GPAIS

2018-03-12 15:23 Gabrieliauskas
Susirinkus duomenis iš GPAIS, ministerijos ir konsultantų (sėkmė kai pakelia iš xxx bandymo).

DALINUOSI

Iki birželio 30 pro pirštus žiūrės, bet pildyti jau reikia, bo pajautė, kad nesamonė gaunas:
www.am.lt/VI/index.php#a/19178

yra instrukcija, kaip naudotis GPAIS - www.am.lt/VI/files/0.715560001509611632.pdf

tačiau kaip pildyti apskaitą, teisės aktus paskaičius - atliekos.gamta.lt/cms/index?rubricId=05d7b977-fe... - aiškiau nepasidarė, kadangi nurodomi atliekų/pakuočių kodai pačiame GPAIS su įstatymuose esančiais - neuseina.

Vienintelis dalykas, ką ministerija ir GIA ir kit pasiūlė - apskaitos įmones, kurios per 50€/mėn. prašo (tik pakuotėms), bet kai nesudatai per m nei 0,5t - nemoki mokęsčių, bet už apskaitą moki.

GAL KAS TIESIOG TEISINGĄ FORMĄ APSKAITOS TURITE VIDINĖS? :)
R
RamintaR 81
2018-03-12 15:42 RamintaR

Pirmine rašė:

RamintaR rašė:

astuleee rašė:
Ir man būtų įdomu...

Gavau atsakymą:
Taip, komunalinių atliekų susidarymas bei perdavimas registruojamas atliekų susidarymo žurnale.
--
Geros dienos
GPAIS@algoritmusistemos.lt

P.S. mums ir be komunalinių atliekų būtina registruotis GPAIS.
Žalvario konsultantė sakė, kad komunalinių atliekų 1 kub. m - 0,6 t. Domiuosi toliau...


Sveiki, rašėte kad komunalinių atliekų 1 kub. m - 0,6 t. Gal turite info, kiek kitos šiukšlės? Gal kur paskelbta?

Dar toliau konsultavausi dėl komunalinių atliekų svorių ir aplinkos ministerijoje, liepė paklausti savo komunalinių atliekų tvarkytojų, kokį koeficientą jie naudoja perskaičiuojant kubinius metrus į tonas. Skambinau į mūsų atliekas tvarkančią įmonę UAB Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras, jie perskaičiuoja mišrių komunalinių atliekų 1 kub. m - 0,2 t (koeficientas 0,2). Kitur gali būti kitas koeficientas.
L
liutute 150
2018-03-12 16:39 liutute

Saulius005 rašė:
Prekinių vienetų/gaminių sąrašą į GPAIS galima įvedinėti rankiniu būdu, bet kai sąrašas didelis (keli šimtai ar tūkstančiai) rekomenduojama duomenis importuoti per XML bylą. Deja buhalterinės apskaitos programos neparuoštos šiam tikslui (XML formavimui). Bet praktiškai visos apskaitos programos gali eksportuoti duomenis į Excel formatą. Esame sukūrę specialią programą, kuri konvertuoja iš Excel į XML formatą Prekinių vienetų/gaminių sąrašus (atskirai pakuotes, taip pat pakuotes kartu su EEĮ), o XML byla importuojama į GPAIS. Kol kas viskas testuojama testinėje aplinkoje. Žurnalo importui per VVS sąsają dar GPAIS neparuošta, planuojama kad bus galima pradėt testuot balandžio viduryje.
Daugiau informacijos per AŽ :)




liutute rašė:
Neviltis ima, gal kas girdėjote, ar bus artimiausiu metu prekinių vienetų importas į tą GPAIS?Dabar norint pardavimus registruoti (kiekvieną atskirai, pagal dokumentą) reikia pirma susidaryti prekinių vienetų sąrašą ir taip viskam, pakuotei, elektonikai, baterijoms...na kažkoks košmaras ypač tokiam IT amžiuje, nenustebčiau, kad teks dar ir susimokėti, jei norėsi importo...Ar jau vedate kas nors į GPAIS duomenis?



Užsiregistravau jau tam testavimui, lauksime informacijos. Esmė ta, kad ir formuoja tą xml, juk reikia viską perprogramuoti, kad atitinktų GPAIS struktūrą, kitu atveju nieko nepatalpinti, o programų kūrėjai tikrai neskuba kažko privesti prie tiesios, nes juk iki liepos atidėta, laiko yra...o kai reiks už pusę metų susitvarkyti, bus nekas...
2018-03-12 19:31 imaslengviau1 2018-03-12 20-07
Testinė bazė skiriasi nuo tikros. Tikroj GPAIS sistemoj nėra xml įkėlimo funkcijos, tik testinėj.
Sukėlus testinėj bazėj sąrašus reikia prašyti GPAIS kūrėjų, kad tuos sąrašus perkeltų į tikrą...
Vaikų žaidimai...
Pakuotės sąrašų įkėlimas čia maža problema... Kaip reikės rankiniu būdu kiekvienos pakuotės nurašymus daryt tai neįsivaizduoju. Programų kūrėjai ne dėl to nekuria, kad atidėta, o dėl to kad GPAIS sistemoje neparuošta sąsaja su verslo sistemomis. Galimas tik pakuočių sąrašų įkėlimas šiai dienai.

L
linaip 26
2018-03-12 23:24 linaip
Sveiki smile na visiškai jokio aiškumo ir konkretumo kaip dirbti šioje sistemoje:( Nežinau net nuo ko pradėti, prisiregistravau, tačiau ką toliau daryti nežinau. :( Kavinutė prekiauja įvairiais kepiniais, pakuoja tuos kepinius į pačias įvairiausias pakuotes priklausomai pagal svorį, pagal švenčių tematiką ir kt. Tai kaip dabar nustatyti prekės vienetą, svorį ir kokią pakuotę priskirti...jei vienam gaminiui naudojama įvairi pakuotė..Galvojau grupuoti kažkaip...Gal paprotintų kas.. smile
Kita mintis tai būtų, kad visą pakuotę įkainuoti, nes kaip supratau seminare, jei pakuotė parduodama, ji yra kaip perparduodama prekė ir jos traukti į pakuotės apskaitą nereikia...
edwardas edwardas 4185
2018-03-13 09:00 edwardas
Veskite GPAISe analogiskai, kaip vedete iki siol pas save...
tiga tiga 2272
2018-03-13 10:29 tiga
Kadanfi pas mus su pirmine pakuote nedaug prekių, tai susivesiu visa tai rankele. O antrinę pakuotę bandysiu prakišti kaip gaminį. Pvz, žibintų 20vnt sudėta į popierinę dėžutę , kuri sveria 0,3kg. Tai aš viso to nerodysiu ir neapsirašinėsiu, bet priskirsiu šiai popierinei dėžutei kažkokį kodą ir kai sandėlininkas išpakuos ar parduos žibintus ir išmes dėžutę, aš ją parodysiu kaip išleistą į visaus rinką ir nurašysiu. Kad taip bus galima vesti paletes, tai tikrai sakė, o ar ir su šitom dėžutėm aš prasisuksiu, bandysiu išsiaiškinti seminare. Užsirašiau į seminarą Kaune avdo.lt , bet dabar žiūriu Navikienė organizuoja ir rekomenduoja ateiti į seminarą su savo kompu. Bet aš neturiu nešiojamo smile smile
2018-03-13 11:24 Jonvabalis2
Pas mus medicininės atliekos. sutartis šiaip sudaryta su AV Investicija (kurie išveža). Bet čia kaip suprantu vienareikšmiškai reikia visiems registruotis "šiukšlintojams" ? Na ir pasiskambinus į AV investicija, pasakė, kad registruotume nuo sausio 1d susikaupusias, pagal lydraščius. Na ir direktorė prisiregistravo, bet jai neleidžia surašyti tų mūsų kiekių. Kodėl?

liutute rašė:

Jonvabalis2 rašė:
Kodel prisiregistravus neleidzia suvesti kiekiu?
Mes skambinomes, sake, kad nuo sausio 1 susikaupusias registruoti, o dabar neleidzia?

o ką jūs norite registruoti? Atliekas ar importuotas ir į LT rinką išleistas pakuotes?

K
Karamba 42
2018-03-13 11:53 Karamba
Kas jau prisiregistravote su autoservisais prie GPAIS? Kurį reikia žymėt: atliekos sunaudojamos savo reikmėms ar prekyba LR vidaus rinkai? Ir atsakomybės koks būdas? Esame sudarę sutartį su ATC - atvažiuoja, susirenka atliekas ir pagal faktą susimokam...
tiga tiga 2272
2018-03-13 15:57 tiga
Kuo skiriasi ?
"Atliekų darytojas, vykdantis atliekų susidarymo apskaitą "
nuo
"Atliekų darytojo, nevykdančio atliekų susidarymo apskaitos"?
smile
P
Pirmine 24
2018-03-13 16:13 Pirmine

tiga rašė:
Kuo skiriasi ?
"Atliekų darytojas, vykdantis atliekų susidarymo apskaitą "
nuo
"Atliekų darytojo, nevykdančio atliekų susidarymo apskaitos"?
smile


Jeigu pildote atliekų tvarkymo žurnalą (reikalavimai įmonėms, kurios turi pildyti : atliekos.gamta.lt/cms/index?rubricId=bbdf8e23-85... ), jeigu į sąrašą nepapuolate, tai esate nevykdantis apskaitos.
P
Pirmine 24
2018-03-13 19:01 Pirmine

AstaAlytus rašė:

N-pippi rašė:
Man tai norisi ne į seminarus, bet su plakatais eit ir protestuot dėl to GPAIS, nors niekada tokio tipo demonstracijose nesu dalyvavusi.


puikiai Jus suprantu, jeigu tai tik duotų naudos prisijungčiau visom keturiom prie Jūsų :)




Na, balnosim plakatus smile smile
www.facebook.com/events/2000956916782761/
S
Statyba87 90
2018-03-14 16:29 Statyba87 2018-03-15 11-24
Statybų įmonė neturi sudariusi jokių sutarčių su atliekų tvarkytojais, nes samdo ir sumoka vis skirtingas atliekų tvarkymo įmones (priklausomai nuo miesto kuriame vykdome statybas) kai prisikaupia atliekų ir jos jas išsiveža iš statybų objektų. Kaip suprantu pildyt GPAIS atliekų darytojo skiltį neturint jokių sutarčių nėra galimybės?
S
Statyba87 90
2018-03-15 11:24 Statyba87
Gal kas žinote ?


Statyba87 rašė:
Statybų įmonė neturi sudariusi jokių sutarčių su atliekų tvarkytojais, nes samdo ir sumoka vis skirtingas atliekų tvarkymo įmones (priklausomai nuo miesto kuriame vykdome statybas) kai prisikaupia atliekų ir jos jas išsiveža iš statybų objektų. Kaip suprantu pildyt GPAIS atliekų darytojo skiltį neturint jokių sutarčių nėra galimybės?

akiniuota akiniuota 940
2018-03-15 15:38 akiniuota
Gal kas žino, ar išardytų automobilių pažymos po senovei siunčiasi AAM ar per GPAIS? smile
akiniuota akiniuota 940
2 2018-03-15 15:53 akiniuota
Bet tai kaip faina..
Galima dalyvauti gamintojų ir importuotojų GPAIS seminare ir gauti kavos , bei pažymėjimą... tik 119 eurų...

KAINA: 119 EUR (be PVM)

Į seminaro kainą įskaičiuota: kava, užkandžiai, rašymo priemonės, metodinė medžiaga (el.variantas).
Kiekvienas dalyvis gaus dalyvavimą seminare patvirtinantį pažymėjimą.

Nu ačiū ačiū.... Jei sugalvotų, kad prie GPAIS būtina ir į kosmosą bent kartą nuskrist, tai skaityk irgi už savo pinigus apsimokintume, kostiumus susipirktume... smile
ara ara 1447
2018-03-16 11:25 ara
Sveiki, prisijungiau prie sistemos, užsipildžiau. Bet iškilo klausimas, mišrias atliekas kurias išveža ŠRATC ir išrašo sąskaitą pagal įmonės darbuotojų skaičių, irgi reikia traukti?
akiniuota akiniuota 940
1 2018-03-16 15:59 akiniuota
Iš tikro visi moka su GPAIS dirbti, ir nelabai ši tema aktyvi smile

Rudenį buvo patikrinimas, tai mum davė pastabą, kad reiktų rašyt. Sakau, o tai kiek tų kilogramų, gi niekas nesveria. Susimokam kas ketvirtį tą pačia sumą ir tiek žinių. Sako, tai kad ir po 2 kg per mėnesį smile tik aš nesuprantu, ar nėra paskui kryžminio sutikrinimo, nes aš gi "iš oro" rašysiu, ir neatitiks su komunalines atliekas vežančia įmone. Žodžiu, taip nieko ir nerašiau... Ir jokių atsakymų šiam forume taip pat negavau smile
aiwita aiwita 6134
2018-03-19 09:12 aiwita

akiniuota rašė:
Iš tikro visi moka su GPAIS dirbti, ir nelabai ši tema aktyvi smile

Rudenį buvo patikrinimas, tai mum davė pastabą, kad reiktų rašyt. Sakau, o tai kiek tų kilogramų, gi niekas nesveria. Susimokam kas ketvirtį tą pačia sumą ir tiek žinių. Sako, tai kad ir po 2 kg per mėnesį smile tik aš nesuprantu, ar nėra paskui kryžminio sutikrinimo, nes aš gi "iš oro" rašysiu, ir neatitiks su komunalines atliekas vežančia įmone. Žodžiu, taip nieko ir nerašiau... Ir jokių atsakymų šiam forume taip pat negavau smile

Kiekvienų metų pradžioje pildydama atliekų susidarymo žurnalą, pasiskambindavau atliekų surinkėjams ir išsiaiškindavau kiek mums teko komunalinių atliekų per praėjusius metus. O dabar kiti vežėjai ir jie su manim nebendrauja smile Tai dar nežinau kaip pildysiu
L
liepa1 795
2018-03-19 09:32 liepa1
Gal kur nemokami seminarai vyksta GPAIS tema?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui