Sąskaitų korespondencija

batukas batukas 3281
2010-02-18 16:51 batukas 2011-09-11 06-39

snege rašė: Daug maž aišku. Kažkokiam taške pelnas po apmokestinimo pereina į savininko nuosavybę. Kada geriau šį įvykį registruoti. Su UAB-ais viskas aišku, o čia daug neaiškumu.

Ar gerai supratau kad cia aiskinates 2009 metu ukines operacijas?
batukas batukas 3281
2010-02-18 17:08 batukas 2011-09-11 06-39

snege rašė: Laba diena,
reikia pagalbos. Pirma karta tenka forminti savininkės išėmimą iš pelno. 2008 m buvo IĮ pelnas. Po pelno mokesčio mokėjimo liko pelnas po apmokestinimo. iš juo savininkė išima 4000 lt. kaip suprantu D 342-ankstesnių metų pelnas, K-301- savininko nuosavybė. o kaip išmokėjimas grynais apiforminti? D-?, k- pinigai.


Jus dar paziurekite ar 301 saskaitoje neapskaitoma savininko paskolinti (inesti) pinigai, cia UAB buna akcininku paskola ir ji fiksuojama 4 kl, o va I.I. apskaitoma 3 kl smile
2010-02-18 18:10 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-39

GONTA rašė: O siaube, kaip čia viskas sudėtinga su ta reklama ir reprezentacija smile Košmaras kažkoks smile smile Visiškai nieko nebesuprantu smile Tai jeigu dabar mes daliname nemokamai įmonės produkcijos pavyzdžius klientams - tai jau bus reprezentacinės sąnaudos smile O kaip su PVM atstatymu?

Nelabai sudėtinga, tik viską reikia nuo pradžių pradėti.
Apie kokią sumą eina kalba vienam klientui?
Pagal PMĮ tas dalijimas būs reklama, bet PVMĮ įstatymas numato riba, nuo kurios jau reikėtų atstatyti PVM.
Kol kas dar nerandu tų dydžių nei PMĮ nei PVMĮ smile Nors anksčiau PMĮ juos lyg ir mačiau smile
2010-02-18 20:29 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-39
Va radau tuos dydžius :)), bet jie PVMĮ.

6. Laikoma, kad PVM mokėtojas prekes perdavė ar sunaudojo reklamai arba reprezentacijai, kaip nedidelės vertės dovanas, kurioms taikomos PVM įstatymo 5 straipsnio 4 dalies nuostatos, jeigu šios komentaro dalies 5 punkte nurodytos prekės perduotos ar sunaudotos kuriuo nors iš nurodytųjų būdu:
6.1. suvartotos PVM mokėtojo organizuojamuose reklaminiuose renginiuose (prezentacijose ir panašiai), kurių metu jos yra esamiems ir (arba) potencialiems pirkėjams (klientams) pristatomos ir (arba) reklamuojamos. Šios nuostatos taikomos maisto produktų, gėrimų ir kitų panašių prekių , kurias įmanoma galutinai suvartoti renginio metu, suvartojimo atvejais. PVM mokėtojas privalo laisvos formos akte nurodyti informaciją apie tokio reklaminio renginio metu patiektas ar sunaudotas prekes, renginio vietą, laiką ir kitas svarbias aplinkybes. Šiuo atveju laikoma, kad visa minėtų renginių metu galutinai sunaudotų maisto prekių, gėrimų vertė laikytina nedidelės vertės dovanomis (kurios nelaikomos prekių suvartojimu PVM mokėtojo privatiems poreikiams tenkinti) ir todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas, taip pat netaikomi PVM įstatymo 62 straipsnio apribojimai dėl PVM atskaitos.
Pavyzdys
Prekybos centre ,,Vilnius“, kuriame prekiaujama įmonės A pagamintais mėsos gaminiais, įmonė A surengė savo gaminių prezentaciją, kurios metu pirkėjams buvo leista nemokamai paragauti įvairių šios įmonės pagamintų mėsos gaminių.
Įmonė A surašė laisvos formos aktą, kuriame nurodė, kad, prekybos centre ,,Vilnius“, pvz., 2002-09-10 organizuotos prezentacijos metu pirkėjams buvo pristatomi nauji įmonės A pagaminti mėsos gaminai. Šios akcijos metu buvo supjaustyta ir pateikta pirkėjams paragauti (įvertinant pagaminimo savikaina) 5 kg dešrelių už 40 Lt, 10 kg dešros už 150 Lt, 5 kg skilandžio už 200 Lt, iš viso mėsos gaminių už 390 Lt.
Laikytina, kad minėtos akcijos metu suvartoti maisto produktai yra nedidelės vertės dovanos ir todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas. Kadangi renginys buvo reklaminio pobūdžio ir dalyvių skaičius nebuvo apribotas iš anksto, 62 straipsnio nuostatos dėl atskaitos koregavimo netaikomos.
6.2. neatlygintinai perduotos (išdalytos) PVM mokėtojo organizuojamuose reklaminiuose renginiuose (prezentacijose ir panašiai), kurių metu jos yra esamiems ir (arba) potencialiems pirkėjams (klientams) pristatomos ir (arba) reklamuojamos. Prekės apmokestinamoji vertė negali būti didesnė kaip 25 Lt. PVM mokėtojas privalo laisvos formos akte nurodyti informaciją apie tokio reklaminio renginio metu patiektas ar sunaudotas prekes, renginio vietą, laiką ir kitas svarbias aplinkybes;
Pavyzdys
Prekybos įmonė, prekiaujanti įvairių užsienio firmų galanterijos gaminiais, naujos parduotuvės atidarymo proga, organizavo reklaminę akciją, kurios metu reklamavo šių firmų prekes: skėčius, pinigines, raktines, pirštines ir kt. Šios akcijos metu pirkėjams buvo dalijami skėčiai ir raktinės.
1 atvejis
Prekybos įmonė surašė laisvos formos aktą, kuriame nurodė, kad pvz., 2002-10-01 naujos parduotuvės atidarymo proga organizuotos reklaminės akcijos metu pirkėjams buvo nemokamai išdalinta 20 skėčių, kurio vieno vertė (įvertinant įsigijimo kaina be PVM) - 15 Lt ir 30 raktinių, kurių vienos vertė (įvertinant įsigijimo kaina) – 5 Lt. Iš viso išdalinta prekių už 450 Lt.
Kadangi reklaminės akcijos metu vienos nemokamai atiduotos prekės apmokestinamoji vertė nebuvo didesnė kaip 25 Lt, todėl laikoma, kad šios akcijos metu, išdalintos prekės yra nedidelės vertės dovanos ir todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas. Kadangi renginys buvo reklaminio pobūdžio ir dalyvių skaičius nebuvo apribotas iš anksto, 62 straipsnio nuostatos dėl atskaitos koregavimo netaikomos
2 atvejis
Paslaugas teikianti įmonė organizavo reklaminę akciją, kurios metu visiems įmonės biure apsilankiusiems klientams buvo įteikti suvenyrai su įmonės logotipu. Šių suvenyrų vertė – 24 Lt.
Kadangi reklaminės akcijos metu vienos nemokamai atiduotos prekės apmokestinamoji vertė nebuvo didesnė kaip 25 Lt, todėl laikoma, kad šios akcijos metu, išdalintos prekės yra nedidelės vertės dovanos ir todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas. Kadangi akcija buvo reklaminio pobūdžio ir dalyvių skaičius nebuvo apribotas iš anksto, 62 straipsnio nuostatos dėl atskaitos koregavimo netaikomos.
Atkreipiamas dėmesys į tai, kad šiame punkte nustatytas vertės apribojimas netaikomas reklaminiuose renginiuose išdalintoms maisto prekėms, gėrimams ir kitoms panašioms prekės, jeigu prekės atitinka įprastinės PVM mokėtojo veiklos pobūdį, t.y. išdalintos ar sunaudotos prekės, kurias apmokestinamasis asmuo gamina ar numato gaminti (prekiauja ar numato prekiauti). Pagal minėto Vyriausybės nutarimo Nr. 861 nuostatas laikoma, kad reklaminiuose renginiuose visos išdalintos (minėto nutarimo 3.1 punkte nurodytos) maisto prekės, gėrimai bei panašios, renginio metu galutinai suvartotinos prekės, yra nedidelės vertės dovanos, kurių pardavimo PVM neskaičiuojamas.
6.3. perduotos neatlygintinai konkrečiam pirkėjui (klientui), kuris įsigijo kokią nors PVM mokėtojo tiekiamą prekę ar teikiamą paslaugą. Konkrečiam pirkėjui (klientui) neatlygintinai perduotų prekių apmokestinamoji vertė negali būti didesnė kaip 5 procentai to pirkėjo (kliento) įsigytos PVM mokėtojo tiekiamos prekės ar teikiamos paslaugos, dėl kurios įsigijimo yra neatlygintinai perduodama papildoma prekė, apmokestinamosios vertės ir bet kuriuo atveju negali būti didesnė kaip 50 Lt. Tais atvejais, kai papildoma prekė įteikiama klientui dėl tęstinių paslaugų įsigijimo (telekomunikacinių, šildymo ar panašių paslaugų pagal ilgalaikes sutartis), tai taikoma 50 Lt riba, nes nėra galimybių apskaičiuoti 5 procentų ribą.
Pavyzdys
1 atvejis
Mokyklinių baldų prekybos mugėje buvo paskelbta reklamos akcija, kad pirkėjui nusipirkusiam baldų ne mažiau kaip už 1500 Lt, nemokamai bus įteikiama tos pačios įmonės pagaminta lentynėlė gėlėms, kurios vertė (įvertinant pasigaminimo savikaina) – 49 Lt.
Kadangi nemokamai atiduotos prekės vertė – 49 Lt, nėra daugiau kaip 5 proc. nuo pirkėjo įsigytų prekių apmokestinamosios vertės [1500 Lt – 229 (18 proc. PVM) x 5 proc.] = 64 Lt) ir ne daugiau 50 Lt, todėl laikoma, kad ši nemokamai atiduota prekė yra nedidelės vertės dovana ir todėl nuo jos vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas.
2 atvejis
Prekybos firma, prekiaujanti kompiuteriais, paskelbė akciją, kad kompiuterį nusipirkusiam pirkėjui nemokamai duos spausdintuvą. Pirkėjui, nusipirkusiam kompiuterį už 2000 Lt, buvo duotas 300 Lt vertės spausdintuvas.
Kadangi pirkėjui nemokamai atiduoto spausdintuvo vertė - 300 Lt (įvertinus įsigijimo kaina be PVM) yra didesnė už nustatytus 5 proc. nuo prekės apmokestinamosios vertės (5 proc. nuo 2000 Lt atėmus PVM sumą, sudaro 85 Lt) bei už nustatytą 50 Lt sumą, todėl nemokamai atiduotas tokios vertės spausdintuvas, kurio pirkimo PVM buvo atskaitytas) nelaikomas nedidelės vertės dovana ir nuo jo apmokestinamosios vertės apskaičiuojamas 18 proc. PVM – 54 Lt, ir ši suma įrašoma į PVM deklaracijos 26 laukelį.
6.4. specialūs išdalinimui skirti prekių pavyzdžiai yra išdalinti esamiems ir (arba) potencialiems pirkėjams (klientams);
Pavyzdys
Įmonė A, prekiaujanti dažais, atėjusiems į parduotuvę pirkti dažų pirkėjams nemokamai dalina dažų pavyzdžius, išfasuotus į žymiai mažesnes nei įprastas šių dažų pakuotes.
Šie nemokamai išdalyti dažų pavyzdžiai laikomi nedidelės vertės dovanomis, ir nelaikomas prekių suvartojimu PVM mokėtojo privatiems poreikiams tenkinti, todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neapskaičiuojamas. Kadangi renginys buvo reklaminio pobūdžio ir dalyvių skaičius nebuvo apribotas iš anksto, 62 straipsnio nuostatos dėl atskaitos koregavimo netaikomos
6.5. perduotos neatlygintinai PVM mokėtojo organizuotų konkursų, loterijų, varžybų ir kitų renginių laimėtojams, o vieno laimėtojo laimėtų prekių apmokestinamoji vertė ne didesnė kaip 250 litų. Šios nuostatos taikomos, kai laimėtojas nustatomas ir dovanos teikiamos “sėkmės principu” arba nugalėjęs kitus konkurso ar varžybų dalyvius pagal tam tikrus atrankos kriterijus ir (arba) taisykles;
Pavyzdys
Alaus gamykla organizavo loteriją, kurioje dalyvauja asmenys, atsiuntę po 10 ,,Ekstra“ alaus butelių kamštelių. Įmonė paskelbė, kad loterijos akcijai pasibaigus, burtų keliu bus ištraukta 10 atsiųstų vokų su kamšteliais, kuriuos atsiuntę asmenys laimės po šaldytuvą, į kurį įdėta 30 butelių ,,Ekstra“ alaus, po to bus ištrauktas vienas vokas, kurį atsiuntęs asmuo laimės automobilį.
Laimėto šaldytuvo, kurio pirkimo PVM įmonė buvo įtraukusi į atskaitą, vertė yra 500 Lt (įvertinant įsigijimo kainomis be PVM), o 30 butelių ,,Ekstra“ alus vertė (įvertinant pagaminimo savikaina) yra 45 Lt. Reiškia, kiekvienas iš 10 laimėtojų gavo po prizą, kurių vertė 545 Lt (500 + 45). Kadangi vieno laimėtojo laimėtų prekių vertė didesnė už minėtame Vyriausybės nutarime nustatytą ribą –250 Lt, tai šie nemokamai atiduoti prizai, nelaikomi nedidelės vertės dovanomis, ir nuo šių prekių, kaip sunaudotų mokėtojo privatiems poreikiams tenkinti, apmokestinamosios vertės turi būti apskaičiuojama 18 proc. PVM suma - 981,0 Lt (545 x10 x 18 proc.), kuri įrašoma į PVM deklaracijos 26 laukelį, o apmokestinamoji vertė (5450 Lt) – į 13 laukelį.
Kadangi pagal šio PVM įstatymo 62 straipsnio nuostatas lengvųjų automobilių pirkimo (importo) PVM negali būti atskaitytas, tai įteikus kaip prizą lengvąjį automobilį, kurio pirkimo (importo ) PVM nebuvo atskaitytas, nuo jo vertės pardavimo PVM neskaičiuojamas.
6.6. perduotos neatlygintinai kitiems asmenims siekiant užmegzti su jais verslo ryšius arba plėtoti jau esamus (reprezentacijai), o kiekvieno konkretaus asmens neatlygintinai gautų prekių apmokestinamoji vertė ne didesnė kaip 250 Lt.
Pavyzdys
1 atvejis
Įmonė A per susitikimą su verslo partneriais, atvykusiais sudaryti prekių pirkimo sutarčių, siekdama ir toliau plėtoti su jais verslo ryšius, jiems įteikė po skėtį, kurio pirkimo PVM buvo atskaitytas. Vieno skėčio vertė (įvertinant įsigijimo kaina be PVM) - 50 Lt. Šie nemokamai įteikti skėčiai, laikomi nedidelės vertės dovanomis, kurių įteikimas nelaikomas prekių suvartojimu PVM mokėtojo privatiems poreikiams tenkinti, ir todėl nuo jų vertės pardavimo PVM neapskaičiuojamas.
2 atvejis
Įmonė B susitikimo su būsimais verslo parteriais metu įteikė jiems po rašiklį, kurio pirkimo PVM buvo įtrauktas į PVM atskaitą ir kurio vieno vertė (įvertinant įsigijimo kainomis be PVM) - 350 Lt. Kadangi vieno neatlygintinai atiduoto rašiklio vertė viršija nustatytą 250 Lt ribą, tai jie nelaikomi nedidelės vertės dovanomis ir nuo kiekvieno jų visos vertės, kaip už prekių suvartojimą mokėtojo privatiems poreikiams tenkinti, apskaičiuojama 63 Lt PVM suma (350x18 proc.) ir ji įrašoma į PVM deklaracijos 26 laukelį, o apmokestinamoji vertė (350 Lt) – į 13 laukelį.
2010-02-19 07:52 vaidukaszzz
Laba diena,
Gal žinote, kaip tinkamai susikontuot pagal panaudos sutartį gautą turtą? Viešajai įstaigai suteiktos patalpos 10 metų.
D - 0130001 (pagal panaudos sutartis gautas turtas)
K - ?

Pagarbiai
Vaidukaszzz
G
GONTA 610
2010-02-19 08:20 GONTA 2011-09-11 06-39

seimosdziaugsmas rašė: Va radau tuos dydžius :)), bet jie PVMĮ.

Labai labai ačiū už info smile Einu studijuoti medžiagos smile
Ingusia22 Ingusia22 2372
2010-02-20 08:19 Ingusia22
Kaip reiktu koresponduoti gauta saskaita uz automobiliui pirktas dalis, vienoj saskaitoj ju yra 10 tu daliu, tai man kiekviena dali reikia debetuoti su 201..? o ten tos dalys smulkios pvz lempute uz 5 lt :)
Rainis Rainis 15057
2010-02-20 08:36 Rainis 2011-09-11 06-39

Ingusia22 rašė: Kaip reiktu koresponduoti gauta saskaita uz automobiliui pirktas dalis, vienoj saskaitoj ju yra 10 tu daliu, tai man kiekviena dali reikia debetuoti su 201..? o ten tos dalys smulkios pvz lempute uz 5 lt :)

Jei jas padėjo į sandėlį ant lentynos, tai reikia pajamuoti kiekvieną dalį atskirai.
Jei susuko visas lemputes į mašiną - iš karto į remonto sąnaudas.
Tarp kitko, kiek gaunate atlyginimo? Jei 10 pozicijų sąskaitoje jums jau daug, tai gal už dyką dirbate?
Ingusia22 Ingusia22 2372
2010-02-20 08:55 Ingusia22
aciu uz atsakyma ;) 10 man nera daug, bet as tvarkau visiskai netvarkyta buhalterija, tai tu saskaitu ne viena yra uz remonta tai jas visas sudejus gaunasi daug :)
K
krutonas 287
2010-02-20 09:11 krutonas
Transporto įm., pristatanti mūsų prekes pirkėjams, jas pradangino. Kaip teisingai įforminti nuostolių padengimą?
L
Loreta13 30844
2010-02-20 12:10 Loreta13 2011-09-11 06-39

krutonas rašė: Transporto įm., pristatanti mūsų prekes pirkėjams, jas pradangino. Kaip teisingai įforminti nuostolių padengimą?
Reik manyt, buvo pervežimo sutartis, kurioje numatytas nuostolių kompensavimas.
Tuo remiantis ir surašykite pretenziją..
Jie kompensuos jūsų praradimus.
K
krutonas 287
2010-02-20 16:34 krutonas 2011-09-11 06-39

Loreta13 rašė:

krutonas rašė: Transporto įm., pristatanti mūsų prekes pirkėjams, jas pradangino. Kaip teisingai įforminti nuostolių padengimą?
Reik manyt, buvo pervežimo sutartis, kurioje numatytas nuostolių kompensavimas.
Tuo remiantis ir surašykite pretenziją..
Jie kompensuos jūsų praradimus.


Ačiū Loreta13, taip, sutartyje numatytas nuostolių kompensavimas. Mūsų pirkėjas mums išrašė pretenziją dėl nepristaytų prekių, tai dabar jos pagrindu turime ištašyti pretenziją transporto įmonei smile Ta pretenzija, tai laisvos formos dokumentas (be) PVM, ane ? Dar reikia ir su korespondencijom susiriktuot. Mes išrašėm sąskaitą pirkėjams, bet prekių nepristatėm dar ir baudikę gavom. Dabar tą sąskaitą turim anuliuoti, ar jai kreditinę išrašyti smile Tuomet prekės grįš pas mus, kurių neturime. Kaip nurašyti prekes. Transportininkai sutinka kompensuoti už prekes ir apmokėti baudą.
K
krutonas 287
2010-02-21 21:01 krutonas
Gal galite padėti išspręsti šį klausimą.
Rainis Rainis 15057
2010-02-22 08:20 Rainis 2011-09-11 06-39

krutonas rašė:
Kaip nurašyti prekes. Transportininkai sutinka kompensuoti už prekes ir apmokėti baudą.

Nelabai suprantu, kokios konkrečiai pagalbos norite, Loreta13 lyg ir viską parašė jums.
Su prekių pirkėjais tvarkotės taip:
1. Išrašote kreditinę jų negautoms prekėms;
2. Pagal jų sąskaitą apmokate jiems baudą;
3. Korespondencija gavus baudai sąskaitą D 6 kl. Neleidžiami atskaitymai (bauda) K 4 kl. Kitos mokėtinos sumos;
4. Apmokėjus baudą D 4 kl. Kitos mokėtinos sumos K 2 kl. Pinigai.
Su transportininkais taip:
1. Surašote jiems pretenziją dėl pradanginto krovinio, laisvos formos, turite pavyzdį - iš pirkėjų gautą pretenziją;
2. Pridedate visus turimus dokumentus, pagrindžiančius pretenziją;
3. Į kompensacijos sumą turi įeiti tiek prekių vertė, tiek jūsų sumokėta bauda pirkėjams, tiek kitos pervežimo sutartyje numatytos kompensacijos;
4. Išrašote sąskaitą norimai gauti sumai - už prekes su PVM, kitos sumos be PVM;
5. Apskaitoje sumas be PVM apskaitote kaip neapmokestinamas pajamas, sumą už prekes kaip pardavimus, visą pretenzijos sumą kaip gautinas sumas.
6. Nurašote dingusių prekių savikainą į sąnaudas.
2010-02-22 08:38 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-39
Raini , kodėl kreditinė sąskaita ir kodėl apskaitoma pajamose?
Pardavimas gi neįvyko.
dassi dassi 1019
2010-02-22 09:03 dassi
Labas rytas, norėčiau paklaust, ar taip galima daryt, vieno ne Lietuvos klientui mes skolingi apskaitoje rodo 30 tūks litų ir ji nuo ilgai tęsiasi, parašėm laišką, kiek mes esame skolingi, gavome laišką kad nieko, kaip man tą sumą nurašyt, ar pakanka prisegt tą laišką kad nieko mes nesame skolingi, jei taip kokia korespondencija būtų, D skolos tiekėjams, o ką k?
P
Panaikinta 4554
2010-02-22 09:08 Panaikinta
Labas rytas,
Taip užtenka pridėti surašinėjimo korespondenciją skolai pripažinti kitos netipinės veiklos apmokestinamoms pajamos.
Apskaitoje įrašas:
D 4 kl.Įsipareigojimai tiekėjams
K 5 kl. Kitos netipinės veiklos pajamos (apmokestinamos)
Rainis Rainis 15057
2010-02-22 09:15 Rainis 2011-09-11 06-39

seimosdziaugsmas rašė: Raini , kodėl kreditinė sąskaita ir kodėl apskaitoma pajamose?
Pardavimas gi neįvyko.

1. Kreditinė pirkėjams, kurie negavo prekių. Jiems jau buvo išrašyta sąskaita. Anuliavimas sąskaitos pagal mane negalimas (o gal nežinau visų aplinkybių), naikinama išrašant kreditinę sąskaitą.
2. Pardavimas kaip toks lyg ir neįvyko, bet transportininkai apmokės už pradangintas prekes, tai išeina taip, lyg jos "parduotos" transportininkams, todėl ir registruoti reikia kaip pardavimą. O kita suma, kaip kompensacija ir jei bus kokia bauda - tiesiog neapmokestinamos pajamos, ne pardavimai.
blackgate blackgate 3816
2010-02-22 09:54 blackgate
Laba diena,
Užregistruotos korespondencijos pagal avansinio pelno mokesčio dekl. už 2009 m.:
D 2632 1200
K 4451 1200
Av. pelno mokestis nemokėtas, nes buvo pelno mok. permoka., tad D 4452 1200 K 2632 1200.
Apskaičiuotas pelno mokestis už 2009 m. D 651 3201 K 4451 3201. Tada sudengimas: D 4451 1200 K 2632 1200? Ar čia teisingai?
P
Panaikinta 4554
2010-02-22 09:59 Panaikinta 2011-09-11 06-39

blackgate rašė: Laba diena,
Užregistruotos korespondencijos pagal avansinio pelno mokesčio dekl. už 2009 m.:
D 2632 1200
K 4451 1200
Av. pelno mokestis nemokėtas, nes buvo pelno mok. permoka., tad D 4452 1200 K 2632 1200.
Apskaičiuotas pelno mokestis už 2009 m. D 651 3201 K 4451 3201. Tada sudengimas: D 4451 1200 K 2632 1200? Ar čia teisingai?

Gal, bet man nepatinka šis įrašas: "Av. pelno mokestis nemokėtas, nes buvo pelno mok. permoka., tad D 4452 1200 K 2632 1200."
jei buvo PM permoka ji turėjo būti perkelta į D2633 Pelno mokesčio permoka, tuomet sudengiama su mokėtinu APM ir įrašas: D 4451 1200 K 2633.
Kai priskaičiuojate už 2009 m. PM apskaitoje registruojate : D 651 ir K 4451
Sudengiate su APM : D 4451 K 2632
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui