Darbo vieta, bet koks miestas?

holdingas holdingas 6996
2 2014-05-23 12:02 holdingas
Kad jinai aiškiai parašė, kad to ir to daryti nenori, neturi laiko ir pan., ir klausia, kaip darbuotoją nustumt į kitą miesto kraštą nepajudinus net piršto.
Gi žinai, kaip pas mus buhalterijoj, ne ten padėjai kablelį, vsio, "tiurma". smile
KJurate KJurate 6546
3 2014-05-23 13:32 KJurate
Visada galima pasisamdyti darbo teisės specialistą, susimokėti už konsultacijas, tada labiau džiugins rezultatas, juk nemokamos konsultacijos visai nevertinamos... smile
A
ankata1 50
1 2014-05-23 13:41 ankata1

holdingas rašė:
smile aš tai tikrai ne išimtis, bet nesupratai paklausėjos klausimo. Ji rašo, kaip galima "splavit" tą darbuotoją, kadangi ji pati tingi, nenori .... tinkamai paruošti dokumentus dėl valytojos atleidimo (įspėjimai, aktai...). Klausimas - kas dirba netinkamai, ar valytoja, ar paklausėja?

aišku, kai nežinai atsakymo, lengviausia pradėti kaltinti visus aplinkui smile
nu toks tas ir tingėjimas. reikėtų pusei dienos išvažiuoti (savo lėšomis) iš savo darbo vietos į kitą miestą, ir ne vieną dieną ten taip gaudyti tą valytoją.. tai kažin kaip jums atrodo, jei aš kokią savaitę po pusę dienos tedirbčiau, nenukentėtų kiti darbai? o jei ji nesutiks rašyti pasiaiškinimo, tai man dar atsivežti kelis kolegas, kad surašyti aktą?? kad valytoja netinkama, tai patvirtina, nuomininkų raštiški skundai, nuotraukos. Bet va nėra užfiksuota konretaus tokio įvykio už kurį būtų galima skirti nuobaudas. tai va ir ieškau paprasčiausio varianto.
kažkodėl yra susidariusi tokia išankstinė nuomonė, kad darbuotojas tai auksas, visada puikiai dirbantis, o darbdavys - kažkoks velnias...
ačiū, astuleee, už atsakymą :) taip ir padarysim :)
holdingas holdingas 6996
2014-05-23 13:42 holdingas
Vertinamos, vertinamos. Tikrai nebūtina ką nors kviestis ir mokėti (kažkur šiandien forume mačiau, kad moteriškė uab-ą atidarė, prašė pagalbos pakonsultuoti, ji teisininkė, mainais pakonsultuotų teisiniais klausimais). Argi tai blogai? Gal jau nedaeinam iki Pačiolio lygio, kur tą ir daro, kad save reklamuoja už už bet ką nori imt pinigėlių - reikia tau to, ar ne, tu tik mokėk. Kiek sumanesnis žmogus ir be to išsiverstų. Na, o jeigu tu "tundra', tadu jo, mokėk pinigus ir už tave viskas bus padaryta.
Byla Byla 12118
1 2 2014-05-23 16:17 Byla 2014-05-23 16-52

ankata1 rašė:

Byla rašė:
Bet ir kiaulės gi jūs... O gal galima su žmogumi pasikalbėti? Aptarti kas kaip, su kuo... O ne imti ir stumdyti. smile Tai ne žmogaus kaltė gali būti kad jis blogai dirba. Juk jūs priėmėte į darbą TOKĮ darbuotoją, neįvertinę jo darbinės kompetencijos. smile


nu kiaules ne kiaules, bet ka jau padarysi.. tai valytoja, kuri valo pastatą su nuomininkais (įmonėmis). Tos įmones labai ja skundžiasi, ji atsiveda draugu, garsiai kalbasi, jei pirstu neparodysi, tai ir nevalys, o jei valo tai mozoja, o ne valo, buna, kad uzsimano ir padirbus 1 val. iseina namo, nuo jos sklinda stiprus prakaito kvapas, prašinėja įmonių klientų padėti jai ką nors dirbti..
nu žodžiu, čia jau užleistas reikalas su ja. nuomininkai jau iš vis nori atsisakyti mūsų valymo paslaugų (suprantama).
bandėm kalbėtis ir gražiuoju įspėjom, ir rimtai pasisodinę kalbėjom, tai ji nei už ką nepripazista, kad blogai dirba, juo labiau nerašo prašymo, ir toliau išsidirbinėja. rašyti nuobaudas, tai reikia šalia jos stovėti, fiksuoti, paimti pasiaiškinimus ir pan. tai ir galvojam paprastesnį variantą, kad iškelti ją toliau. kodėl turi gerai dirbantis darbuotojas dirbti kažkur užkampyje, kur sunku nuvaziuoti, o toks išsidirbinėjantis - geriausią vietą?
taip, kompetencija nebuvo įvertinta tinkamai prieš priimant. O jūs taip jau imat ir kiaurai permatot žmogų? pradžioje dirbo, stengėsi, o dabar.. bet tai dabar mes vis vien turim laikyti toki zmogu ir moketi jam atlyginimą? juk ir kitiems darbuotojams pikta, kai vieniems reikia dirbti, o kitiems galima durnių stumdyti.
dar ji sako, jei atleisit, aš skųsiuos, tai ir norim viską sutvarkyti taip, kad vėliau nepapultume į bėdą...
todėl ir klausiu, ar galima pakeisti darbo vietą tam pačiam mieste? :)

Man tai kažkaip keista, kad pradžioje žmogus stengėsi, o štai ėmė ir išbjuro.... Nesueina galai skant.... Matyt verslinykai užkniso žmogų, atlyginimas ir darbinė aplinka. Štai ir gaunate rezultatą tokį kokio nusipelnote.
Viską galima išspręsti taikiai ir žmoniškai. Galima su žmogumi pasikalbėti dėl jo kvapo, paaiškinti jam kaip jis turi elgtis, galų gale jis turi turėti itin smulkiai surašytus savo pareigybės pareiginius nuostatus. Nepagalvojote? Galima netgi valymosi laiką pakeisti į tai, kad ji nesusitiktų su jūsų klientais... Daug ką galima padaryti taikiai ir žmoniškai, nestumdant ir neignoruojant žmonių. Darbdaviai iš darbuotojų tikisi supratingumo, lojalumo galų gale elementarios pagarbos, o ką patys daro žmonių atžvilgiu?
Tad šioje situacijoje pasakyčiau - taip jums ir reikia! Šaunuolė moteriškė! smile
agiedre agiedre 3007
2 2014-05-23 16:47 agiedre
nei šaunuolė, nei ką.
Byla Byla 12118
2014-05-23 16:51 Byla

agiedre rašė:
nei šaunuolė, nei ką.

O plačiau galima?
Linuske Linuske 1794
2014-05-23 17:05 Linuske

ankata1 rašė:
tai ir norim viską sutvarkyti taip, kad vėliau nepapultume į bėdą...


Į kokią bėdą papulsit, jeigu esat teisūs? smile
A
ankata1 50
1 2014-05-23 19:42 ankata1
"Man tai kažkaip keista, kad pradžioje žmogus stengėsi, o štai ėmė ir išbjuro.... Nesueina galai skant.... Matyt verslinykai užkniso žmogų, atlyginimas ir darbinė aplinka. Štai ir gaunate rezultatą tokį kokio nusipelnote."

Pradžioje nežinojom, kad žmogaus negalia ne vien tik fizinė, bet ir protinė. Galvojom jauna, pramoks, dar ir nuomininkai nesiskundė pradžioje. Bet kuo toliau tuo labiau matom, kad žmogus to darbo nepadirba, o dar ir išnaglėjo, galvoja, kad viskas galima. Jums atrodo, kad 7 įmonių raštiški skundai, nuolatiniai skambučiai direktoriui iš piršto laužti? Šiaip sau darbdavys sugalvojo papramogauti ir nuskriausti darbuotoja?
Jeigu jau netenkina ta alga ir aplinka, tai kažin kodėl kitą valytoją, dirbančią ten pat ir tą patį darbą tik kitomis dienomis, kažkaip tenkina ir iš nuomininkų susilaukiam tik pagyrimų dėl jos?
Viską galima išspręsti taikiai ir žmoniškai. Galima su žmogumi pasikalbėti dėl jo kvapo, paaiškinti jam kaip jis turi elgtis, galų gale jis turi turėti itin smulkiai surašytus savo pareigybės pareiginius nuostatus. Nepagalvojote?"
Pagalvojome, toks taikus bendravimas jau kone visus metus tęsiasi. Viskas buvo aiškinama ne vieną kartą. Bet pro vieną ausį įeidavo, pro kitą išeidavo.
"Galima netgi valymosi laiką pakeisti į tai, kad ji nesusitiktų su jūsų klientais... Daug ką galima padaryti taikiai ir žmoniškai, nestumdant ir neignoruojant žmonių."
Deja, negalime pakeisti, tai mūsų nuomininkų klientai ir su nuomininkais esame sutarę, kada valomos patalpos. O kodėl reikia darbdaviui, tuo pačiu ir jo klientams ir klientų klientams taikytis prie to vieno darbuotojo?? Juk darbuotojas atėjo žinodamas kad reiks dirbti nuo tada iki tada, o dabar visi turi šokinėti apie jį.
Darbdaviai iš darbuotojų tikisi supratingumo, lojalumo galų gale elementarios pagarbos, o ką patys daro žmonių atžvilgiu?
Manau, kad buvo pakankamai per beveik metus pagarbos suteikta, gražių žodžių, prašymų, pamokymų, bet darbuotojui giliai dzin...
Tad šioje situacijoje pasakyčiau - taip jums ir reikia! Šaunuolė moteriškė! smile
Linkiu ir jums atsidurti tokioje situacijoje!

Į kokią bėdą papulsit, jeigu esat teisūs?
Tai kad nesinori praleisti kokį popieriuką, parašiuką, įrodymą kokį nors ir pralaimėti teismuose. Juk darbuotojas tai visada ginamas, o darbdavys? Geriausia kai darbuotojas išeina savo noru.. smile
Byla Byla 12118
1 1 2014-05-23 19:52 Byla 2014-05-23 20-13

rašė: Pradžioje nežinojom, kad žmogaus negalia ne vien tik fizinė, bet ir protinė.

O jau ir pažymą su diagnoze turite.... smile smile
Aš nenoriu jūsų suprasti. Tiesiog negaliu. Ko norėjote, tą ir gavote.
Man iš viso nelabai suvokiami tokie dalykai, kai įmonės ieško darbuotojų su negalia. Na galiu suprasti kai įmonė turi socialinės įmonės statusą ir vykdo kažkokią atitinkamą, itin daug fizinių bei protinių pastangų nereikalaujančią veiklą. Bet visais kitais atvejais aš tokios taupymo formos nesuprantu. Ir jei jau ryžtamasi tokiam žingsniui, tai turėtų būti žinomas ir faktas, kad su likimo nuskriaustais žmonėmis dirbti ne visada lengva ir paprasta. Ir nereikia po to, visos kaltės dėl situacijos versti būtent tam, pasamdytam su negalia žmogui.
Pasiskaitymui. Nes pasiieškoti tingite. Aptartas analogiškas atvejis. www.teisesgidas.lt/modules/sections/index.php?op=...
Dorota1 Dorota1 13533
2014-05-23 22:00 Dorota1 2014-05-23 22-04
į temą, darbo.lt/darbas/index3.php?profesija=Bu...
Buhalteris(-ė) (su negalia)

Pobūdis: Pilnas buhalterinės apskaitos tvarkymas
Kintančio darbo užmokesčio ir su tuo susijusių išmokų ir mokesčių skaičiavimas (virš 600 darbuotojų)
Mokestinė apskaita
Mokesčių deklaracijos
Finansinių ir kitų ataskaitų rengimas
Komunikacija su LR institucijomis, finansinėmis įstaigomis

Dorota1 Dorota1 13533
2014-05-23 22:06 Dorota1
aš vieno nesuprantu , pas mus yra toks verslininkas, kuriam nepatinka kaip dirba darbuotojas, tai sakau atleiskit, o jis sako tai kad dirbti nėra kam, kiti neeina,

tai nesuprantu kam laikyti darbuotoją kuris netinka
A
ankata1 50
2014-05-24 19:03 ankata1

Byla rašė:
O jau ir pažymą su diagnoze turite.... smile smile
nenoriu jūsų suprasti. Tiesiog negaliu. Ko norėjote, tą ir gavote.
Man iš viso nelabai suvokiami tokie dalykai, kai įmonės ieško darbuotojų su negalia. Na galiu suprasti kai įmonė turi socialinės įmonės statusą ir vykdo kažkokią atitinkamą, itin daug fizinių bei protinių pastangų nereikalaujančią veiklą. Bet visais kitais atvejais aš tokios taupymo formos nesuprantu. Ir jei jau ryžtamasi tokiam žingsniui, tai turėtų būti žinomas ir faktas, kad su likimo nuskriaustais žmonėmis dirbti ne visada lengva ir paprasta. Ir nereikia po to, visos kaltės dėl situacijos versti būtent tam, pasamdytam su negalia žmogui.
Pasiskaitymui. Nes pasiieškoti tingite. Aptartas analogiškas atvejis. www.teisesgidas.lt/modules/sections/index.php?op=...

Jau supratau, kad nenorit suprasti smile
Taip, įmonė turi soc.įmonės statusą, todėl ir daugiau nei 50 proc. darbuotojų yra neįgalūs. Itin daug fizinių bei protinių pastangų nereikalauja valytojos darbas. Apmokėjimu skustis irgi negali, valandinis yra daugiau nei dvigubai didesnis už LT minimalų. Juo labiau, kad iki jos dirbo kitas zmogus ir buvo patenkintas (išėjo sveikatai pablogėjus), o ir dabar yra vis klausiančių, ar turim darbų... Beje ir tos mūsų valytojos neišėjimo priežastis - "kur aš rasiu kitą tokį darbą???" Nu aišku, kas tiek ilgai būtų ją laikęs...
Ačiū už straipsnį :) Galiu ramiai siųsti dirbti ją kitur. Mūsų darbo sutartyje nesulygta darbo vieta. Mes ją perkeltume dirbti lygiai tą patį darbą, tik kitoje vietoje. O jei niekur nesam susitarę su darbuotoju dėl tikslios darbo vietos, tai galime juk ir pakeisti ją.
Byla Byla 12118
2 2014-05-24 19:22 Byla 2014-05-24 19-45

ankata1 rašė:

Byla rašė:
O jau ir pažymą su diagnoze turite.... smile smile
nenoriu jūsų suprasti. Tiesiog negaliu. Ko norėjote, tą ir gavote.
Man iš viso nelabai suvokiami tokie dalykai, kai įmonės ieško darbuotojų su negalia. Na galiu suprasti kai įmonė turi socialinės įmonės statusą ir vykdo kažkokią atitinkamą, itin daug fizinių bei protinių pastangų nereikalaujančią veiklą. Bet visais kitais atvejais aš tokios taupymo formos nesuprantu. Ir jei jau ryžtamasi tokiam žingsniui, tai turėtų būti žinomas ir faktas, kad su likimo nuskriaustais žmonėmis dirbti ne visada lengva ir paprasta. Ir nereikia po to, visos kaltės dėl situacijos versti būtent tam, pasamdytam su negalia žmogui.
Pasiskaitymui. Nes pasiieškoti tingite. Aptartas analogiškas atvejis. www.teisesgidas.lt/modules/sections/index.php?op=...

Jau supratau, kad nenorit suprasti smile
Taip, įmonė turi soc.įmonės statusą, todėl ir daugiau nei 50 proc. darbuotojų yra neįgalūs. Itin daug fizinių bei protinių pastangų nereikalauja valytojos darbas. Apmokėjimu skustis irgi negali, valandinis yra daugiau nei dvigubai didesnis už LT minimalų. Juo labiau, kad iki jos dirbo kitas zmogus ir buvo patenkintas (išėjo sveikatai pablogėjus), o ir dabar yra vis klausiančių, ar turim darbų... Beje ir tos mūsų valytojos neišėjimo priežastis - "kur aš rasiu kitą tokį darbą???" Nu aišku, kas tiek ilgai būtų ją laikęs...
Ačiū už straipsnį :) Galiu ramiai siųsti dirbti ją kitur. Mūsų darbo sutartyje nesulygta darbo vieta. Mes ją perkeltume dirbti lygiai tą patį darbą, tik kitoje vietoje. O jei niekur nesam susitarę su darbuotoju dėl tikslios darbo vietos, tai galime juk ir pakeisti ją.

Ar tikrai? Ar dirbote kada nors šį darbą? smile Pradedant tuo, kad mūsų visuomenė į valytoją žiūri savotiškai, ir baigiant kasdieniu fiziniu krūviu, gal iš šalies taip ir atrodo.... Atėjo, pasivaikščiojo, ir išėjo... Pabandykite jūs patys šį darbą padirbėti. Manau kad nuomonė pasikeis.
Kada nors, apsukruolių viarslinykų laikai baigsis.... Gerai būtų, kad tai įvyktų kuo greičiau.
P.s. straipsnį skaitėte neįdėmiai. smile
astuleee astuleee 3430
3 1 2014-05-26 09:02 astuleee
Labas rytas,
Byla, kodėl Jūs taip puolate smile Gi tikrai nepažįstate tos moteriškės, nieko tikro nežinote. Gal ji piktybiškai neatlieka savo pareigų.
Šitas forumas turi didelį minusą - vietoje paprasto patarimo, gausi vos ne skuduru per veidą. Manau, kad todėl buhalterės ir turi etiketę, kad nieko daugiau neveikia, tik geria kavą ir pletkais užsiima. Baikit šią diskusiją taikiai. Nes jau skaityti gėda.
mariska mariska 8625
1 2014-05-26 09:08 mariska

Linuske rašė:

ankata1 rašė:
tai ir norim viską sutvarkyti taip, kad vėliau nepapultume į bėdą...


Į kokią bėdą papulsit, jeigu esat teisūs? smile

Į bėdą papuolama, jei darbdavys nors teisus, bet blogai viską suformina. Deja, teismų praktika rodo, kad popieriai yra visagaliai.
Deja ir būna tokių darbuotojų, kurie tikrai pyktibiški.
Siūlau viską forminti. Pražangas, neatliktus darbus, klientų skundus.
Linuske Linuske 1794
1 2014-05-26 09:28 Linuske 2014-05-26 09-32

astuleee rašė:
Labas rytas,
Manau, kad todėl buhalterės ir turi etiketę, kad nieko daugiau neveikia, tik geria kavą ir pletkais užsiima.

Gal pati ir turit tokią etiketę, aš tikrai neturiu. smile
O toje valytojos istorijoje aš taip pat už tvarkingą ir teisingą atleidimą, jei darbuotoja neatlieka savo darbo, o ne už tampymą iš vienos darbo vietos į kitą. Vėliau dar prisideda nesąmoningi reikalavimai ir rezultatas ne atleidimas iš darbo, o susidorojimas su darbuotoju psichologinio smurto pagalba.
astuleee astuleee 3430
2014-05-26 10:02 astuleee
Abejoju... smile
Linuske Linuske 1794
2014-05-26 10:16 Linuske

astuleee rašė:
Abejoju... smile

Pletkininkės tik ir užsiima sąmokslo teorijų rezgimu. Kaip žmogų iš darbo išspirt, visiškai neprisiimant dėl to atsakomybės ir nei piršto nepajudinat akto ar tarnybinio pranešimo surašymu.
Vai kokios jos gerutės, kai darbuotoja ateis pati prašymo rašyt, neapsikentusi lipimo ant galvos, tai dar užjaus ir paguos. smile
ABA2 ABA2 1824
3 2014-05-26 10:29 ABA2
Visoms buhalterėms:greitai prie veidrodžių pasitikrinti
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui