prekių importas iš JAV

V
vaidaD 1
2008-03-28 09:22 vaidaD
Norime parsisiusti prekiu is JAV komercijai, imones vardu. Gal gali kas nuosekliai paaiskinti, kokiu dokumentu reikes, norint viska tvarkingai sutvarkyti: muitus, pvm mokejimus ir panasiai. Taip pat kyla klausimu del importo PVM ir Pardavimo PVM, ar jie kaip nors kompensuojasi ir pan. Gal kas gali parasyti paprasciausiai matematini pavyzdi, kaip ten viskas gaunas. Musu prekems muitas greiciausiai bus 12 proc. Neturim jokios buhalterines patirties, kol kas tik bandom apsiskaiciuoti, kiek cia viskas kainuos ir pan. Buciau labai dekinga uz pagalba. smile
S
Smalsi 511
2008-03-28 10:10 Smalsi
Šiaip jau jei nėra patirties tai susiraskit firmą, kuri jums atliktų muitinės tarpininkavimą. Jie sutvarkis bendrąją deklaraciją prekėms muitinėje. O joje ir bus paskaičiuotas ir muitas, ir importo PVM. Juos turėsite sumokėti į muitinės sąskaitą. Jei esate PVM mokėtojai, tai pardavimo PVM skaičiuosite nuo paduodamų prekių kainos nusistatytos. Jei nesate PVM mokėtojai, tai prekes paduoti turėsite be PVM.
Prekes , sakykim. pirktos ir muitinėje įvertintos- 100 Lt
12% muitas- 12 Lt
18% PVM- 18 Lt
Parduodate visas prekes- 150 Lt
Pardavimo 18% PVM- 27 Lt (PVM procentas gali būti ir kitoks)

O šiaip pasiskaitykite temas kur apie importo PVM, deklaraciją FR600 rašo, daug sužinosite. Ir gal net klausti daugiau nebereiks, nes užvedėt naują temą truputį be reikalo.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui