VMI- bausti negalima pasigailėti

4 2 2014-02-19 17:01 Luka_Paciolis 2014-02-19 17-05

amadina22 rašė:
Tai kokią tada aš gaučiau baudą, jei pas mane net nėra buhalterinės programos ir aš negaliu iš programos įrašyti jokio numerio smile
Už ką gavau minusą, kad apskaita excelyje vedu?
Gavote minusą už šią (paryškintą) mintį smile
Kaip galite gauti baudą už tai, kad apskaitą vedate ne buhalterine programa? Kalbate tarsi VMI būtų kažkokia bemokslių kontora, jei taip skirtų baudas tai jie iš teismų neišeitų, nes kiekvienas mokesčių mokėtojas tokias baudas skųstų.

Kitas dalykas, kaip galima vystyti diskusiją apie baudų skyrimą (teisingą/neteisingą) jei nei vienas oponentas diskusijoje nenurodė pagal kokį ATPK straipsnius juos nubaudė, tiesiog buvo išlietos emocijos, kiti pasidalino neva girdėtomis istorijomis ir t.t.. Tiesiog papasakojo savo tiesą, kokią įsivaizduoja. O kolegos tuoj puola dejuoti ir baisėtis kokie baisuokliai mus tikrina ir t.t.
amadina22 amadina22 19757
2 1 2014-02-19 17:04 amadina22
Supratau, jus visada gerbiu . Esate eruditė savo srityje.
urtele urtele 13511
3 2014-02-19 19:47 urtele

Luka_Paciolis rašė:
jei nei vienas oponentas diskusijoje nenurodė pagal kokį ATPK straipsnius juos nubaudė, tiesiog buvo išlietos emocijos,

O man atrodo, kad mes ne pas advokatus užsukom, o į diskusijų forumą, ir visai nėra reikalo straipsniais mojuot. Reiks teisininkų informacijos, žmonės suks į teisininkų forumą. smile
akiplesha akiplesha 720
2 2014-02-19 20:44 akiplesha 2014-02-19 20-46

Luka_Paciolis rašė:
Kitas dalykas, kaip galima vystyti diskusiją apie baudų skyrimą (teisingą/neteisingą) jei nei vienas oponentas diskusijoje nenurodė pagal kokį ATPK straipsnius juos nubaudė, tiesiog buvo išlietos emocijos, kiti pasidalino neva girdėtomis istorijomis ir t.t.. Tiesiog papasakojo savo tiesą, kokią įsivaizduoja. O kolegos tuoj puola dejuoti ir baisėtis kokie baisuokliai mus tikrina ir t.t.

gerb.Luka_Paciolis, asmeniškai aš irgi iš pradžių maniau kad tokios kalbos viso labo gandai, deja paskutiniu atveju savo akimis mačiau protokolą - nurodytas straipsnis ATPK 172(1)
Cha-cha Cha-cha 5529
3 2014-02-19 21:27 Cha-cha

Luka_Paciolis rašė: Kitas dalykas, kaip galima vystyti diskusiją apie baudų skyrimą (teisingą/neteisingą) jei nei vienas oponentas diskusijoje nenurodė pagal kokį ATPK straipsnius juos nubaudė, tiesiog buvo išlietos emocijos, kiti pasidalino neva girdėtomis istorijomis ir t.t.. Tiesiog papasakojo savo tiesą, kokią įsivaizduoja. O kolegos tuoj puola dejuoti ir baisėtis kokie baisuokliai mus tikrina ir t.t.


Visiška netiesa...
1. Diskusiją užviriau būtent vadovaudamasi emocijom ir noru padaryti pasaulį gražesnį.
2. Kalba buvo ne apie teisingą/neteisingą baudų skyrimą, o apie tą netobulą ATPK, kai už sunkesnį prasižengimą skiriama mažesnė bauda
3. Dauguma istorijų iš praktikos (kad ir mano apie kasos apyvartą), taip kad žodelis "neva" buvo pavartotas nekorektiškai, neturint įrodymų ...
4. Kas draudžia sukurti temą ir joje kalbėti sausais ATPK tekstais. Man asmeniškai jie neįdomus, nors patikėkit, ir čia tokį mizeeernąą supratimą turiu
artas71 artas71 12027
10 1 2014-02-19 21:37 artas71
Čia tokį sakinuką radau. Ar galima paskelbti Savaitėlėje (9500 prenumeratorių įskaitant labai daug valstybinių organizacijų)? Ne per grubu?

Keista, kas šiuolaikiniai finansų klerkai, kaip Rimantas Šadžius, eskaluoja tokį patį šlykščiai neadekvatų nuobaudų skyrimą kaip visuomenės į politikos patvorį nuspardytas užsispyręs žemaitis Gediminas Vagnoris "Žiaurusis".

Politinė "atlieka" tapti nesunku - tuo pačiu metu, kai muitininkų namuose šimtais tūkstančių mėtosi grynieji, mažų miestelių VMI inspektoriai bauduoja po 100 Lt nedidelius pelnus uždirbančias įmones už parašų nebuvimą, už idiotiškų reikalavimų nevykdymą.

Šis ministras, pasižymėjęs tuoj, kad bandė paneigti kaupimo dėsnį 2007 metais (sapalionės apie GMP tarifo neleistiną taikymą išmokant darbo užmokestį kitais, 2008 metais vz.lt/?PublicationId=f4b12b9e-d01f-4... ) , rizikuoja būti kitu "finansų klounu", ir prisimintas (bei nuspirtas į politikos atliekų duobę) už su pasimėgavimu rodytą žiaurumą legaliam verslui..
2014-02-19 21:41 Luka_Paciolis

Cha-cha rašė:
2. Kalba buvo ne apie teisingą/neteisingą baudų skyrimą, o apie tą netobulą ATPK, kai už sunkesnį prasižengimą skiriama mažesnė bauda
Reikėjo prirašyti 5 puslapius, kad pasiekti esmę. smile
100 proc. pritariu jums, kad administracinių baudų skyrimas, jų dydis numatytas ATPK yra netobulas ir neteisingas. Išties verta apie tai diskutuoti.
Cha-cha Cha-cha 5529
9 2014-02-19 21:53 Cha-cha

Luka_Paciolis rašė: Reikėjo prirašyti 5 puslapius, kad pasiekti esmę. smile


Nu nebūkim visada vien sausais skaičiuokliais, pabūkim kartais paprastais žmonėmis su savo jausmais, svajonėm, išgyvenimais. Koks skirtumas kiek tų puslapių- bet jeigu ši diskusija pagelbės nors vienam žmogučiui, įkvėps pasitikėjimo savimi, ( o ne pasakymui, kad geriau tegul prisiknisa, paskiria 100 litų ir toliau nesiknisa) tai jau bus didelis darbas. Juk ne kiekvienas sugeba save apsiginti, pasimeta žmogučiai ekstremaliose sitacijose. Jum gerai- jus savo sausu ATPK tekšt tikrintojui palei nosį, aš - savo žavesiu bandau per gyvenimą irtis... Nu betgi ne visi tokie nachalai smile
Taip kad - VISŲ PAKAMPIŲ BUHALTERIAI- VIENIKIMES smile smile smile
Cha-cha Cha-cha 5529
2014-02-19 21:56 Cha-cha
Artai, žodžiai tai geri. Tik jie politizuoti (čia tik mano nuomonė) labai smarkiai ir mūsų problemą nukelia į antrą planą. Mes tai žinom kaip juos skaityti, bet ....
Petronele Petronele 18325
5 2014-02-20 09:35 Petronele
Iš kitos pusės, mes skaniai pasijuokėm, kad tie "trumpi kursai" už 125Lt labai pakėlė mūsų įmonės "atsakingų asmenų", kaip tai įvardinta kasos aparatų naudojimo taisyklėse, kvalifikaciją. Dabar visos žino kaip, kada, ir kur pasirašinėti. smile Ir kur nukišta inventorizacija smile
2 2014-02-20 10:14 Luka_Paciolis
Jei už parašo nebuvimą reikia susimokėti 125 Lt, tai kiek reikės susimokėti už VAS'ų nesilaikymą (pvz. įmonėje nebus sudaromi atostoginių kaupimai, ar finansiniai įsipareigojimai bus užregistruoti ne pagal VAS reikalavimus)?

Gal padiskutuojame, ar išties taisyklėse numatytas reikalavimas pasirašyti Z yra neperteklinis? Kas nutiks jei nebus parašo (nekalbu apie "kursų" kainos paskyrimą): dienos Z ataskaita bus laikytina dokumentu neturinčiu juridinės galios ir tos dienos apyvartos nebus laikomos įmonės pajamomis?Juk įmonė paskiria atsakingus asmenis darbui su EKA kasa, su jais yra pasirašoma materialinės atsakomybės sutartis, jie rašytinai supažindinami su kasos aparatų naudojimo taisyklėmis. Tai kam dar reikia ir parašo dienos ataskaitoje? smile

Mano nuomone jis reikalingas tam, kad tikrintojas turėtų galimybę manipuliuoti šiuo punktu, kai įmonėje neranda kitų pažeidimų, o aktą uoliam tikrintojui juk reikia surašyti. Negi rašysi, kad įmonė dirba laikydamasi LT teisės aktų reikalavimų, negali tokio akto atnešti viršininkui, nes tada jau grėstų pačiam tikrintojui prarasti darbą (kaip blogai atliekantį savo pareigas, o gal neduok dieve ir papirkimas galimas).
1 2014-02-20 10:47 seimosdziaugsmas

artas71 rašė: Ne per grubu?

Per grubu!

artas71 rašė: [i]Keista, kas šiuolaikiniai finansų klerkai, kaip Rimantas Šadžius, eskaluoja tokį patį šlykščiai neadekvatų nuobaudų skyrimą
Gal galima tiksliau apie tuos šlykščius nuobaudų skyrimus.


artas71 rašė: Politinė "atlieka" tapti nesunku - tuo pačiu metu, kai muitininkų namuose šimtais tūkstančių mėtosi grynieji, mažų miestelių VMI inspektoriai bauduoja po 100 Lt nedidelius pelnus uždirbančias įmones už parašų nebuvimą, už idiotiškų reikalavimų nevykdymą.

Labai netikslu!
Susidaro įspūdis, kad visų muitininkų namuose mėtosi pinigai. Nepatinka man tas visuotinis kaltinimas ar teigimas.
Ar VMI inspektoriai teisingai baudė ar ne? Jei mes manome, kad reikalavimai idiotiški, tai konkrečiai surašom juos visus, pagrindžiam, kodėl jie tokie ir pasiūlom normalius. Dabar išeina, kad tie VMI inspektoriai visų kalčiausi. Bet jei gyvenam, ar jau taip manom, teisinėje valstybėje, tai gal tik įstatymais ir vadovaukimės.


artas71 rašė: Šis ministras, pasižymėjęs ...

Rimantas Šadžius (g. 1960 m. spalio 8 d. Vilniuje) – chemikas, politinis bei visuomenės veikėjas, Lietuvos finansų ministras.
1978 m. aukso medaliu baigė Vilniaus 23-ąją vidurinę mokyklą, sąjunginių jaunųjų chemikų olimpiados prizininkas. 1983 m. su pagyrimu baigė Maskvos M. Lomonosovo valstybinio universiteto Chemijos fakultetą, įgijo chemiko specialybę. Studijų metais dirbo, vadovavo studentų statybos būriams Kazachstane.
1989–1999 m. VU Fizikos fakulteto Teorinės fizikos katedros bendradarbis. Domėjosi kvantinės mechanikos, kvantinės chemijos, kieto kūno fizikos problemomis, yra paskelbęs mokslinių darbų Lietuvos bei tarptautinėje mokslinėje spaudoje. 1994–2001 m. iš rusų į anglų kalbą vertė „Lietuvos fizikos žurnalą“, kurio angliškasis variantas buvo leidžiamas JAV. Lietuvos fizikų draugijos narys.
1996–2003 m. vadovavo privačiai konsultacinei įmonei UAB „Apskaitos ir konsultacijų biuras". 1999–2003 m. BĮ UAB „VTEX“, pagal stambiausių pasaulio leidyklų („Elsevier Science“, „Kluwer Academic“ ir kt.) užsakymus rengiančioje spaudai mokslinius žurnalus bei monografijas įvairiomis kalbomis, redaktorius. Dalyvavo rengiant Rusijos ir Ukrainos mokslininkų „Kieto kūno fizikos enciklopedijos“ angliškąjį leidimą (leidykla „Elsevier Science“, 2004 m.). Kartu domėjosi buhalterinės apskaitos ir mokesčių teisės klausimais. 2002 m. VU Teisės fakultete baigė neakivaizdines studijas ir įgijo teisininko specialybę, teisės magistras. 2009 m. grįžo į mokslo leidybos paslaugų įmonę, dėstė Lietuvos edukologijos universiteto Socialinių mokslų fakultete, studijuoja VU Teisės fakulteto doktorantūroje.

Mano nuostata tokia, kad reikia kritikuoti konkretų žmogaus sprendimą, poelgį o ne asmenį aplamai.
Artai71, Savaitėlė labai konkretus tikslinę auditoriją turintis leidinys ir jame publikuoti kažkieno emocija, manau nesolidu.
Rainis Rainis 15057
11 2014-02-20 10:52 Rainis
Nežinau, gal jau pasakojau savo istoriją apie tuos parašus ant Z ataskaitos.
Tai buvo prieš N metų, kaip tik praėjus porai mėnesių nuo to reikalavimo įvedimo. Tikrino vieną mūsų įmonę, operatyvinis patikrinimas kaip tik iš centrinės VMI būstinės gal 3 vyrukai.
Na aišku tų parašų nerado, kviečia mane pasiaiškinti, rašys protokolą.
Aš kaip žmogus tiesus po trumpos diskusijos ir paaiškinimo vyrams, kam tas parašas reikalingas, dar ir pareiškiau, kad norėčiau pamatyti tą asilą, kuris tokią nesąmonę sugalvojo.
Vienas vyrukas išdidžiai prisipažino - "tai aš". Na, sakau, malonu susipažinti, kokie paties argumentai dėl tokio reikalavimo. Pradėjo veblenti kažką "o jūs tai pasirašote savo ataskaitas". Na taip, pasirašau, bet ar nematai, kad tą ataskaitą ne aš parašiau, o kasos aparatas, štai ir to kasos aparato "parašas" - jo numeris, kiti rekvizitai, ko tamstai dar trūksta.
Protokolą surašė, bet baudos neskyrė.
Petronele Petronele 18325
1 2014-02-20 11:04 Petronele
Nė vienas parašas tam žurnale nereikalingas, ir ant kontrolinių kasos juostų taip pat. Nieko jis nepatvirtina.

Rainis rašė: norėčiau pamatyti tą asilą, kuris tokią nesąmonę sugalvojo.

smile smile smile
Kažin, niekas nenorės būt "tuo išminčium", kuris juos panaikins?
KJurate KJurate 6546
2014-02-20 11:56 KJurate
Aš esu gavusi baudą du kartus per savo karjerą... vieną kartą,kai su šūsnimi popierinių deklaracijų vienos įmonės tiesiog nebuvo paduota ir parsivežti abu egzemplioriai... tada nes nesipiktinau" žiopla- ve-iau, bet nepadaviau... gavau 250Lt baudą už pavėluotą pateikimą. Ją susimokėjau asmeniškai.
Antrą kartą per EDAS pateikiau PVM prieš jonines ir išėjau atostogų, po atistgų parėjusi dar pasistebėjau, kad nėra patvirtinimo, kad gauta, bet nesureikšminau, o be reikalo... kai raėjauaiškintis, išaiškėjo, kad būtent tą dieną VMI EDAS turėjo sutrikimų ir visos deklaracijos buvo nepriimtos, reikėjo paantrinti po švenčių... o aš juk atostogavau... va tada įmonė gavo 1% mokėtino PVM tai sudarė apie 900Lt. inspektorės klausiu, kodėl ne pagal ATPK įspėjimas ar minimali bauda? o ji paatviravo: žiūrim kuri bauda didesnė, tą ir skiriame... Ji buvo skirta įmonei, vadovui šaiškinau,kad mano klaida,kad atostogų metu nepasidomėjau ar pateikta deklaracija yra tikrai priimta... man netaikė jokių sankcijų... bet pagrasino, kad kitą kartą... na, jo nebuvo... smile
Linuske Linuske 1794
1 2014-02-20 12:04 Linuske

KJurate rašė:

Antrą kartą per EDAS pateikiau PVM prieš jonines ir išėjau atostogų

Man buvo ta pati situacija. Savo akimis negalėjau patikėti, kad tos deklaracijos visiškai nėra smile . Bet negavau nieko, inspektorė paskambino ir paprašė pateikt smile
Linda6 Linda6 11854
2014-05-15 14:31 Linda6
Kokios baudos už deklaracijos nepateikimą laiku.Už PVM deklaraciją atrodo 1 proc nuo mokėtinos sumos, jei neklystu, o už kitas kiek skiria.Nesu tokio įvykio turėjusi, gal kas tai patyrė?
Cha-cha Cha-cha 5529
2014-05-15 14:43 Cha-cha
Nebėra to 1 proc. Kokios dabar- nežianau
akiplesha akiplesha 720
2014-05-15 15:08 akiplesha

Linda6 rašė:
Kokios baudos už deklaracijos nepateikimą laiku.Už PVM deklaraciją atrodo 1 proc nuo mokėtinos sumos, jei neklystu, o už kitas kiek skiria.Nesu tokio įvykio turėjusi, gal kas tai patyrė?

bauda vadovui arba buhalteriui nuo 200 iki 500 Lt
L
Lliucija 674
2014-05-15 21:55 Lliucija
Jei ne masinis reiškinys tas nepateikimas, tai gali tos baudos ir nebūti. Jei jau pakliūsit, surašys protokolą, ar kaip jis ten ir sumokėsit 100 litų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui