Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti?

K
keliramu 4
2009-07-08 16:29 keliramu
Sveiki,

Gal kas susidurete:

imone pirko tam tikras prekes eBay aukcione, mokejimas padarytas naudojant PayPal ir Visa kortele. Kaina nedidele - iki 400Lt.

Kaip imones apskaitoje iforminti toki pirkima??

Pardavejas yra privatus asmuo kitam pasaulio kraste (Kinija)...


Dekui.
J
JVS 388
2009-07-08 16:41 JVS
Jei kinija, kai gausit prekes, turesit vazioti i muitine ir susimoketi mokescius, vistiek bus kazkoks dokumentas, tai pagal ji ir pajamuosit ta data kuri stoves mutines stampuke. O mokejote per paypal, taciau manau paypal kreditine kortele yra imones vardu, tai tiesiog israse turi matytis kam kada ir kiek moketa.
K
keliramu 4
2009-07-22 15:17 keliramu
Korteles išraše matosi tik PayPal ir kaškoks kodas - nėra nei vardų, nei pavardžių, nei adresų.

Kinijoje pirktų prekių kaina 100$ - tokia suma matosi įmonės Visa korteles sąskaitoje.
Siuntėjas nurodė siuntinio vertę 30$ (gift).
Siuntinys atėjo pro muitinę be papildomų mokesčių ir be papildomų dokumentų. Tik lipdukas ant siuntinio dėžės.

Vistik kaip tą pirkimą apiforminti įmonės apskaitoje??...

Iš pirkėjo gauta sąskaita labai primityvi:
pay 100$ for item
tax: 0$
seller: jamojatvojanieznaju

Ar reikia bandyti gauti iš muitinės importo deklaraciją ar pan?

Plz help smile

Gal galima Visa kortelės išlaidas (pirkinius internetu) nurašyti kaip darbuotojo asmenines išlaidas t.y. kaip darbuotojui išmokėtą sumą (sumokant mokesčius kaip DU) ir neprasidėti su importo procedūromis?...
C
calembour 87
2009-07-22 16:04 calembour
Mes taip pat daug perkame internetu iš visokių egzotiškų valstybių, ir savaime suprantama, dažniausia jokių sąskaitų negauname. Tai buvau kreipęsis su raštišku paklausimu į mokesčių inspekciją, kaip registruoti sąnaudas neturint normalių sąskaitų-faktūrų. Tai atsakymas buvo toks, kad tokios išlaidos tiesiog negali būti leidžiamais atskaitymais skaičiuojant pelno mokestį, bet į sąnaudas galima traukti turint nors kažkokį popiergalį liudijantį tą pirkimo faktą (jūsų atveju tai gali būti atspausdintas išrašas iš PayPal sistemos), nes pagal Buhalterinės Apskaitos Įstatymo 13 straipsnio 3-čią punktą, dokumentams iš užsienio valstybių, rekvizitų reikalavimai netaikomi. Tai mes ir spausdinam tiesiog iš internetinių parduotuvių į elektroninį paštą atėjusius užsakymo patvirtinimus, o jei negaunam, tai iš PayPal sistemos išrašą, ir pagal tokį popiergalį registruoju sąnaudas. Na o metų gale aišku dedu į neleidžiamus atskaitymus.
J
JVS 388
2009-07-22 16:07 JVS
O jei tai prekes skirtos perpardavimui kaip tada? na sakykim pirko mobiliuosius telefonus kinijoje kuriuos veliau parduoda lietuvoje.
C
calembour 87
2009-07-22 16:17 calembour
Na tokiu atveju manau kad tas principas negalioja. Jeigu užsiimi realizavimu tai tavo pirkimai tampa nuolatiniai, tada kodėl negali sudaryti sutarties su savo tiekėju ir susitarti dėl tikrų sąskaitų-faktūrų pateikimo?
Bet kuriuo atveju jeigu realizuoji kažkokias prekes, turėtum ir pats būti suinteresuotas, kad jos būtų kokybiškos, sertifikuotos ar panašiai. Nes kitaip gali užsirauti ant pikto pirkėjo, kuriam neįtiko tavo parduota prekė. Paskui pradeda kas nors domėtis, pasirodo tu pirkai neaišku iš ko ir neaišku už kiek, ir juo labiau be jokių įsigijimo dokumentų. Tada jau tavo veiksmai tampa nebe Buhalterinės Apskaitos Įstatymo objektas, o kokio nors Civilinio Kodekso, ar panašiai.
Rainz Rainz 15
2009-07-22 16:21 Rainz
Jei siunčiate prekes pardavimui ir jos yra apmuitintos, tai reikės ,kad pardavėjas taip ir suformintų kaip prekes pardavimui. Tada forminsite muitineje komercine faktura ir mokesite PVM ir muita muitineje.
Jei siunta neturi komercinės vertės, pvz. dovana, pavyzdys, grąžinama sugadinta prekė, tada pildysite Proforma invoice. Tačiau tokių prekių pardavinėti manau negalite, nes importo mokesčiai tai nesumokėti
T
TNTs 135
2009-07-22 17:19 TNTs
O kaip elgtis, jei prekes uzsisakai per Ebay ir apmoki per Paypal? Prekes yra sulaikomos Vilniaus teritorines muitines pasto poste, Is ten gaunamas laiskas, kad atsiustumeme prekiu saskaita. Jiems nusiunciamas "Invoice", kuri gavai e-mailu is pardavejo. Po kiek laiko ateina siunta, kuria atsiimame paste, tuo paciu sumokedami B00 (PVM nuo siuntos sumos). Ar galima tokiu atveju pajamuoti prekes perpardavimui ir PVM deti i atskaita, tuomet prekems bus taikomi leidziami atskaitymai? Ir, sakykite, kaip reikia elgtis, kai prekes yra gautos be sulaikymo muitineje?
T
TNTs 135
2009-07-23 13:24 TNTs
Gal kas galite padėti?
J
JVS 388
2009-07-23 14:43 JVS 2011-09-11 06-21

TNTs rašė: O kaip elgtis, jei prekes uzsisakai per Ebay ir apmoki per Paypal? Prekes yra sulaikomos Vilniaus teritorines muitines pasto poste, Is ten gaunamas laiskas, kad atsiustumeme prekiu saskaita. Jiems nusiunciamas "Invoice", kuri gavai e-mailu is pardavejo. Po kiek laiko ateina siunta, kuria atsiimame paste, tuo paciu sumokedami B00 (PVM nuo siuntos sumos). Ar galima tokiu atveju pajamuoti prekes perpardavimui ir PVM deti i atskaita, tuomet prekems bus taikomi leidziami atskaitymai? Ir, sakykite, kaip reikia elgtis, kai prekes yra gautos be sulaikymo muitineje?


Jei su visais muitines formalumais gaunate prekes, tokiu atveju pajamuojate pagal Invoice, bet ta data kuri stovi muitines importo deklaracijoje (na ir aisku jei invoice USD israsytas ar kokiais frankais tada buhalterini kursa imat tos dienos kokia stovi muitines stampuke), o sumoketa PVMa galite deti i atskaita, atvaizduodami PVM deklaracijoje 23 eiluteje.

Be sulaikymo? cia kai raso gift? nemanau kad tikslinga tokias prekes pirkti per imone... nes paypal apmokejimas bus viena suma o prekiu verte mazesne (nes gift nurodomas ik itam tikros sumos,nepamenu kokios smile ). Ir tada buhalteriskai "kabes" permoka prekiu tiekejui.
K
keliramu 4
2009-07-24 11:27 keliramu
Dabar jau zinom kad neverta per imone pirkti per eBay/PayPal, bet reikia sutvarkyti tai kas jau padaryta.

Dar vienas klausimas: kaip forminti jeigu yra pinigu grazinimas - pardavejui buvo pervesta suma pvz 150$, o jis pateike pigesne preke pvz uz 100$, o likusius 50$ grazino? Cia gaunasi kaip pajamos?...
J
JVS 388
2009-07-24 13:28 JVS 2011-09-11 06-21

keliramu rašė: Dabar jau zinom kad neverta per imone pirkti per eBay/PayPal, bet reikia sutvarkyti tai kas jau padaryta.

Dar vienas klausimas: kaip forminti jeigu yra pinigu grazinimas - pardavejui buvo pervesta suma pvz 150$, o jis pateike pigesne preke pvz uz 100$, o likusius 50$ grazino? Cia gaunasi kaip pajamos?...


Ne, tiesiog debetas paypal kortele, kreditas sumos sumoketos avansu. (kai mokejot turejo buti kreditas paypal korteles saskaita, debetas sumos sumoketos avansu)
K
keliramu 4
2009-08-03 08:36 keliramu
Dar klausimas: ar iš muitinės turi būti kaškoks dokumentas dėl importo? nes gavom siuntinį ir ant jo užlipintas lipdukas "Customs declaration" kur nurodyta "Gift" value $30 ir turbūt siuntėjas. Tai labai mažo formato popieriukas, lipnia juosta užlipintas ant paketo (bus sunku gražiai nuplėšti). Ar tokio papieriaus pakanka pasidėti į apskaitą kartu su pardavėjo invoisu ir PayPal išrašu?

Dėkui už patarimus.
T
TNTs 135
2009-08-03 09:14 TNTs
O jeigu savininkas moka iš savo PayPal kortelės, ar galima traukti į avansinė apyskaitą tą sumokėtą sumą, jeigu jis pateikia Invoice ir PayPal sumokėjimo išrarašą, taip pat muitinės priskaičiuotus importo PVM mokesčius?
J
JVS 388
2009-08-03 10:30 JVS 2011-09-11 06-22

TNTs rašė: O jeigu savininkas moka iš savo PayPal kortelės, ar galima traukti į avansinė apyskaitą tą sumokėtą sumą, jeigu jis pateikia Invoice ir PayPal sumokėjimo išrarašą, taip pat muitinės priskaičiuotus importo PVM mokesčius?


O jus traukiat i avansine apyskaita jei imones direktorius perka is savo asmenines kreditines/debetines korteles?bent jau man taip atrodo kad tai gautusi kaip ir paskola. O Invoice israsytas ir Importo PVM priskaiciuotas fiziniam asmeniui (direktoriui) ar imonei?
A
av 709
2009-08-03 10:42 av 2011-09-11 06-22

JVS rašė:

TNTs rašė: O jeigu savininkas moka iš savo PayPal kortelės, ar galima traukti į avansinė apyskaitą tą sumokėtą sumą, jeigu jis pateikia Invoice ir PayPal sumokėjimo išrarašą, taip pat muitinės priskaičiuotus importo PVM mokesčius?


O jus traukiat i avansine apyskaita jei imones direktorius perka is savo asmenines kreditines/debetines korteles?bent jau man taip atrodo kad tai gautusi kaip ir paskola. O Invoice israsytas ir Importo PVM priskaiciuotas fiziniam asmeniui (direktoriui) ar imonei?
o Jums neatrodo, kad jeigu direktorius atsiskaitytų dvidešimties litų nominalo banknotais nebūtų paskola, o jeigu 100 jau būtų?
J
JVS 388
2009-08-03 10:56 JVS 2011-09-11 06-22

av rašė: o Jums neatrodo, kad jeigu direktorius atsiskaitytų dvidešimties litų nominalo banknotais nebūtų paskola, o jeigu 100 jau būtų?


Jusu ironija ne laiku ir ne vietoje smile
Jei Invoice israsytas tuo zmogaus kaip fizinio asmens vardu ( o tuo neabejoju jei paypal kortele butent to asmens o ne imones) ir PVM importo priskaiciuotas butent tam zmogui, pasakykite man mielasis (mieloji) av, kokiu budu visa tai "prasukt" imones vardu?
T
TNTs 135
2009-08-03 15:41 TNTs
Invoce išrašytas įmonės vardu, pašto muitinei dokumentai pateikiami įmonės vardu, bet apmokėjimas vyksta per saviniką. Kaip tokiu atvėju?
J
JVS 388
2009-08-03 15:57 JVS 2011-09-11 06-22

TNTs rašė: Invoce išrašytas įmonės vardu, pašto muitinei dokumentai pateikiami įmonės vardu, bet apmokėjimas vyksta per saviniką. Kaip tokiu atvėju?


Keistoka (pati pirkau per paypal, tai turiu patirties), Invoice israsomas tuo vardu kas sumoka Paypal kortele. Arba Jus kazko nezinote (galbut paypal kortele direktorius yra isemes imones vardu), arba tiesiog imone neturedama paypal korteles pirko per ebay aukciona ir tam kad atsiskaityti uz prekes pasitelke direktoriaus paypal kortele?
smile jei Invoice ir muitine imones vardu,tada imanomas toks variantas..diena pries paypal mokejima (arba anksciau), israsote is kasos direktoriui avansa atskaitingam asmeniui (tik issiaskinkit su visais valiutos kurso svyravimais). Ir tada Invoice galit traukti i avansine apyskaita, o Importo PVMa ir muita galite sumoketi ir per imones banka.
D
dmitrijk 109
2009-12-03 19:50 dmitrijk
O yra kas savo imones vardu ne tik perka, bet ir parduoda prekes/paslaugas per paypal?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui