Mokesčių inspekcija

agiedre agiedre 3007
2014-05-19 10:05 agiedre
da da... siunčia anketas apie įmonėje naudojamas buh.apaskaitos sistemas ir pan. kokius kasos aparatus naudojate, kokia veikla užsiimate ir t.t.
D
Dezi 497
2014-05-19 10:59 Dezi


Lieps (privalomai leis) visiems naudotis tik VMI buhalterine programas (padarys vieną visų dabar naudojąmų buhalterinių programų PROGRAMĄ), kurią užvadins MŪVMI ir viską žinos, uždraus naudoti grynuosius, visi buhalteriai bus privalomai įdarbinti MŪVMI ir pan.

Viskas kainuos labai brangiai, reikės daug konsultantų...

Argi dar kažkokio protingo sprendimo galima sulaukti iš valdžios ....


[/quote]
2014-06-30 15:16 Luka_Paciolis
Sveiku protu nesuvokiama smile

Tai ko gali tikėti privatus verslas, jei suras kokį niekingą pažeidimą: sušaudymas blogiausiu atveju ir geriausiu atveju ilgi metai kalėjimo vadovams?

Dėl tarnautojos veiklos ir skirtingo turinio tarnybinių raštų iš VMI dėl vienos įmonės skolingumo valstybei buvo sustabdytas milijoninės vertės konkursas. Įmonė, kuri dalyvavo konkurse ir turėjo nepriemoką valstybei, pažeidžiant procedūras, gavo raštą iš VMI, kad ji valstybei neskolinga. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, vykdanti valstybinės reikšmės projektą, remiamą ES fondų lėšomis, negalėdama tęsti viešųjų pirkimų procedūrų gali nespėti įgyvendinti projekto. Dėl to šiai institucijai kyla grėsmė patirti neproporcingai didelių nuostolių“, - rašoma inspekcijos pranešime.

Pati V. Vildžiūnaitė sako esanti nustebusi dėl tokio VMI sprendimo ir žada jį skųsti teismui.

Tai yra teisės taikymo klausimas, nes įmonė turėjo 78 ct nepriemoką ir tuo pačiu metu ji turėjo 166 Lt permoką. Kiek pamenu, nepriemoka susidarė dėl PVM delspinigių, o permoka buvo dėl daugiau nei deklaruoto sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Nenorėčiau daugiau komentuoti“, - apie išduotą pažymą DELFI sakė atleidžiama VMI viršininko pavaduotoja.
www.delfi.lt/verslas/verslas/kaltinant-mili...
I
IlonaD 6943
2014-06-30 15:21 IlonaD

Luka_Paciolis rašė:
Sveiku protu nesuvokiama smile




Žinote, perskaičiau. Paskui antrą kartą perskaičiau.
Ir priėjau išvados, kad arba aš blogai supratau, arba žurnalistai ką nors sumaišė.
1 2014-06-30 15:39 Luka_Paciolis 2014-06-30 15-42
Nu kad žurnalistai gerai parašė, nes tas pat yra ir VMI puslapyje (įdėjau Naujienų temoje), tik be pavaduotojos komentaro.

Man kyla daugiau klausimų nei padarytas nusižengimas. Kodėl dėl tokios pažymos žlunga valstybinis projektas? Negi ten buvo kokia sava kažkokiai ekonominei grupuotei priklausanti įmonė? Tarkim formaliai pažyma buvo negerai išrašyta, gal turėjo nurodyti viską ir permoką ir nepriemoką, bet argi už tokį pažeidimą atleidžiama iš darbo? Argi tai galima traktuoti kaip dokumentų klastojimą, pagal BK? Kažkas čia nesiriša...gal tai kerštas viršininko, kad jo šiandien paskutinė darbo diena ir į jo vietą gali pretenduoti ši pavaduotoja?

Manau, kad čia bus panaši situacija kaip su FNTT vadovu ir jo pavaduotoju. Po to mes visi mokesčių mokėtojai turėsime sumokėti už neteisėtą atleidimą kompensaciją bei kitas išmokas šiai darbuotojai. Brangiai kainuoja mums paprastiems Lietuvos gyventojams tokie žaidimai.
L
Loreta13 30842
1 2014-06-30 15:47 Loreta13
Kaip ir tariamai "juodojo sąrašo" valdininkų kompensacijos atleidžiant iš darbo.
Kaip smagu, atleidai, sumokėjai kompensacijas, o vėliau vėl priėmei... :)
Na jei ne tą patį, tai gal jo giminaitį :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui