Pinigų grąžinimas už autobuso talonėlius ir kelionė darbovietė-kažkas-darbovietė

O
ogiz 2
2012-10-18 11:41 ogiz
Laba diena,

norėjau paklausti, ar taikrai už komandiruotės metu paprastu autobuso komposteriu pažymėtą talonėlį UAB'as negali darbuotojui grąžinti pinigų, nes ant jo nėra išmuštos kelionės daros? Perkant iš autobuso vairuotojo čekio taip pat neduoda, tad kelionė kybo laike.

Kitas klausimas - ar tikrai buhalterija teisi teigdama, kad darbuotojui gali apmokėti keliones išlaidas į oro uostą tik tuo atveju, kai kelionė prasideda nuo darbovietės, bet ne nuo namų, kur darbuotojas gyvena? Pvz., jei į komandiruotę išskrenda sekmadienį ir kelionę apiformina kaip "kažkoks_namų adresas" - oro uostas, jam grąžinti pinigų negalima?

Čia aš kalusiu kaip darbuotojas, nes man tikrai įdomu, kokiais teisės aktais tai remiamasi (tų kelių litų dėl talonėlių visai negaila :D ), nes tokie reikalavimai skamba kažkaip keistai.

Dėkoju už atsakymus! smile
Kotryna Kotryna 2167
2012-10-18 13:18 Kotryna
Remiasi
DĖL KOMANDIRUOČIŲ SĄNAUDŲ ATSKAITYMO IŠ PAJAMŲ TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Kas liečia Lieuvą:
8.3. kelionės į komandiruotės vietą ir grįžimo iš jos į nuolatinio darbo vietą visų rūšių transporto priemonėmis ...

kas liečia užsienį
2.3. kelionės į užsienio valstybę ir jos teritorijoje visų rūšių transporto priemonėmis transporto išlaidos, jeigu jos susijusios su komandiruotės tikslais, taip pat nuvykimo visų rūšių transporto priemonėmis Lietuvos Respublikos teritorijoje

Dokumentų rekvizitai (Buh.apskaitos įstatymas)13 straipsnis. Apskaitos dokumentų rekvizitai

1. Privalomi šie apskaitos dokumentų rekvizitai:
1) apskaitos dokumento pavadinimas;
2) ūkio subjekto, surašiusio apskaitos dokumentą, pavadinimas, kodas;
3) apskaitos dokumento data;
4) ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio turinys;

Klausimas tikrai įdomus - reikėtų VMI pasiklausti...ar pasiklnaisioti po jų paaiškinimus...
O
ogiz 2
2012-10-30 11:41 ogiz
Nu bet keista, o kaip tada, kai liks tik elektroninis bilietas? Ten juk išrašų jokių nedaro, kada ir kaip panaudojai talonėlius...
Tininga Tininga 50023
2012-10-30 12:02 Tininga
O jei atidžiau paskaičius šį VMI komentarą:

8. Klausimas. Darbdavys darbuotojui (nuolatiniam Lietuvos gyventojui) nupirko nuolatinį autobusų ir troleibusų bilietą. Šiuo bilietu darbuotojas naudojasi tiek atlikdamas darbo funkcijas, tiek vykdamas į darbą ir iš darbo. Ar ši nauda laikoma pajamomis natūra, ar ji apmokestinama gyventojų pajamų mokesčiu?

Atsakymas: Jeigu darbdavio darbuotojui nupirktas nuolatinis autobusų ir troleibusų bilietas yra būtinas atliekant darbo funkcijas, kurios susijusios su važinėjimais visuomeniniu transportu, tai įmonės patirtos išlaidos nėra gyventojų pajamų mokesčio objektas, įskaitant ir asmeniniams poreikiams panaudotoji bilieto vertė, nes gauta nauda objektyviai ekonomiškai negali būti identifikuota.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui