Namų bendrijos apskaita

agiedre agiedre 3007
2005-04-09 19:38 agiedre
Kauno dienoj būna skelbimai apie seminarus "žinijoje", veda auditorė Plečėnienė. Negelėčiau pasakyti kad labai supper, bet naudos turėtų duoti...
I
INETA 16
2005-04-20 11:21 INETA
Sveiki kolegos, gal galėtumėte pakomentuoti kaip skaičiuojate DNSB mokesčius t.y. kaip juos paskirstote kiekvienam butui ar nuo kvadratūros ar nuo žmonių skaičiaus.
Ir dar vienas klausimėlis ar mokate VMI į garantinį fondą nuo priskaičiuoto darbo užmokesčio 0.2%. Ažiū.
Z
zytos 210
2005-04-20 11:30 zytos
Žinoma, jei yra darbuotojas samdomas (o nors vienas turi būti oficialiai gaunantis algą, nasvarbu kokio dydžio smile -aišku nemažiau kaip Vyriausybės nustatytas min atlygis ), tai ir moki į garantinį fondą (kaip ir kitus priklausančius mokesčius-VMI, SODRAI).
D
dalyt 37
2005-04-21 22:03 dalyt
DNSB mokescius apskaiciuojame sekanciai :

1.Svaros tarnybai - pagal bute gyvenanciu zmoniu skaiciu.
2.Bendro naudojimo elektra(laiptines ,rusiai,prozektoriai )-
- pagal bute gyvenanciu zmoniu skaiciu.
3.Amortizaciniai atskaitymai(stogo remontui,laiptiniu remontui ir t.t.)
- pagal buto plota.
4.Ukio islaidos( darbuotoju darbo uzmokestis ir t.t) -nuo buto fiksuota mokesti.
M
mika 102
2005-05-03 13:52 mika
Gal žinote kokią apskaitos programėlę vesti namo bendrijos apskaitai smile smile
A
anai 647
2005-05-05 10:54 anai
pabandyk NAMAS.xls
A
anai 647
2005-05-05 10:58 anai
Jei kas neaišku klausk
D
dalyt 37
2005-05-05 21:00 dalyt
Paskambinau i ZINIJA Kaune sake kad 05.11 diena 14 val.
bus seminaras apie Daugiabuciu namu buhaltrine apskaita.
Kvieciame apsilankyti.
As tai pat turiu panasia apskaita kaip NAMAS.
D
dalyt 37
2005-05-15 22:14 dalyt
Kolegos noreciau paprasyti jusu pagalbos.
Kokius POTVARKIUS bendrijos isleidzia ir kas juos tvirtina.
Susirinkimas ,ar bendrijos pirmininkas.

Vienas is potvarkiu gali buti, del bendrijos kasos vedimo.
Kad kasos apskaita suvedama kiekvieno men .paskutine diena,
kad bendrijos buhalteris kartu yra ir kasininkas.

Kaip jus apiforminti bendrijose buhalteris -kasininkas ?

Isanksto dekinga uz isamius atsakymus.Lauksiu atsakymu.[/b]
akiplesha akiplesha 720
2005-06-03 11:32 akiplesha
Ash tai niekaip nesuprantu, kodel laiptines elektra skaiciuojama nuo bute gyvenanciu zmoniu skaiciaus? Tai negi pvz man lemputes shviechia geriau nei bet kuriam kitam namo arba buto gyventojui?:)))) Paaishkinkit "dlia asobo tupyx":)
S
subare 523
2005-06-03 11:40 subare
o pas mus dar įdomiau. laiptinės elektrą, liftą. šiukšles ir viską kas yra bendra skaičiuoja nuo kvadratūros. Aš tai suprantu, kad mano kvadratai liftu važinėja, šiukšlina ir lemputė šviečia ryškiau mano butui, o ne kaimynų.
akiplesha akiplesha 720
2005-06-03 11:50 akiplesha
del lifto ir lifto elektros tai normaliai pas mumis - skaiciuoja nuo zmoniu skaiciaus, siuksliu isvezimas irgi nuo zmoniu skaiciaus. Bet laiptines elektra nuo zmoniu skaiciaus.....arba aplinkos valymas nuo kvadraturos...
A
airin 777
2005-06-03 13:08 airin 2011-09-11 03-45

subare rašė: o pas mus dar įdomiau. laiptinės elektrą, liftą. šiukšles ir viską kas yra bendra skaičiuoja nuo kvadratūros. Aš tai suprantu, kad mano kvadratai liftu važinėja, šiukšlina ir lemputė šviečia ryškiau mano butui, o ne kaimynų.

Taip ir turi būti pagal Civilinį Kodeksą:
4.82 straipsnis. Butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės teisė

1. Butų ir kitų patalpų savininkams bendrosios dalinės nuosavybės teise priklauso namo bendro naudojimo patalpos, pagrindinės namo konstrukcijos, bendrojo naudojimo mechaninė, elektros, sanitarinė–techninė ir kitokia įranga.

2. Namo, buto ar kitos patalpos savininkas neturi teisės perduoti bendrosios dalinės nuosavybės, numatytos šio straipsnio 1 dalyje, savo dalies, taip pat atlikti kitų veiksmų, dėl kurių ta dalis perduodama atskirai nuo nuosavybės teisės į butą ar kitą patalpą, išskyrus atvejus, kai perduodama bendrąja daline nuosavybe esančio daikto, kuris gali būti ar, jį pertvarkius, galės būti naudojamas kaip atskiras daiktas ir toks jo naudojimas netrukdys naudoti butų ar kitų patalpų pagal paskirtį, dalis.

3. Butų ir kitų patalpų savininkai privalo proporcingai savo daliai apmokėti išlaidas namui išlaikyti ir išsaugoti,
mokėti mokesčius, rinkliavas ir kitas įmokas, taip pat reguliariai daryti atskaitymus kaupti lėšas, kurios bus skiriamos namui atnaujinti.
D
dalyt 37
2005-06-07 20:08 dalyt
www.bkagentura.lt/?26069792

siulyciau pasiskaityti ir daugiau apie bendrijas jei idomu.
S
Sele 8
2005-07-20 21:55 Sele
Situacija tokia: Pirmininkas, atstatydintas, neatidaves dokumentu atsigule gydytis nuo alkoholizmo neaisku kokiam terminui, buhaltere isvyko atostogu ir neaisku kada grys. Gyventojai liko ant "ledo" nes arteja skaitliuku parodymu perdavimo diena ir neaisku ar bus atsiskaityta su paslaugu tiekejais iki menesio pabaigos. Isiute nutare ir ja atleisti. Praso manes buhalteriauti nes ju supratimu as gyvenu tame name ir dirbu su popieriais. O as zinau, kad nieko nezinau. As tik ekonomiste ir buhalterinio darbo zinau tik epizodiskai (algos, siuksliu mokescio paskaiciavimas miesto gyventojams, saskaitu israsymas imonems, kasa, internetinis bankas), bet ne nuo A iki Z. Balansa tik is tolo maciau :)
Klausimas:
1. Ar sudetinga, ar verta prasideti?
2. Kaip atstadydinti nesancia buhaltere jei bendrija bent kol kas nenori naujo pirmininko rinkti? Ar gali benrija apeinant pirmininka priimti ir atleisti buhalteri?
3. Kaip perimti is jos dokumentus, kad po to nekiltu problemu jei duosim i teisma, nes visi nori, peremus is jos dokumentus atiduoti auditui patikrinti.
Z
zytos 210
2005-07-21 09:05 zytos
Dėl pirmininko atstatydinimo, tai turi įvykti visuotinis narių susirinkimas (paskaitykit savo įstatus, ten aprašyta visą procedūra) ir jį nukelkit nuo pjedestalo. O dėl buhalterės, tai kol ji atostogose (jei jos oficialiai apiformintos), tai kol negrįš-neatleisit (atleidžia šiaip tai tas, kas priėmė). Tax' yra tema "direktoriais atleidimas iš darbo" ar panašiai skamba, tai gali rast panašios info pirmininko atleidimui (nes jis bendrijoj panašiai kaip direktorius). Na o dėl dokumentų atgavimo, tai gali būt sunkoka. Irgi tax'e yra tema skamba pan. "buhalterio dingimas" ar kažkas tokio, paieškok.Ten irgi buvo diskutuota dėl dokumentų atsiėmimo .
O tai kaip jūs be pirmininko?
O dėl darbo, tai dabar jie (kaip ir tavo kaimynai gražiai šneka), bet gali būti, kad greit ir tu patapsi negera smile , kai ten pas jus tokia netvarkėlė.Ir darbo gali būt kebloko,jei nepavyks iš buhalterės dokumentacijos išpešt.O tai kiek Lt už tokį vargą siūlo? Gal ir apsimoka pavargt. Buhalterija tai neturėtų būt sudėtinga, nes gi čia ne kokia pelno organizacija,tebus tik mokesčiai. O iki kitų metų spalio 1 dienos žiū ir balansą išmoksi sudaryti. Svarbu po visokiais sprendimais, kad būtų visi reikalingi parašai, kad neliktum tu už viską atsakinga viena, jeigu ką.
S
Sele 8
2005-07-21 19:14 Sele
Buvo susirinkimas, veik visi gyventojai ir pats buves pirmininkas pasirase, kad sutinka su atstatydinimu. Tai su juo aisku. O nerinkdami pirmininko galvoja, kad sutaupys. Tai dabar lakstom keturios bobos po imones vietoj to, kad normaliai visur eitu pirmininkas. Cia as jau baigiu itikinti, kad reik to pirmininko. O pinigeliu uz 45 butus ana buhaltere ant popieriaus gavo apie 180Lt ir tai visi rekia, kad brangiai lupa. Aisku man siulys maziau. Vat ir galvoju ar apsimoka prasidet, ivertinus ir tai, kad visiems neitiksi. Nusipirksi ka nors, ar buta pasiremontuosi tuoj ziures akis ispute ar ne is ju pinigeliu :( Einu ieskoti diskusijos apie popieriu is buhalteres iskrapstyma. Tiesa, kazi kur rasti cia kazkur mineta knygele apie apskaita? Pas mus knygyne nera.
Z
zytos 210
2005-07-22 09:06 zytos
Čia ne knygelė, o finansų ministro įsakymas (tokių pan. į tavo bendriją apskaitai tvarkyti):
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=2460...;l+pelno+nesiekianèiø+ribotos+civilinës+atsakomybës+juridiniø+asmenø+buhalterinës+apskaitos+ir+finansinës+atskaitomybës+sudarymo+ir+pateikimo+taisykliø+patvirtinimo
S
Sele 8
2005-07-22 11:17 Sele
Dėkui, šita aš pasižymėjau ir dabar pliaupiant lietui atostogu metu pats tas patyrinėti ji smile Turėjau galvoje paminėta Valužio knygele. Bet iškart neužfiksavau, o dabar neberandu. Knygu yra daug, bet ieškau paprastos paprastam, pradedančiam buhalteriui skirtos. Buhalterinės žinios labai praverstu ginčuose su vyr.buhaltere ir tiesioginiame darbe. Kai noriu prastumti savo idėjas dažnai išgirstu, kad tai sudėtinga, neimanoma ir pan. Atsitrenki kaip į siena. Dabar laukiam sugryžtant bendrijos buhalterės iš atostogu su keleta klausimėliu:
1.Kokiu budu apsiformino atostogas, jei to fakto pirmininkas nežino?
2.Kodėl skirtingose laiptinėse už paslaugas gaunasi skirtingas tarifas?
3.Kodėl subalansavus, pagal laiptines, gyventojams pateikta didesnės sumos nei imonės išstatė sąskaitas? Vieno mėnesio skirtumas virš 300Lt. Kur deda skirtuma?
Verkiant reikia audito. Tik ar duos dokumentus auditoriams? Ieškom būdų pasinaudoti valdišku auditu, nes kiauros kišenės.
Ir dar klausimuks. Ar surinktu pinigėliu po 16ct/m2 šilumos punk... tikrai negalima panaudoti kitiems namo ūkiniams poreikiams? Pvz. benzinui žoliapjovei, laipt rem...
S
Sele 8
2005-07-22 12:47 Sele
Tai jau kaip ir atsakėt, išvrdinot galimas objektyvias skirtumų priežastis. Belieka išgirsti buhalterės paaiškinimo. Gal viskas normaliai, apsigins smile Sutampa tik šalto vandens sąskaita. Dėl apvalinimo 300Lt skirtumas nesusidarys.
Kaip darot su skirtumu tarp gyventojų sunaudotų m3 ir centrinių skaitliukų parodymų? Nesukat galvos ir paliekat kitam mėnesiui, ar išdalinat butams? Pas mus karšto vandens skirtumas vasara numetamas į gyvatuko mokesti, žiemą paslepiamas apšildyme. Čia man bando išaiškinti, kad bendrijose negalima skirtumo palikti kitam mėnesiui, o valdiškam butų ūkiui priklausančiuose namuose galima. Juk logiškai mastant dėl skaitliuko parodymo ir butų m3 parodymo nuėmimo momento nesutapimo skirtumas visada bus. Tad kodėl mano suspėtus išleisti litrus karšto vandens turi dalinti kaimynams? Juk sekančio mėnesio parodymuose jie atsispindės? Dabar norėdami sumažinti skirtumą iki minimumo prašo gyventojų nesimaudyti, nesiskalbti tą dieną ir visus būtent tą dieną nuimti parodymus. Tuo tarpu kai tėvų, valdiškame name kas kada sumano eidami mokėti mokesčių nuima ir savo skaitliukų parodymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui