Kiek gauna buhalteris už darbą?

Tess Tess 20235
1 2017-09-06 16:30 Tess
Na tai tuomet atsakykite į klausimą, kiek turėtu uždirbti buhalteris?
Kiek kainuoja valanda apskaitininko darbo, vyr. buhalterio?
Kiek kainuoja vieno darbuotojo apskaita, metinės sudarymas, na taip +/-.
Net pvz. pateiksiu:
5 darbuotojai, 15 vnt. IT, 4 banko išrašai (USD, EUR, PLN, CHF) - iš viso 8 lapai, 40 pirkimo/pardavimo sąskaitų, PVM mokėtojas, 5 kasos dokumentai, 1 atskaitingas, 2 akcininkų paskolos smile
blackgate blackgate 3816
2 2017-09-06 16:39 blackgate

Stora10 rašė:

blackgate rašė:
Skaitau ir nelabai suprantu, ko Jums čia taip pagailo. Ar verslininkų pinigų ar to, kad tie anot Jūsų "neišsilavinę" gerai uždirba arba siekia gerai uždirbt? smile




Kaip tipiška...
Viena - atrodo, sunkiai suvokiate kiek ilgesnį tekstą. Kur ten įžiūrėti gailestį? Mintis mano paprasta - nebūkite mockais, realiai vertinkite savo darbą. Užpildyti formą F-1 ar kokią ten - neaukštos kvalifikacijos, vos ne apskaitininko darbas. Jei randate, kas jums moka trigubai - į sveikatą, bet kam tai pateikti kaip standartą kolegai?
Antra - atstovaujate didelę dalį buhalterių, kurie dirba verslininkams, mato apyvartas, gal ir pelnus ir klaikiai verslininkams pavydi. Rodos, kam jau kam, o buhalteriams nesunku suprasti, kiek tie jūsų nekenčiami verslininkai investavo į tą verslą, iš kurio ir buhalteriai maitinasi, kiek rizikuoja ir savo pinigais, ir sveikata. Dažnam buhalteriui atrodo, kad verslininkas turėtų su juo dalintis. Esu net tokių sutikusi, kurie mano, kad jų atlyginimai turėtų sudaryti kažkokį apyvartos procentą ar panašiai.
Apibendrinant - nepagrįstai padidinti įkainiai prie gero neveda. Griūtys, lavinos prasideda nuo mažos gniūžtelės. Todėl dar kartą sakau - žiūrėkime realiai į savo darbą ir gebėjimus, pradėkime nuo savęs, ir kitus paraginkime taip daryti. Nes ateitis gali būti labai juoda visiems.

Suprantu labai tiesmukiškai ir nereikia čia tų menkinimų. Labai nujaučiu, kad mėgstate skirstyti žmones pagal kažkokias kategorijas- profesijas, išsilavinimą ir panašiai.
Ir beje, Tess juk irgi verslininkė, tad kuo ji skiriasi nuo kitos srities verslininkų, kurių tikslas pasiūlyti savo paslaugą ar prekę už kuo didesnę kainą?
1 2017-09-07 10:34 Veronique

Stora10 rašė:
Pirmą kartą įkišau nosį į šią taip visų mėgstamą temą (turbūt tikrai pilnatis paveikė).

Taigi. Ir apkaltinote visus (pasiremdamas Tess įkainiu), kad imdami 30 eurų už valandą, esame kalti dėl brangstančių produktų ir paslaugų tėvynėje. O jei liksime tokie godūs ir toliau, tai Lietuvoje tuoj sukelsime ekonominę krizę smile
mariska mariska 8626
1 2017-09-07 10:36 mariska

Veronique rašė:
O jei liksime tokie godūs ir toliau, tai Lietuvoje tuoj sukelsime ekonominę krizę smile


Kalčiausi buhalteriai smile prie sienos ir sušaudyti
Gita1 Gita1 8357
1 2017-09-07 10:54 Gita1
Mano kaime 30eur/val yra per daug.. Man imti 10 eur/val per mažai.. neapsimoka man.. Dabar imu 8, bet matau, kad pajamos - sąnaudos = šnipštas.. geriau visai atsisakyti..
Tess Tess 20235
8 2017-09-07 11:30 Tess
Tą pati galėtu ir buhalteris vadovui pasakyti, kai tas paprašo atlikti papildomą darbą nemokamai smile
S
Stora10 168
1 2017-09-07 11:58 Stora10

Veronique rašė:

Taigi. Ir apkaltinote visus (pasiremdamas Tess įkainiu), kad imdami 30 eurų už valandą, esame kalti dėl brangstančių produktų ir paslaugų tėvynėje. O jei liksime tokie godūs ir toliau, tai Lietuvoje tuoj sukelsime ekonominę krizę smile

Būtent - kai nesugebama mąstyti plačiau, taip po kurio laiko labai nustembama - iš kur tokios kainos, kodėl krizė? Prisiminkite kad ir NT kainų burbulą ar kaip ten jis vadinosi.
P.S. Nemanau, kad tamsta 30 € už valandą gauni...
S
Stora10 168
1 2017-09-07 12:07 Stora10

Tess rašė:
Tą pati galėtu ir buhalteris vadovui pasakyti, kai tas paprašo atlikti papildomą darbą nemokamai smile

Kur aš siūliau dirbti nemokamai, kas jums visiems darosi, paprasčiausios minties nesugebat suvokti?
Eilinio buhalterio darbas, eilinėje mažoje UAB'e, kur nieko sudėtingo nėra, kur užtenka net Cento programos, nevertas daugiau kaip 10 €/val. Ir tai jau vos ne dvigubai daugiau negu vidutinis atlyginimas Lietuvoje.
Nekalbu apie stambias įmones, jų vyriausius buhalterius, kurie paprastai yra valdybų nariai, prisideda formuojant įmonės strategiją ir panašiai (čia be reikalo Luka įsižeidė ir nevykusius Ilzės verkšlenimus įdėjo - būna atveju, kai ir geriems specialistams labai pravartu ką nors padaryti nemokamai "dėl tos Lietuvos"). O atsitiktinis atvejis,
kurį pacitavo Tess (50 € už 30 min darbą), neturi būti imamas kaip buhalterio atlyginimo pagrindas.
Gaila, nėra Proso, jis tikrai visas genutes pastatytų į vietą.
DKate DKate 3344
2017-09-07 12:12 DKate

Stora10 rašė:
Gaila, nėra Proso, jis tikrai visas genutes pastatytų į vietą.

Nesuprato žmonės ką rašei Ir tiek. Nėra paprasta suprasti ekonomiką. Be to, gal ne pas visus lietuvių kalba gimtoji smile Gal ir tame problema...
Tess Tess 20235
3 1 2017-09-07 12:16 Tess
Kainos kyla visur. Tai tikrai nėra vien buhalterių kaltė (net skamba juokingai) smile
Pas mus kainos tikrai neaukštos. Beje įmonė (pvz. kur rašiau aukščiau) mums moka tik 150 Eur per mėnesį. O darbo ten tikrai labai daug. Vadovas sako, jei pakelsit kainą, išeisiu, nes paklausinėjau galima ir daug pigiau rasti.
Mes taip pat paskaičiavome pajamos-sąnaudos= ne kaži kas lieka smile
Nuomą padidino, kanceliarinės irgi pabrango (nuėjau, nupirkau kelis daiktus (lyg liniuote ir įmaučių) 10 Eur smile ).
Tai išeina viskas brangsta, o mes turime likti su tomis pačiomis kainomis? Na ir buhalteriai valgyti nori, turi šeimas ir t.t.
Maisto prekės pabrango irgi buhalteriai kalti? smile Kaip rašė mariska "prie sienos ir sušaudyti"
Būtent bukime realistais. Jau buhalteriai tikrai paskutinėje vietoje kuriam klientai nori mokėti.
Net kaip pvz. teikiame buhalterines ir teisines paslaugas. Už metinės sudarymą 13-o atlyginimo nemokės.
Bet už teisines paslaugas 100 Eur tai iš karto.
pas buhalterį pasikonsultuoti sudėtingu klausimu - nemokamai (išnešė klientas smegenys). Atneša sąskaita iš advokato 600 Eur (4 val.).
Be ne ne, tai buhalteriai sėdi ofise ir burbulus pučia smile Puskite, puskite, per jus krizė bus.
Tess Tess 20235
1 1 2017-09-07 12:19 Tess 2017-09-07 12-26

Stora10 rašė: Kur aš siūliau dirbti nemokamai, kas jums visiems darosi, paprasčiausios minties nesugebat suvokti?

Suvokiau ir parašiau, kad ta įmonė per metus mums sumoka 1500 Eur. Mėnesio kaina 125 Eur.
O buhalteris pats gali spręsti kiek jam imti už papildomą, sutartyje nesulygtą darbą.
Ar jūsų manimu tai yra per daug? smile
P.S. Nors neparašiau apimčių: 5 darbuotojai (darbo sutartys, įsakymai, prašymai, tabeliai, algos žiniaraščiai), 1 bankas, 1 atskaitingas, kasa (darome viską mes), kelios sąskaitos (rašome mes), ketvirtinė statistika, metinė.
Girele Girele 9676
7 2017-09-07 12:47 Girele

Tess rašė:
....
Tai išeina viskas brangsta, o mes turime likti su tomis pačiomis kainomis? Na ir buhalteriai valgyti nori, turi šeimas ir t.t.
...

O aš manau, kad šita diskusija visiškai niekinė.
Paslaugos kainą reguliuoja pasiūlos ir paklausos santykis, ir dar sugebėjimas save parduoti.
Jei buhalteriui X atrodo, kad buhalteris Y gauna, (t.y. uždirba smile ) perdaug, tai jau tik buhalterio X problema, kad jam taip "rodosi". O buhalteris Y visiškai neturi prievolės teisintis, kodėl uždirba daugiau.
Meskim tą lietuvių į kraują įaugusį požiūrį, kai gerai tik tada, jei kaimyno tvartas dega.
Kodėl negalima pasidžiaugti, kad kažkam sekasi geriau?
smile
Tess Tess 20235
1 1 2017-09-07 12:53 Tess

Girele rašė: O aš manau, kad šita diskusija visiškai niekinė.

Pritariu smile
Matys visus pilnatis paveikė smile
Dorota1 Dorota1 13537
1 2017-09-07 13:07 Dorota1

Stora10 rašė:

aiwita rašė:



Ir ta garsioji "skaičiuoklė" (paprasta, primityvi excelinė lentelė) taip pat ne rodiklis.

O man patinka šį skaičiuoklė, ir gerai kad jį yra , taip ir planavom kad taxe turėtų buti bendra skaičiuoklė buhalterinei kainai apskaičiuoti( gaila Tomukas jos nepatalpino prie skaičiuoklių), ji reikalinga tam kad visi galėtume ligiotis ir prašyti tinkamos kainos už paslaugas. Aišku kam per daug galit prašyti mažiau
O aš kiap tik individualiai teikdama paslaugas stengiosi ligotis į buhalterinių įmonių įkainius, kad kainų nenumušinėti smile

Ačiu TESS už skaičiuoklę smile smile smile
blackgate blackgate 3816
3 2017-09-07 13:28 blackgate
O jau kad užsikūrė diskusija dėl tų kelių ten eurų už ataskaitą. smile
Jeigu Rainis taip smarkiai apeliavo į sąžines ir pajutote, kad atlyginimo gaunate nepelnytai per daug, tiesiog padovanokite kam nors tą perviršį...
O beje kur tas paminėtas Prosas dingo su savo išgalvotomis genutėmis, bene praturtėjo, kad čia nebesilanko daugiau?... smile
S
Stora10 168
1 2017-09-07 13:35 Stora10
Tess, man absoliučiai tas pats, kiek jūs ar kita buhalterė ima už savo darbą.
tačiau šiame forume dauguma yra tikrai labai vidutiniškų buhalterių, dalijamės patirtimi, konsultuojamės sudėtingesniais klausimais, na, kartais pasitaiko aišku ir tokių klausimų, kad tik nusistebėti lieka: ir tokia (toks) įsivaizduoja galintis dirbti buhalteriu?
Šita kvaila diskusija prasidėjo nuo jūsų atsakymo į Gitos klausimą:
"Kaip nustatot kainą ataskaitai? Sakykim, kad paprašo padaryti kažką specifinio jiems.. "
Jūs atsakėte, bet pateikėte tikrai nevykusį pavyzdį - eilinę paprastą ataskaitą statistikai (nieko specifinio, tiesiog įmonei, su kuria pati dirbate), kuriai sugaišote 30 min, įkainojote 50 €.
Jūsų reikalas, kiek jūs įkainojote.
Bet pavyzdys netinkamas.
Gita gal turi visai kitokią užduotį. Gal reikia paruošti balansus, norint imti overdrafto paskolą ar kokį faktoringą - tai tikrai dažnai sudėtingi, daug laiko atimantys darbai.
Gal nerezidentų ataskaitą statistikai - viena sudėtingesnių. Nors šiaip statistinių atskaitų paruošimas turbūt ir jūsų skaičiuoklėje yra.
Tuoj sukrus genutės ir ims pergyventi, kad jos mažai gauna, štai kiek reikia prašyti, štai kaip save vertinti. O kartais net klausimo nesugeba tinkamai suformuluoti, ką jau kalbėti apie PVM variantus - visur joms "nulinis PVM".
O kad atlyginimai už darbą daro įtaką bendrai kainų būklei, tai gal tik Sysui neaišku. Jau ir žinomi ekonomistai puse lūpų užsimena, kad laikas nustoti beatodairiškai kelti minimalią algą - ir išvis, MMA rinkos ekonomikoje? Man tai atrodo nonsensas.
mariska mariska 8626
1 1 2017-09-07 13:47 mariska
Genutės ir liks genutėmis. Jos ir yra ta grandis, kuri numuša kainas.
DKate DKate 3344
2017-09-07 14:06 DKate
Buvo atvažiavę iš Prancūzijos. Sakė prekių kainų gerokai didesnės nei Prancūzijoje. Čia ne apie buhalterines kainas.
1 2017-09-07 14:13 Veronique
Girdžiu svarią ad hominem argumentaciją: smile
- Nieko Jūs, genutės, nesuprantat apie ekonomiką. Čia pirma. Antra, esate nevertos 30 eurų už valandą.

Čia šitaip vyras vysto ginčą su kolegėmis. Moterimis.

Žmogus nieko apie mus nežino. Sprendžia iš užduodamų klausimų čia, kurie jam atrodo kvaili.

Ačiū. Aš baigiau.
DKate DKate 3344
1 2017-09-07 14:15 DKate
Aš tai nežinau, ar Rainis vyras, ar moteris. Bet ką nori pasakyti, supratau taip, kad darbų kainas reikėtų labiau diferencijuoti. Na nebent ir aš nesupratau teisingai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui