Bankrotas

O
org 15
2008-05-22 18:58 org
Labai ačiū, Rolanda. Dabar jau daug aiškiau. O kaip su būsimųjų laikotarpių sąnaudomis daryti? Anksčiau iš 2kl perkeldavau į sąnaudas (leidž. atskaitymai), o dabar? Tiesa, reikėtų dar pridurti, kad šiaip veikla nevykdoma, tik dalis turto nuomojama ir iš to gaunamos pajamos kas mėnesį, kol turtas bus grąžintas. Darbuotojų šiuo metu tik vienas - buhalteris.
Ir dar, kanceliarinėms prekėms ir toliau reikia rašyti aktus, kad pradėta naudoti?
Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju, tiesiog labai neįprasta situacija, man pirmą kartą tenka joje būti. smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-22 19:49 Rolanda
Įdomus klausimas - dėl būsimųjų laikotarpių sąnaudų bankrutuojančioje įmonėje... smile Gal galite konkrečiau?
O turtas - kam bus grąžintas?
Jis dabar - kreditorių nuosavybė (netiesiogine prasme): jie nuspręs, vertinti tą turtą patiems ar samdyti nepriklausomą turto vertintoją, tvirtins to turto pardavimo kainą ir tvarką (varžytynėse ar laisvu išpardavimu).
O
org 15
2008-05-23 09:55 org
Dėl būsimųjų laikotarpių sąnaudų: dabar turime likutį 2024 sąskaitoje, kas mėnesį perkeldavau iš 2024 į 61 sąsk, o kaip reikėtų elgtis dabar? Registruojama turto pusėje atein laikot sąnaudos, bet tai nėra realus turtas kaip pinigai ar gautinos sumos. Gal tiesiog reikia nurašyti iš 2024 sąsk visą sumą į 6kl (neleidžiamus atskaitymus?
O dalis turto šiuo metu išnuomota pagal sutartį kitai įmonei. Dėl sutarties nutraukimo prieš laiką ir išnuomoto turto sugrąžinimo šiuo metu vyksta teisminiai reikalai, tad kol laukiama teismo sprendimo, turtu ir toliau naudojasi nuomininkas, už tai mokėdamas nuomos mokestį. Taigi iš šio sandorio įmonė dar gauna pajamų, aišku, dalis išnuomoto turto yra ilgalaikis, todėl jo nusidėvėjimą, kaip suprantu, ir toliau skaičiuoju ir registruoju 6kl.
O kreditorių susirinkimas dar neįvykęs.
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 17:59 Rolanda
Išlaidų sąmatą (t.y. kokia suma pinigų kokiam tikslui galite naudoti iki pirmojo kreditorių susirinkimo) jums turėjo patvirtinti teismas. Geriau, jei iki susirinkimo tų išlaidų sumos ir neviršytumėte.
Jei ateinančių laikotarpių sąnaudas "paveldėjote" - jos juk iki metų užsinulins, ar ne? (Kas ten - užsakyta spauda ar kas pan.?).
Visiškai nesupratau, kokie teisminiai ginčai gali vykti dėl turto nuomos? Įmonių bankroto įstatyme aiškiai pasakyta, kad, iškėlus bankroto bylą, ADMINISTRATORIUS raštu praneša visiems turtą išsinuomavusiems asmenims, kad nuomos sutartys nutraukiamos, ir naujas pasirašo, jei turto nuoma nedidina bankroto proceso sąnaudų bei nedaro "skriaudos" kreditoriams. Kas ten pas jus vyksta? smile
2008-05-23 19:51 Andrius_
Na tai negrąžina išsinuomavusi įmonė turto, kas čia neaiškaus. Ir dar moka prie viso to nuomą matai... Na nieko pakeitė bankroto įstatymą, greit gaus visi tokie "neklausantys" administratoriaus į kaulus:)
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 21:16 Rolanda 2011-09-11 05-50

Andrius_ rašė: Na tai negrąžina išsinuomavusi įmonė turto, kas čia neaiškaus. Ir dar moka prie viso to nuomą matai... Na nieko pakeitė bankroto įstatymą, greit gaus visi tokie "neklausantys" administratoriaus į kaulus:)


Jeigu tik tai - tai dar nieko blogo...
D
dangx 1516
2008-06-06 11:47 dangx
rašau gal ir ne toj temoj, bet niekaip nerandu kur galėčiau pažiūrėt ar įmonė nebankrutuoja, pardavėm prekių ir suma nemaža bet niekaip neatsiskaito
A
astro 20
2008-06-06 11:57 astro
Galima pažiūrėt Registrų centre, ar turi bankrutuojančios statusą
www.registrucentras.lt/jar/p/
Bet iki prasidės bankroto procedūra gali daug laiko pratempti neatsiskaitinėdama.
D
dangx 1516
2008-06-06 12:10 dangx
ačiū bet nieko nerodo kad bankrutuotų
renatab renatab 1412
2008-06-06 13:47 renatab
Įmonę Sodra paduoda del bankroto bylos iškėlimo.
Direktorius - užsienietis-akcininkas nusiplovė . Visiškai nereaguoja . Dokumentus išsivežė
Atstovas Lietuvoje nepaliktas
Maždaug 20 žm kabo įmonėje su skolom ir be pretenziju
Dabar teismas atsiuncia raštus - kad bylai dar reikia finansine atskaitomybė ir skolu sarašas .
Tokie r dokumentai yra, bet tik programoje , bet nėra pasirašančiojo. Be to nepilni nes direktorius išmėte dokumentus
Ar aplamai esant tokiai situacijai , bus įmanoma atgauti garantinio pinigėlius.
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-10 14:24 Rolanda 2011-09-11 05-51

renatab rašė: Įmonę Sodra paduoda del bankroto bylos iškėlimo.
Direktorius - užsienietis-akcininkas nusiplovė . Visiškai nereaguoja . Dokumentus išsivežė
Atstovas Lietuvoje nepaliktas
Maždaug 20 žm kabo įmonėje su skolom ir be pretenziju
Dabar teismas atsiuncia raštus - kad bylai dar reikia finansine atskaitomybė ir skolu sarašas .
Tokie r dokumentai yra, bet tik programoje , bet nėra pasirašančiojo. Be to nepilni nes direktorius išmėte dokumentus
Ar aplamai esant tokiai situacijai , bus įmanoma atgauti garantinio pinigėlius.


Gausite, jei padėsite bankroto administratoriui suruošti reikiamus dokumentus, t.y. rasite paskutinius algalapius apie išmokėtą DU; darbuotojų DS (kad žinotų, kas kiek gaudavo, kada priimtas/atleistas); darbo laiko apskaitos žiniaraščius (kad matytų, kas kada atostogavo, sirgo ir pan.); įsakymus dėl atostogų suteikimo ir pan. Daugiau info apie GF reikiamus dokumentus rasite čia:
www.socmin.lt/gf/
Ir dar: aš, būdama jūsų vietoje, pateikčiau teismui tuos reikalaujamus dokumentus su prierašu, kad direktoriaus nėra. akcininkas - užsienyje, o dokumentus pateikia, iš kompiuterio duomenų bazės atspausdinęs, darbuotojas X.Y. Be GF išmokų savo pinigėlių darbuotojai nematys....
renatab renatab 1412
2008-06-10 14:54 renatab
[quote="Rolanda"][quote="renatab"]Ir dar: aš, būdama jūsų vietoje, pateikčiau teismui ......................quote]
Ačiū Rolanda
Atspaudinti iš programos finansine atskaitomybe ir skolas aš galiu . Ir pateikti galiu.
Tačiau žinau - kad tie duomenys nebus tikslūs . Atsiskaitymai vykdavo grynais pinigais užsienyje - kur dokumentu nera. Tik žodine forma žinau ,
Dar pati būsiu į teismą patraukta.
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-10 18:03 Rolanda
renatab, įmonės fin.atskaitomybė teismui reikalinga tik tam, kad nustatytų, ar įmonė yra nemoki - tai pagrindinė sąlyga iškelti bankroto bylą. Jūs galite lydraštyje teismui taip ir nurodyti, kad pateikiama atskaitomybė nėra tiksli, nes negrįžę dokumentai iš partnerių užsienyje ir pan. Juk jūs nesumeluosite - už ką jus traukti į teismą? smile
renatab renatab 1412
2008-06-15 22:21 renatab
Kaip toliau elgtis. Maniau bankroto procedūros eis gerai. Taciau - prieš kelias savaites susirgau . Per tą laiką - iš karto kai teismas iškėlė bankroto bylą - direktorius susirinko visus dokumentus ir programas ir išvyko į užsienį. Tik paliko el raštelį - kad aš jau jo įmoneje nebedirbu ir man neturi nieks rūpeti. --ir jei bankroto administratorius ieškos - duoti jo telefoną ( jis užsienietis )
Šiuo metu dar sergu - tačiau norėciau, kad būčiau atleista. Atlyginimą jis man mokejo, kitų pretenzijų jam neturiu . Tik labai nenoriu - kad dėl tokio direktoriaus elgesio uztampys mane.
Ką daryti . Direktorius užsienietis ir mano , kad taip išsisuks.
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-15 23:19 Rolanda
renatab, kas paskirtas jūsų įmonės administratoriumi?
Viskas priklausys nuo to, ar administratorius kreipsis į teisėsaugą dėl neperduotų/neišsaugotų buh.apskaitos dokumentų, ar ne. Jūs, kiek supratau, dirbote buhaltere toje įmonėje? Jei reikalo imsis FNTT, kvies apklausai ir jus. Jei direktorius iš ES šalies - niekur nedings nuo atsakomybės ir jis. Bet rūpesčių ir nervų gadinimo, aišku, turėsite. Toks jau jūsų darbas... smile
renatab renatab 1412
2008-06-15 23:35 renatab
Administratorius jau paskirtas ir telefonu susisieke su manimi. Jis iš kito miesto. Lyg ir pazadejau padeti jam. Bet atvykus i ofisa - situacija pasikeite- as niekuo negaliu jam pagelbeti. Reikia tikėtis kad direktorius su administratoriumi susitars. BET TAS KALBOS BARJERAS.
As galvoju dabar parašyti prašymą atleidimui, ir zinau kad direktorius patvirtins jį pasirasys. Ir Sodrai perduos e.l paštu. Bet nuo to ar geriau bus .
Tiesa aš dar nedarbingumo lapelį turiu ...
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-16 08:22 Rolanda
Įsiteisėjus teismo nutarčiai dėl bankroto bylos iškėlimo įmonei direktorius netenka visų turėtų įmonės valdymo funkcijų, t.y. vadovavimą įmonei perima teismo nutartimi paskirtas administratorius. Todėl pareiškimą rašyti jūs galite administratoriui. Kita vertus, kol sergate, kam jums rašyti pareiškimą? Pagal įmonių bankroto įstatymą, administratorius raštu įspės jus prieš 15 d.d. ir atleis iš darbo bankrutuojančioje įmonėje, dar gausite ir išeitinę išmoką (jei ne iš įmonės lėšų, tai iš GF).
renatab renatab 1412
2008-06-16 08:35 renatab
Taip ir turėtų bųti. Tačiau - pinigų įmonėje nėra, ir nebus iš kur paimti - kam reikalinga tokia jam įmonė . Beje - administratorius to nežino . Ir nesužinos - jei neturės dokumentų.
Cia gali temptis be pabaigos - VMI,ir Sodra neduos ramybes. Kartais ramybe geriau už viską.
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-16 09:07 Rolanda
Jūs klystate, renatab. Jau yra praktika administruoti tokiose situacijose esančių įmonių bankrotus.
renatab renatab 1412
2008-06-16 09:16 renatab 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: Jūs klystate, renatab. Jau yra praktika administruoti tokiose situacijose esančių įmonių bankrotus.


Apšvieskite mane - iš kokių lėšų administratoriai dirba - jei turto nėra - debitorių irgi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui