UAB Steigimas elektroniniu būdu (be notaro)

C
CoIop 3985
2011-03-15 08:51 CoIop 2011-09-11 07-16

aderavir rašė: as taip giliai nekapstau. Man rodos kaip tik patogu, kai yra supaprastinta tvarka. Vienas steigejas, vienas savininkas, nereikia jokiu tarybu ar valdybu. Tam ir buvo sukurta sita sistema.


Taip. ir dar.... registracijos adresas turi būti paties savininko nuosavybė.... (steigėjo)....
Kitu atveju vėl reikia notaro ( jei registracijos adresas bus FA .... smile smile smile
A
aderavir 31
2011-03-23 06:45 aderavir
na gal tai ir butu vienas minusas, kad galima registruot tik nuosavybes teise priklausanciame objekte. Bet gal su laiku ir tai bus patobulinta.
I
ingrida13 18
2011-03-31 18:08 ingrida13
Dazniausiai imones parduoda apskaitos imones. O kaip su fiziniais asmenimis? Jei sugalvoji steigimais uzsiimti, kaip fizinis asmuo, tai reikia individualios veiklos pazymejima tureti? smile
C
CoIop 3985
2011-03-31 19:08 CoIop 2011-09-11 07-18

ingrida13 rašė: Dazniausiai imones parduoda apskaitos imones. O kaip su fiziniais asmenimis? Jei sugalvoji steigimais uzsiimti, kaip fizinis asmuo, tai reikia individualios veiklos pazymejima tureti? smile


Vadovaudamasis vyriška logika, bandau samprotauti...
Jeigu sau steigčiau UAb`ą - man juk nereikėtų veiklos registruoti ar kokį VL turėti.
Tai gal steigdamas kitiems irgi neturėčiau. (tik aišku, tokiu būdu skaityčiausi nelegalas).

Aišku, žiūrint koks tas Jūsų steigimas. Ir kur ir kieno parašai bus :)
Jeigu tik įstatus kažkam parašysite, susirinksite savininko įgaliojimus ir susakysite kur jam eiti o kur Jūs nueisite vietoj jo - tai bus vienoks steigimas.

Jei norėsite UAB`ą registruoti savo vardu , kaip savo nuosavybę ir paskui ją parduoti su sutartimi ir sąskaita klientui ir su dokumentais - tada jau kitoks steigimas.

palaukime kol gerb. Rolanda prisijungs :) ji šiame reikale labai gerai gaudosi :) o aš tik parašiau savo nuomonę kaip galvočiau jei galvočiau :)

Ar Jūs kalbate būtent apie steigimą ELEKTRONINIU būdu ???

smile
I
ingrida13 18
2011-04-01 09:58 ingrida13
Ar Jūs kalbate būtent apie steigimą ELEKTRONINIU būdu ???

smile[/quote] kaip tik apie steigima elektroniniu budu ir kalbu. Domejausi VMI, tai ten konsultantai skirtingai aiskina: viena konsultante sake, kad reikia individualios veiklos pazymos, bet negalejo pasakyti kokia cia veikla. Kita sake, kad nereikia nieko ir tik virsijus 8000 Lt pajamu per metus reikes virsijus reikes deklaruoti ir susimoketi. O trecias atsakymas tai nuginklavo visiskai - tokia individualios veiklos rusis dar neapibrezta, bet pazymos reikia, jei steigiama su tikslu parduoti. Is tokio atsakymo galima issukti taip, kad jei steigiant mano tikslas buvo imone sau, tai kaip ir jokios pazymos nereikia smile
Tai kaip cia is tikro yra taip ir nesupratau.
C
CoIop 3985
2011-04-01 10:11 CoIop
Jeigu steigtumėte įmonę sau (o kad ir penkias) ... tai pažymos tada nereikėtų... o paskui akcijas turimas parduotumėte... tai manau gal irgi tokiam sandoriui nereikia verslo pažymos ir pan. ? ? smile

Jūsų nupasakoti VMI paaiškinimai mane nuginklavo visi trys. ... Vat ir žmogau žinok kaip ir kas :) jau ir taip susigaudyti tos informacijos srautuose sunku....

Beje, man patinka Jūsų logika :) Aš taip pat galvočiau smile
Šiaip dar situaciją aš bandau pakreipti iš kitos pusės :
O jeigu aš kepu bandeles. Ir skaniai kepu. Ir noriu pradėti jų versl, nes visi giminaičiai giria mano bandeles. Tai ar tam, kad aš pradėčiau verslą ( sukurčiau UAB`ą) , aš turiu įkurti individualią ar išsiimti tą pažymą, kad galėčiau sukurti UAB ?

Jeigu visgi paaiškėtų (gal JAR šiek tiek apie tai pasakytų ??? ) , kad registruoti veiklą reikia net ir dėl vienos įmonės ( kurią steigėte lyg ir sau) , tai man primintų situaciją, kai parduotuvėje už pieną moku tada kai įsidedu jį į savo krepšelį nuo lentynos ir antrą kartą moku kai praeinu pro kasas.... smile smile smile

įdomu koks atsakymas būtų , jei į VMI paskambintumėte 4 kartą.... smile
I
ingrida13 18
2011-04-01 10:21 ingrida13
siaip galvoju, kad reikes paskambinti ir gal gausiu dar viena originalu atsakyma smile
Aciu uz mintis smile
C
CoIop 3985
2011-04-01 10:26 CoIop
Ir parašykite ką sužinosite.... :)
smile
I
ingrida13 18
2011-04-01 10:59 ingrida13
[quote="CoIop"]Ir parašykite ką sužinosite.... :)
smile
stai ir ketvirtas atsakymas - gautas pelnas apsimokestina 15 proc. ir deklaruojamas kitais metais iki 05-01.
Tai jau antras toks pats, tik klausimas ar galima pasidaryt isvada, kad sitas atsakymas teisingas smile
C
CoIop 3985
2011-04-01 12:04 CoIop
o kas būtų, jei paskambintumėte 5 kartą ? gal tas 5 kartas sutaptų su kitu kartu ir jau būtų lygiosios ?

Kitas dalykas : labai svarbu formuluotė klausimo.

Jei klausite :
KAIP UAB STEIGIMO PASLAUGOS (VEIKLA) yra apmokestinama . - atsakymas bus vienas....

Kitaip bus jei klausite: kokios mokestinės prievolės atsiranda jeigu asmuo įkūrė įmonę, tačiau verslo šviesos nemato ir įmonę parduoda kitam asmeniui.
tada atsakys. "Jokios. tegul parduoda." :)

Kažkada forume buvo dėl steigimo išlaidų kompensavimo (gražinimo) diskusija.

Visi n metų nieko neapmokestina ir tyliai ir ramiai dirba. Viena mergina jau būtų norėjusi skambinti į VMI ir paklausti ar tai tikrai nėra apmokestinama. Atsakymas būtų:

"Na gerai paieškojus, galima ir apmokestinti... jei taip labai norite " smile

Rolanda, kur Tu, Tu viską žinai šiame reikale ! :)
N
nesvarbus 1
2011-04-09 08:32 nesvarbus
Sveiki,

Pradžiai aš įsigijau Mobilųjį elektroninį parašą

www.bite.lt/lt/pc/esign

ir eigoje paruošiamųjų UAB steigimo darbų sužinojau informaciją ... www.registrucentras.lt/jar/atmintines/ii_steigimas.php

Turiu pastebėti, kad Mobilusis elektroninis parašas netinka tik UAB steigimo dokumentų pasirašymui elektroniniu būdu, visu kitur puikiai tinka ir patogiau, nes nereikia pastoviai su savimi turėti SmartCard Reader‘io

Steigti įmonę elektroniniu būdu galima su asmens tapatybės lustine kortele.

Žinoma, prie lustinės asmens tapatybės kortelės reikia įsigyti SmartCard Reader‘į - Lustinių kortelių skaitytuvą. Aš pasirinkau http://www.acs.com.hk/index.php?pid=product&prod_sections=0&id=ACR38 Programinė įranga dokumentai.lt/atk_atm.php

Vakar registravau bendrovę,
tiksliau vakar buvo jos gimtadienis,
ir sąmoningai sakau, racionalus sprendimas, jei atitinkate sąlygas,
STEIGTI UŽDARĄJĄ AKCINĘ BENDROVĘ ELEKTRONINIU BŪDU !!!!!!!!!!!!!

Pagarbiai, Egidijus
C
CoIop 3985
2011-04-09 15:05 CoIop
o kas sako, kad tai nėra racionalus sprendimas ? :)
A
aderavir 31
2011-08-02 12:26 aderavir
na stai ir ta diena, kai nebutina registruoti imone internetu tik nuosavybes teise priklausanciose patalpose.
verslas.delfi.lt/realestate/isplestos-imoniu-st...
C
Colop 13606
2011-08-02 16:00 Colop 2011-09-11 07-25
Išplėstos įmonių steigimo internetu galimybės
2011 m. rugpjūčio 2 d.

Nuo šiandienos internetu galima įsteigti uždarąją akcinę bendrovę, turinčią neribotą skaičių steigėjų, esančių bet kuriame pasaulio krašte.

Juridinių asmenų steigimą ir registravimą į elektroninę erdvę perkelianti valstybės įmonė Registrų centras galimybę internetu įsteigti paprasčiausios formos - vieną steigėją turinčią - uždarąją akcinę bendrovę pristatė praėjusių metų pabaigoje.

Naujausiais duomenimis, iš 4469-ių šiemet įsteigtų UAB - beveik 1000 buvo įsteigta ir įregistruota internetu. Tikimasi, jog pašalinus UAB steigėjų skaičiaus apribojimus, elektroniniu būdu steigiamų bendrovių dalis ilgainiui viršys steigiamų "popieriniu" būdu įmonių skaičių.

Registruojantiems naujas įmones internetu, taip pat nebeliko reikalavimo verslą steigti tik steigėjui nuosavybės teise priklausančiose patalpose. Dabar bet kuris nekilnojamojo turto savininkas gali internetu duoti sutikimą steigiamos įmonės buveinės įsikūrimui jo valdose.

Visi įmonių steigimo ir sutikimo naudoti patalpas steigiamos įmonės buveinei veiksmai atliekami Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Įmonės steigimo dokumentus elektroniniu parašu steigėjai taip pat pasirašo internetu, t.y. būdami bet kurioje šalies ar pasaulio vietoje.

Norintieji internetu įsteigti įmonę ar suteikti leidimą savo valdomose patalpose įsikurti steigiamos bendrovės buveinei, turi įsigyti Registrų centro platinamą arba asmens tapatybės kortelėje išduodamą kvalifikuotą elektroninį sertifikatą (el. parašą). Registrų centro elektroninius sertifikatus platina įmonės teritoriniai padaliniai ir mobiliojo ryšio operatoriai.

Be verslo įmonių steigimo, į elektroninę erdvę žadama perkelti ir nevyriausybinių organizacijų steigimo bei registravimo procedūras. Registrų centro atstovai žada, jog artimiausiu metu bus suteikta galimybė internetu įsteigti populiariausios formos nevyriausybinę organizaciją - asociaciją.

www.registrucentras.lt/naujienos/index.php?mod=news&a...

vz.lt/newsletter/straipsnis/2011/08/...
L
liepsnike 77
2011-09-26 16:00 liepsnike
Sveiki,

turiu pora klausimeliu, gal bus galinciu padeti. Bandau steigti uab ir uzstrigau ties UAB steigimo akto 6 punktu. Jei imone steigia vienas steigejas ir akcininkas, tai kiek suprantu reikia irasyti zodeli "vadovas", o ne akcininkas?
Antras klausimas iskilo UAB istatu 9 punkte, kur reikia irasyti, kokios bendroves akcijos yra: "nematerealios", "materialios - isduodamos materialios akcijos" ir "materialios - isduodami akciju sertifikatai". Nelabai suprantu kuri varianta tureciau pasirinkti. Gal kas galetu paaiskinti?

Is anksto aciu uz atsakyma smile
Tess Tess 20235
2011-09-26 16:04 Tess
O tai mes turime žinoti kas parašyta tame 6 punkte? smile
Geriau nematerialios.
L
liepsnike 77
2011-09-26 16:20 liepsnike
Atsiprasau uz netiksliai suformuluota klausima smile O 6 punktas stai toks: "Atstovas turi teisę sudaryti sandorius steigiamos Bendrovės vardu, nurodydamas, kad sandoris sudaromas steigiamos Bendrovės vardu ir dėl jos interesų. Steigiamos Bendrovės vardu sudaryti sandoriai po Bendrovės
įregistravimo, kai juos patvirtina ("akcininkas"/"vadovas"), tampa Bendrovės sandoriais.
Ir dar gal galite pagristi, kodel geriau "nematerialios"?
Tess Tess 20235
2011-09-26 17:04 Tess 2011-09-26 17-15
L
liepsnike 77
2011-09-26 17:20 liepsnike
Aciu uz atsakymus smile
X
xviliux 5
2011-09-29 14:53 xviliux
1. Kaip kitos firmos įkuria įmones už tam tikrą atlygį ir nereikalauja 10k už įstatinį kapitalą.
2. Kokius mokesčius reikia mokėt UABui.
3. Kiek minimum darbuotojų turi dirbti
4. Registracijos adresas. Ar gali būti bet koks, ar būtinai turi vieno iš savininkų tos patalpos būti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui