Darbo sutartys

Mergyte Mergyte 696
2007-04-02 09:12 Mergyte
Ausvaa, o MMA nerašote ? Gal pasitaikė ne Lt atlyginimą, bet MMA įrašyti?
S
Soffy 9075
2007-04-02 09:18 Soffy
Ir kuo tai Jus paguos? Tikrintojo vietoje, jei Jūs taip kvailai ginčytumėtės, tai aš Jus tikrai nubausčiau, o darbdavio vietoje pagalvočiau apie kitą darbuotoją.
Pasakei ačiū už pastabą ir rašai taip, kaip tikrintojas nori. ŠIUO atveju tikrintojas teisus, mano manymu, nes suprasti gali kaip nori, o turi būti aišku iš karto. Tai JŪS, kaip atsakingas, rūpestingas darbuotojas, kaip tik turite įmonę apdrausti nuo tokio dviprasmiškumo, o ne kvailai ginčytis.
S
Soffy 9075
2007-04-02 09:37 Soffy 2011-09-11 05-21
Manau, jog Jūs suprantate ką noriu pasakyti:).
Būtent todėl, kad nereikėtų taikytis prie kiekvieno tikrintojo ir parašau, kad Darbo sutartis surašyta vakar:). Ar sunku?? Kai kada aš paskaitau apie kitų "problemas", tai man taip keista, siaubas, atrodo, kad žmonės nei skaityti nei rašyti nemoka, tik nori aiškintis su kiekvienu užklydusiu į įmonę tikrintoju:).
Pakartosiu: TIKRAI prašyčiau atskiro raštelio, iš kurio matyčiau, kad DARBUOTOJAS tikrai susitarė su įmone pradėti dirbti ŠIANDIEN, kad jis supranta tai, jei būčiau tikrintoja. Kodėl? Todėl, kad esu zanuda ir manęs visai neįtikina standartinis įrašas Darbo sutartyje. Ar aš taip jau ir neteisi? Kaip tikrintoja, aš labai netgi teisi:).
Mergyte Mergyte 696
2007-04-02 09:41 Mergyte
Už kokią pastabą??? Aš ką asiliukas koks - pasuko į kairę - suku į kairę pasuko į dešinę - suku į dešinę? Daugiau kaip 10 metų dirbame. Kiek tikrino - viskas buvo gerai ir niekam tai nekliuvo. Tai dabar už ką čia ačiū sakyti? Vienas ateis inspektorius sakys ne taip darai daryk kitaip. Aš sakysiu AČIŪ ir perdarysiu. Kitas ateis ir sakys - oi ne ne taip daryk dar kitaip. Aš - AČIŪ ir vėl perdarysiu. Koks čia dviprasmiškumas, jei įstatymui leidus darbuotoją priimu dirbti tą pačią dieną, ar parašai MMA, kurį kiekvienas darbininkas privalo sekti ir žinoti? O kai atlyginimą LT "ant popieriaus" nurodai sutartyje tai ne dviprasmiškumas? Jūsų mintį tęsiant, tai jeigu darbuotojas nežino koks Lietuvoje MMA, tai iš kur vargšelis žinos kiek jam bus mokama į rankas išskaičiavus mokesčius?
Turi būti viskas pagrįsta įstatymu. Jei negerai darau, tai reikia pagrįsti kur taip parašyta.
O kaip jūs čia užgaulioti tai kiekvienas moka.
Be to, ta pozicija dėl DS yra mūsų šefo. Todėl aš turiu pagrįsti kodėl reikia perrašyti dešimtis sutarčių. O protingas žmogus nori įrodymų, o ne šokti pagal kiekvieno inspektoriaus dūdelę.
S
Soffy 9075
2007-04-02 09:46 Soffy 2011-09-11 05-21
Labai teisingas požiūris:). Jūs daugiau su tikrintojais pasibarkite, tai pas mus atėjusiems jiems dušia atsigaus ir jie sakys: kaip pas Jus viskas gražu, tvarkinga ir miela, nueini pas kitus - glušų kompanija, tik ginčytis ir temoka:).

O kodėl perdaryti už praeitą laiką?? Perdaryti negalima, čia dokumentų klastojimas. Tiesiog pradedi rašyti teisingai.
Mergyte Mergyte 696
2007-04-02 09:47 Mergyte 2011-09-11 05-21

Soffy rašė: Manau, jog Jūs suprantate ką noriu pasakyti:).
Būtent todėl, kad nereikėtų taikytis prie kiekvieno tikrintojo ir parašau, kad Darbo sutartis surašyta vakar:). Ar sunku?? Kai kada aš paskaitau apie kitų "problemas", tai man taip keista, siaubas, atrodo, kad žmonės nei skaityti nei rašyti nemoka, tik nori aiškintis su kiekvienu užklydusiu į įmonę tikrintoju:).
Pakartosiu: TIKRAI prašyčiau atskiro raštelio, iš kurio matyčiau, kad DARBUOTOJAS tikrai susitarė su įmone pradėti dirbti ŠIANDIEN, kad jis supranta tai, jei būčiau tikrintoja. Kodėl? Todėl, kad esu zanuda ir manęs visai neįtikina standartinis įrašas Darbo sutartyje. Ar aš taip jau ir neteisi? Kaip tikrintoja, aš labai netgi teisi:).


Na taip jusų problemos kur kas reikšmingesnės. Tikrai jau tie durniai klausia nesamonių......
Dar kartą aiškinu žmogaus darbe reikia jau pirmadienį, o sveikatos pažymą atnešė tik pirmadienį ryte. kaip aš galiu sudaryti sutartį su darbuotoju, jei njis neopateikė sveikatos liudijimo. Na tai čia kitas pažeidimas. Ar man nelegalą laikyti visą pirmadienį? Darbininko reikia - stovi darbo vieta, jam pinigų taip pat reikia. Įsiskaitykit pirma ką rašau.

P.s. Perdaryti nereikia, nelaikykit visai už glušą, yra tokios skiltys "Pakeitimai"
Petronele Petronele 18331
2007-04-02 09:53 Petronele 2011-09-11 05-21

Mergyte rašė: Už kokią pastabą??? Aš ką asiliukas koks - pasuko į kairę - suku į kairę pasuko į dešinę - suku į dešinę? Daugiau kaip 10 metų dirbame. Kiek tikrino - viskas buvo gerai ir niekam tai nekliuvo. Tai dabar už ką čia ačiū sakyti? Vienas ateis inspektorius sakys ne taip darai daryk kitaip. Aš sakysiu AČIŪ ir perdarysiu. Kitas ateis ir sakys - oi ne ne taip daryk dar kitaip. Aš - AČIŪ ir vėl perdarysiu.


Aš labai to inspektoriaus bijau iš VDI, tai ir perrašinėju vis tas DS. Tai vadinasi, kad aš - asiliukas.
S
Soffy 9075
2007-04-02 10:00 Soffy
Petronėle, nusiraminkite, asiliukais vadina tik kvailai užsispyrusius, normalių taip nevadina:).

Dėl tų sveikatos pažymėjimų:). Niekada niekas jų neprašė parodyti, dabar galvoju, kad reikės šefui pasakyti, kad pažiūrėtų kaip ten yra su tomis datomis.

Man atrodo, jei Darbo sutartis būtų buvusi tvarkingai sudaryta tikrintojo nuomone, tai dėl to pažymėjimo gali visada pasiaiškinti, ir labai gali būti, kad niekas jo ir neatsimintų. Tuo labiau VIENA diena, kas jau ten taip su mikroskopu žiūrinėja tas datas? Netiks dirbti, tai staigiai atleisite, o ar yra buvę, kad netiktų:)??? Kaip ten tikrina? Numirėlis gali pradėti dirbti pagal tokius patikrinimus, deja.
Bent jau pas mus per 10 darbo metų niekas jų nėra prašęs, o mano sveikatos pažymėjimo tai ir iš viso nėra įmonėje. O gal man nereikia? Niekada nesidomėjau, pasakytų šefas, kad pasimetė tikriausiai, labai atsiprašome, padarysime naujus, jei ko trūksta:).

Šiaip tai labai atsiprašau, pati užsivedžiau kaip kokia kvaiša :(.
Asiliuko draugė;).
B
Birute1 2348
2007-04-02 11:09 Birute1
Manau viskas ten su datom ir MMA gerai pas Mergytę. Tik tikrintojas kažkoks netikras, gal blogai miegojo. O Soffy tai tikrai perlenkia lazdą su kažkokiais rašteliais. Išeina, kad prieš visas normalias sutartis dar prašo raštelių visokių smile
S
Soffy 9075
2007-04-02 11:36 Soffy
Prašymas neišvartalioti Soffy žodžių, nieko jinai nesakė taip. Ir jokių raštelių mes nerašome.
Ką kvailai ginčytis dėl Sutarties sudarymo datos, mes rašome taip, kaip rašo daryti Darbo Kodeksas - sudarome Darbo sutartį viena diena anksčiau nei darbuotojas pradeda dirbti. Viskas, problemos baigėsi neprasidėjusios, jei kam norisi ginčytis su tikrintojais, tai jau čia jų labai didelės ASMENINĖS problemos, manyčiau, yra.
Mergyte Mergyte 696
2007-04-02 11:43 Mergyte
Ačiū Birute1 už palaikymą.
Soffy, tai jau kad priimu į darbą tą pačią dieną kaip sutartį sudarau, tai esu durna, o jau kad vygdau kitą DK staripsnį
XVIII SKYRIUS DARBUOTOJŲ SAUGA IR SVEIKATA. 265 straipsnis. Privalomi sveikatos patikrinimai. 2.. Darbuotojai, kurie darbe gali būti veikiami profesinės rizikos veiksnių, privalo pasitikrinti sveikatą prieš įsidarbindami, o dirbdami - tikrintis periodiškai, pagal įmonėje patvirtintą darbuotojų sveikatos pasitikrinimų grafiką. Darbuotojų, kurių darbas susijęs su profesine rizika, pavojingų kancerogeninių medžiagų naudojimu darbo procese, sveikata tikrinama priimant į darbą; dirbant ir pakeitus darbą ar darbovietę, tikrinama periodiškai.

8. Profesijų, darbų, kuriuos dirbantys asmenys įsidarbindami ir vėliau privalo periodiškai tikrintis sveikatą, sąrašą, sveikatos pasitikrinimų tvarką nustato Vyriausybė.

www.sam.lt/lt/main/teisine_informacija/mi...
O čia tas sąrašas 13 priedas. Mūsų įmonė patenka.
taigi nereikia čia kitus durniais vadinti, jei pati ne viską išmanote.
Juk ir klausiu patarimo, o ne "Tokius darbininkus iš darbo reikia atleisti". smile
Benas Benas 2092
2007-04-02 11:50 Benas
Mergyte, ar tu skaitei? Soffy atsiprašė, jeigu ką smile
Ar čia tau labai patiko linksniuoti vieną žodį smile
A
Ausvaa 280
2007-04-02 11:53 Ausvaa 2011-09-11 05-21

Mergyte rašė: Ausvaa, o MMA nerašote ? Gal pasitaikė ne Lt atlyginimą, bet MMA įrašyti?


Taip pas mus beveik visos darbo sutartys MMA, taciau algos realiai nera mokamos MMA, bet kintančiu priedų dėka, kiekviena menesi skiriasi, o kitiem ir ne smile

Zodziu, pamacius darbo užmokesčio žiniarašti, klausimas apie nelegaliai mokamas algas atpuola, tai ir del tu MMA nesikabinejo, na VDI net neuzsimine, kad kazkas netaip
S
Soffy 9075
2007-04-02 11:59 Soffy
Mergytei.
Dievaži, Jūs mane stebinate. Jei jau Jūsų įmonė tokia kontroliuojama, tai ir viskas - darote taip kaip reikia daryti: be jokių išlygų ir ginčų su tikrintojais, stengiatės neatkreipti tikrintojų dėmesio į savo įmonę.
LABAI RIMTAI žiūrima į tuos sveikatos pažymėjimus tokiose įmonėse kaip Jūsų? Viskas, priimsiu tik tada, kai bus tas pažymėjimas.
Reikalingas tas žmogus būtent ŠIANDIEN ir yra jis, kokia laimė smile Parašo savo ranka sutikimą pradėti dirbti ŠIANDIEN, apsidrauskite nuo bet kokio, paties zanudiškiausio tikrintojo ir viskas.
Ne, jinai ginčijasi, įrodinėja savo tiesas, siaubas, dievaži.
Nebūtų to žmogaus, KAS būtų dirbęs?? Niekas arba kažkas, ar ne?
Mergyte Mergyte 696
2007-04-02 12:15 Mergyte
Ačiū visiems už patarimus. Ypač už geranoriškus. smile
F
FEMA 698
2007-04-16 12:35 FEMA
Sveiki pasakykite prašau jeigu pvz; pas mus yra darbas nuolatinio pobūdž,mes norim priimti savaitei žmogų ,tai kokią sutartį man sudaryti ,terminuota manau netinka,gal laikinoji arba parašyti 2p. ,kad sutartis sudaroma su objekto užbaigimu smile Ačiu iš anksto.
Tess Tess 20235
2007-04-16 12:44 Tess 2011-09-11 05-22
[quote:644a45112c]2. Laikinoji darbo sutartis gali būti sudaroma skubiems ar trumpalaikiams darbams atlikti, laikinai nesantiems (dėl ligos, atostogų ir panašiai) darbuotojams pavaduoti. Laikinoji darbo sutartis taip pat gali būti sudaryta su studentais, moksleiviais jų atostogų metu, vadovaujantis Lietuvos Respublikos darbo kodekso 277 straipsnio ir kitų teisės aktų nuostatomis dėl saugių ir sveikų darbo sąlygų sudarymo asmenims iki 18 metų.[/quote]
[quote:644a45112c]1. Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma tam tikram laikui arba tam tikrų darbų atlikimo laikui, bet ne ilgiau kaip penkeriems metams.[/quote]
Jeigu tokiam trumpam terminui manau galima ir laikinąją.
2013-07-10 10:34 Luka_Paciolis
Ar reikia daryti darbo sutartyse pakeitimus, kai įmonė keičia buveinės adresą, nors darbuotojų darbo vieta nepasikeičia, t.y. darbuotojai dirba padaliniuose?
Tininga Tininga 50023
2013-07-10 10:36 Tininga

Luka_Paciolis rašė:
Ar reikia daryti darbo sutartyse pakeitimus, kai įmonė keičia buveinės adresą, nors darbuotojų darbo vieta nepasikeičia, t.y. darbuotojai dirba padaliniuose?
Jei darbuotojų darbo vieta nesikeičia, aš pakeitimų neatlieku.
2013-07-10 10:43 Luka_Paciolis
Ačiū, ir aš taip pagalvojau, kad jų nereikia.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui