Patarkite, kaip elgtis

J
juliuxd 6
2012-11-29 11:08 juliuxd
Sveiki, ieškome patarimo, kaip elgtis su parduotuvės vedėja . Istorija tokia: Su nauja (prieš tai buvusi išėjo į dekretą) įmonės buhaltere atradome porą saskaitų (prekės už 1000Lt) , pagal kurias turėjome gauti prekių iš tiekėjų nors realiai jų negavome, viena saskaita pasirašyta vedėjos, kita kasininkės vedėjai liepus. Pradėjus ieškoti galų, vedėja pasiaiškinime parašė, kad tiekėjas paprašė "palaikyti" saskaitas ir mėnesio laikotarpyje pažadėjo atvežt kreditinę saskaita. Nuo saskaitų išrašymo praėjo vos ne metai laiko, o kreditinės ir nebūtų buvę jei mes nebutume tai atsekę. Pradėjus judinti tiekėją jis MIELAI atvežė kreditinę saskaitą, o jo pasiaiškinimas buvo, kad tada, kai turėjo atvežt kreditines jis buvo atostogose, tai ne va jo kolega jas turėjes užvežti ir t.t. Išsikvietėm ir buhaltere iš dekreto, kad paiškintų situacija, ji atsakė, kad nieko apie tai nežinanti, nes vedėja, jai neperdavė jokių popierinių saskaitų.
Mūsų nuomone vedėja, tiekėjas ir buhalterė kažką "suko".
Dabar nežinom, kaip elgtis ar įmanoma atleist arba pažemint pareigose vedėją, jei taip, pagal koki straipsnį?
O gal kas dar turit kokių nors pasiūlymų?

Ačiū už atsakymus
Tininga Tininga 50021
2012-11-29 11:14 Tininga
Na, nuomonė - tai ne pagrindas atleidimui ar pažeminimui pareigose... Reikėtų turėti neleistinos veikos įrodymus, ir tuomet galvoti apie nuobaudas ar pareigų keitimą.
Kitokiu atveju pažeminimas pareigose - tai tiesiog DS sąlygų keitimas, su kuriuo darbuotoja gali ir nesutikti.
J
juliuxd 6
2012-11-29 11:40 juliuxd
Bandysim daryt reviziją, be vedėjos ir be kasininkių, jei paaiškėtų, kad didelis trūkumas ar tada galima ka nors padaryt?
Tininga Tininga 50021
2012-11-29 11:53 Tininga

juliuxd rašė:
Bandysim daryt reviziją, be vedėjos ir be kasininkių, jei paaiškėtų, kad didelis trūkumas ar tada galima ka nors padaryt?

Na, tada jau galima kažką galvoti. O ar materialinės atsakomybės sutartis yra?
Loreta Loreta 28574
2012-11-29 12:02 Loreta

juliuxd rašė:
Bandysim daryt reviziją, be vedėjos ir be kasininkių, jei paaiškėtų, kad didelis trūkumas ar tada galima ka nors padaryt?

Kodėl be jų? Jos privalo dalyvauti inventorizacijoje, jei vertybės yra jų materialinėje atsakomybėje. Antraip jos gali ir nesutikti su inventorizacijos rezultatais.
holdingas holdingas 6996
2012-11-29 12:17 holdingas
Jokio čia nėra krimilano. Podumaješ, kreditinės neatvežė laiku. Gal tiesiog pamiršo atvežti ir tiek. O ką per tą laiką darė vadovybė ir buhalterija? Nematė, kam ir už ką skolingi?
J
juliuxd 6
2012-11-29 13:54 juliuxd
Esmė tame , kad senoji buhaltere buvo gera seimininku drauge, jos darbo niekas netikrino velnias zino kiek laiko, tik pries pat jai iseinant i dekreteta buvo pastebeta, kad saskaitos i sistema nesuvestos beveik uz 3 metus.Kaip ji atsiskaitydavo mokesciams neisivaizduoju smile Dabar visi galai po truputi pradeda listi...
O revizija be ju norime daryti, kad issiaiskinti, kokia reali situacija parduotuveje, nes jei buvo vagiama ar kitaip sukamasi, kaip pvz su tiekeju ir kreditine... Manau, kad darydamos revizija pacios, jos zinodamos kiek panasiai privogusios, gali priskaiciuoti tam tikra suma pinigu, kad viskas atrodytu grazu.

Materialines atsakomybes sutartis pasirasyta.
U
upss 1600
2012-11-29 14:12 upss

juliuxd rašė:
Manau, kad darydamos revizija pacios, jos zinodamos kiek panasiai privogusios, gali priskaiciuoti tam tikra suma pinigu, kad viskas atrodytu grazu.

Materialines atsakomybes sutartis pasirasyta.

Jos turi dalyvauti, bet ne pačios daryti reviziją, Tiesiog stovi ir žiūri kaip Jūs viską revizuojate, o kaip kitaip paskui įrodysite, kad buvo taip, o ne kitaip, jei jos nedalyvaus? Surašysit inventorizacijos aktą , o jos pasirašys po juo, kad dalyvavo ir sutinka su inventorizacijos rezultatais.
Rimzy Rimzy 1205
1 2012-11-29 14:18 Rimzy

juliuxd rašė:
Manau, kad darydamos revizija pacios, jos zinodamos kiek panasiai privogusios, gali priskaiciuoti tam tikra suma pinigu, kad viskas atrodytu grazu.
Jei nors šiek tiek nusimanau apie revizijas, tai reviziją turi daryti bent du nesuinteresuoti asmenys ir revizuojamas asmuo. Čia tikrai nėra jokių galimybių kažką prirašyti, juk vienu metu trys asmenys vertina vieną daiktą ar vieną sumą ir ją įrašo į aktą. Baigus reviziją, aktą vėl gi pasirašo visi asmenys.
Teisingai Holdingas rašo, kad darant reviziją, pvz.sandėly be sandėlininko, jis gali nesutikti su revizijos išvadomis ir bus teisus.
ritukse ritukse 1399
2017-03-13 14:08 ritukse
Sveiki, turiu klausimėlį mano direktorius vis kažką prisimąsto situacija tokia esam įmonė kuri prekiauja statybinėmis prekėmis , o dabar direktorius sako nupirksim vieną automobilį ir parduosim uždirbsim 600 eurų Žino jau jis ir pardavėja ir pirkėja ar mes tai galime (įstatuose parašyta kad galim versti ir kita veikla įstatymo neuždrausta)

Samajana Samajana 6091
1 2017-03-14 07:33 Samajana

ritukse rašė:
...uždirbsim 600 eurų Žino jau jis ir pardavėja ir pirkėja ar mes tai galime

Jūs tai galit.

Šiaip...Išgirdusi žodį "uždirbsim", būsima operacija niekados net neabejok. Ne svyruoti reikia, bet galvoti kaip pelną teisingai pasidalint smile


Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui