kompiuteris

S
Saulele 813
2003-09-10 12:45 Saulele 2011-09-11 03-14

wolf rašė: Žiniau ponai žinau kad PC dabar perkamas pramogoms ir viskas eina į Maksimizavima, o ne darbui - dar prieš 2 mėn. pilnu pajegumu dirbau su savo senuku ir muzika paleisdavu garsiua nei per mizikini centra ir paprastesnius loginius zaidimus zaisdavau.

Taigi Žmogus turintis PC su 2.5 GHz procu, 256 MB DDR - ir dirbantis darba su Wordu ir Excelu isnaudoja jo 5% pajegumų.

Na turėčiau aš proca 3.2 GHz ir kas ? - Nieko dirbdamas darba niekad neišnaudočiau - Taigi Saulele pirma pagalvok kokiam TIKSLUI tu perki kompa ir nepulk prie aukštų parametrų ir didelių skaičių.

Tiesa ir tolokai aš nuo taves kad galėčiau parodyti kompa.


wolfai, aciu uz rupesti, bet man atrodo, tik nepik smile
geriau jau tada is kart pirkt nauja, nes po metu, jam teks keliaut i muzeju (as ne apie tavaji, o, apskritai, apie naudota kompiuteri kalbu)
tomukas tomukas 4505
2003-09-10 13:28 tomukas 2011-09-11 03-14

Saulele rašė: tomuk, radai skelbima:


Procesorius: Pentium 4, 2,4 GHz, 512k 533 MHz bus
Atmintinė: PQI DDR DIMM 256MB, DDR333, 32x8, 8chip CL2,5
Kietasis diskas: SEAGATE Barracuda, 80GB, 7200rpm, ATA100, 2MB cache, 8.5ms, 683Mbit/sec
CD-ROM: LITE-ON CD-RW 52x24x52x IDE bulk
Vaizdo plokštė: Sparkle GeFORCE4 MX440 SE 4X AGP, 64MB DDR 128bit TV-OUT
Garso plokštė: Integruota
Korpusas: ATX 300W
Klaviatūra, pelytė, padukas

kainas 1899Lt, ar vertas sitas kompas tokios sumos?


visų pirma jame nėra monitriaus (lietuviškai - vaizduoklio), nuo kurio labai priklauso darbo kompiuteriu malonumas ir tavo akių sveikata.

Taip pat nėra nurodyta, kokia motininė plokštė įdėta, kuri yra tarsi kompiuterio smegenys ir kontroliuoja visų jos komponentų darbą. Todėl nuo jos priklauso kompiuterio patikimumas ir sparta.

Procesorius gal ir pakankamas, tačiau šiandieniniam kompui RAM'o reikėtų daugiau.

Kieto disko spartos ir talpos irgi turėtų užtekti, tačiau jaučiu, kad CD įrenginį po metų turėsi išmest į šiukšlyną, nes kažkoks neaškios kilmės jis.

Vaizdo plokštės galios pakaks šiandien, tačiau po poros mėnesių jos jau bus per mažai. Aš rinkčiausi galingesnę.

Intergruota garso plokštė neduos gero garso ir negalėsi pajungti kietų kolonėlių. Jos užteks tik kolonėlėm, pirktom iš maisto prekių parduotuvės.

Kompo dėžę pirk šviečiančią neoninėm šviesom, taip krūčiau atrodys.
S
Satlas 1294
2003-09-10 13:39 Satlas
Saulele jei noretum pirkti dalimis galiu duoti trumpa aprasyma ka galetum rinktis. Detaliu privalumas yra tai jog zinai kad gauni tas detales uz kurias moki. Trukumas tai jog reikia zmogaus kuris surinktu prie tavo akiu ir tai kainuoja. Bet tai verta mano nuomone.
S
Saulele 813
2003-09-10 13:46 Saulele
Saltai, butu malonu smile
S
Satlas 1294
2003-09-10 13:54 Satlas
1. Bendrais bruozais apmastai parametrus. Pvz. 2.4GHz procas, 512Ram’as, 60GB hardas
2. Isirenki motina. Prie jos derinsi proca ir ram’a, bei P 4 su intelio motina sistemoms korpusa. Kiekviena motina pritaikyta tik tam tikriems procams ir palaiko tam tikra ram’a pvz 800Mhz. Tai pagrindinis elementas ir jam pinigu gaileti nereikia. Ypac jei kompas gali buti modernizuojamas ateity. Man praeina intelio plokstes, bet jos turi ypatybe – turi buti porinis ram’o skaicius. Neidesi vienos ram’o ploksteles. Neblogos DFI pg. kaina. Beje jei pirksi senesne plokste pasiklausk del kontrolerio. Senose ir pasirodo ne visai senose kontroleris atskirai eina (cia buvo sokas man). Daznai kaina atrodo del to mazesne.
3. Is motinai tinkanciu procu renkiesi sau patinkanti. As megstu AMD bet jiems reikia gero cooler’io. Tas daznai uzia klaikiai. Todel reikia storasienio korpuso. L. Patinka intelio. Celeronas geras tuo kad pakencia didelias temperaturas ir nesuderinta kompa t.y. kiti irenginiai gali buti visai neatiderinti – jis konfliktus pakencia. P4 mano megstamiausias. Klaikiai patinka bet jo kainos ir kokybes santykis prastesnis uz tos pacios klases AMD. Cooler’is paprastai buna prie proco (aprasyme zodelis box), bet pasidomek. AMD kartais patartina pasikeisti gamyklini cooler’i.
4. Ram’as. Dabar geras kokybes ir kainos santykis dimm’o visi ir deda. Kas turi babkiu gali deti rimm’a (bet bet kuriuo atveju kojeliu modelis DDR). Geras dalykas rimm’as bet kaina kol kas kosmine. Su rimm’u bus malonu dirbti. As susidariau ispudi kad Kingstonas vienas geriausiu. Bet tenka kazkiek moketi uz varda. Kuo didesnis tuo dirbti maloniau. Jei neuztenka Ram’o bus saugoma kietam diske (virtual memory). O sio nuskaitymo greitis sudinas lyginant su ram’u. Taigi kompas letes. Neverta pirkti ram’o su 1026Mhz jei motina palaiko tik 800Mhz. Manau 256MB ram’o talpos kaip minimum reikia.
5. Hardas. Jei neklystu vieno GB kaina pigiausia gaunasi perkant 60GB. As rinkciausi WD bet Maxtor’as pilnai tinka. Seagate’as seniau buvo pats tas dabar mano nuomone pasigadino biski. Kuo didesnis nuskaitymo greitis tuo geraiau 7200 norma. Cache’as apie 8MB butu pats tas tai labai svarbus darbo greiciui. Jei dar kas giliau nori list tai reiketu ziureti juntis pvz UDMA100. Tai irgi atsiliepia darbo greiciui.
6. Vaizdas. Nezinau kas geriau. Radeon’as ar gforce’as. Jei radeonas ATI cipas – viska sprendzia sita mikroschema. Kiekviena mikroshema kazkuo pranasesne uz konkurentu. Jei filmai aisku gforce’as. Jei noresit papildomai prisijungti ten skaitmenine vaizdo kamera irgi gforce’as. Jis turi ir skaitmeninio vaizdo iseiti. Jei kruta grafika autocad’as ar pan. daug kas pataria radeona. Kuo talpesne pvz 128MB.
7. Korpusas. Kuo didesnis tuo geriau. Ir jei motina intelio su P4 korpusas yra specialus butent jai. Nuo maitinimo bloko yra atskira jungtis. Reikia ziureti kad maitinimo blokas butu ne per zemai. Kad tvirtinimas butu patogus. Ir skarda turetu buti apie 1.5-2mm. Ne taip cooler’is uz ir vibracija nesijaus.
8. Jei atskira garso korta tai creativas pats tas. Bet kolonkes derinti reiketu. Jei pas tave creativas 5.1 tai ir pasistacius dvi koloneles paprastas neisnaudosit jo galimybiu. Daugumoje motinu audio buna viduje. Bet butinai tokiu atveju reiketu is motinu gamintojo saito parsisiusti codec’a tam audio. O tai bus kaip pas mane viskas pagreitintai. Jis gali uzimti iki 20Mb.
9. Monitaras. Cia ilga kalba. Jo neatnaujinsi tai pinigu skaiciuoti nereikia. Norint maloniai dirbti aisku plokscias. CRT: Tasko dydis 0.24. pats maziausias. Skleistine apie 100Mhz ir jei yra galimybe dar daugiau. Realiai jie nelaiko tiek kiek raso. Nebent pirmas dvi dienas. Kauke - visai nieko trinitronas. LCD: filmu su juo nepaziuresi. Kokioje programoje padaryti kad butu visas vaizdas baltas ir ieskokit juodu tasku. Keli taskai baike. Bet jei virs 10 tai ieskokit kito monitaro.

Nepagailekit kabeliu gerai ekranuotu ir ju jungtis pirkit nepigius. Jei norit maximumo intelio procas turetu tupeti intelio motinoj. Kiti irenginiai pg. patoguma. CD ir flopikas normalus TEAC’o. Svarbu nuskaitymo greitis ir cache’as kaip ir hardui. Nesiulau pirkti CD paprasto, kai CD-RW kainuoja ~ tik 100 Lt daugiau. Peles idomios optines bet man labiau praeina logitech’o rutuline.
Surinkejas tegu suformatuoja harda ntfs formatu – patarimas. Galesit atskirti savo darbo terpe nuo vaiku windows’uose. Visai nieko isideti dvi OS. Linux’as nemokamas senesnis. Gaila pats nedaug dirbes, bet labai idomu. Bet uztat girdejau internetas Linux’uose veikia kelis kart greiciau nei windowsuose. Nezinau ar cia priklauso nuo narsykles ar nuo OS bet tokie gandai. Tomas cia daugiau pasakytu.

Cia buvau pats siuntinedamas uzklausimus susirases, tai biski pakoregavau, atleiskit uz klaidas. Siulau, paskambinat ar emailinat ar nueinat i kokia kompiuterastu bendrove bendrai nusakot kam naudosit kompa ir tegu ismeta komercini emailu. Tada issiuntijat kitom bendrovem ir ziurit kiek jie uz tai nori tegu siuncia savo ats. Issirinksit pigiausia. smile
S
Saulele 813
2003-09-10 14:01 Saulele
oho! smile smile bandysiu gylintis
wolf wolf 11164
2003-09-10 14:02 wolf
Tikrai nepikau Saulute tiesiog pasakiau, ka galvoju - su PC tikrai daugiau dirbu nei pramogauju - todėl abejojų ar kada pirksiu naują.
S
Satlas 1294
2003-09-10 14:03 Satlas
Kas netikslu rasyki tikslinsiu, kas neaisku klauskit. Kaune galiu pasakyti ir kas geriau siulo, kas importuoja pats, o kai kas ir kontrabanda - o tai aisku parduoda pigiau. smile Mazos bendroves vertinancios kiekviena klientuka kartais pasiulo geriau nei magnatai. Pvz BMS'as turi savo senus klientus ir kainu nederina paprastam pirkejui itin. O vien jo dukterine bendrove krecia dempingo bajerius (cia atskira sneka).
S
Satlas 1294
2003-09-10 14:06 Satlas 2011-09-11 03-14

Saulele rašė: oho! smile smile bandysiu gylintis


Nera ka gylintis, rasai kas neaisku. Sunkiausia issirinkti motina. Cia ir man sunku. Toliau viskas kaip per sviesta. Pamirsau pasakyti pirmas punktas turetu buti : kiek pinigelio skirsi kompui. Parasyk, pasakysiu kas gali gautis.
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-09-10 14:10 nieko_sau
Perkant naują iš mažų įmonėlių ar šiaip iš pavienių asmenų popigiąja yra kitas pavojus-garantinis aptarnavimas. Turėjau atvejį-sugedo monitorius, pirkta iš "garažinės firmos"-nei jo negalima rasti, nei firmelės. O pirktą iš gana stambaus tiekėjo-tuoj paėmė monitorių remontui, o laikinam naudojimui davė kitą. Reikia viską įvertinti.
S
Satlas 1294
2003-09-10 14:25 Satlas
Saulele perskaityk tai ka parasiau, pasiimk ta kad ir avitelos kaininka ir ieskok raktiniu zodziu. Po biski viskas aiskes. Sakykim darbe su 1GHz "intel" celerono procu, 20GB hard disku "maxtor", 256MB ram'u dimm kazkieno (bet kieno), "DFI" motina CS35TCL, midi tower case kazkuris - korpusas, - su tokiu dirbu jau netoli 2 metu. Ir dar dirbsiu kokia metus tai tikrai. Tai daryk isvadas.
S
Saulele 813
2003-09-10 15:04 Saulele
Saltai, jau pradejau ieskuot pazystamu skaiciu kartu su raidemis, nepatikesi keleta radau smile klausimu dar atsiras, kai suvirskinsiu tavo jau duota medziaga.
Saulele bus kompiuterastka smile
Loreta Loreta 28574
2003-09-10 15:11 Loreta
Saulele, jis ne Saltas, o Stalas smile
tomukas tomukas 4505
2003-09-10 15:28 tomukas
aš manau, kad per daug info yra užmesta ant Saulelės galvos.
Pagalvoju, jei žmogus šaldytuvą norėtų nusipirkti, tai jam irgi reikėtų gilintis kokie ten mechanizmai ir freono rūšys naudojami, pagal kokius fizikos ir chemijos dėsnius veikia tas nelemtas šaldytuvas. Žmogelis pagalvotų kad naxrien jam tas šaldytuvas, geriau ir toliau dešrą sietkelėj žiemą balkone laikysiu.
S
Saulele 813
2003-09-10 15:34 Saulele 2011-09-11 03-14

tomukas rašė: aš manau, kad per daug info yra užmesta ant Saulelės galvos.
Pagalvoju, jei žmogus šaldytuvą norėtų nusipirkti, tai jam irgi reikėtų gilintis kokie ten mechanizmai ir freono rūšys naudojami, pagal kokius fizikos ir chemijos dėsnius veikia tas nelemtas šaldytuvas. Žmogelis pagalvotų kad naxrien jam tas šaldytuvas, geriau ir toliau dešrą sietkelėj žiemą balkone laikysiu.


niu kol kas ne nahren smile
budu derzat v kurse dela

Loreta smile
D
danguolep 1478
2003-09-10 15:50 danguolep
Atsispausdinau šitą forumą irs su šiomis popierkomis einu į parduotuvę
Loreta Loreta 28574
2003-09-10 15:52 Loreta 2011-09-11 03-14

danguolep rašė: Atsispausdinau šitą forumą irs su šiomis popierkomis einu į parduotuvę

smile smile smile

Ar kompo pirkti ???
D
danguolep 1478
2003-09-10 15:53 danguolep
TAIP
Loreta Loreta 28574
2003-09-10 15:55 Loreta
Tai senąjį galėtum padovanoti saulelei smile
S
Saulele 813
2003-09-10 15:58 Saulele 2011-09-11 03-14

danguolep rašė: TAIP



danguolep, gaila, kad esi ne klp smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui