kompiuteris

urtele urtele 13511
2011-06-30 15:43 urtele 2011-09-11 07-24

Tininga rašė: Kaip reikia įsidiegti tą Mozilą ir tuos priedus? Dabar pas mane Google Chrome,
Nesuprantu, yra pas mane kažkokia Mozilla, bet tas Toyotas, siūlo , ir siūlo imt. Nu reiks ta nuoroda ir man pasinaudot. smile
urtele urtele 13511
2011-06-30 20:07 urtele 2011-09-11 07-24

talys rašė: http://europe.mozilla.org/lt/

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adblock-plus/

pagal 1 nuorodą atnaujinau- niekas nepasikeitė, o
kas čia yra antroj nuorodoj? Kur eiti ir ką daryti, nesuprantu smile
talys talys 3761
2011-06-30 20:14 talys
1-tai pati programa mozilla

instaliuokite antrą
urtele urtele 13511
2011-06-30 20:36 urtele 2011-09-11 07-24

talys rašė:
instaliuokite antrą
baisiai ten angliškai viskas, nežinau kur eiti ir ko ieškoti. Tik kompą iš meistro parsivilkau, tai nesinori ko prisivelti. smile
talys talys 3761
2011-06-30 20:40 talys
užeinate ant nuorodos ir spaudžiate Add to Firefox
C
CoIop 3985
2011-06-30 20:43 CoIop 2011-09-11 07-24

edwardas rašė:

talys rašė: Aš taip jau kokį mėnesį džiaugiuosi smile


Aš jau n- metų smile


Paaiškinkite man glušam... jei aš užblokuoju pop langus, ar kaip ten jie vadinami...
tai aš nematysiu išokinėjančių langų visose svetainėse, ar tik toje, kurioje padarysiu užblokavimo veiksmą ? ;)
Nes kol kas aš norėčiau užblokuoti tik tax.lt svetainės visus išokančius langus.
L
Loreta13 30842
2011-06-30 21:08 Loreta13 2011-09-11 07-24
Klausimas :))
Pasidalinkite patirtimi, kaip jūs savo kompiuterinėse programose fiksuojate pajamas, pardavimo PVM, kai parduodant prekes išrašomas PPK.
Dienai pasibaigus (gal ir savaitei pasibaigus), pinigai įnešami į kasą, išrašant .
Ar tuos pinigus pagal PPK "kabinate" atskaitingam smile
Gal kas turite racionalių pasiūlymų smile
Kuo mažiau darbo, kuo daugiau naudos. :))
edwardas edwardas 4185
2011-06-30 21:52 edwardas 2011-09-11 07-24

CoIop rašė:

edwardas rašė:

talys rašė: Aš taip jau kokį mėnesį džiaugiuosi smile


Aš jau n- metų smile


Paaiškinkite man glušam... jei aš užblokuoju pop langus, ar kaip ten jie vadinami...
tai aš nematysiu išokinėjančių langų visose svetainėse, ar tik toje, kurioje padarysiu užblokavimo veiksmą ? ;)
Nes kol kas aš norėčiau užblokuoti tik tax.lt svetainės visus išokančius langus.


tik ten kur užblokavote
edwardas edwardas 4185
2011-06-30 21:54 edwardas 2011-09-11 07-24

Loreta13 rašė: Klausimas :))
Pasidalinkite patirtimi, kaip jūs savo kompiuterinėse programose fiksuojate pajamas, pardavimo PVM, kai parduodant prekes išrašomas PPK.
Dienai pasibaigus (gal ir savaitei pasibaigus), pinigai įnešami į kasą, išrašant .
Ar tuos pinigus pagal PPK "kabinate" atskaitingam smile
Gal kas turite racionalių pasiūlymų smile
Kuo mažiau darbo, kuo daugiau naudos. :))


kabindavom atskaitingam,kol buvo naudojami PPK.
Dabar rašome iškarto be šitų niekam nereikalingų PPK
C
CoIop 3985
2011-06-30 22:05 CoIop 2011-09-11 07-24

edwardas rašė:

tik ten kur užblokavote


Ačiū. bandysiu kai turėsiu laiko.
Nes per tas Rimi, ir Nisan ar kokias ten - jau net prisijungimo vietos nerandu :) smile
Aradija Aradija 10365
2011-07-01 23:12 Aradija
na mes išrašant PPK visada kabin ant atskaitingo, nieko gudriau nesugalvojam, o be ju apsieiti irgi ne visada galima smile
L
Lilijajana 85
2011-07-07 14:03 Lilijajana 2011-09-11 07-24

Colop rašė: Apie kompiuterines laikmenas... :)

Uždrausti kopijuoti ar mokėti mokestį?

Vis daugiau Europos Sąjungos šalių susiduria su dilema – kaip elgtis su autoriniais kūriniais. Leisti juos kopijuoti asmeniniams tikslams ar išvis uždrausti. Autorių teisių įstatymas ir naujos jo pataisos mūsų šalyje susilaukia daug dėmesio ir tampa diskusijų objektu.

ienas iš pavyzdžių - prieš savaitę Lietuvos vyriausybė sutrumpino apmokestinamų laikmenų sąrašą. Iš jo išbraukta nuostata imti mokestį už kietuosius diskus ir skaitmenines atminties korteles, importuojamas iš Europos Sąjungos šalių. Tačiau apribojimai išlieka produkcijai iš kitų šalių, taip pat lieka galioti nuostatos dėl kitų optinių laikmenų – kompaktinių diskų, DVD ir pan. apmokestinimo.

Vadinamąjį „tuščios laikmenos mokestį“ tenka mokėti optinių ir kitų laikmenų importuotojams, o tuo pačiu ir pirkėjams. Šis mokestis yra dalis mechanizmo, kuriuo norima užtikrinti atlygį autoriams už jų kūrinių kopijavimą asmeniniams tikslams.

Europos Sąjungos valstybės įvairiai sprendžia autorių atlyginimo už fizinių asmenų kopijuojamus jų kūrinius asmeninėms reikmėms klausimą. Vokietija priėmė radikalią įstatymo pataisą, kuri nuo kitų metų pradžios uždraus šalies gyventojams kopijuoti bet kokias kompaktines ar DVD plokšteles, įrašinėti ir saugoti mokamų ir nemokamų televizijos kanalų laidas ir programas, kopijuoti įsigytus filmus bei muzikos albumus asmeniniam naudojimui. Šį kelią jau gerokai anksčiau pasirinko ir Didžioji Britanija.

Tuo tarpu Lietuvoje situacija yra kitokia. Lietuvoje autorių teisių įstatymas numato išimtis kopijuoti kūrinius asmeniniam naudojimui ir tvarką, kaip už tai atlyginama autoriams, tačiau kyla nemažai diskusijų, ar šis modelis yra optimalus.

Lietuvos autorių teisių įstatymas įtvirtina nuostatą, kad kiekvienas autorius turi teisę į atlyginimą už kiekvieną jo kūrinio panaudojimą. Viešam kūrinio panaudojimui reikia gauti autoriaus leidimą.

„Tačiau autorių teisių įstatyme yra numatyta išimtis – be autoriaus leidimo fiziniai asmenys, nesiekdami komercinių tikslų, savo asmeniniam naudojimui gali atgaminti ne daugiau kaip vieną išleistą ir viešai paskelbtą kūrinio egzempliorių, jei toks atgaminimas yra vienkartinis veiksmas“, – teigia advokatų kontoros „Devyžis ir partneriai WILL“ advokatas Andrius Iškauskas. – Pavyzdžiui, jei žmogus turi muzikinį kompaktinį diską, jis gali pasidaryti vieną kopiją asmeniniams tikslams, bet ne pardavimui ar platinimui internete“.

Dėl šios išimties – galimybės kopijuoti kūrinius – yra įtvirtintas kompensacinis mechanizmas, vadinamas „tuščios laikmenos mokestis“. Šis 6 proc. mokestis yra įtrauktas į optinių ir neoptinių laikmenų kainą.

„Europos Sąjungos autorių teisių direktyvoje apibrėžta, kad jei šalys narės numato asmeninio atgaminimo išimtį, turi būti nustatytas mechanizmas, kaip autoriui už tai turi būti kompensuojama. Vienas iš kompensavimo mechanizmų yra tuščios laikmenos mokestis. Juo preziumuojama, kad žmogus, perkantis tuščią laikmeną, ją galbūt panaudos asmeniniams tikslams perrašinėdamas autorinius kūrinius“, – aiškina advokatas. – Todėl tuščių laikmenų importuotojai moka 6 proc. mokestį, kurį Lietuvoje renka Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A)“.

Anot LATGA-A Kūrinių atgaminimo asmeniniais tikslais skyriaus specialistės Rasos Deveikytės, nuo autorinio atlyginimo, surinkto už tuščias laikmenas, pirmiausiai yra atskaitomos administravimo išlaidos, kurios skaičiuojamos pagal faktą, nes nėra nustatyto komisinio mokesčio. Surinktas autorinis atlyginimas yra skirstomas į dvi grupes – autorinis atlyginimas, surinktas už tuščias garso laikmenas ir autorinis atlyginimas už audiovizualines laikmenas.

25 proc. autorinio atlyginimo, surinkto už audiovizualines laikmenas, skiriama Nacionalinei kino rėmimo programai. Likusi „Tuščios laikmenos mokesčio“ dalis paskirstoma tarp LATGA-A ir AGATA (Lietuvos atlikėjų ir gretutinių teisių asociacijos) pagal LR Vyriausybės patvirtintą tvarką: 40 proc. sumos skiriama autoriams, 30 proc. – atlikėjams ir 30 proc. audiovizualinių kūrinių ir fonogramų gamintojams.

„LATGA-A nariams autorinis atlyginimas pervedamas tiesiogiai į sąskaitas, o užsienio autoriai autorinį atlyginimą gauna per juos atstovaujančias užsienio autorių bendrijas, su kuriomis LATGA-A yra pasirašiusi atstovavimo sutartį“, – teigia R. Deveikytė.

Pasak A. Iškausko, „tuščios laikmenos mokestis“ Lietuvoje sukelia nemažai ginčų, nes, pavyzdžiui, žmogus tuščias laikmenas gali pirkti savo asmenims tikslams – vakarėlio ar kelionių nuotraukoms išsaugoti ir pan. „Mūsų šalyje socialinio teisingumo pagrindu šį mokestį moka visi, kurie perka laikmenas, nepriklausomai nuo to, kam jos bus panaudojamos. Tai yra vienas iš modelių asmeninio kopijavimo išimčiai įgyvendinti ir autoriams atlyginti“, – teigia advokatas.

Vokietija, pasak advokato, pasirinko kitą kelią – šalis atsisako suteikti teisę savo piliečiams asmeniniams tikslams kopijuoti autorinius kūrinius. Kai įstatymuose nėra tokių išimčių kūrinių kopijavimui, nereikalingas ir „tuščios laikmenos“ mokestis.

Toks sprendimas, anot A. Iškausko, galbūt būtų įmanomas ir Lietuvoje, tik reikėtų pasvarstyti, kas nuo to laimėtų ir kas pralaimėtų.

„Iš tikrųjų dėl to, kad Lietuva panaikintų įstatyme tokią teisę, nereiškia, kad žmonės nustotų kopijuoti kūrinius asmeniniams tikslams. Tuomet tie, kurie taip daro, būtų pripažinti pažeidėjais, o tokia veikla – neteisėta. Niekas greičiausiai nepradėtų jų persekioti, nes tai yra sudėtinga procedūra ir neaišku, ar ją apsimokėtų vykdyti. Tiesiog pati veikla turėtų neigiamą moralinį aspektą. Priėmus tokią įstatymo pataisą, nereikėtų mokėti daug diskusijų sukėlusio „tuščios laikmenos“ mokesčio. Jei Seimas apsispręstų eiti tokiu keliu – jis būtų įmanomas, – teigia A. Iškauskas.

„Tuščios laikmenos“ mokestis yra tik vienas iš būdų kompensuoti autoriams. Sunku pasakyti, kuris iš sprendimų – Lietuvos ar Vokietijos – yra geresnis. Mano vertinimu, turėtų būti rastas optimalus sprendimas, kuris išspręstų dabartinę polemiką. Galbūt vienas iš variantų – valstybės skiriamos dotacijos autoriams“.




Sveiki:) Atlyginimas uz tuscias laikmenas leidziami atskatymai? Aciu
V
vitkis 499
2011-07-21 10:22 vitkis
Sveiki, spausdinant PDF dokumentus atspausdina ne lietuvių kalba, o vienais heroglifais. Ką reikia nustatyti, kad normaliai spausdintų? Iš anksto Ačiū.
vovere vovere 25997
2011-07-21 10:57 vovere
print smile advandced smile print as image
man padėjo
C
Colop 13606
2011-07-21 12:14 Colop 2011-09-11 07-25

vitkis rašė: Sveiki, spausdinant PDF dokumentus atspausdina ne lietuvių kalba, o vienais heroglifais. Ką reikia nustatyti, kad normaliai spausdintų? Iš anksto Ačiū.


Dar vienas iš būdų : atsisakyti Acrobat readerio.
Aš pasikeičiau į kitą nemokamą programą - dingo visos bėdos.
Tininga Tininga 50021
2011-07-21 12:20 Tininga 2011-09-11 07-25

Colop rašė: ... dingo visos bėdos.
Kaip ir man reklaminės bėdos smile Neatsidžiaugiu!
wirgina wirgina 5887
2011-07-21 12:26 wirgina 2011-09-11 07-25

Tininga rašė:

Colop rašė: ... dingo visos bėdos.
Kaip ir man reklaminės bėdos smile Neatsidžiaugiu!


Reklamos žudo nervų ląsteles smile
K
kmynukas 1931
2011-07-21 12:36 kmynukas 2011-09-11 07-25

wirgina rašė:

Tininga rašė:

Colop rašė: ... dingo visos bėdos.
Kaip ir man reklaminės bėdos smile Neatsidžiaugiu!


Reklamos žudo nervų ląsteles smile


Neuropinas atstato smile smile
W
Wyshniux 673
2011-07-21 12:38 Wyshniux 2011-09-11 07-25

Colop rašė: ...Aš pasikeičiau į kitą nemokamą programą - dingo visos bėdos.
Pradžioi sėdėjau gerai apmokamame forume, viskas buvo gerai. Atsibodo mokėti, perėjau į nemokamą, o čia ir prasidėjo... dzin tos reklamos, be jų dabar niekur, bet kad tik reklamose bėda būtų o ne verkenčiuose vartotojuose... Gerai pasakė vienas razumnas diedas:
Tik du dalykai yra amžini - Visata ir žmonių kvailumas. Tačiau aš nesu tikras dėl Visatos. smile
wirgina wirgina 5887
2011-07-21 13:09 wirgina 2011-09-11 07-25
[quote="Wyshniux"]

Colop rašė: Tik du dalykai yra amžini - Visata ir žmonių kvailumas. Tačiau aš nesu tikras dėl Visatos.[/i] smile


Vaje... kam taip apie HOMO SAPIENS ... smile kas juodą darbą dirbs , jei visi bus protingi ...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui