Direktoriaus ir darbuotojų darbo trukmė pagal poreikį. Kaip įforminti?

S
SKazas 11
2011-10-26 09:59 SKazas 2011-10-26 10-01
Radau pakankamai temų, kad direktorius gali dirbti ir 1val/mėn, čia aišku.
Situacija tokia, kad UAB tik kartais dirbs (šeimos verslas taip sakant :) ), tai yra pagal poreikį, tai yra keli įdarbinti žmonės (ne tik direktorius) padirba dieną į savaitę, kartais daugiau, kartais tik pusdienį, pagal situaciją vienu žodžiu, ar galima taip įforminti:
Darbo sutartis:
Nustatoma darbo dienos (pamainos, darbo savaitės) trukmė: pagal vidaus darbo tvarkos taisykles.

Vidaus darbo tvarkos taisyklės:
Nustatomas darbo laikas pagal faktą kiekvienai darbo vietai (pareigybei), neviršyjant 40 val/savaitėje.

Dar vienas svarbus niuansas- kartais teks dirbti tik šeštadienį (sekmadienį), ar taip kai išpuls švenčių dienos, ar čia jau dvigubi apmokėjimai ir t.t., ar pagal susitarimą vienodas tarifas (juk nedirbsim ištisai savaitę, šventinės dienos pas mus būna ir viduryje savaitės :D ).
Įsakymo kokio reikia, kad dirbam šeštadienį (nors savaitę ilsėjomės).
Atkreipkit dėmesį į tai, kad tai tik dėl legalumo šitie darbo santykiai, suprantu, kad įstatymai bent jau teoriškai apibrėžia darbuotojo teises, kaip ir gina jį, bet mano UAB situacija kitokia, tik ta biurokratija labai sudėtinga. Būtų bent jau mokesčius sumoki ir ramus, o dabar dar ir popierių kalnas.
Tininga Tininga 50021
2011-10-26 10:11 Tininga
Direktoriui galite nurodyti tiek valandų, kiek ketinate mokėti DU. Jei jam prireikia dirbti daugiau valandų - tai jis gali ir dirbti, jo darbas nelaikomas viršvalandiniu.

Apmokėjimas už švenčių dienas privalo būti dvigubas bet kokiu atveju.
Darbuotojams darbo laikas nustatomas darbo sutartyse. Ir jau čia tenka nurodyti gana konkrečiai. Ar visą laiką nustatysite (40 val. savaitė, ar ne visą (mažiau nei 40 val.), kokia darbo savaitės trukmė, ir t.t.

Kai būna darbas "pagal poreikį" - tenka pažaisti. Arba "paišyti" grafikus ir tabelius, ar grafikus atgalinėm datom sudarinėti... Nes kitaip, atsidūrus VDI akiraty, gali būti nemalonumų. Pagal mūsų darbo įstatymus, tiek DU, tiek darbo laikas turi būti nurodoma konkrečiai. O tai paskui jie atranda neapmokėtų viršvalandžių, darbo poilsio dieną, o po tuo "sėdi" ir valstybei nesumokėti mokesčiai.......
C
Colop 13606
2011-10-26 10:13 Colop

SKazas rašė:
Radau pakankamai temų, kad direktorius gali dirbti ir 1val/mėn, čia aišku.




Ateityje, dėl kiekvieno klausmo nebūtina kurti naujos temos.
tiesiog eikite į bet kurią, su darbo sutartimi, darbo laiku susijusią temą, į jos paskutinį puslapį (to kas ten prirašyta pirmuosiuose 50-yje puslapių galite net neskaityti) , ir užduokite savo klausimą paskutinio puslapio laukelyje. Tada ta tema išsikelia ir Jums kažkas atsako. :)

smile
S
SKazas 11
2011-10-26 10:32 SKazas
Tai gal tegu lieka ši tema? Dabar jau nei trinti, nei ką.
Dėkui, Tininga, už atsakymą.
C
Colop 13606
2011-10-26 10:49 Colop

SKazas rašė:
Tai gal tegu lieka ši tema? Dabar jau nei trinti, nei ką.
Dėkui, Tininga, už atsakymą.



Tegul lieka :) Ką jau dabar :) smile
(nors jei nenorite , kad liktų tai savo klausimą ir Tiningos atsakymą galite perkopinti į kitą temą, susijusią su darbo laiku, darbo sutartimi ar darbo laiko / grafiko sudarymu :)
Bet Jūsų tema - Jūs ir sprendžiate :) Aš tik patarėjas temų klausimais. smile smile
2011-10-26 10:53 ViskasViename

Colop rašė:
Aš tik patarėjas temų klausimais.

Labai atsakingos pareigos...
V
vakarone 10
2012-01-30 18:27 vakarone
mums ta pati situacija, bet kazkaip nezinau, neina issiaiskinti o kaip datryti is tikro.. juk nerasysi minutem kur ka darei kur ejei..

kazkada kursuose kai buvau bandziau isklausti,bet aiskiau vistiek nepasidare. tik dar baisiau... dar pasake, kad jei pas tave tabeli parasyta kad dirbai 1 val. ir butent tada, tai veliau ar anksciau neturi buti fiksuota jokiu darbu (tvarkytos saskaitos, apmoketos saskaitos, ir pan., juk per banka sumokejus matosi laikas)... vnz... grybu karas....

biesina, mokescius didziulius mokek, dirbi praktiskai is idejos, imone ir isteigei kad tik reklama oficialiai galetum pinigus imti, o dabar popierizmo daugiau nei veiklos...

o kur dar darbu sauga ir visa kita, kai paskaiciuoji, tai cia net pinigu nera kad visa tai susitvarkyti... tai ka daryti? jei susitvarkysi, bankrutuosi.... padaro tokia padeti be iseities. lieka tik kakla itraukus sedeit
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui