Pinigų grąžinimas?

2009-07-24 23:02 Klausiantysis
Sveiki,

Noriu įgyvendinti va tokį dalyką:
Kiekvienam septintam pas mane pirkusiam pirkėjui grąžinti dvigubą to pirkėjo man išleistą sumą.

Pvz.: jeigu tas 7-asis pirkėjas išleido pas mane 20 litų, tai aš jam noriu grąžinti 40 litų. Nu ir pan. Ir taip noriu padaryti su kiekvienu kas 7tu pirkėju...


Veiksmas vyksta internetu. Pardavinėju paslaugas. Atsiskaitymai vyksta per internetines bankų sistemas (pvz. Sweedbank interneto bankas, SEB interneto bankas, ...) ir PayPal. Pagrindiniai pirkėjai nėra Lietuvoje, todėl jie dažniausiai užsako per PayPal. Visiems klientams iš karto po užsakymo el.paštu siunčiu sąskaitą-faktūrą. Taigi, su pajamom +/- viskas ok.

O kaip su išlaidomis? Kaip tą grąžinamą sumą įtraukti į leidžiamus atskaitymus? Visaip galvoju, bet į galvą ateinantys variantai man netinka..

pvz., vienas iš kilusių variantų: įkalbinti tą laimingą žmogų, kad šis man išrašytų sąskaitą faktūrą (jei juridinis) arba darbų atlikimo aktą (jei fizinis)... darbas, jau iš jų pusės, galėtų būti, kad ir reklamos paslaugos ar pan. Bet toks variantas man nelabai tinka, nes kalbinant pirkėją rašyti sąskaitas-faktūras arba darbų atlikimo aktus kažkaip jau čia nenormaliai gaunasi.. Jis juk tik klientas mano, o aš čia jį užsisėdu su visokiais darbais.. Plius, ne kiekvienas iš tų pirkėjų supras, kad čia aš jam gero noriu ir galiausiai viskas susisuks dar taip, kad paliks mane tas pirkėjas ir gausiu daugiau nuostolio, nei naudos..

Buvo dar ir antras variantas, kuris nežinau ar bent kiek priimtinas..:
aprašyti visą šitą "kas septintam - grąžinam" ant kiekvienos tos pačios serijos (pvz.: AAC) klientui perkant iš manęs išrašomos sąskaitos faktūros.. O sąskaitos-faktūros serija ta pati.. tik skaičiai ten sukasi ir tiek...Tai, kai skaičius 7, tai iš karto - aišku, kad grąžinam, jeigu 14 - vėl aišku.. Nu ir pan.

Tiesiog, noriu kažkaip padaryti, kad su viena sąskaita-faktūra (kurią aš siunčiu pirkėjui) išsisukti būtų galima..

Parašykit kokia jūsų nuomonė, gal dar ką pasiūlyt turėtumėte.. Iki pirmadienio būtinai reikia sugalvoti kaip čia daryti.. :/ Ir ne tik sugalvoti, bet dar ir įgyvendinti reikia.

Čia individuali veikla (be verslo liudijimo) būtų. Ne PVM mokėtojas. Bet, spėju, jokio skirtumo kokia čia veikla.. Ta pati tvarka, mano galva, turėtų galioti ir UAB bei kt.
Aradija Aradija 10365
2009-07-25 09:19 Aradija
siaip idomus klausimas, tik neturiu zalio supratimo kaip tai reiketu igyvendinti smile
2009-07-26 16:04 seimosdziaugsmas
Na man tai čia kaip ir loterija - kas septintas laimingas smile Man atrodo, kad aprašytas variantas, kad gražinama dviguba suma nelabai tinka smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui