Akcininko vekselis už UAB'ą

E
Eleonora 14
2013-03-24 22:34 Eleonora
Sveiki, situacija: UAB'o akcininkas pasirašė vekselį už UAB'o skolą. T.y., kad jis mums skolingas lygiai tokią sumą kaip jo UAB'as.Kol kas to vekselio neapmokėjo.
Klausimas: kaip tą vekselį parodyti apskaitoje? Gal būtų galima parodyti užbalansinėj sąskaitoj? Bet kokioje?
Būčiau dėkinga už pagalbą :)
E
Eleonora 14
2013-03-25 16:45 Eleonora
Dar kartelį sveikos ir sveiki :) Na nejaugi niekas nesusidūrė su panašia situacija? Gal neaiškiai surašiau?
Labai prašau pagalbos :)
2013-03-25 18:13 Luka_Paciolis

Eleonora rašė:
Dar kartelį sveikos ir sveiki :) Na nejaugi niekas nesusidūrė su panašia situacija? Gal neaiškiai surašiau?
Labai prašau pagalbos :)

Skaitykite čia: www.aktualijos.lt/straipsniai/komerciniu-vekseli...
E
Eleonora 14
2013-03-25 20:49 Eleonora
Ačiū už išsamų straipsnį, bet pas mane tokia 'juokinga' situacija. Labai ilgai UAB'as neapmokėjo skolos už padarytą darbą, jiems atlikto darbo reikėjo, todėl direktorius ir akcininkas asmeniškai išrašė vekselį UAB'o skolai padengti, kad gautų atliktą darbą. Aišku nei įmonė, nei pats akcininkas visos skolos dar nesumokėjo, tik nedidelę dalį, taigi reiktų užbalansinėje sąskaitoje įvesti vekselį ir gautais pinigais mažinti UAB'o skolą. Aš užbalansinių sąskaitų plane neradau tokios sąskaitos. Ar galima į sąskaitų planą įvesti savo užbalansinę sąskaitą, ar būtina remtis pavyzdiniu planu? Ir jei debetuoji vieną užbalansinę sąskaitą, ar turi kažkurią ir kredituoti? Žodžiu visiškai pasimečiau...
I
igorvorobjov 414
2013-04-06 20:21 igorvorobjov
Vekselis yra vertybinis popierius kuris gali laisvai cirkuliuoti apyvartoje. Jei viskas padaryta tvarkingai, tai vekselis turi kredituoti 2411 sąskaitą t.y. pirkėjų skolas ir debetuoti 26хх sąskaitą kur yra vertybiniai popieriai. Realiai Jūs vieną turtą pakeitėte kitu, likvidesniu (nes su vekseliais nereikia kreiptis į teismą dėl skolos priteisimo, jis nešamas notarui kuris išduoda vykdomąjį raštą, o šis nešamas antstoliui). Nebent jūs norite būti nelabai sąžiningais ir išsireikalauti iš skolininko dvigubą sumą, už vekselį ir pagal pirminę sutartį, bet tokiu atveju teismai garantuoti.
E
Eleonora 14
2013-04-08 00:59 Eleonora
Ačiū už atsakymą.
Na o, kad būtų visiškai aišku... Kaip suprantu apie vieno turto keitimą kitu dar reiktu parašyti buhalterinę pažymą ir priduodant metinį balansą apie tai parašyti aiškinamajame rašte? Ar aiškinamajame rašte mineti nebūtiną?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui