Avatar
Byla
12110
#1343022 2016-12-22 15:13 Byla redaguota: 2016-12-22 15-22
Taip. 4 savaitės.

Įmonės darbo laiko trukmė 2016-03-09 iki 2016-11-30 1520 val (40 valandų darbo savaitė).
Žmogus per tą laiką išdirbęs 1308 val. Tai koeficientas 1308/1520=0,8605

Darbo užmokestis 2016-03-09 iki 2016-11-30 2833,70€

Per paskutinius 3 mėnesius:
Išdirbo valandų 407;
Priskaičiuota DU 904,76€.

Tai vienos valandos darbo užmokestį skaičiuojame iš 3 paskutinių? 904,76/407=2.22€ smile
BET MMA 1 valada 2.32€.

Kaip turėčiau skaičiuoti toliau? smile
2,32*0,8605=1.99636
4 savaitės*40 darbo valandų*1,99636 smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.
Avatar
Tininga
49050
#1343025 2016-12-22 15:21 Tininga

Byla rašė:


Taip. 4 savaitės.

Įmonės darbo laiko trukmė 2016-03-09 iki 2016-11-30 3217 val
Žmogus per tą laiką išdirbęs 1308 val. Tai koeficientas 1308/3217=0,406589991

Darbo užmokestis 2016-03-09 iki 2016-11-30 2833,70€

Per paskutinius 3 mėnesius:
Išdirbo valandų 407;
Priskaičiuota DU 904,76€.

Tai vienos valandos darbo užmokestį skaičiuojame iš 3 paskutinių? 904,76/407=2.22€ smile
BET MMA 1 valada 2.32€.

Kaip turėčiau skaičiuoti toliau? smile


Oi, pala pala... Kaip įmonės valandos gali būti 3217, jei per visus 2016 metus jų yra 2010? Jei 4 savaitės, tai koeficientą tada reikėtų skaičiuoti iš visų nurodytų darbo metų, darant prielaidą, kad iki kovo darbuotojas dirbs po 4 val.
Tai imam darbuotojo grafiko valandas ir daliname iš įmonės, t.y. normalių darbo valandų pagal 5 d.d. savaitę.
VDU - iš 3 paskutinių mėnesių. Jis turi būti ne mažesnis negu gruodžio MMA vidurkis, t.y. 380/167=2,28.
Paskui taip: koeficientas * val.VDU * 8 * atostogų d.d.

Avatar
Byla
12110
#1343028 2016-12-22 15:24 Byla
Ačiū, supratau.
Pataisiau įmonės darbo valandų skaičių per laikotarpį. Pamačiau kad prigrybavau. smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.
Avatar
Byla
12110
#1343034 2016-12-22 15:38 Byla
Paskutinis klausimas:
Jei atostogų laikotarpis nuo 2016-12-27 28 k.d., tai atostogos trunka iki sausio 23 ar 24?
Sausio 1 šventinė. Jei ją praleidžiam, tai iki 24d. Bet tada, gaunasi apmokamos 21 darbo diena o ne 20.
Ar forminti 27 kalendorines dienas atostogų? smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.
Avatar
Tininga
49050
#1343035 2016-12-22 15:40 Tininga

Byla rašė:


Paskutinis klausimas:
Jei atostogų laikotarpis nuo 2016-12-27 28 k.d., tai atostogos trunka iki sausio 23 ar 24?
Sausio 1 šventinė. Jei ją praleidžiam, tai iki 24d. Bet tada, gaunasi apmokamos 21 darbo diena o ne 20.
Ar forminti 27 kalendorines dienas atostogų? smile

O tai kam atkirpti tą vieną dieną? Jei 28 d., tai iki sausio 24 imtinai, apmokama 21 d.d.


Avatar
Byla
12110
1   #1343039 2016-12-22 15:42 Byla

Tininga rašė:



Byla rašė:


Paskutinis klausimas:
Jei atostogų laikotarpis nuo 2016-12-27 28 k.d., tai atostogos trunka iki sausio 23 ar 24?
Sausio 1 šventinė. Jei ją praleidžiam, tai iki 24d. Bet tada, gaunasi apmokamos 21 darbo diena o ne 20.
Ar forminti 27 kalendorines dienas atostogų? smile

O tai kam atkirpti tą vieną dieną? Jei 28 d., tai iki sausio 24 imtinai, apmokama 21 d.d.



Ir aš taip manau. Ačiū. smile

Nieko nėra pastovesnio už laikinumą.
Avatar
Saule65
1075
#1346264 2017-01-19 11:09 Saule65
Sveiki. ar gerai galvoju, kad darbuotojas sirgo nuo 07-12mėn. dabar reikia skaičiuoti atostoginius, tai vidurkį imu iš 04-05-06mėn.?
Avatar
Tininga
49050
#1346266 2017-01-19 11:15 Tininga

Saule65 rašė:


Sveiki. ar gerai galvoju, kad darbuotojas sirgo nuo 07-12mėn. dabar reikia skaičiuoti atostoginius, tai vidurkį imu iš 04-05-06mėn.?

Žinoma, kad ne. Vidurkis - 10,11,12 mėn.


Avatar
Saule65
1075
#1346272 2017-01-19 11:29 Saule65
o jei jis sirgo nuo 07 iki 12mėn?
Avatar
Tininga
49050
1   #1346275 2017-01-19 11:31 Tininga

Saule65 rašė:


o jei jis sirgo nuo 07 iki 12mėn?

Jei paskaitytumėte VDU aprašą, tai atsakymą tikrai rastumėte smile
www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.D8F18698B809/pkHUHCgHZp

7.9 punktas.


Avatar
Saule65
1075
#1346280 2017-01-19 11:41 Saule65
Ačiū, tai turiu imti sutartyje sulygtą DU? smile
Avatar
Tininga
49050
1   #1346281 2017-01-19 11:44 Tininga

Saule65 rašė:


Ačiū, tai turiu imti sutartyje sulygtą DU? smile

Taip, 3 mėn. DS sulygtas DU dalinamas iš tų mėnesių darbo dienų.


Missing
burukas
246
#1348730 2017-02-07 13:17 burukas
Laba diena
Darbuotojas atostogavo nuo gruodžio 27 iki sausio 12, ar reikia sausio mėn. atostoginius apskaityti į darbo užmokesčio sąnaudas sausio men. ar galiu viską gruodžio mėn.apskaityti, o kaip su sodra reikėjo daryti aš viską deklaravau gruodžio mėn., ka dabar daryti
Avatar
Tininga
49050
#1348734 2017-02-07 13:21 Tininga

burukas rašė:


Laba diena
Darbuotojas atostogavo nuo gruodžio 27 iki sausio 12, ar reikia sausio mėn. atostoginius apskaityti į darbo užmokesčio sąnaudas sausio men. ar galiu viską gruodžio mėn.apskaityti, o kaip su sodra reikėjo daryti aš viską deklaravau gruodžio mėn., ka dabar daryti

Taip, sausio atostoginiai yra sausio sąnaudos, taip pat ir sodrai deklaruojama pagal atskirus mėnesius.


Missing
Zaisminga
13
#1353840 2017-03-27 15:02 Zaisminga
Laba diena. Darbuotoja imoneje ,, A" atidirbo tik 14 d. Ir isejo is darbo savo noru. Ar jei priklauso atostoginiai? Isanksto dekoju uz atsakyma :)
Avatar
Tininga
49050
#1353843 2017-03-27 15:05 Tininga

Zaisminga rašė:


Laba diena. Darbuotoja imoneje ,, A" atidirbo tik 14 d. Ir isejo is darbo savo noru. Ar jei priklauso atostoginiai? Isanksto dekoju uz atsakyma :)

Taip.


Missing
jurgita12
37
#1354699 2017-04-04 14:48 jurgita12
Sveiki,

Visai susipainiojau. Ar teisingai skaičiuoju?
Trijų mėnesių prieš atostogas atlygis - 1140 (380*3) Eur.
Darbo dienų skaičius - 62 (21+22+19).
Ttenka vienai dienai 1140/62=18,39 Eur.
Atsotogavimo mėnesį vienai dienai tenka 380/23=16,52 Eur.
Atostogos trunka 11 dienų, o dirbta per mėnesį 12 dienų.
Atostoginiai bus 18,39*11=202,29 Eur.
Darbo užmokestis bus 16,52*12=198,24 Eur.
Bendra priskaičiuota suma bus 202,29+198,24=400,53 Eur.
Avatar
Tininga
49050
#1354701 2017-04-04 14:54 Tininga

jurgita12 rašė:


Sveiki,

Visai susipainiojau. Ar teisingai skaičiuoju?
Trijų mėnesių prieš atostogas atlygis - 1140 (380*3) Eur.
Darbo dienų skaičius - 62 (21+22+19).
Ttenka vienai dienai 1140/62=18,39 Eur.
Atsotogavimo mėnesį vienai dienai tenka 380/23=16,52 Eur.
Atostogos trunka 11 dienų, o dirbta per mėnesį 12 dienų.
Atostoginiai bus 18,39*11=202,29 Eur.
Darbo užmokestis bus 16,52*12=198,24 Eur.
Bendra priskaičiuota suma bus 202,29+198,24=400,53 Eur.

Teisingai, ko čia painiojatės? smile


Missing
jurgita12
37
#1354708 2017-04-04 15:19 jurgita12
Ačiū. Turbūt per daug visokių pavyzdžių prisiskaičiau.
Avatar
Tininga
49050
#1354709 2017-04-04 15:23 Tininga

jurgita12 rašė:


Ačiū. Turbūt per daug visokių pavyzdžių prisiskaičiau.

Jei situacija nestandartinė, tai visko gali būti. Pas jus, kaip supratau, būtent standartinė.


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis