NAVISION askaitos sistema

M
marija56 1
2007-10-25 19:40 marija56
Sveiki, gal kas galėtumėte patarti kur galima susipažinti su NAVISION apskaitos programa.Einu dirbti į įmonę kur yra įdiegta NAVISION apskaitos sistema ,todėl norėčiau iš anksto susipažinti su šia programa.
rasa002 rasa002 436
2007-10-25 19:56 rasa002 2011-09-11 05-35
http://209.85.135.104/search?q=cache:T3hCc_Bxmn0J:sistemos.sonex.lt/lt/valdymo-sprendimai/verslo-valdymas/navision/navision-kodel/+NAVISION&hl=lt&ct=clnk&cd=5&gl=lt&lr=lang_lt

Dažniausiai visi atsakymai būna google


www.google.lt/search?hl=lt&q=NAVISION&btnG=Google+Paie%C5%A1ka&meta=lr%3Dlang_lt
P
PST 2
2007-10-31 12:29 PST
Klausimėlis naudojantiems Navision: per kur patogiau apskaityti sukauptas sąnaudas: per IT nusidėvėjimą ar per DK periodinius žurnalus ?
T
Toiva 5
2009-07-31 19:56 Toiva
Gal galite pasidalinti patirtimi dėl Navision naudojimo gamybinėje įmonėje? Kad reiks papildomai programuoti tai aišku. Bet ar jums teko daug progamuoti? Kokius modulius dalis būtinai reikia nuspirkti norint apskaityti gamybą ir naujų produktų kūrimą?
P
Proferp 81
2009-07-31 20:53 Proferp
"Papildomai programuot" priklauso nuo poreikiu bei NAV versijos kuria naudojate. Realiai tai gamyba kaip ir bet kokioj ERP sistemoj yra gana skausmingas dalykas. Pagrindiniai moduliai berods Production Order ir Production Bill of Materials. Na o toliau pagal sarasa, priklauso kiek pinigu turite :)
Sekmes diegiant
T
Toiva 5
2009-07-31 21:01 Toiva
Ačiū už atsakymą. Gal galite parekomenduoti platintoją (diegėją) Navision (Microsoft Dynamics Navision), kuris būtų stiprus verslo procesuose?
P
Proferp 81
2009-07-31 23:05 Proferp
Tiesa pasakius tai LT dabar nebezinau kas liko dirbti. Bei priklauso kokius resursus imone atiduos jusu projektui, o geru resursu tikrai nedaug, nors "krizes" metu gal yra ir laisvu :).
Didesnes imones:
Alna, Columbus, New-vision, Sintagma, Softera - su nav gamyba is ju turbut daugiausia dirba new-vision, Columbus anksciau su AX vare neblogai, dabar kaip matau ir NAV padalini atidare, bet nezinau kas ten dirba - cia turbut rinkciausi tarp situ dvieju.
Yra dar smulkiu nemazai, kurie ismano gerai verslo procesus ir turi 1 developeri arba outsource'ina programavimus (uzklausti galima MS) - pagal juos galima kainas derinti, bei samdyti projektui kontroliuot arba pati projekta diegti.

Paimkit koki PM su kuriuo aprasysite visus procesus, su situo dokumenciuku paskambinkit i imones, tegul pristato ka gali jie pasiulyti, kainas. Paklauskit kokius projektus siuo metu diegia (zinosit ju apkrova :D ). Taip projektas bus diegiamas ramiau ir aiskiau, jeigu geras PM.

Sekmes ;)
Z
Zanas77 13
2009-08-06 15:12 Zanas77
Laba,

Dabar modulių nebėra, užsakant licenciją - tik dvi kainodaros, pagal reikiamas funkcijas. BE, atrodo, su mažesniu funkcionalu, AM su išplėstu. Gamybai reiktų AM, bet programuoti nelabai gali ką reikėti.

Iš diegėjų rekomenduočiau Columbus - jie susijungė su Sonex sistemomis, kurie turėjo stipriausią NAV diegėjų komandą, tad dabar turi ir AX, ir NAV gerų specialistų. Be to, Columbus pasiūlė naujovę - nuomotis NAV, tai reiškia, kad nereikia didelių pradinių investicijų - moki kas mėnesį ar 300 Lt - kažkur jų saite mačiau, nepamenu ir gauni visą funkcionalumą. Kas smagiausia - nereikia jokios geležies, serverių, IT žmonių ir t.t. Man patiko. Pagautė naudoja savo klientų apskaitai, labai liuks. Man atrodo, kad nuomoja ir savo sprendimus kartu - tarp jų buvo ir gamyba nedidelėms įmonėms, kur nereikia planavimo pajėgumų, o tik kaštams apskaityti. Aj, nu pasiskambink, papasakos ką nors :)
P
Proferp 81
2009-08-06 18:03 Proferp 2011-09-11 06-22
Jus kalbat apie naujas versijas, o cia zmones jau turbut turi NAV ir klausia kiek kainuos diegti gamyba, o ten berods sena licenzijavimo politika dar. Del papildomo programavimo - jusu zodziai labai panasus i pardaviko is kazkokios tai imones ar tai columbus ar sonex, arba paprase atsiliepima parasyt :D Del Columbus "susijunge" su Sonex, ten praktiskai nebuvo jau kam jungtis, junge tik bizni o ne human resursus, berods Softera yra "Sonex'o" h.resursai.
Tai ka raso naujienuose apie "Pagaute" columbus saite.
Istrauka:
VVS nuoma naudinga įmonėms, kurios nori:

Įsidiegti VVS su kuo mažiau pradinių investicijų.
Kuo daugiau apyvartinių lėšų palikti apyvartoje.
Sumažinti/ atsisakyti IT skyriaus.
Atsisakyti nuosavos IT infrastruktūros/ jos priežiūros.
Tiems, kam būtina taupyti šiandien.

Abejoju ar dideles imones imtu "nuoma", pagal kaina ir poreikius skirtumas butu didelis. O maziukai neims nuomos - nes per brangu o panasu funkcionaluma gali gauti ir is kitu apskaitos programu ir nereikia jokiu IT specu ir t.t. maziukams.

Sekmes
Z
Zanas77 13
2009-09-15 16:47 Zanas77
As esu sonex sistemų klientas, tad kadangi įmonė informuoja apie tai, kas joje vyksta, tai ir žinau, be to, su konsultantais kalbamės...

Dėl susijungimo nesutiksiu - sonexe buvo apie 70 žmonių, o į tą Softerą išėjo tik 4 ar 5 - ar tai panašu į visus?:)) Liko normalių pakankamai, bent jau mūsų įmonė nusiskundimų neturi.

Ir dėl to, kad mažiukams nereikia IT specų nesutinku - kai iškyla problemos, dar ir kaip reikia, o prisikviesti - dieve padėk, arba lupa ne ką mažiau, nei tie "didieji" tiekėjai, arba žmonių neturi tuo metu, kai reikia, arba dirba dvigubai ilgiau, taia suma vis tiek ta pati išeina, o darbas ilgiau nepadarytas. O balansas deja nelaukia. Dirbau su tokia LT sistema anksčiau, ačiū...

Dėl modulių jūs teisus, mes irgi atskira užsakinėjam pagal senas kainas.
astux astux 180
2011-02-21 21:51 astux
Sveiki,
kreipiuosi į tuos, kas dirba programa Navision. Įmonė šiuo metu ją kaip tik diegiasi...
Kaip jūs vedate komandiruotes, konkrečiau-kurą, pirktą komandiruotėje.
Anksčiau komandiruotėje pirktą kurą iškart traukdavome į sąnaudas. Dabar konsultantė aiškina, kad tokį kurą reikia pajamuoti į prekes, o paskui nurašyti į sąnaudas pagal kelionės lapus. Tas pats ir su kitais čekiukais-pirmiausia užsipajamuoti, paskui nurašinėti. Na kažkoks absurdas gaunasi...
P
Proferp 81
2011-02-22 00:56 Proferp
O kurioj vietoj problema?
Turite ceki -> uzpajamuojat i sandeli "kuras BWM X6" -> nurasot.
Tam kad "priprastumet" po LT programu reikia idemiai isklausyti konsultantus. Bet dazniausiai procesas vyksta kita linkme - vartotojas bando primesti "senu geru programu" veikimo principa, daug pykcio, nesusipratimu - galu gale visi susitaiko ir gyvena ramiai :)
astux astux 180
2011-02-22 19:18 astux 2011-09-11 07-15

Proferp rašė: O kurioj vietoj problema?
Turite ceki -> uzpajamuojat i sandeli "kuras BWM X6" -> nurasot.
Tam kad "priprastumet" po LT programu reikia idemiai isklausyti konsultantus. Bet dazniausiai procesas vyksta kita linkme - vartotojas bando primesti "senu geru programu" veikimo principa, daug pykcio, nesusipratimu - galu gale visi susitaiko ir gyvena ramiai :)


tiesiog įdomu kaip dirba kiti su navision. nes man ir kolegoms kol kas nekaip sekasi... smile juolabiau, jog pateiktos instrukcijos labai preliminarios... o pykčių tai tikrai daug...
Kitas klausimas - pakuotės apskaita Nav'e. Kokios galimybės? gal kas turite išsamią instrukciją???... labai praverstų....ačiū
P
Proferp 81
2011-02-22 22:14 Proferp
Laba,
instruktuot diegejai turi gerai, tiesiog uzduokit visus klausimus, paruoskit sarasiuka, pagal ji viska tegul paaiskina. Visada is pradziu sunku, tiesiog nereikia "konfrontuot", suprantama kad sumokeje tiek pinigu ir ant lekstutes nieko neatnesa...
Del pakuociu: kas yra pagal jus pakuotes? Kokia NAV versija? Kaip jos aprasytos sistemoje? Out of the box - specifinio funkcionalumo nera - reiskias jusu diegejai jums kazka priprogramavo papildomai, pagal jusu poreikus, kuriuos jus formulavote PRIES darant kazkoki programavima.

Kiti drba su navision taip: is pradziu sunku isivaziuot, ypach ambicingom buhalterem su didele patirtim dirbant su kitom LT sistemom - jos labai skyriasi nuo NAV/AX ir t.t.
Kodel tas ne tas, kodel trinti negalima, reikia is naujo suvedinet ir t.t.
Paskui buhaltere uzsiima savo verslu (buhalteriauja su kita imone arba pati) arba vistik ikanda nauja sistema.
Palaipsniui supranta pliusus, isivaziuoja ir visi patenkinti :) Reikia tiesiog kantrybes bei klausti kol dar vyksta rollout kad viska papasakotu "nemokamai" be ambiciju kodel kas ir kur - visi bus patenkinti ;)

Nezinau kas ten LT rinkoje dabar, ypach Kaune - bet ten berods kolkas Columbus, Softera - turetu buti adekvatus zmones, nors is kitos puses - viskas keiciasi :(
R
renatatau 15
2011-04-06 20:19 renatatau
Sveiki visi,
greitai dirbsiu su Navision prekybinėje įmonėje. Gal kas galėtų pakomentuoti dėl DU apskaitos, nes ten jos nėra ir įmonė DU skaičiuoja su EXeliu. Ar yra įmanoma įsigyti kokią papildomą DU skaičiavimo programą, kad ji tiesiogiai draugautų su Navision?
P
Proferp 81
2011-04-08 13:18 Proferp
Daug kas naudoja Vikarina DU apskaiciavimui.
K
kmynukas 1931
2011-04-08 14:53 kmynukas 2011-09-11 07-18

renatatau rašė: Sveiki visi,
greitai dirbsiu su Navision prekybinėje įmonėje. Gal kas galėtų pakomentuoti dėl DU apskaitos, nes ten jos nėra ir įmonė DU skaičiuoja su EXeliu. Ar yra įmanoma įsigyti kokią papildomą DU skaičiavimo programą, kad ji tiesiogiai draugautų su Navision?


Tiesiogiai, tai kaip? Sinchronizuojami tarp skirtingų sistemų darbuotojai, priskaitymai ir išmokėjimai pagal atskirus darbuotojus..?
Jei užtenka tik buhalterinių operacijų (pagal detalizuojančius požymius) eksporto iš DU į Nav DK, tai girdėjau kad Steko DU tai daro, gal ir pagal žmones gali, šito nežinau smile
Dalia29 Dalia29 12620
2011-04-08 16:34 Dalia29
Taip, yra Navision Darbo užmokestis. Pilnai integruotas. Su visais priskaitymais , išskaitymais, ataskaitų pildymais ir t.t, ir pan.
R
renatatau 15
2011-04-10 18:55 renatatau
Tiesiogiai, tai kaip? Sinchronizuojami tarp skirtingų sistemų darbuotojai, priskaitymai ir išmokėjimai pagal atskirus darbuotojus..?
Jei užtenka tik buhalterinių operacijų (pagal detalizuojančius požymius) eksporto iš DU į Nav DK, tai girdėjau kad Steko DU tai daro, gal ir pagal žmones gali, šito nežinau smile[/quote]

Sveiki, dėkoju visiems už atsakymus. Tiesiogiai reiškia kad Navision be DU apskaitos, ir man buvo pasakyta, jei noriu DU skaičiuoti su programa, iš kurios visa info nueitų į Navision DK, tai turiu surasti pigiausią ir optimaliausią variantą. Geros dienos visems.
Dalia29 Dalia29 12620
2011-04-10 19:56 Dalia29
O kas taip pasakė? Jūsų valdžia ar navisionistai? Aš pati dirbu su Navision DU, labai nebloga programa.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui