Šios savaitės NAUJIENOS - įdėkite čia naujieną !

smalsuole smalsuole 2861
2016-06-13 15:13 smalsuole
Nežinau, ar jau buvo įdėta, bet įkeltas gegužės mėn. atnaujintas PM komentaras.
www.vmi.lt/cms/web/kmdb/1.14.8/-/asset_pu...
2016-06-21 11:40 Luka_Paciolis
Birželio 22 dienos rytą bus atnaujinama „Mano VMI“ sistema

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) informuoja, jog trečiadienį (birželio 22 d.) nuo 6 iki 10 val., siekiant užtikrinti sklandų ir patogesnį naudojimąsi „Mano VMI" paslaugomis bus diegiami sistemos atnaujinimai. Tuo metu gyventojai bei įmonių atstovai negalės prisijungti prie asmeninės mokesčių mokėtojų erdvės „Mano VMI".

Įdiegus atnaujinimus bus paprasčiau pateikti ne tik kai kuriuos prašymus ir formas, pvz.: išduoti / panaikinti leidimą naudoti naftos dujas ir dujinius angliavandenius, bet ir įsigyti verslo liudijimą. Sistemoje bus pataisyti VMI naujienų prenumeratos laiškų šablonai, pašalintos klaidos, dėl kurių sistemos vartotojai tuos pačius pranešimus gaudavo ne po vieną kartą, nebeliks smulkių mokesčių mokėtojų įregistravimo / išregistravimo proceso klaidų, dėl kurių mokesčių mokėtojai patirdavo nepatogumų.

Tuo metu, kai neveiks „Mano VMI", kitos e. VMI sistemos: EDS, Akcizų administravimo sistema (AIS), Elektroninių prašymų priėmimo sistema (EPRIS) ir kt. veiks sklandžiai.
Byla Byla 12119
2016-06-22 15:57 Byla

Ar Lietuvai užteks 100 buhalterių profesionalų?
www.aktualijos.lt/straipsniai/ar-lietuvai-uzteks...
Byla Byla 12119
2016-07-01 10:34 Luka_Paciolis
Naujas DK: kaip konvertuosime sukauptas atostogas
Įsigaliojus naujam Darbo kodeksui sukauptos atostogų dienos bus konvertuojamos iš 7 kalendorinių darbo dienų į 5 darbo dienas. Reikės atlikti 2016 m. gruodžio 31 d. esančių nepanaudotų atostogų perskaičiavimą iš kalendorinių dienų į darbo dienas pagal numatytas konvertavimo taisykles.
1 2016-07-09 10:18 Luka_Paciolis
Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo Nr. IX-574 2 straipsnio pakeitimo ir įstatymo papildymo 10(1) straipsniu įstatymo Nr. XII-1727 pripažinimo netekusiu galios įstatymo projekto Nr. XIIP-3936 „ projektas

Lietuvos Respublikos Vyriausybė n u t a r i a:
Nepritarti Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo Nr. IX-574 2 straipsnio pakeitimo ir Įstatymo papildymo 101 straipsniu įstatymo Nr. XII-1727 pripažinimo netekusiu galios įstatymo projektui Nr. XIIP-3936 (toliau – Projektas) dėl šių priežasčių:
1. Projektu keičiamu Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymu (toliau – įstatymas) įteisinta galimybė, o ne reikalavimas ar pareiga turėti buhalterio profesionalo vardą. Įstatymas nenustato prievolės asmenims siekti buhalterio profesionalo vardo, tai priklauso nuo kiekvieno asmens apsisprendimo. Ši nuostata nereiškia ir jokių papildomų reikalavimų verslui – įmonės vadovas renkasi, kokiems apskaitos specialistams (turintiems buhalterio profesionalo vardą ar neturintiems) patikėti tvarkyti įmonės buhalterinę apskaitą. Buhalterio profesionalo apibrėžtis taip pat nenustato jokių prievolių Lietuvos buhalterius vienijančioms profesinėms organizacijoms tapti Tarptautinės buhalterių federacijos (toliau – TBF) narėmis.
2. Priklausymas TBF užtikrina, kad nacionalinės profesinės organizacijos nariui keliami reikalavimai ir kad yra tų reikalavimų laikymosi kontrolė. TBF kelia savo nariams – nacionalinėms profesinėms organizacijoms – reikalavimus, kuriuos profesinės organizacijos turi kelti savo nariams (profesinės organizacijos nariu gali tapti tiktai asmuo, atitinkantis tam tikrus profesinės organizacijos nustatytus reikalavimus, narys turi laikytis TBF nustatyto etikos kodekso, kasmet kelti savo profesinę kvalifikaciją), ir nurodo, kad būtų užtikrinama tų reikalavimų laikymosi priežiūra.
3. Buhalterio profesionalo nuostata įstatyme įtvirtinta tik nuo 2016 m. sausio 1 d., todėl reikėtų daugiau laiko, kad būtų galima įvertinti, kokios tendencijos klostosi rinkoje, kokią įtaką tai turės finansinių ataskaitų kokybei. Be to, dažnas įstatymų keitimas sukelia teisinį neapibrėžtumą, gali pažeisti teisėtų lūkesčių principą.
Tess Tess 20235
2 2016-07-19 08:24 Tess

Šiek tiek papildysiu: smile
Naujos FR0572 deklaracijos pildymo taisyklės

VMI pakeitė mėnesinės A klasės pajamų deklaracijos FR0572 pildymo taisykles: nuo 2017 metų reikės teikti tik pagrindinį deklaracijos lapą, kuriame deklaruojamos tik bendros gyventojams išmokėtų A klasės pajamų sumos. Priedai bus reikalingi tik tikslinant 2016 ir ankstesniais metais deklaruotas sumas.

Taigi išmokėti dividendai ir tantjemos, už patalpų ar automobilių nuomą gyventojams išmokėtos sumos ar autoriniai atlyginimai mėnesio deklaracijoje bus deklaruojami nurodant tik bendras sumas. Duomenys apie kiekvienam gyventojui išmokėtas pajamas bus deklaruojami metinėje A klasės pajamų deklaracijoje FR0573.

Nuo 2017 metų pagal naująsias taisykles deklaraciją reikės teikti net ir tada, kai įmonė neišmoka jokių GPM apmokestinamų A klasės pajamų. Tokiais atvejais deklaracijoje bus nurodomi nuliai. Teikti tuščias deklaracijas turės visi Lietuvos vienetai ir užsienio vienetai, vykdantys veiklą per nuolatines buveines. Deklaracijas kas mėnesį turės teikti visi Lietuvos juridiniai asmenys: įmonės ir įstaigos (AB, UAB, VšĮ, IĮ, MB, ŪB, asociacijos, labdaros fondai, valstybės ir savivaldybių institucijos), Lietuvoje įsteigti užsienio įmonių filialai ir atstovybės, kurie nelaikomi nuolatinėmis buveinėmis, ir užsienio įmonių nuolatinės buveinės. Pavyzdžiui, FR0572 kas mėnesį turės teikti individualiosios įmonės bei mažosios bendrijos, kurios neturi samdomų darbuotojų, paprastai nemoka A klasės išmokų gyventojams ir niekada tokios deklaracijos VMI neteikė.

Kaip ir anksčiau deklaracijoje nereikės deklaruoti GPM neapmokestinamų pajamų.
KJurate KJurate 6551
2016-07-19 10:17 KJurate 2016-07-20 10-04
o individualią veiklą vykdantys asmenys?


lengvėja verslo administravimo našta :)
2016-07-19 11:42 Luka_Paciolis
Naujovės sveikatos draudimo srityje:Tūkstančiai gyventojų gali netekti sveikatos draudimo
L
Lari 1105
2016-07-20 10:08 Lari
Nuo kitų metų vasario bus apriboti bankų mokėjimo paslaugų įkainiai

Mokėjimų įstatymo Nr. VIII-1370 pakeitimo įstatymas turėtų atpiginti bankų ir kitų kredito įstaigų pagrindinių paslaugų įkainius. Svarbiausia naujos redakcijos Mokėjimų įstatymo naujovė, įsigaliosianti nuo 2017 m. vasario 1 d., yra pagrindinė mokėjimo sąskaita, kurią tik vieną gyventojas galės turėti bet kuriame pasirinktame banke ar kredito unijoje, ir vadinamas būtiniausių mokėjimo paslaugų „krepšelis“, kurio kaina (komisinis atlyginimas) bus ribojama. Maksimalų komisinio atlyginimo dydį ir būtiniausių mokėjimo paslaugų „krepšelio" sudėtį nustatys Lietuvos bankas. Tai reiškia, kad pagrindinę mokėjimo sąskaitą sudarantis būtiniausių mokėjimo paslaugų rinkinys gyventojams kainuos mažiau nei atliekant tokias pat operacijas iš kitų jų turimų sąskaitų. Vartotojams, kuriems paskirta piniginė socialinė parama, pagrindinės mokėjimo sąskaitos kainai (komisiniam atlyginimui), kaip numatyta Mokėjimų įstatyme, bus taikoma ne mažesnė nei 50 proc. lengvata. Visą dydį mokės visi kiti pagrindinės mokėjimo sąskaitos turėtojai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui