Buhalterinės programos - ONLINE

A
Azuoliene 379
2011-01-27 09:27 Azuoliene
Patarkite, kokios buhalterinės programos veikia online? Prie kurių galima jungtis iš bet kur, kur yra internetas? Lyg esu girdėjus, kad yra tokia directo.. Gal kas nors žino daugiau panašių programų?
Ačiū už atsakymus :)
G
gytisg 59
2011-01-27 09:58 gytisg 2011-09-11 07-12

Azuoliene rašė: Patarkite, kokios buhalterinės programos veikia online? Prie kurių galima jungtis iš bet kur, kur yra internetas? Lyg esu girdėjus, kad yra tokia directo.. Gal kas nors žino daugiau panašių programų?
Ačiū už atsakymus :)


Per internetą galima naudoti praktiškai bet kurią programą. Prie kai kurių galima jungtis tiesiogiai (Erpo, HansaWorld), prie kitų per Remote desktop ar panašią technologiją. Pastaruoju atveju jūs realiai dirbate kitame kompiuteryje, savame kompiuteryje matydami to kompiuterio "paveiksliuką".

Jeigu turite galvoje, kad kaip klientinę programą būtų galima naudoti naršyklę (browser), pvz. Firefox ar kt., tai be minėtosios Directo Lietuvoje yra dar kelios programos. Dauguma jų yra nemokamos atvirojo kodo sistemos. Jeigu neklystu, Lietuvoje atstovaujamos Compiere, OpenERP, Open Bravo sistemos.

Mano asmenine nuomone, šiuo atveju naršyklė kaip klientinė programa yra blogas sprendimas. Savo valia niekada nenaudočiau buhalterinės ar verslo valdymo programos, jeigu klientinė programa būtų naršyklė. Kaip taisyklė tokiais atvejais iškyla skirtingų naršyklių ir vartotojo sąsajos suderinamumo klausimas, vartotojo sąsaja iš esmės yra vieno lango, yra daug spręstinų saugumo klausimų ir t.t., ir t.t. Na bet tai skonio reikalas.
A
Azuoliene 379
2011-01-27 10:26 Azuoliene
O šios programos/sistemos - Compiere, OpenERP, Open Bravo sistemos tikriausiai ne buhalterinės?.. Mes jau svarstom galimybę ir per atstumą jungtis prie buhalterinės programos, su slaptažodžiu prie serverio.. Buvo įdomu analogus directo sužinot.

AčIŪ
G
gytisg 59
2011-01-27 10:48 gytisg 2011-09-11 07-12

Azuoliene rašė: O šios programos/sistemos - Compiere, OpenERP, Open Bravo sistemos tikriausiai ne buhalterinės?.. Mes jau svarstom galimybę ir per atstumą jungtis prie buhalterinės programos, su slaptažodžiu prie serverio.. Buvo įdomu analogus directo sužinot.

AčIŪ


Mano supratimu, jos ir buhalteriją daro. Bet detalių nežinau, išvardintomis programomis neužsiimu.
2011-01-31 10:56 briedismiske 2011-09-11 07-13

Azuoliene rašė: Buvo įdomu analogus directo sužinot.

Iš lietuviškų analogų seniausiai vystoma ir toliausiai pažengus Dineta.web buhalterinė programa. Dar yra Globis, ji šiek tiek pigesnė, bet ir funkcionalumu dar šiek tiek (švelniai tariant) atsilieka nuo Dinetos.

Dinetos esminis minusas lyginant su Directo yra tai kad dar neturi darbo užmokesčio modulio.Esminis pliusas , kad palaiko ne tik Internet Exploer, bet ir Mozila, Chrome ir kitas našykles, kas leidžia naudoti Linux ar Mac'os kompiuterius. Na dar aišku ir kaina Dinetos naudai.

Kas liečia pačia web platformą,tai yra žiauriai patogu ir pigu kaštuose, nereikia jokių investicijų ir kaštų savo serveriams, operacinėms ar DB valdymo sistemoms ir kt. infrastruktūrai . Patinka Jums tai ar ne - čia yra ateitis. Remote desktop (vnc, logmeimn ir etc) tai yra iš bėdos išeitis. Panašiai kaip ir su DOS'inemis programomis iš bėdos buvo galima dirbti persijungiant langą iš windows.
A
Azuoliene 379
2011-02-01 10:41 Azuoliene
Bet directo gi irgi neturi darbo uzmokescio modulio.. O apie Dineta ir Glob'i reikia pasidometi..
2011-02-02 08:44 briedismiske 2011-09-11 07-13

Azuoliene rašė: Bet directo gi irgi neturi darbo uzmokescio modulio.. O apie Dineta ir Glob'i reikia pasidometi..


Hmm įdomu. Jei ką dar išsiaiškinsite apie šių programų tarpusavio skirtumus būtinai pasidalinkite...
A
Azuoliene 379
2011-02-04 08:19 Azuoliene
Aš atsisiųnčiau demo versijas, kurios galioja apie savaitę. Išbandžiau ir vieną ir kitą. Globis į metus kainuoja apie 100 lt, o Dineta irgi nedaug skiriasi.
Dėl patogumo - tai aišku neprilygsta kokiai Rivilei ar Finvalda. Bet čia tik mano nuomonė. Mažoms įmonėms gerai. Bet jei operacijų daugėja, yra sunkiau ..
2011-02-07 11:36 briedismiske
Čia gali būti ir pripratimo reikalas. Aš pvz paštą skaičiau ilgus metus pakaitom su Outlook, Outlook Express ir Bat programomis. Tiesa pasakius jos mano visos buvo beveik vienodai geros ir greitos. Niekaip negalėjau prisiversti naudoti web paštą. Kol vieną dieną nusprendžiau - gana ir sau daviau mėnesį laiko priprasti ir kad ir kas bebūtų naudotis paštu tik online. Po mėnesio jau pasidarė įmanoma dirbti ir su Gmail, dar po kelių mėn net neįsivaizduoju kaip galima būtų kitaip....

Su buhalterinėmis programomis manau kažkas panašaus. Sutinku, kad online programos šiandien dar šiek tiek atsilieka nuo geriausių windowsin'ių, bet jų technologija be abejonių perpektyvesnė. Man ši suitaucija šiek tiek panaši į kokius 98 metus, kada buvo egzpertų kurie aiškino, kad windows tai tik vaikų žaidimam arba dirbti su Word, o rimtos programos yra ir bus tik DOS'inės.

Kita vertus ta pati Dineta daug pasiėmus iš tarkim Rivilės ar Navision. Tarkim pardavimo POS langas visiškai identiškas Rivilei. Kiek žinau, prieš kokius desietką metų vienas prekybos tinklas pajamė jaunus bahūrėlius iš Kauno ir davė užduotį padaryti tokią programą kuri dirbtų su Rivilės baze ir būtų visiškai identiška Riviles POS langui. Tas buvo padaryta. Po keitimo kasininkai atėję kitą rytą į darbą nesuprato kad programa kita, replikavimai į centrinę Rivilės bazę ėjo kaip ėję.Taip gimė Dineta POS

Dar kitiem prekybininkams Dineta padarė automatizuotus užsakymus kurie jama ir deda duomenis tieisai iš/į Rivilės bazę .

Dėl Navision, yra net produktas atskiras Dineta integration, kuris gaunasi kaip internetinis Dynamics priedas skirtas pirminių dokumentų suvedimui.
G
Gelezis 53
2011-02-17 20:03 Gelezis 2011-09-11 07-14

Azuoliene rašė: Aš atsisiųnčiau demo versijas, kurios galioja apie savaitę. Išbandžiau ir vieną ir kitą. Globis į metus kainuoja apie 100 lt, o Dineta irgi nedaug skiriasi. ..

Cia kaina MENESIUI, o tai nera pigu...
Programa online domina del to kad dabartiniai kompiuteriai o ipatingai laptopai daznai luzineja ir tada sedim be buhalterijos 2 savaites ar daugiau, na bet 110Lt+PVM menesiui (Dineta) t.y. 1320Lt per metus - apsimoka nebent jei daug filialu ..
A
Azuoliene 379
2011-02-18 08:31 Azuoliene
Gali būti ir vienas filialas, bet apyvartos ženklios..
2011-02-19 07:44 briedismiske
ACE, turbūt pats puikiai suprantate, kad Roda yra windows'inė programa ir o čia šnekama apie web'ines. Bent jau būtumėte pasistengęs įrodyti, kuo windowsinės programos geriau už web'ines. O čia bandote Rodą prakišti kaip web'inę. Negražu...

Geležis, o jūs paskaičiavote kiek prarandate sėdėdami be buhalterijos dvi savaites ar ilgiau? Vien ant buhalterio atlyginimo, kurį reikia mokėti, nors programa nedirba daugiau nei visas Dinetos metinis mokestis išeina.
O jei kainas lyginti tai nesuprantu kaip windows'inės programos gaunas pigiau, skaičiuojant visus buhalterinei programai palaikyti skiriamus kaštus ir jei daryti viską normaliai, ne ant „snarglių“
Sakykim įmonė smulki, bet ne visiškai mikro, dirba su programa buhalteris, vadybininkas ir direktorius. Imant vidutinio kainų lygio programą ( Rivilė, Finvalda, Pragma, Būtent) ir statant serverį be kokių 10 tūkstančių su serveriu ir diegimo darbais neišsiversit niekaip.
Autorinis programos palaikymas ~500 lt/metam ir antra tiek pat serverio palaikymas.

Tai jei web'ine kainuos 1300 lt/metai, tai po 10 metų būsim sumokeję 13 kilolitų, o už už windows'ine 20 Klt. Neskaičiuojant to, kad per tuo dešimt metų reiks pakeisti ne vieną servą ir windows'inė jau seniai bus nusidėvėjusi morališkai.

Aišku galima db servą kurti buhalterio laptope, backup'ų nedaryti, autorinio palaikymo neimti, bet tada taip ir gaunasi kad dvi savaites sėdim be buhalterijos, prieš balanso pridavimą praradom visus duomenis, o pasiskųsti nėra kam. Skūpus moka du kartus.

Kitas variantas paieškoti pigių programų pvz Centas ar Konto bet jas reiktų lyginti ir su atitinkamom web'inėm programom pvz Globis, kurio kainos irgi 400 lt/metai. Tai irgi turbūt atsipirkimas tas pats gaunasi
A
ACE 324
2011-02-21 12:44 ACE 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė: ACE, turbūt pats puikiai suprantate, kad Roda yra windows'inė programa ir o čia šnekama apie web'ines. Bent jau būtumėte pasistengęs įrodyti, kuo windowsinės programos geriau už web'ines. O čia bandote Rodą prakišti kaip web'inę. Negražu...
i


windowsinė webinė javinė pearlinė.... ką visa tai reiškia vartotojui? Kažkokie tušti žodžiai. Žmogui reikia dirbti iš bet kur su apskaita ONLINE, štai ir viskas. Aš parašiau kur yra sprendimas. Kokiom priemonėm jis realizuotas ne buhalterio galvos skausmas.
P
Proferp 81
2011-02-21 13:20 Proferp
Kas liecia webines buhalterijas (per narsykle):
1) Lietuvoje nemaciau nei vienos kuri galetu apimti newebiniu programu funkcionaluma
2) Duomenu ivedimas jose yra tiesiog tragiskas, viskas kas padaryta - padaryta su senom technologijom.
3) Net ir ne LT OpenSource web apskaitos sprendimai yra nelebai pritaikytos dideliam dokumentu srautui.
Tad sitoj vietoj - daugiau laiko buhalteriui/apskaitininkui reikia ivedant duomenis
Kas liecia sauguma - laikyti "kazkur" duomenis ne kiekviena imone noretu, galima kurti savo nuosava serveri ir per ji leisti.
Rinkos webinem programom Lietuvoje nematau, bent kolkas. Nera kokybisku sprendimu pasiulos, tad ir paklausa is bet kur neatsiras.
Kas liecia newebines (ne per narsykle):
1) Mokamos apskaitos programos LT yra ganetinai gerai jau "pritaikyti" LT verslui.
Kaina maza, kokybe normali, puikiai tinka pradiniam~vidutiniam verslui.
2) Mokamos VVS ne LT - nezinau nei vienos imones kuri isnaudoja bent 30% ju potencialo musu rinkos salygom (Kalbu apie NAV/AX/SAP/1C). Nors daugeli procesu galima labai gerai optimizuot (kaip darbuotojo laiko, taip ir pacio darbuotojo prasme)
Kaina nemaza - bet jeigu verslas sparciai pleciasi - patarciau rinktis tokius sprendimus
3) Ne LT OpenSource programos - palaikymas 0%, Lletuvybe 0%. Abejoju ar kas nors surizikuotu buti triusiu.
4) LT OpenSource VVS - kolkas zinau tik viena Contour, palaikymas yra, lietuvybe - yra. Galbut ir neblogas variantas, tik jeigu yra imones palaikymas. Nors is OpenSource sitoj vietoj - jokiu pliusu, tik tam kad padaryti programa "pabandymui" nemokamai, nes kodo ten niekas nesupras.

Na ir papildomai pamastymai/isvados:
1) Paslaugu organizacijai (smulkus/vidutinis verslas) - patogiau naudoti isoriniu imoniu pagalba ir koncentruotis ties gero CRM'o, kurti imoneje patogia dokumentu valdymo sistema (SalesForce, MS CRM + Sharepoint, Sugar CRM ir kitos)
2) Perku/Parduodu organizacijai - jeigu nedaug prekiu -> zr. 1 varianta, jeigu daug prekiu, zr. 3 varianta
3) Perku/Parduodu kai daug prekiu -> LT sprendimas su savo buhalteriu/apskaitininkais. Jeigu reikia lankstumo bei tam tikru procesu automatizavimas/optimizavimas -> VVS sprendimai (Priklauso nuo biudzeto)

Ir papildomai: Lietuvoje verslas nelabai skyria apskaitos ir verslo valdymo programas. T.y. nesupranta kas yra "valdyti versla su programa", daugelis "biznieriu" kaupo viska galvoj ir ant popieriaus/excelyje.

Tai tiek :) Cia apie webinius sprendimus kaip ir nedaug parasiau, bet manau nepakenks :)

Sekmes!
G
gytisg 59
2011-02-21 13:36 gytisg 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė: ACE, turbūt pats puikiai suprantate, kad Roda yra windows'inė programa ir o čia šnekama apie web'ines. Bent jau būtumėte pasistengęs įrodyti, kuo windowsinės programos geriau už web'ines. O čia bandote Rodą prakišti kaip web'inę. Negražu...


O kuo Roda ne web'inė jeigu dirba per web'ą smile ? Tai gal vadinkime naršykline (browser'ine) programa, o ne web'ine.
G
gytisg 59
2011-02-21 13:44 gytisg 2011-09-11 07-15

Proferp rašė: Kas liecia webines buhalterijas (per narsykle):
1) Lietuvoje nemaciau nei vienos kuri galetu apimti newebiniu programu funkcionaluma
2) Duomenu ivedimas jose yra tiesiog tragiskas, viskas kas padaryta - padaryta su senom technologijom.
...

Pritariu skeptiškai nuomonei apie naršyklines programas. Galiu tik papildyti, kad čia išvardintos tik paviršiuje matomos naršyklinių buhalterinės apskaitos programų problemos.
Bet laikausi nuomonės, kad vartotojai pasirinks tai, kas jiems labiausiai tiks. Gerai pasistengus, galima sugalvoti situaciją, kai naršyklinė buhalterinė programa bus geriausias pasirinkimas.
P
Proferp 81
2011-02-21 14:02 Proferp
Jeigu kas nors pasistengtu sugalvoti realia situacija - kodel narsykline sistema gali buti patogesne - butu labai idomu isgirsti. Turiu omeny kokybe/greitis/kaina/patikimumas palyginima.
2011-02-21 15:47 briedismiske
Sutinku, kad ONLINE ne visiškai tinkamas terminas, geriau būtų web, gal dar geriau naršyklinės, arba dar koks mandras terminas yra “cloud computering”, bet visi suprantam apie ką šnekam ir ginčai del terminų čia tuščias eterio teršimas. Aišku tik viena kad Roda technologiškai panaši tarkim į Centą, o ne į Directo, apie kurį čia buvo klausiama. Ir jei visi būtų nepasikuklinę ir sumetę čia visas nuorodas į kokius 30 Lietuvoje vystomų buhalterinių programų tai vien tam reiktų kelių psl. Šiaip smagu, kad atsirado kažkas su kuo normaliai galima pašnekėti, kad vyskta ne vien savo produktų stūmimas.

Kaip matosi iš pateikto vertų dėmesio CRM sistemų sąrašo, kuriame yra dauguma web’inių programų , galim teigti kad visam pasaulį cloud computering žengia sparčiai pirmyn, o vat matot Lietuvoje kitaip, čia specifiška. O gal mus niekad nebus nei planšetinių kopmpiuterių, ne iPad’u, nei Apple’u nei Linux’u niekoo. O jei ir bus tai visiems liepsim naudotis per Terminal’ a ir visi bus patenkinti ):

Aišku atsilikimas yra, aš tą irgi pripažinau kad dar web’inės buhalterinės programos nepasiekė windowsinių funkcionlaumo lygio ( kurio kaip teisignai paminėta dažnai naudojama ~30%) . Bet funkcionalumas yra dalykas vystomas, o vat technologinė platforma keičiama labai sunkiai.

Visa ko pasekoje jei į buhalterinę programą ir jos aptarnavimą žiūrėsim kaip į paslaugą, o ne kaip į daiktą, tai šiai paslaugai suteikti reikia gerokai mažiau sąnaudų nei duodant kiekvienam atskirai po serveriuką. Būtent dėl ir plinta “cloud computeringas” , čia yra ir SalesForce sėkmės receptas. Net MS, kuriam šiaip jau labai nenaudinga ta debesų kompiuterija, tai pripažįsta ir tame mato ateitį ir bando vytis.

Kas liečia dėl laikymo “kažkur” duomenų, tai esu dirbęs ne vienus metus ir su windows’inėmis programomis, tai prisjungimą turėjome prie visų klientų, jei kas nenorėdavo duoti, tai pasiūlydavo tokias aptarnavimo kainas, kad užsimanydavo. O jei kas rimtesnio sugesdavo , tai iš karto perpūsdavom duombazę pas save testavimui, kad kleintui netrukdyti. Duomenų paslėpti nuo buhalterinės programos tiekėjų praktiškai neįmanoma.

Jum leidus vėl grįšiu į kokius 1998. Sakykim įmonė renkasi tarp gerai tuo met išvystų DOS’inių ir dar pradedančių windows’inių. Nusipirkusi DOS’ine ji sumoka krūva pinigų ir po penkių metų ją išmeta lauk. Nusipirkusi windows’inę jį po 5 metų turi pilnai funkcionalią ir atitinkančia laikmetį programą. Situacija kuo tai panaši ar ne?

Konkretus atvejis kada web’ine nepamainoma. Buhaltere dirba valdišką darbą, alga nelabai didelė, darbe būti reikia, bet laisvo laiko yra. Žinioj ten nieko instaliuoti negalima, bet naršyklė poranka yra. Vietoj laiko praleisto delfyje, galima prie algos prisdurit sujamus keleta įmonių vesti, jei pačios įmonės dar ir pradinius dokumentus susiveda. O kiek dar trūksta, tai iš namų galima padirbėti... Ar yra alternatyvų naršyklinėm programom?

Šiaip windows’inių programų atstovų šiame formume yra žymiai daugiau, todėl šis nepasitenkinimas natūralus, taip ir tikėjaus būti šiek tiek kepurėm apmėtytas...
P
Proferp 81
2011-02-21 16:14 Proferp
Sitas variantas labai jau "datemptas". Abejoju ar imonei bus pigiau ir patogiau samdyti tokia buhaltere, nei verstis su kita imone, teikiancia buhalteriu paslaugas.
Del dokumentu ivedimo - pvz. cento klijentas kompe, servakas kazkur kitur kaba - turiu viena imone kuri taip veikia. Ivedinek/analizuok kiek panoresi :)
Kalbant apie technologijas tai nenoriu prognozuot kas bus "debesyse" kas ne. Siuo momentu kiekviena DC galima apibudinti debesim. Tai kas ten sukasi su google/azure/amazon - servai tai ne LT stovi (kalbam apie LT rinka), kaina visvien didoka, technologijos dar vystomos. Velgi kalbant apie cloud computing - 99.9% zmoniu nesupranta kur tai galima pritaikyti tam kad sumazinti kastus :) Bei nedaug kas isvis zino kas tai yra.
2011-02-22 10:15 briedismiske 2011-09-11 07-15

Proferp rašė:
Del dokumentu ivedimo - pvz. cento klijentas kompe, servakas kazkur kitur kaba - turiu viena imone kuri taip veikia. Ivedinek/analizuok kiek panoresi :)


Nėra visai taip kad kur panorės :) Galėsi tai daryti tik ten kur yra Cento licencija nupirkta. Dar reikai DB servo licencijų, tas turbūt irgi kainuoja labai nemažai. Įdomumo dėlei padaryk sąmatėlę su specifikacijom kiek kainuotų toks sprendimas 3 darbo vietom pilna komplektacija: servas ( geležis), Db servas, Cento licencijos, visa ko diegimas ir palaikymas.


Proferp rašė:
Sitas variantas labai jau "datemptas". Abejoju ar imonei bus pigiau ir patogiau samdyti tokia buhaltere, nei verstis su kita imone, teikiancia buhalteriu paslaugas.


Šiaip bus geriau su tuo verstis, kas daugiau į savo darbą įdeda "dūšios". Aš tokių buhalterių žinau.

Dar vieną variantą duosiu. Daug pažįstu žmonių, kurie padirbėję su MAC'ais nebenori į winodozes ir rinktukus kompus nė žiūrėti. Ką pasiūlysit jiems? Juolab kad mano skaičiavimais MAC'ai įmonei pigiau gaunas jei imti visą softą ( Windows, Office, antivirus) legaliai.
Kodėl su naršyklines programas pilnam kūrimo cikle (programavimas, testavimas, diegimas, palaikymas) gaunasi žymiai efektyviau daryti būtinai parašysiu, kai tik kiek prasilaisvinsiu...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui