PVM mokestis uz CFR siuntimo salygas

P
ptrw13 2
2017-04-24 12:14 ptrw13
Sveiki,

norejau paklausti del PVM mokescio. Zodziu trumpai: pirkau kelias prekes is Kinijos, jos turejo buti siunciamos FOB salygomis, taciau kroviniui atvykus paaiskejo, kad siuntimas buvo CFR salygomis. Dabar atejo eile moketi visus importo muitus ir PVM. Preliminariai buvau paskaiciaves kiek reikes moketi, taciau atejus saskaitai is muitines nustebau, kad jie dar i bendra suma pridejo ir tuos CFR mokescius. Ekspeditoriaus saskaitoje tie CFR mokesciai buvo nurodyti su 0% PVM, bet muitine man vistiek iskaiciavo juos i bendra saskaita. Bandziaus skaityt PVM istatymo 45 str,kuris sako kad importuojamu prekiu gabenimo paslaugos apmokestinamos 0% pvm.

Tai dabar susimaisiau - ar muitine man neteisingai apskaiciavo ar visgi man nereiketu moketi PVM uz tuos papildomus mokescius? (Tie papildomi mokesciai is vis eina i pardavejo puse kaip suprantu)

buciau labai dekingas uz nuomones
Rainis Rainis 15057
2017-04-24 12:56 Rainis
Tiek importo PVM, tiek muitą muitinė skaičiuoja pagal savo taisykles. FOB ar CFR neturi jokios reikšmės nei muitui, nei PVM, šiomis sąlygomis nustatomi visai kiti dalykai.
Jei esate PVM mokėtojas, o importuotą daiktą naudosite PVM apmokestinamoje veikloje, importo PVM mokėti vistiek nereikės.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui