darbo sutarties keitimas į kontraktorių/self employed

S
Skypeon 3
2020-11-12 12:00 Skypeon
Sveiki,
Norėjau pasidomėti ar kas nors iš forumo narių susidūrė su situacija kai kylant algai ant popieriaus vis mažiau jaučiasi skirtumas algai po mokesčių? Svarsčiau darobvietėje pereiti iš samdomo darbuotojo į kontraktorių išlaikant tokią pačią algą, bet gauti pajamas kaip individualios veiklos pajamas. Pasiskaičiavau, kad taip liktų daug daugiau lėšų po mokesčių. Suprantu rizikas dėl išmokų atleidžiant, garantijas ir t.t., bet jau šiuo metu turiu individualią veiklą su kuria gaunu apčiuopiamų pajamų, tad su rizika ir atsakomybėm susipažinęs.

Ar yra būdas kuriuo galėtų laimėti abu dalykus - liktų daugiau pajamų, bei turėti bent kažkokias minimalias garantijas. pvz susikurti MB/UAB ir save įdarbinti?

Labai įdomu būtų išgirsti įvairių pasiūlymų, ir kokia suma/mėn yra tas lūžio taškas kai jau verta svarstyti tokius dalykus.
Niemand Niemand 4933
1 2020-11-12 15:16 Niemand
(a) Negalima persivesti ant IV, nes įmonė (jos vadovas) banaliai gaus nemažą baudą už nelegalų darbą ir turės nutraukti tokią sutartį;
(b) Galima įsikurti vieno žmogaus UAB/MB, tada nelegalus darbas negrės, bet bus ekstra administravimo išlaidos (apskaita, deklaracijos ir t.t.) plius, jei pajamos per metus viršys 45k EUR, atsiras PVM (turint omenyje, kad su paslaugoms atskaitos nėra bus grynas 21 proc. mokestis į biudžetą);
(c) Dirbant per UAB/MB gali įsidarbinti save už MMA, taip pat gali papildomai draustis net toje pačioje SODROJE nuo ko tik pageidauji ir už kiek tik pageidauji.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui