Pilna auto nuoma tarp individualios ir UAB

S
SIMILAR 10
2010-11-13 12:11 SIMILAR
Noriu paklausti ar galima tokia situacija kad UAB'as nuomotusi krovininius automobilius is inidivualios imones su pilnu aptarnavimu t.y. inidivuali imone uz nuoma israso pilna saskaita su kuru (kura apmoka individuali imone), automobilio taisymais ir kt. aptarnavimai. Visa tai UAB apmoka menesio gale. Ar nera kokiu cia priestaravimu is mokesciu puses ir t.t.
S
SIMILAR 10
2010-11-13 19:55 SIMILAR
Bet tai kuro nepardavineja o tiesiog bendrai uz nuoma kur kuras perkamas is koleneles tik ji apmoka IĮ, o ne UAB. Kaip as isivaizduoju tai saskaitoj bus auto nuoma i kuria ieis kaina su kuru, aptranavimu ir t.t. aisku saskaita siuo atvjeu bus uz auto nuoma akivaizdziai didesne nei rinkos ar tai nesikerta kur nors su mokesciai ar cia tik UAB ir IĮ reikalas kaip kas apmokama?
Rainis Rainis 15057
2010-11-14 08:38 Rainis 2011-09-11 07-01

SIMILAR rašė: Bet tai kuro nepardavineja o tiesiog bendrai uz nuoma kur kuras perkamas is koleneles tik ji apmoka IĮ, o ne UAB. Kaip as isivaizduoju tai saskaitoj bus auto nuoma i kuria ieis kaina su kuru, aptranavimu ir t.t. aisku saskaita siuo atvjeu bus uz auto nuoma akivaizdziai didesne nei rinkos ar tai nesikerta kur nors su mokesciai ar cia tik UAB ir IĮ reikalas kaip kas apmokama?

Jūsų atveju yra labai paprasta išeitis, kuriai neprieštaraus turbūt ir Luka_Paciolis.
Sudarykite nuomos sutartį, pagal kurią nuomos kaina priklausys nuo nuvažiuotų kilometrų skaičiaus. Tada ir kurą nurašysite, ir kitokių problemų neiškils.
Tiesiog nusistatykite kainą už km, mėnesiui pasibaigus suskaičiuokite nuvažiuotus km, ir išrašykite sąskaitą už a/m nuomą. O IĮ pagal tuos km nurašys kurą.
Mačiau kažkokioj įmonėj tokį dalyką.
vovere vovere 25997
2010-11-14 08:56 vovere
jei kurą apmoka kortele o ne grynais, tai tegul išnuomoja ir tas kuro korteles kartu, jei degalinė sutinka
S
SIMILAR 10
2010-11-14 11:10 SIMILAR
Hmm kaip matau del kuro problemos, tai manau isvada siuo atveju geriausia kad UAB pats pirktu kura ...
seip dar ta ideja su korteliu kaip tai atroditu, IĮ gauna saskaita is UAB uz korteliu nuoma perveda pinigus kuriuos atsitkaito su kolonele, galima taip? gal dar kokiu ideju :)
Rainis Rainis 15057
2010-11-14 13:10 Rainis 2011-09-11 07-01

SIMILAR rašė: Hmm kaip matau del kuro problemos, tai manau isvada siuo atveju geriausia kad UAB pats pirktu kura ...
seip dar ta ideja su korteliu kaip tai atroditu, IĮ gauna saskaita is UAB uz korteliu nuoma perveda pinigus kuriuos atsitkaito su kolonele, galima taip? gal dar kokiu ideju :)

O ar vairuotojas tų auto IĮ (nuomotojo) ar nuomininko? Kitaip sakant, ar mašiną išnuomojate su vairuotoju?
S
SIMILAR 10
2010-11-14 13:28 SIMILAR
vairuotojai UAB'o, darbuotoju gi negalima nuomoti :D
L
Linda6 11854
2010-11-14 13:33 Linda6 2011-09-11 07-01

Rainis rašė:
Mačiau kažkokioj įmonėj tokį dalyką.

Yra tokia sutartis, turėjau.Kai teikiamos krovinių pervežimo paslaugos ir kelionės lapai pildomi kasdien pagal važtaraščius ir nuvažiuotus km.Pagal tai apmokama pati krovinių pervežimo paslauga už km., bet ne nuoma.Čia galima kartais sumaišyti sąvokas.

Pvz., įmonė A sudaro sutartį. kad įmonė B teiks transpoto paslaugą, kad išvežiotų įmonės A prekes visoje Lietuvoje.Tai įmonė B ir teikia tą paslaugą su visu vairuotoju.Mėnesio gale atsiskaitoma.
Rainis Rainis 15057
2010-11-14 13:38 Rainis 2011-09-11 07-01

SIMILAR rašė: vairuotojai UAB'o, darbuotoju gi negalima nuomoti :D

Taip, tada su kuru nieko neišeina.
O tai kodėl UAB'o vairuotojai nenori patys pilti kuro? Negi IĮ darbuotojai bėgios jiems kurą užpylinėti?
Kažkas ne taip su ta nuoma. Suprantu, draudimas, ten koks rimtesnis remontas, padangų keitimas gali būti IĮ išlaidos, bet jau kuras tai niekaip. Nes faktiškai kurą užsipils tikrai tik tie asmenys, kurie važinės su mašinomis, UAB'o vairuotojai. Jie ir kuro kvitelius pasiims, ir kelionės lapus turės pildyti. Tai kokiu būdu tas kuras išvis gali atsidurti IĮ apskaitoje?
Arba jūs dar neįsigilinote į nuomos sutartį, arba UAB buhalteriai nenori su kelionės lapais ir kuro nurašymais terliotis ir bando tą darbą permesti IĮ. Pasakykit jiems, kad nieko neišeis - turi mašinas (nesvarbu, kad ne nuosavos, o nuomojamos), turi vairuotojus, tai tas darbas jiems ir atitenka, ne kam kitam.
G
gin8 2
2010-12-08 11:52 gin8
taigi vistiek noreciau paklaust ar yra tokia teiseta galimybe nuomotis automobili su kuru, be vairuotojo
G
gin8 2
2010-12-08 19:27 gin8
skambinau i VMI tokiu atveju man paaiskino du variantus jie abu galimi.
Automobilio nuoma plius kompensacine saskaita uz kura(pagal patvirtinancius dokumentus) kokia ta kompensacine saskiata nelabai zinau. tik pagrindinis reikalavimas kad kompensaciniuose dokumentuose centas i centa sutiktu kaina ir kiekis
Automobilio nuoma uz km, pagal fakta iskaitant kura. kaina dvieju subjektu reikalas.
susitarimas
Del licenzijuojamos veiklos nusizengimo nera
del PVM irgi Nusizengimo lyg ir nera nubet tikslaiau jei nortumete reikia rastisko paklasuimo
W
wasia 151
2011-01-04 16:01 wasia
Sveiki ,

Gal kas patars su atvirkštine situacija:

UAB A išnuomoja kitam UAB B krovininius auto, nes pati neturi licencijos užsiimti krovinių pervežimu. Vairuotojo alga, kuras, remontas perkamas B įmonės sąskaita.
Gale mėnesio įmonė A išrašo sąskaitą už nuomą pagal tai kokiais reisais buvo važiuota (faktiškai B įmonė "atiduoda" visas pajamas ką uždirbo iš reisų įmonei A) , tuo pačiu įmonė B norėtų susigrąžinti patirtas sąnaudas tiems reisams - kuras, algos, remontas ir pasiimti kažkokį mokestį už savo paslaugas (kroviniu valdymas).
Paslaugai (valdymui) ir remontui B gali išrašyti PVM sąskaitą faktūrą, čia kaip ir problemų nekyla.
1. Ar galima taip pat išrašyti PVM sąskaitą algoms bei kurui (licencijuota veikla) ?
2. Ar tai turėtu būti kompensaciniai dokumentai , kur kompensacija nėra PVM objektas ?
3. Jeigu tai kompensacija ar galės įmonė B turėti kuro PVM atskaitą ?
4. O gal paprasčiausiai tuos paskaičiavimus pasidaryti ant balto popieriaus ir gavus rezultatą išrašyti PVM sąskaitą kaip nuomos paslaugą ? Ar gerai bus jei nuomos sutartyje taip ir aprašysim nuomos kainos apskaičiavimą (mokestis už reisą minus algos, kuras ir t.t.) ?

P.S. įmonės nėra asocijuotos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui