GPAIS

N-pippi N-pippi 480
2 2019-03-06 10:19 N-pippi
Kai atsirado naujas nick'as GPAIS_konsultantas, akimirksnį pagalvojau, kaip būtų gerai, kad tai būtų aplinkos ministerijos į tax forumą atsiųstas kietas specialistas. Gal blogai miegojau tą naktį, kad tokia kvaila mintis šovė smile

J
Jurginelis 72
2019-03-06 10:32 Jurginelis
Įmonės parduotuvėje susidaro gamybinės atliekos - neparduotinos su broku prekės (ne maistas), jas, pagal sutartį išsiveža atliekų surinkėjai Ecoservice ir išrašo sąskaitą. Ar šias gamybines atliekas reikia rodyti GPAIS? Pakuotę turime, bet ką su tom atliekom daryti? Ar jos kur registruotinos?
M
milaska 351
1 2019-03-06 11:03 milaska
Ačiū, Tiga! O tai su savimi pasikalbėjau per pusę forumo...
Šiandien tarsiuos su Rivilistais, kaip sukelt tuos prakeiktus prekinius vienetus į pakuočių sąrašus ir po to į žurnalus.
Labai pritariu jūsų mintims dėl mokymų. Aš visada dalyvauju Žalio taško mokymuose, buvau "Pačiolio" mokymuose dėl pakuočių apskaitos. Bet...
Labai stebiuosi, kaip AM ir RAAD drįsta neatsakyti į jiems pateiktus raštiškus klausimus apie debilišką GPAIS?
Vien prekinio vieneto apibūdinimas verčia abejoti visos sistemos reikalingumu. Kursų siūlytojai nuolat gąsdina būsimais patikrinimais. Kokie patikrinimai, kai Žalias taškas negali įkelti patvirtinančių dokumentų dėl metinių pridavimų, atliekų tvarkytojai neįkelia patvirtinančių sutvarkymą dok dėl techninių kliučių.?Veda kas kaip nori.Mano pasipiktinimui nėra ribų. Tikrai verta STT patikrinimui :
M
milaska 351
4 2019-03-06 11:15 milaska
Dar reikėtų patikrint "Algorimtmų sistemas". kuri "sukūrė" tą šedevrą. Kas per įmonė, kieno valdoma. 3mln praplauti konkrečiai. O kursai mokami - tai reketas valstybiniu lygiu, kitaip nesuprantu.Ir tie kursai niekiniai. Veda teisininkai, aplinkos apsaugos "specialistai" atsako abstrakčiai, turi samdytis konkrečiai įmonei, kas nuolat brukama. Konkrečių atsakymų nėra. Kur matyta, kad reikia patiems sugalvoti, kas YRA PREKINIS VIENETAS? Tik pas mus stebuklų šaly, skaičiuoti atsivežtus kartoną, popierių ir paletes reikia daktaro diplomą turėti .
M
milaska 351
1 2019-03-06 11:35 milaska
2.1.15. Kas kiek laiko atnaujinti prekinių vienetų sąrašą, jei naujos prekės tiekiamos rinkai pvz., praktiškai kasdien (prekybos centras)?

Kaip nurodyta Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo taisyklėse, prekinių vienetų pakuočių sąrašas papildomas nauju prekiniu vienetu, aprašant jo pakuotę, ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo jo tiekimo Lietuvos rinkai ar išvežimo (eksporto) dienos.

Tai jūs pagalvokit praktiškai, ar įmanoma tai atlikti? per 5 dienas? Koks psichas tai sugalvojo? Prekių smulkių į rinką paleidžiama šimtais , kurie yra prekiniai vienetai su pirmine pakuote. Tai kaip programoje išsifiltruot kas 5 dienas, kaip rasti tą naują prekę tarp šimtų kitų????Ir ją atskirai įvesti į prekinių vienetų sąrašą?

J
Jurginelis 72
2019-03-06 12:05 Jurginelis
Man labai patinka Jūsų Milaska pasisakymas smile Jei visi buhalteriai būtų tokie drąsūs, tai ir GPAIS sistemą galėtumėm pakeisti į logiškesnę smile . Aš jau keletą mėn. vis ieškau logikos ir vis nerandu, man mistika. Mano dviejų aukštųjų čia neužtenka smile
2019-03-06 16:08 Vovieruska
Gavau vat tokį pranešimą...

Laba diena,

Gamintojų ir importuotojų asociacija (GIA) ir Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija (EGIO) vadovaujantis teisės aktais ir sutartimis vykdo visas, gaminių gamintojams ir importuotojams nustatytas pareigas, išskyrus vidinės gaminių apskaitos vedimą naudojantis Vieninga gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacine sistema (GPAIS). Vadovaujantis reikalavimais, GPAIS apskaita privalo būti vedama pagal kiekvieno (unikalaus) gaminio svorį, tai sudaro didelę administracinę naštą ir stipriai padidina kaštus įmonei. Reikalavimai gaminių apskaitai pateikti Gaminių apskaitos ir atliekų tvarkymo organizavimo veiklos ataskaitų teikimo taisyklių 2 skyriuje. Atsižvelgiant į tai, kad GPAIS sistema yra sudėtinga, o jos naudojimo kaštai yra dideli, rinkoje veikia daug asmenų teikiančių konsultavimo ir duomenų teikimo naudojantis GPAIS paslaugas. GIA ir EGIO iš narių gavo informaciją, kad gamintojams ir importuotojams aiškinama ir teikiama apskaitos GPAIS paslauga, kuomet apskaita vedama ir duomenys GPAIS teikiami ne pagal kiekvieno gaminio svorį, o teikiant suminius LR vidaus rinkai patiektų gaminių svorius. Informuojame, kad toks apskaitos vedimas prieštarauja teisės aktams gamintojams ir importuojams gresia detalus patikrinimas, administracinė bauda, įpareigojimas tinkamai sutvarkyti visą apskaitą, o apmokestinamųjų gaminių gamintojams ir importuotojams mokestis už aplinkos teršimą padidintu tarifu. Dažnu atveju paslaugų teikėjai neprisiima atsakomybės arba ją prisiimama tariamai, nes sutartyse nurodoma, kad už duomenų pateikimą atsakingas gamintojas ir importuotojas, kuris ir neša atsakomybę.

Taip pat informuojame, kad GIA ir EGIO imasi visų priemonių siekiant palengvinti ir supaprastinti apskaitos vedimą GPAIS ir sumažinti administracinę naštą nariams.



__________________________________

VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“
tiga tiga 2272
2019-03-06 16:33 tiga
"Taip pat informuojame, kad GIA ir EGIO imasi visų priemonių siekiant palengvinti ir supaprastinti apskaitos vedimą GPAIS ir sumažinti administracinę naštą nariams. "
man va, šitas laaaabai patinka, bet jau turime 2019metų vasarį ir aš niekaip nejaučiu šitų organizacijų kažkokio realaus įdirbio, kad ta našta būtų sumažinta. smile Žodžiai, tik gražūs žodžiai. jau man kartais kyla mintis, kad ir jos suinteresuotos ir priverstos tylėti dėl to GPAIS , kuris jau mus tuoj visiškais paranojikais pavers...
M
milaska 351
2019-03-06 19:21 milaska
Aš galvoju, kad 25 000 įmonių vargsta su bepročių sukurta sistema. Įtariu, kad daug kas aplamai veda GPAIS netinkamai ar aplamai neveda.
1 2019-03-07 14:52 LinaMarkoviene
Na as tikrai beveik nevedu, nes nesuprantu kaip ten ka suvest ir kur, dar net neikirtau savu lenteliu, o apie kazkokią sistemą iš vis nėr ką kalbet ....
F
Fan 253
2019-03-08 15:41 Fan
Sveiki, GPAIS suformavus metinę ataskaitą, atsiranda laukelis mokesčių deklaraciją, gal kas galėtų paprotint, kaip tą deklaraciją atidaryt? smile smile
2019-03-09 12:32 ascianauja
Sveiki,turėčiau pradėti dirbti su GPAIS, tai man bus visiškai naujas dakykas, todėl kilo klausimas kokios yra pareigybės žmogaus, dirbančiu su GPAIS? Ir gal neetiška klausti, tačiau įdomu ar darbas su šia sistema įeina į pareigas, ar yra mokamas kažkoks bonus atlyginimas už tai? Ačiū pasisakiusiems :)
A
AstaAlytus 53
2019-03-12 09:40 AstaAlytus 2019-03-12 09-43

Vovieruska rašė:
Gavau vat tokį pranešimą...

GIA ir EGIO iš narių gavo informaciją, kad gamintojams ir importuotojams aiškinama ir teikiama apskaitos GPAIS paslauga, kuomet apskaita vedama ir duomenys GPAIS teikiami ne pagal kiekvieno gaminio svorį, o teikiant suminius LR vidaus rinkai patiektų gaminių svorius. Informuojame, kad toks apskaitos vedimas prieštarauja teisės aktams gamintojams ir importuojams gresia detalus patikrinimas, administracinė bauda, įpareigojimas tinkamai sutvarkyti visą apskaitą, o apmokestinamųjų gaminių gamintojams ir importuotojams mokestis už aplinkos teršimą padidintu tarifu. Dažnu atveju paslaugų teikėjai neprisiima atsakomybės arba ją prisiimama tariamai, nes sutartyse nurodoma, kad už duomenų pateikimą atsakingas gamintojas ir importuotojas, kuris ir neša atsakomybę.

Taip pat informuojame, kad GIA ir EGIO imasi visų priemonių siekiant palengvinti ir supaprastinti apskaitos vedimą GPAIS ir sumažinti administracinę naštą nariams.

__________________________________

VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“


Gavau ir as si laiska, juos turbut visiems issiunte, bet idomiausia kad is 25 000 imoniu kurios turetu buti prisijunge prie GPAIS realiai yra ???? kokia 3000 daugiausia? tai kur kitos imones? del suminiu kai buvau paciu "Algoritmu sistemos" seminare kurie sia nuostabiaja sistema sukure ir turetu zinoti visus niuansus sake galima vesti EEĮ sumiskai, as net parasiau po seminaro Poniai Ingridai ir paklausiau dar karta, ir atsake rastiskai kad galima, aisku cia ne AM, juk ju sis ševedras.
Tuo labiau kad dauguma veda sumiskai, nebent integruoja duomenis tiesiogiai, bet ziurint kiek stringa GPAIS kiek neteisingu duomenu reikia taisyti rankiniu butu, gal lengviau vesti ranka, bet sumiskai taip iseina negalima? tai tada uzsipypint gali smile smile smile smile

A
Austeja9 63
2019-03-12 10:12 Austeja9
Manau čia kyla problema, nes skirtingai suprantame žodį sumiškai.
Turime EEĮ prietaisą A, kuris sveria 1kg ir prietaisą B, kuris sveria 0,5kg.
Prietaiso A išleista į rinką 5vnt.(5kg), o prietaiso B - 14vnt.(7kg)
Manau vieni supranta, kad sumiškas teikimas EEĮ srautui yra prietaiso A-5vnt(5kg), prietaiso B-14vnt(7kg), o kiti supranta kad sumiškai yra bendras kiekis EEĮ, tai prietaisasA+prietaisasB-20vnt.(12kg)
Į gpaisą galima pateikti suminius kiekius prietaiso A, ir prietaiso B.
Bet negalima pateikti suminių kiekių A+B (apie ką ir rašo GIA ir EGIA pranešimas)
A
AstaAlytus 53
2019-03-12 10:30 AstaAlytus
Pas mus kitokia situacija, prekiaujame buitine technika esame pasiskaiciave aktais prekes vidutini EEĮ svori, pvz. Skalbykles vidutinis svoris 53kg, indaploves, orkaites ir kiti (viena gali sverti 35 kita 60kg) taip visada vesdavom, GIA tokius duomenis teikdavome, nes susekti visus modelius tai nuprotejimas, ir tai prekiai vedame vnt i GPAIS, ir taip visos prekes vedamos.
M
milaska 351
3 2019-03-12 15:45 milaska
Man tai įdomiausia, kam reikalingas prekinis vienetas???TIKRINTOJAMS?Juk gamintojas, iš kurio perka importuotojas , dėdamas prekę į pakuotę, nurodo pakuotę. Koks tikrinimo tikslas: kad BŪTŲ TEISINGAI PASKAIČIUOTA PAKUOTĖS ATLIEKOS. Ar neužtenka nurodyti kiek plastiko, kiek kartono , kiek palečių įvežta? Niekada nesupratau ir nesuprasiu, kam skaidyti pirminė, antrinė, tretinė ir sukt galvą kuri čia yra. Vyraujanti medžiaga pakuotėje??? Etikečių studijavimas. Svarbiausia, kad visas judėjimas "vyksta: tik popieriuje, o realiai tai tos pačios atliekos.Noriu - rodau daugkartinę ir nemoku mokesčio. Noriu - rodau, kad atidaviau perdirbėjams. Cirkas.Koks skirtumas -realizavau LT ir kliento sandėlyje ar laikau savo sandėlyje? Juk jau Lietuvoje, jau yra tarša.
Keikia tą pakuotę visi, kodėl negalima sumiškai vesti GPAIS? Aiškiai, paprastai? Kas ten nagrinėja tuos pakuočių sąrašus? Su kuo palygina, kad duomenis teisingi? ABSURDAS
Elyte Elyte 2865
2 2019-03-12 17:38 Elyte
Na jus, kaip maži vaikai, visai jau... O kaip kitaip visoms giminėms sudaryti darbo vietas? Kaip išsimokėti premijas ir priedus? Kaip, galu gale, "įsisavinti" ir "išsiplauti" ES ir mokesčių mokėtojų eurus mums visiems pačiai pačiausiai ir būtiniausiai atliekų apskaitos sistemai? O kur dar būsimi tikrinimai... Net kvapą užima smile
tiga tiga 2272
2019-03-13 08:44 tiga

milaska rašė:
Man tai įdomiausia, kam reikalingas prekinis vienetas???TIKRINTOJAMS?Juk gamintojas, iš kurio perka importuotojas , dėdamas prekę į pakuotę, nurodo pakuotę. Koks tikrinimo tikslas: kad BŪTŲ TEISINGAI PASKAIČIUOTA PAKUOTĖS ATLIEKOS. Ar neužtenka nurodyti kiek plastiko, kiek kartono , kiek palečių įvežta? Niekada nesupratau ir nesuprasiu, kam skaidyti pirminė, antrinė, tretinė ir sukt galvą kuri čia yra. Vyraujanti medžiaga pakuotėje??? Etikečių studijavimas. Svarbiausia, kad visas judėjimas "vyksta: tik popieriuje, o realiai tai tos pačios atliekos.Noriu - rodau daugkartinę ir nemoku mokesčio. Noriu - rodau, kad atidaviau perdirbėjams. Cirkas.Koks skirtumas -realizavau LT ir kliento sandėlyje ar laikau savo sandėlyje? Juk jau Lietuvoje, jau yra tarša.
Keikia tą pakuotę visi, kodėl negalima sumiškai vesti GPAIS? Aiškiai, paprastai? Kas ten nagrinėja tuos pakuočių sąrašus? Su kuo palygina, kad duomenis teisingi? ABSURDAS

Jeigu AM suprastų kodėl Jūs piktinatės ir dar net sugebėtų Jums į šį klausimą atsakyti, tai būtų jau daugiau nei iš fantazijos šalies smile
tiga tiga 2272
2019-03-13 10:26 tiga
Pagaliau šviesą tunelio gale išvysime, nes AM nors ir laikiną, bet labai sumanų turi ministrą V.Sinkevičių.
www.delfi.lt/verslas/verslas/sinkevicius-at...
A
AstaAlytus 53
2019-03-13 11:50 AstaAlytus
Smagu skaityti tokius straipsnius, nes jau norisi galva i siena dauzyti smile smile smile
po to laisko pasimeciau nzn ka daryti, ar vesti toliau per menesi isleista kieki sumini ar viska per naujo? kaip jus darot ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui