darbo laiko apskaita (sumine) ir jos neaiskumai...

E
egism 1
2003-08-08 16:22 egism
sveiki kolegos,
klausiau infolex.lt forume, bet kazkaip ten dalyviai raiskiai neatsake. gal jus zinosit...
ar sumines darbo laiko apskaitos atveju, kada darbuotojas dirba po 24 val./para ir jam ispuola dirbti svenciu dienomis, savaitgaliais, naktim reikia skaiciuoti šio laiko padidintus tarifus? jis dirba kas trecia-ketvirta para ir per savaite po 48 val.per menesi dirbtas valandu skaicius, aisku, skiriasi...aciu.
S
Satlas 1294
2003-08-09 00:16 Satlas
Dabar taip.
1. Su sumine darbo laiko apskaita ne viskas aisku. Laukiam darbo tvarkos taisykliu ir kt. rasliavos gal paaiskes, gal ka pakeis.
2. Kas dabar daug maz aisku. 48 val. per savaite. Tai 40 val. darbo ir 8 val virsvalandziu - jei ivedei sumine darbo laiko apskaita.
Tai nera tas pats kaip darbuotoju kur gali dirbti iki 24 val. per para sarasas. Nemaisyk.
Svenciu dienos apsimokestins 2 kartus (gali begti nepabegsi). Naktys 1.5 karto, savaitgaliai- priklausomai kaip suderejote sutartyje ir koks yra jo darbo grafikas (sis popierius pasidare gana svarbus paieskok DK jo). Jei jo poilsio laikas yra tos dienos tarp 3-4 dienos darbo tai uz savaitgalius moketi nereiks papildomai, jei jis dirba kaip normalus zmogus ir savaitgaliais poilsiauja - mokesi 2 kartus.
O siaip persiskaityk LRDK bei 2003.05.14 Nutarimas 587. Biski paaiskes. Kita, tai tau reiketu konkretinti klausima, daugiau papasakoti ir klausti geriau po viena klausimuka. Gausi ats suvirskinsi ir klausk vel. Kai uzduodi daug klausimu vargu bau kas atsakines nes daug rasliavos ir laiko gaila. Cia tik as durnas penktadienio vakara, miegot nenoriu, o niekas neipila. Karocia gyvenimas sudas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui