijos Geros higienos praktikos taisykles viešojo maitinimo įmonėms kopiją iškeisti į Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisyklių kopiją ar Miltinės ir kreminės konditerijos įmonių geros higienos praktikos taisyklių kopiją? :) kas nori mainų? smile
R
Ritutia 69
2011-03-15 15:54 Ritutia
Beje prikibo ir prie technologinių aprašymų, kad alia padaryti kaip kokiam karbonadui ir pan. sakė, kad visai kitaip reikia daryti kepyklėlėms, bet va pavyzdžio nedavė.. na bet bandysiu ieškoti.. smile
J
Jurgita_S 45
2011-03-16 10:22 Jurgita_S
Duonos ir pyrago GHPT taisyklėse yra pateikti tik trys pavyzdiniai žurnalai, tai : Maisto žaliavų ir medžiagų priėmimo žurnalas, maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas, bei valymo ir dezinfekavimo darbų registracijos žurnalas. Nėra nei miltų sijojimo, nei produkto neatitikties žurnalo pavyzdžio.... smile
R
Ritutia 69
2011-03-16 16:01 Ritutia
Tai taisykles matyt jie iš oro traukia smile niu blyn kai ateis kitą kartą paprašysiu, kad parodytų dokumentą, kuriame parašyta, kad tokių žurnalų reikia.. smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-16 16:13 Elvusia 2011-09-11 07-16

Ritutia rašė: Tai taisykles matyt jie iš oro traukia smile niu blyn kai ateis kitą kartą paprašysiu, kad parodytų dokumentą, kuriame parašyta, kad tokių žurnalų reikia.. smile

Esu jau daug kartų sakiusi, kad kai ko nors reikalauja, paprašyti teisinio pagrindo.
Ir dar: sakiau, kad pakanka tokioms a la kepyklėlėms, GHPT viešojo maitinimo įmonėms.
O reikalauja neįmanomo tik tuomet, kai mato, kad nežinote.
Oi, kiek yra buvę, kartą net kaladę (gal prieš 112 metų) mėsai kapoti buvom nudažę. Pasirodo, jas dažyti buvo draudžiama.
Tada dar ir baudą sumokėjau.
O kai sužinojau, kad reikalavimas buvo neteisėtas, pradėjau skaityti. Kai pradėjau skaityti, atėjus tikrintojams, pradėdavom ginčytis.
Jie įrodinėja savo, aš - savo tiesas.
Daugiau baudų nemokėjau :)
Dabar, kai tikrina, jau tik diskutuojam. Ir, jei mėgina rodyti, jų manymu, pažeidimus, aš pradedu rodyti, kokius realius pažeidimus aš matau.
Išsiskiriam taikiai :)
R
Ritutia 69
2011-03-18 10:29 Ritutia 2011-09-11 07-17

Elvusia rašė: Esu jau daug kartų sakiusi, kad kai ko nors reikalauja, paprašyti teisinio pagrindo.
Ir dar: sakiau, kad pakanka tokioms a la kepyklėlėms, GHPT viešojo maitinimo įmonėms.
O reikalauja neįmanomo tik tuomet, kai mato, kad nežinote.
Oi, kiek yra buvę, kartą net kaladę (gal prieš 112 metų) mėsai kapoti buvom nudažę. Pasirodo, jas dažyti buvo draudžiama.
Tada dar ir baudą sumokėjau.
O kai sužinojau, kad reikalavimas buvo neteisėtas, pradėjau skaityti. Kai pradėjau skaityti, atėjus tikrintojams, pradėdavom ginčytis.
Jie įrodinėja savo, aš - savo tiesas.
Daugiau baudų nemokėjau :)
Dabar, kai tikrina, jau tik diskutuojam. Ir, jei mėgina rodyti, jų manymu, pažeidimus, aš pradedu rodyti, kokius realius pažeidimus aš matau.
Išsiskiriam taikiai :)

Niu tai čia faktas, kad reikia viską gerai įsigilinti ir žinoti viską, geriau už juos :) šaunuolė Jus Elvusia, aš irgi tikiuosi laikui bėgant pasikaustysiu tiek, kad nebūtų baisu, kai ateina tikrinti :)
G
greituole 3
2011-03-24 13:38 greituole
Laba diena,

Jau kuris laikas seku šį forumą. Labai naudingos info prisigaudau. Šią vasarą planuojame atsidaryti virtuvę. Tačiau iškilo keliatas klausimų. Tikiuosi pagelbėsit.
1.Planuojame gaminti maistą pobūviams. Tarkim užsakymai nedideli, tad užsipirkimas maisto produktų nedidelis. Tiekėjai veža tik už tam tikrą sumą, kurios mes nesiekiame. Ar galime tarkime: žalią mėsą, šaldytą žuvį, transportuoti savu automobiliu, termo dėžėse, kuriuose palaikoma reikiama temperatūra?
2. Mūsų planuojama virtuvė, kur bus ruošiamas maistas nedidelė.
Vienas įėjimas. Tačiau įėjimas, gan platus, su dviem varčiom(dvejos durys, niekuo neatskirtos). Ar galime teigti, kad nėra kelių susikirtimo, nes pro vienas duris išnešami pagaminti patiekalai į salę, pro kitas grįžta nešvarūs indai, į nešvarių indų zoną)Tikiuosi suprantamai issireiskiau:)
3.Ar galima teigti, kag iš ŠGP pvz zuvies skrodenas, mes kompostuosime, kiaulienos kaulai, bus verdami šunims:). Ar būtinai jau reikia juos, kad įmonė išvežtų?
4. Virtuvėje numatyti du sandėliai. Vienas švariems indams, kitas Maisto produktams. Maisto produktams sandėliukas nedidelis, ten pastačiau stelažus. Sužymėjau vietas, kur kas bus laikoma. Pvz. biriems produktams, duonai, daržovėms, prieskoniams, kitai bakalėjai. Maisto aprašyme pabrėžiu, kad viskas atskirta, sudėta i plastikinius konteinerius su dangčiais. Ar teisingai teigiu, ar tai galima.

Labai dekoju, tikiuosi pagelbėsit.
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-28 21:24 Elvusia
1. Manau, galima. Jei visa tai tinkamai apsirašysite. Yra tam tikri reikalavimai automobiliui.
2. Reikia suprasti tai, kad indus plausite maisto tvarkymo patalpose? Ar tiesiog įėjimas į indų plovyklą pro tas pačias duris?
Jei taip, nematau pažeidimo.
3. Apie ŠGP kompostavimą iš viso nieko neesu girdėjusi. Ar daug pas jus tų ŠGP bus? Visi mes maitiname savo augintinius maisto atliekomis. Tik apie tai nieko nežino VMVT.
4. Daržovės ir duona tikrai negali būti laikoma kartu.
Neįsivaizduoju jūsų patalpų dydžio ir kaip ten tie stelažai atrodo. Bijau ką ir komentuoti.
Bet daržovės turi būti laikomos atskirai. Joms ir laikymo sąlygos kitokios. Temperatūrinis režimas.
Jei tai valytos daržovės - šaldytuvas.
G
G_SP 6
2011-03-29 14:41 G_SP
Laba diena,
mes esame nedidelė prekybos įmonė, turime kelias parduotuves ir prekiaujame maisto (fasuoto, negreit gendančio ir pan.) ir nemaisto produktais. Tikrintojai iš Veterinarijos tarnybos per paskutinį apsilankymą liepė nupirkti termometrą ir fiksuoti kiekvieną dieną temperatūrą parduotuvėje. Mūsų maistui laikymo sąlygos yra nuo 0 iki +30 (+/- penki laipsniai), t.y. mes neturime produktų, kuriems yra reikalingas spec.temperatūrinis režimas, mes nieko nelaikome šaldytuvuose, jų mes išvis neturime! Veterinarai pasakė, kad kadangi mes turime produktų, kuriuos reikia laikyti "sausoje vietoje", termometras mums yra reikalingas tam, kad mes matuotume drėgmę. Gal kas esate susidurę su tokia situaciją? Kur apie termometrus galima pasiskaityti? HN 15:2005, 13 p. sako tik tai, kad jeigu reikalingas spec.temper.režimas, tai mes privalome turėti pakankamą kiekį termometrų, o apie tai, kad jie yra būtini - nieko... Mano galva, jeigu mes gavome Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą tam tikrai parduotuvei - reiškia, kad mūsų sąlygos yra tinkamos produktų pardavimui, ir drėgmės kiekis yra leistinas. Gal galite ką patarti?
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-29 14:47 Elvusia
Neesu susidūrusi su reikalavimu matuoti drėgmę.
O jau termometras tam reikalui tikrai nepadės.
Galbūt jūs prekiaujate daržovėmis, kiaušiniais?
Jiems reikalingas temperatūrinis režimas.
Neturiu GHPT prekybos įmonėms. Gal ten ką nors rašo apie drėgmės matavimus?
Bet, tokiu atveju, maisto tvarkymo įmonėms, praktiškai visoms, reiktų tai daryti.
Ar įrašė tai į aktą?
Jei įrašė, pažiūrėkite, kokį teisinį pagrindą įrašė.
G
G_SP 6
2011-03-29 15:02 G_SP 2011-09-11 07-18

Elvusia rašė: Neesu susidūrusi su reikalavimu matuoti drėgmę.
O jau termometras tam reikalui tikrai nepadės.
Galbūt jūs prekiaujate daržovėmis, kiaušiniais?
Jiems reikalingas temperatūrinis režimas.
Neturiu GHPT prekybos įmonėms. Gal ten ką nors rašo apie drėgmės matavimus?
Bet, tokiu atveju, maisto tvarkymo įmonėms, praktiškai visoms, reiktų tai daryti.
Ar įrašė tai į aktą?
Jei įrašė, pažiūrėkite, kokį teisinį pagrindą įrašė.


Į aktą to neįrašė. Atseit, jie mus draugiškai įspėjo :) Bet kitose parduotuvėse ir miestuose niekad apie tai niekas neužsimindavo...
Mes priekiaujame grūdais visokiais (dribsniai, miltai, kruopos ir pan.), džiuvesėliais, arbata-kava, sausais pusryčiais, pusgaminiais, aliejais ir t.t.
Ką rašo GHPT dar nežinau, tik šiandien einu jas pirkt.
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-29 15:04 Elvusia
Nieko ten apie drėgmės matavimą ir nerasite :)
Turbūt, nebuvo ko prikibti.
Visada klauskite: kur galėčiau tai, ko jūs reikalaujate, paskaityti?
Labai geras klausimas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui