Viešosios įstaigos pelno paėmimas

A
angelka 2790
2010-06-08 10:06 angelka 2011-09-11 06-49

Juliukas rašė: Jo remiasi būtent komentaru, kad faktiškai turi atitikti. Todėl man dabar labai aktualu pasiimti tą pelną, nes pelno mokestį aš jau vis tiek sumokėjau. Ar galiu aš jį pasiimti?


Na su tuo pelno paėmimu, vėlgi reikėtų pasidomėti, kadangi neaišku, kaip jį traktuoti, ar kaip dividentus, ar kaip premijas už metinius rezultatus. O čia jau skiriasi apmokestinimo tvarka. Bet kuriuo atveju, skirstydami savo pelną, jūs pasirašysite sau nuosprendį, kad tikrai jūsų įstaiga neatitinka pelno nesiekiančio vieneto apibrėžimo. Taigi netenkate ir PMĮ lengvatos.

Nesvarbu, kad jūs sumokėjote tą pelno mokestį, juk jūs galite ginčytis dėl tokio tikrintojų įstatymo nuostatų aiškinimo, juolab, kad įstatyminio pagrindo savo patikrinimo akte pareigūnas nenurodo. Kitas kelias - rašyti užklausimą vietinei VMI, gavus atsakymą , jei jis jūsų netenkins, rašykite centrinei VMI. Gal ir prisibelsit iki protingo parweigūno, o tada jau ir deklaraciją galėsite tikslinti, bei pelno mokestį susigrąžinti.
Na o jei paskirstysite savo pelną dalininkams, akivaizdu pažeisite PMĮ nuostatas dėl pelno nesiekiančio vieneto sąvokos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui